makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Κατ' αρχάς πιστεύω να έχω βάλει το θέμα στη σωστή ενότητα. Το πρόβλημα είναι ότι φούρνος μικροκυμάτων που πήρα πριν από μερικά χρόνια δεν ζεσταίνει ενώ το Grill λειτουργεί κανονικά. Από το δίκτυο βρήκα πληροφορίες ότι πιθανά οφείλεται σε καμμένη ασφάλεια κλπ αλλά θέλω να με πληροφορήσει κάποιος που γνωρίζει αν είναι πράγματι εύκολη η λύση, πριν τον πάω σε κατάστημα, όπου είναι βέβαιο ότι θα με χρεώσουν ένα ποσό με το οποίο θα αγόραζα καινούργιο.
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δύσκολο να έχει ασφάλεια μόνο για τα μικροκύματα ,θα το διαπιστώσεις μόνο αν το ανοίξεις. Αν δεν είναι το περιστροφικό κουμπί επιλογέας,τότε δεν σου λειτουργεί η γεννήτρια μικροκυμάτων που όπως σωστά είπες δεν αξίζει σε αυτή την περίπτωση ν'ασχοληθεις καν για να την επισκευάσεις - αντικαταστήσεις.. 1
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ο φούρνος είναι μιας κάποιας αξίας (είχα πληρώσει 140€) και ο επιλογέας του χρόνου δεν έχει σχέση με την ενεργοποίηση των μικροκυμάτων, η οποία γίνεται από το κουμπί start και ξεκιινάει να δουλεύει κανονικά, με τους γνωστούς του ήχους, αλλά μετά από την καθορισμένη ώρα το ανρτικείμενο δεν έχει ζεσταθεί καθόλου. Δηλαδή φαίνεται να λειτουργούν τα μικροκύματα αλλά δεν παράγουν αποτέλεσμα.
arc Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον moviemaker και να προσθέσω οτι κάποιες φορές ειναι και το μάνδαλο της πόρτας. Αν η πόρτα δεν είναι κλειστή(έτσι να νομίζει το μηχάνημα), το μαγνετρο δεν παίρνει μπρος. Ο μάστορας θα σου πάρει τουλάχιστον ενα 30αρι να το κοιτάξει, οποτε κρίνε μόνος σου αν αξίζει να το πας. Επισης αν δεν "το εχεις" με τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικα, καλύτερα να μην το ανοίξεις γιατί δεν θα το φτιάξεις και βάζεις και τον εαυτό σου σε κίνδυνο, Edit : γραφαμε μαζί. Επανερχομαι
MoviemakerGr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Αυτό που ακούς δεν είναι η γεννήτρια μικροκυμάτων η οποία είναι αθόρυβη εντελώς αλλά όλες οι υπόλοιπες υποστηρικτικές λειτουργίες του γι'αυτο μίλησα κατ'εθειαν για αυτή. Αφού έχει και grill δεν έχει επιλογέα για το τι θα λειτουργήσει ? Δυστυχώς φτηνή η ακριβή συσκευή δείχνουν να έχουν τις ίδιες γεννήτριες,απλά άλλη κατασκευή,χρονοδιακόπτες,ποιότητα σασι κλπ..
arc Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 @ts αφου δουλεύουν τα παρελκόμενα, δεν είναι μάνδαλο πόρτας, αλλά κάτι άλλο και το πιο πιθανό ειναι νεκρη γεννήτρια μικροκυμάτων.
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Είναι ο Candy 2894 DS και έχει κουμπιά για μικροκύματα, Grill, Combi, Defrost. Τα χέρια μου "πιάνουν" και ξεβίδωσα ήδη τις 3 βίδες του καλύματος΄, αφού, φυσικά έβγαλα το φις από την πρίζα, αλλά μένουν άλλες δύο που θέλουν ειδικό bit που ξέρω ότι έχω αλλά δεν το βρίσκω τώρα.
