41ex Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Γνωρίζει κανείς αν προβλέπεται και πως γίνεται? Βασικά το στόρυ είναι το παρακάτω: το διαμέρισμα είναι της αδερφής μου και μου το παραχωρεί δωρεάν, χωρίς νοίκι. Το καλοκαίρι μετά από πολλές πιέσεις ανέλαβα διαχειριστής εγώ προσωπικά και όχι η ιδιοκτήτρια - αδερφή μου. Επειδή κανείς δεν πληρώνει κοινόχρηστα και μάλλον πάμε για δεύτερο χειμώνα χωρίς θέρμανση σκέφτομαι να μετακομίσω. Αν φύγω από το σπίτι παύομαι αυτόματα από διαχειριστής?( μιας και δε θα είμαι ούτε ενοικιαστής ούτε καν ένοικός). Μήπως η διαχείρισή πάει αυτόματα στην ιδιοκτήτρια μέχρι τη λήξη της θητείας; Η λήξη θα γίνει με συνέλευση, τι γίνεται αν δεν αναλαμβάνει κανείς, πάμε για λύση με εταιρεία διαχείρισης; Θα διαβάσω και το καταστατικό να δω αν προβλέπει κάτι αλλά συνήθως γράφουν μόνο πως γίνεται ανάληψη καθηκόντων και όχι η διακοπή. Υπάρχει κάποιος νόμος που ισχύει και καλύπτει τις ελλείψεις του καταστατικού;
NikosKallithea Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Υπαρχει περίπτωση κάποιος νομος να με καθιστά διαχειριστή μιας πολυκατοικίας στην οποιαν δεν κατοικώ? (Δεν ξέρω ρωταω και εγω) Πέραν αυτου να ξέρεις οτι η πλειονότητα των πολυκατοικιών δεν προμηθεύεται πετρέλαιο
41ex Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Υπαρχει περίπτωση κάποιος νομος να με καθιστά διαχειριστή μιας πολυκατοικίας στην οποιαν δεν κατοικώ? (Δεν ξέρω ρωταω και εγω) Πέραν αυτου να ξέρεις οτι η πλειονότητα των πολυκατοικιών δεν προμηθεύεται πετρέλαιο Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι αν δε μένεις στη πολυκατοικία δεν μπορεί να είσαι διαχειριστής. Τι γίνεται όμως αν ήσουν ήδη διαχειριστής πριν γίνεις μη ένοικος?
makfil Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2013 Ο κανονισμός της πολυκατοικίας ορίζει, συνήθως, όλη τη διαδικασία εκλογής του διαχειριστή, από τους συνιοδικτήτες των διαμερισμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις το έργο του διαχειριστή δεν το αναλαμβάνει κανένας ιδιοκτήτης οπότε αναλαμβάνει είτε ένοικος είτε εταιρεία. Εάν θέλεις να συνεχίσεις το έργο, έστω και αν δεν μένεις, μπορείς να το κάνεις και, φυσικά, εάν θέλεις να αποχωρήσεις μπορείς να το κάνεις, ενημερώνοντας τους συνιδιοκτήτες είτε με ΓΣ είτε καθένα ξεχωριστά, για να παραδώσεις βιβλία και χρήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα