Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Τι προτείνετε για άμεση αγορά για κάλυψη παιδικού δωματίου 15 τ.μ. ; το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει - 2 βαθμούς κάτω .

Να πάρω θερμοπομπο, αλογόνου η καλοριφέρ λαδιού ; εχω νυχτερινό ρεύμα.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Τι προτείνετε για άμεση αγορά για κάλυψη παιδικού δωματίου 15 τ.μ. ; το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει - 2 βαθμούς κάτω .

Προσωπικά θεωρώ όλες αυτές τις λύσεις ασύμφορες σε σχέση με ένα 9αρι inverter aircondition. Με συντελεστή απόδοσης 3,5-4 ζεσταίνεις με 500-600 watt ένα δωμάτιο και σπας το κρύο και στον διάδρομο.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ όλες αυτές τις λύσεις ασύμφορες σε σχέση με ένα 9αρι inverter aircondition. Με συντελεστή απόδοσης 3,5-4 ζεσταίνεις με 500-600 watt ένα δωμάτιο και σπας το κρύο και στον διάδρομο.
Δεν υπάρχουν χρήματα ειδάλλως το ήξερα κ εγώ. Αλλη λύση ;
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν χρήματα ειδάλλως το ήξερα κ εγώ. Αλλη λύση ;

όλα τα υπόλοιπα έχουν ακριβώς τον ίδιο συντελεστή απόδοσης

απλά διαφέρουν στο "είδος" θερμότητας

είτε θερμοπομπός, είτε αλογόνου είτε αερόθερμο την ίδια κατανάλωση ρεύματος θα έχουν για το ίδιο αποτέλεσμα

απλά αποφάσισε τί προτιμάς να νιώθεις

Δημοσ.

Salonikie μενω σε βορειο δωματιο.

εχω πλην 2 κι εγω κ υγρασια πολλες ωρες.

ενα econoheat 400αρι σκ8τωνει την υγρασια και μου δημιουργει αισθημα ζεστας οποτε με βολευει.

το προτιμω που ειναι λιγο αδυναμο κ ετσι δεν με καιει κιολας.

κανει ομως 30 λεπτα να δωσει γερη ζεστα.

εγω 2 με 3 ωρες το ανοιγω στα κρυα τελειως υποστηρικτικα στο καλοριφερ.

υποψιν σε καταστασεις βαριου κρυου εξω θα βολευε ενα ισχυροτερο

δλδ σε βαρυ κρυο σαν να μη μπορει να δωσει ολη την απαραιτητη ζεστα που θελω αλλα εδω αθηνα ειναι 5 με 6 μερες το χρονο αυτες συν οτι εχω καλοριφερ για τα χοντρα

ελπιζω να εδωσα ινφο.φιλουρες στο παιδι σου!χε

Δημοσ.

Δες και για θερμοσυσωρευτες εφοσον εχεις νυχτερινο...εμεις κυκλοφορούμε με t-shirt μεσα στο σπιτι το χειμώνα.

Απλα θέλουν επένδυση (ειναι ακριβα τα σωματα...απο 500αρι και πανω) και ειναι λιγο μανίκι στην τοποθέτηση απο την αποψη οτι πρεπει να βρεις εκ των προτέρων χωρο για την εγκατασταση γιατι ειναι γομαρια σε βαρος (πυροτουβλα γαρ) και δεν μετακινουνται ευκολα.

Τα δουλευεις βραδυ με νυχτερινο και εχει ολη μερα ζεστη οποτε την θες.

Δημοσ.

Ο θερμοπομπός είναι πολύ καλή λύση για θέρμανση μικρού χώρου.

Λογικά καίει το ίδιο με τις υπόλοιπες λύσεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα (ηλεκτρικά καλοριφέρ, σόμπες χαλαζία, αερόθερμα) αλλά με καλύτερη ποιότητα θέρμανσης.

Πιο φτηνά θα σου έρθει με air-condition αλλά πολλούς τους ενοχλεί (μαζί και εγώ) γιατί ξηραίνει την ατμόσφαιρα του δωματίου και σε κάνει να νιώθεις άβολα αν σε κτυπάει το ρεύμα του αέρα.

Ότι και να διαλέξεις προτίμησε επώνυμο προιόν.

Δημοσ.

Φιλε σαλονικιε, μην κανεις το μεγαλο λαθος να βαλεις σε παιδικο δωματιο κλιματιστικο.

Οσο καλα φιλτρα και αν εχει και οσο καλη ποιοτητα αερα και να βγαζει (που πραγματικα υπαρχουν διαμαντια σε αυτον τον τομεα) μη κανεις τετοια κινηση.

Τα κλιματιστικα μπορει να προκαλεσουν μεχρι και ασθμα σε παιδια.

Οι λυσεις αλογονου ειναι σχεδον αστειες γιατι δε μπορουν να ζεστανον ενα χωρο καλα.

Αν μιλαμε για παιδι μικρης ηλικιας (εως 2 ετων) θα εχει αυξημενες απαιτησεις σε θερμανση.

Οι θερμοσυσωρευτες, οπως σου ειπε και ο ison, νομιζω ειναι μια καλη λυση για εκμεταλευση του νυχτερινου ρευματος.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ θα σου έλεγα να μη βάλεις air-condition ειδικά αν μιλάμε για μωράκι. Εγώ είχα καταλήξει στη λύση καλολιφερ λαδιού, είναι μεν ενεργοβόρο αλλά κάνει καλή ζέστη και κρατάει το δωμάτιο ζεστό.

Προσοχή στην υγρασία του χώρου ίσως χρειαστέι να πάρεις και έναν υγραντήρα (αν και στη σαλόνικα πάτε καλά από υγρασία!) ή να καταφύγεις στη λύση βάζω ένα ποτήρι νερό κοντά στη πηγή θερμότητας ώστε να κάνει υδρατμούς.

θερμοπομπούς - θερμοσυσσωρευτές δεν έχω δουλέψει οπότε δεν έχω άποψη.

Δημοσ.

Το καλοριφέρ λαδιού είναι ό,τι πιο κοντά στην κεντρική θέρμανση. Εάν το δουλεύεις με τον θερμοστάτη του σε μία μεσαία θερμοκρασία η κατανάλωση δεν είναι και τόσο τραγική. Σε συνδιασμό με το νυχτερινό ρεύμα η επιβάρυνση θα είναι μικρή. Εγώ πέρσι για την μπέμπα μου αγόρασα Delonghi Dragon. Είναι σαφώς ακριβότερο από τα noname αλλά κατ'εμέ αξίζει τα λεφτά του.

Δημοσ.

+1 στο καλοριφέρ λαδιού. Την νύχτα θα σου βγαίνει αρκετά φτηνά (λόγω νυχτερινού). Σε καμιά περίπτωση κλιματιστικό, όπως προειπώθηκε...

Δημοσ.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0006HIYD2/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

βγαίνει στα 100 ευρώ με τα έξοδα αποστολής. μεγάλο συν σε αντίθεση με αυτά που πωλούνται ελλάδα ότι έχει ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη. έχει αγγλική μπρίζα οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να μην χάσεις την εγγύηση είναι να πάρεις μία μπαλαντέζα και να της προσαρμόσεις αγγλικό θυληκό

http://www.ebay.co.uk/itm/Masterplug-Heavy-Duty-UK-Mains-Socket-Rewireable-13A-/380480271512?pt=UK_DIY_Material_Electrical_Fittings_MJ&hash=item5896643498

Δημοσ.

Σχετικά με τα convectors, να αναφέρω ότι χαρακτηριστικό τους είναι ότι ΜΥΡΙΖΟΥΝ όταν είναι καινούργια. Γι αυτό αν τα επιλέξεις, να τα λειτουργήσεις λίγες ώρες ΜΟΝΟ με ανοιχτά παράθυρα, γιατί η μυρωδιά αυτή μπορεί να είναι και επιβλαβής.

Από εμπειρία με καλοριφέρ λαδιού, είναι μια χαρά και δεν μυρίζει τίποτα, είναι σαν κανονικό καλοριφέρ σαν αίσθηση που σου δίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...