idomeneas26 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Πολύ πιθανό να είναι καμμένη η ασφάλεια της υψηλής 5kv/700ma ,βρίσκεται μεσα στην λευκη ασφαλειοθηκη, αλλα θελουν μέτρημα επίσης η δίοδος υψηλής και το μαγνετρον για τυχόν διαρροή για να είσαι σίγουρος οτι δεν θα σου την ξανακάψει. Επίσης πριν κάνεις οτιδήποτε φρόντισε να ξεφορτίσεις πρωτα τον πυκνωτη. 2
LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Εμενα σε ενα που ειχα χαλουσε η θερμικη διοδος κατι σαν αυτο
makfil Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Κατάφερα και έβγαλα το κάλυμμα, βρήκα μια ασφάλεια στο τέλος του καλωδίου τροφοδοσίας 10Α 250W, τη μέτρησα σαν αντίσταση και το πολύμετρο έδειξε 0 αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο που μπορεί να έχει πρόβλημα ή να έχει καεί. Βρήκα μάλλον τη θερμική που το ένα της άκρο πάει στον πυκνωτή και το άλλο της είναι γειωμένο στο σασσί αλλά δεν τολμάω να βάλω χέρι εκεί, ακόμη. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2013 από makfil
makfil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Ενημερώνω για τη βλάβη και την επισκευή, προκειμένου να γνωρίζουν όσοι αντιμετωπίσουν την ίδια βλάβη. Αφού έλεγξα την ασφάλεια τροφοδοσίας, βρήκα μια άλλη ασφάλεια που βρισκόταν μέσα σε μια θήκη και το ένα άκρο της ήταν βυσματωμένο πάνω στο μετασχηματιστή. Τη μέτρησα και δεν έδειξε αντίσταση, οπότε βεβαιώθηκα ότι αυτή ήταν το αποτέλεσμα αλλά δεν γνώριζα την αιτία που προκάλεσε το κάψιμό της. Έψαξα στο ίντερνετ και διάβασα αναφορές ότι η συνήθης αιτία είναι η δίοδος, όπως εύστοχα επισήμανε ο LLLEFTERIS. Επειδή δεν μπορούσα να βγάλω τους ακροδέκτες της ασφαλειοθήκη, για να την ανοίξω και να αντικαταστήσω την ασφάλεια, και της διόδου αφού το ένα της άκρο είναι βυσματωμένο με ακροδέκτη στον πυκνωτή, αποφάσισα και τον πήγα την ΠΕ απόγευμα σε ένα εργαστήριο που έμαθα και ήταν κοντά μου. Αν και ήταν προχωρημένη η ώρα, γινόταν χαμός είτε για να παραδώσουν είτε για να παραλάβουν ηλεκτρικές συσκευές όλων των ειδών!!! Αυτός που τον παρέλαβε φαίνεται ότι γνώριζε (και ίσως ήταν αυτός που ανέλαβε την επισκευή του) γιατί όταν είπα ότι πρέπει να είναι η ασφάλεια απάντησε ότι για να καεί η ασφάλεια κάτι άλλο φταίει και το πιθανότερο είναι η δίοδος!!! Ζήτησα να με ενημερώσουν για τη βλάβη και το κόστος επισκευής και είπε ότι θα το κάνει αν ξεπερνάει τα 30 ¤. Την ΠΑ το βράδυ (ώρα 21.00 περίπου) με πήρε στο κινητό και είπε ότι ο φούρνος είναι έτοιμος και η επισκευή κοστίζει 28 ευρώ. Ρώτησα τι άλλαξε κα επιβεβαίωσε αυτά τα δύο. Σήμερα τον παρέλαβα (το ΣΑ βρισκόμουν εκτός), αν και στεκόμουν στην ουρά για κάμποση ώρα, επέστρεψα στο σπίτι, άνοιξα το καπάκι και είδα ότι η δίοδος ήταν δαφορετική. Ο φούρνος, βέβαια, λειτουργεί κανονικά.Να δούμε μέχρι πότε. Ευχαριστώ και πάλι όσους συμμετείχαν στο πρόβλημα και ιδιαίτερα τον idomeneas26, με τις συμβουλές του οποίου κατάφερα να προχωρήσω στο στάδιο που είχα δυνατότητα.
webparts Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο νημα,εχω το εξης προβλημα με το φουρνακι μου. Δουλευουν ολα αλλα δεν ζεσταινει τιποτα. Απο οσο διαβασα μπορει απλα να εχει καει η ασφαλεια υψηλης τασης. Θα ηθελα να μου πουν οι γνωστες ( και οχι οι νομισματικοι τυποι ) τι πρεπει να κανω για να ελεγξω την ασφάλεια με.. ασφαλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα