Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κανένας εδώ μέσα που να έχει σπουδές αστρονομίας ή να είναι σχετικός με αστρονομίες κλπ. ααα και να γουστάρει την ταινία Contact !

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για πες να δούμε.

Είχα κάνει ένα μάθημα υποχρεωτικό στην σχολή, αλλα κάλυπτε μπόλικη ύλη. 

Το contact το αγαπώ.

Δημοσ.

Κι εγώ έχω φάει κόλλημα με τη συγκεκριμένη ταινία και θα ήθελα να είμαι στη θέση της πρωταγωνίστριας, κυρίως για το ότι ήτανε στην έρευνα, τρομερό πράγμα η έρευνα!

Πως μπορεί κάποιος άσχετος με την αστρονομία, να διαβάσει, να μάθει, να γίνει αστρονόμος κ να συμμετέχει σε έρευνες κλπ. Ήδη γνωρίζω για τους planet hunters και παίρνω μέρος!

Δημοσ.

Απο που είσαι? 

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει η ένωση φιλων αστρονομίας (http://www.ofa.gr/) και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποια παιδιά απο εκεί μέσα ξέρω οτι ασχολούνται πολύ. Λογικά μπορείς να ψάξεις για τέτοιες οργανώσεις όπου κι αν μένεις είνια πολύ που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την αστρονομία.

Αυτο είναι ενα σχετικά καλό βιβλίο για να πάρεις πολύ γενικές γνώσεις πάνω σε όλα τα βασικά θέματα στην αστρονομία. Δεν ειναι πολύ βαρύ, αλλά δεν ειναι και εκλαικευμένο. Έχει μπόλικα μαθηματικά, άλλα επιπέδου Λυκείου, άλλα πιο πανεπιστημιακά, αλλά με λίγο αργο διάβασμα και με ψάξιμο θα μπορέσεις να βγάλεις μια άκρη. (Αν δεν θες να το αγοράσεις όλο, θα σου πρότεινα να το βρεις σε μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη και να φωτοτυπήσεις τα 3 πρωτα κεφάλαια, και να δώσεις έμφαση στο δεύτερο το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον και είναι μια πολύ καλη είσαγωγη για την παρατηρησιακή αστρονομία.)

Τέλος, απο την μικρή μου εμπειρία, να σου πω πως η αστρονομία δεν είναι τόσο ωραία και ενδιαφέρουσα όπως στην ταινία contact. Αντιθέτως μπορεί να γίνει πιο βαρετή και απο αγώνα σνούκερ. Αν σου κάνει το κλικ καθώς θα διαβάζεις το βιβλίο και θα μπαίνεις λίγο στο νόημα καλώς. 

• Like 4
Δημοσ.

Αθήνα είμαι φίλε και σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση και την πρόταση του συγκεκριμένου βιβλίου. Αναρωτιέμαι, άραγε υπάρχουν βιβλία πολύ απλά για την πρώτη προσέγγιση, π.χ. "Αστρονομία για βλάκες" Αναφέρω ένα υποθετικό όνομα, απλώς για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ!  :-D

Δημοσ.

zoranb αφησες την κηπουρικη και τα μαστορεματα και επιασες την αστρονομια :-D ?

Εγω πρεπει να ημουν απο τα λιγα παιδια που οταν τους ρωτουσε η δασκαλα στο δημοτικο τι επαγγελμα θελεις να κανεις οταν μεγαλωσεις ελεγα αστρονομος!!!

Παντα με ενθουσιαζαν και με εξιταραν αυτα τα θεματα.

Και το contact μου αρεσε και μενα πολυ.

Το θεμα ειναι πως αν καθησεις τωρα να διαβασεις αστρονομια κλπ θεωρω θα το βρεις βαρετο. Εχει πολλα μαθηματικα κλπ.

Καλυτερα να βρεις κατι σε στυλ ντοκυμαντερ παρα να ασχοληθεις με την επιστημη αυτη καθ' αυτη

Δημοσ.

Αθήνα είμαι φίλε και σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση και την πρόταση του συγκεκριμένου βιβλίου. Αναρωτιέμαι, άραγε υπάρχουν βιβλία πολύ απλά για την πρώτη προσέγγιση, π.χ. "Αστρονομία για βλάκες" Αναφέρω ένα υποθετικό όνομα, απλώς για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ!  :-D

Εκανα αστρονομια σαν μαθημα επιλογης στην Γ λυκειου πολυ ενδιαφερον πραγματι, αν θες περισσοτερες πληροφοριες μιας και εισαι Αθηνα παρε το αστεροσκοπειο.   

Δημοσ.

π.χ. "Αστρονομία για βλάκες" Αναφέρω ένα υποθετικό όνομα, απλώς για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ!   :-D

Ξερω ενα αλλα ειναι ''Αστρονομία για κοινωνικά απροσάρμοστους.''  :P 

Nαι καταλαβα τι εννοείς, δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι σε τέτοιο στυλ γιατί όπως προείπα ποτε δεν με συγκίνησε ο συγκεκριμένος κλάδος της φυσικής οπότε ασχολήθηκα πολύ λίγο. Αν τα πας καλα με τα αγγλικά μπορεις να googlaρεις για να βρεις κατι τετοιο που ζητας υπο τον γενικο τιτλο astronomy for dummies ή κατι τετοιο.

Τωρα, χωρίς να θέλω να σου ρίξω το ηθικό ή την όρεξη, μπορείς πολύ εύκολα να αγοράσεις ένα ''ερασιτεχνικό'' τηλεσκόπιο με σχετικά χαμηλή τιμή, (μπορεί να φτάσει και σε 300 με 400 ενα καλο όμως) ή νταξει μην λεμε και μαλακίες, ο zoranb είσαι, φτιαξε ενα μονος σου και με ενα βιβλίο οδηγό να μάθεις τα πολύ βασικά και να βγάλεις γούστα να περάσεις κι ωραία.

Απο εκει και πέρα όμως (επειδή αναφέρεις για έρευνα κ.λ.π) τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν υπερβολικά. (το βλέπω απο φίλους μου που προσπαθούν να τελειώσουν μια πτυχιακή πάνω σε απλά θέματα αστρονομίας και πρέπει να ξέρουν απο χειρισμό του ζωου που έχουν για τηλεσκόπιο μέχρι προγραμματισμό, πέραν απο την όλη φυσική και τα μαθηματικά που χρειάζονται)

• Like 5
Δημοσ.

Ξερω ενα αλλα ειναι ''Αστρονομία για κοινωνικά απροσάρμοστους.''  :P

Nαι καταλαβα τι εννοείς, δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι σε τέτοιο στυλ γιατί όπως προείπα ποτε δεν με συγκίνησε ο συγκεκριμένος κλάδος της φυσικής οπότε ασχολήθηκα πολύ λίγο. Αν τα πας καλα με τα αγγλικά μπορεις να googlaρεις για να βρεις κατι τετοιο που ζητας υπο τον γενικο τιτλο astronomy for dummies ή κατι τετοιο.

Τωρα, χωρίς να θέλω να σου ρίξω το ηθικό ή την όρεξη, μπορείς πολύ εύκολα να αγοράσεις ένα ''ερασιτεχνικό'' τηλεσκόπιο με σχετικά χαμηλή τιμή, (μπορεί να φτάσει και σε 300 με 400 ενα καλο όμως) ή νταξει μην λεμε και μαλακίες, ο zoranb είσαι, φτιαξε ενα μονος σου και με ενα βιβλίο οδηγό να μάθεις τα πολύ βασικά και να βγάλεις γούστα να περάσεις κι ωραία.

Απο εκει και πέρα όμως (επειδή αναφέρεις για έρευνα κ.λ.π) τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν υπερβολικά. (το βλέπω απο φίλους μου που προσπαθούν να τελειώσουν μια πτυχιακή πάνω σε απλά θέματα αστρονομίας και πρέπει να ξέρουν απο χειρισμό του ζωου που έχουν για τηλεσκόπιο μέχρι προγραμματισμό, πέραν απο την όλη φυσική και τα μαθηματικά που χρειάζονται)

Εντάξει, έλιωσα...  :-D

Δημοσ.

Νομιζω για αρχη ειναι μια χαρα :)  http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGL-B114/42/257,1243/

Δημοσ.

zoranb αφησες την κηπουρικη και τα μαστορεματα και επιασες την αστρονομια :-D ?

Όχι απλώς όλα προσπαθώ παράλληλα να τα κάνω... κ δυσκολεύομαι!  :-(

Εκανα αστρονομια σαν μαθημα επιλογης στην Γ λυκειου πολυ ενδιαφερον πραγματι, αν θες περισσοτερες πληροφοριες μιας και εισαι Αθηνα παρε το αστεροσκοπειο.   

Τι εννοείς να πάρω το αστεροσκοπείο;

Χαχα καλό για το ποιός είμαι κλπ. (Ρε γαμώτο έχω τέτοια δημοτικότητα εδώ μέσα ;)

Τώρα για το τηλεσκόπιο, πες μου περισσότερα, τι ακριβώς θα βλέπω με αυτό; Μπορώ να το συνδέω με φωτογραφική και να βγάζω κ φωτογραφίες; 

Δημοσ.

Μπορείς να προσαρμόσεις πάνω του μια φωτογραφική μηχανή, αλλά για τη διαδικασία αυτή θα χρειαστείς καινούργιο thread με τον ανάλογο τίτλο.

• Like 1
Δημοσ.

Στο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας θα μπορώ να δω τίποτα με όλα τα φώτα της πόλης;

Θα απογοητευτείς (ανάλογα την περιοχή).

Πήγαινε για αρχή καμιά βόλτα από το αστεροσκοπείο Πεντέλης...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...