Galatea Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μπορώ εγώ. Η διαφορά είναι ότι δοκίμασα να κάνω clear cmos χρησιμοποιώντας το jumperάκι. Έκτοτε όπως αναφέρει κι η kimbo, αντί να κλείνει μετά τα 5-6 δεύτερα της εκκίνησης και να ξανανοίγει, δεν έκλεινε. Βέβαια boot δε γινόταν. Όταν όμως είχαμε αποσυνδέσει την τροφοδοσία και το sb_pwr είχε σβήσει κι αυτό, και ξανασυνδέαμε, συνέβαινε το κλασικό θεματάκι, μετά τα 5 δεύτερα κλείνει για 1 δεύτερο και ξανανοίγει. 1
ssns Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μπορώ εγώ. Η διαφορά είναι ότι δοκίμασα να κάνω clear cmos χρησιμοποιώντας το jumperάκι. Έκτοτε όπως αναφέρει κι η kimbo, αντί να κλείνει μετά τα 5-6 δεύτερα της εκκίνησης και να ξανανοίγει, δεν έκλεινε. Βέβαια boot δε γινόταν. Όταν όμως είχαμε αποσυνδέσει την τροφοδοσία και το sb_pwr είχε σβήσει κι αυτό, και ξανασυνδέαμε, συνέβαινε το κλασικό θεματάκι, μετά τα 5 δεύτερα κλείνει για 1 δεύτερο και ξανανοίγει. Κανενα νεο απο τον υπολογιστη?Συνεχιζει το ιδιο προβλημα?
SpirtouLisS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 ειναι σφαλμα γαλατια να αγορασεις μητρικη χωρις να ξερεις αν το τροφοδοτικο εχει προβλημα ή οχι΄. και ειδικα οταν υπαρχει τροπος με ενα πολυμετρο να το τεσταρεις μονο του χωρις να υπαρχει μητρικη απλα και μονο συνδεοντας το στη πριζα και μετρωντας τις τασεις στο πιν τροφοδοσιας. το μονο προβλημα ειναι πως θα ενεργοποιησεις ενα ΑΤΧ τροφοδοτικο. η απαντηση ειναι βραχυκυκλωνοντας 2 συγκεκριμενα πιν απο το σοκετακι τροφοδοσιας που μπαινει στη μητρικη. συγκεκριμενα τα πινς οπου καταληγουν το πρασινο και το μαυρο καλωδιο με ενα συνδετηρα ή συρμα. Η διαδικασια ειναι ακινδυνη αφου δεν πειραζεις τιποτα με υψηλη ταση αλλα το βυσμα τροφοδοσιας που εχει χαμηλες τασεις. λεπτομερειες εδω για το πως να ενεργοποιησεις το τροφοδοτικο. και σε αυτη τη εικονα αφου ενεργοποιησεις το τροφοδοτικο με το συνδετηρα θα δεις τι θα πρεπει να μετρησει το πολυμετρο μη σε μπερδευει αυτη η εικονα. Ουσιαστικα το τροφοδοτικο το ενεργοποιεις με το συνδετηρα σε 10 δευτερολεπτα. Στη συνεχεια θα βαλεις το ενα ακρο του πολυμετρο (ρυθμισμενο να μετραει εως 20 βολτ συνεχες ρευμα) σε ενα πιν με την ενδειξη GND και θα αρχισεις να ελεγχεις τις τασεις βασει του χρωματος του καλωδιου που καταληγει στο αντιστοιχο πιν. πχ με τα δυο ακρα του πολυμετρο στο GND και κοκκινο θα πρεπει να μετρας 5βολτ. gnd και κιτρινο 12βολτ. λευκο και κιτρινο (-5βολτ +12βολτ) θα πρεπει να μετρας 7 βολτ κτλ. αν βαλεις το πολυμετρο στη πριζα, το ενεργοποιησεις οπως περιγραφεται στο λινκ και περνεις μηδενικες τασεις ή αλλοκοτες τασεις το τροφοδοτικο πεθανε ελπιζω να βοηθησα υ.γ αν δεν εχεις πολυμετρο ή δε μπορεις να βρεις, μπορεις εστω να ενεργοποιησεις το τροφοδοτικο εκτος πισι και να δεις αν εκιννει ο ανεμιστηρας του... 1
Galatea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Σπιρτούλη σ'ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικότατο post σου. Έχω ένα μικρό πρόβλημα με το τροφοδοτικό της φίλης μου, καθώς στο 24pin έχει σφηνώσει τη ζωή του, δε βγαίνει με τίποτα, δοκίμασα όλες τις πιθανές κινήσεις, έβαλα και κατσαβίδι μήπως βοηθήσει την κατάσταση. Μουλαρωμένο. Οπότε (γελάτε γελάτε, αλλά εδώ άντρες δεν μπορούν με τη διπλάσια δύναμη) αν έχετε καμιά καλή ιδέα και γι'αυτό, θα σας ήμουν υπόχρεη. Επίσης Σπιρτούλη, τη μέτρηση με το πολύμετρο την είχα σκεφτεί αλλά ακριβώς, μηχανικός αυτοματισμού να σου πετύχει, δεν έχω πάρει ακόμα δικό μου πολύμετρο. Εάν καταφέρω να αποσυνδέσω το τροφοδοτικό, ίσως φιλοτιμηθώ να πάω να πάρω. Επειδή ακριβώς είναι υπολογιστής φίλης, θέλω να 'μαι έξτρα προσεκτική. Τόσο που λέω να τη στείλω σε τεχνικό. Αλλά θα ξενερώσω απίστευτα αν μάθω ότι ο τεχνικός θα πάρει όσα χρήματα κόστισε και το ανταλλακτικό.....
MaxPayne Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Σπιρτούλη σ'ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικότατο post σου. Έχω ένα μικρό πρόβλημα με το τροφοδοτικό της φίλης μου, καθώς στο 24pin έχει σφηνώσει τη ζωή του, δε βγαίνει με τίποτα, δοκίμασα όλες τις πιθανές κινήσεις, έβαλα και κατσαβίδι μήπως βοηθήσει την κατάσταση. Μουλαρωμένο. Οπότε (γελάτε γελάτε, αλλά εδώ άντρες δεν μπορούν με τη διπλάσια δύναμη) αν έχετε καμιά καλή ιδέα και γι'αυτό, θα σας ήμουν υπόχρεη. wiggling
Gtr34 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Τα windows είναι retail ; Γιατί αν δεν είναι χρειάζεσαι και λειτουργικό με την αλλαγή μητρικής
Galatea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 wiggling I wiggled it like a lot....Μέχρι και tutorial είδα Νάδα. Άσε που φοβάμαι μη μου μείνει στο χέρι μαζί με το κάτω board. Τα windows δεν είναι πρόβλημα!
MaxPayne Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 οπου και να ρωτησεις θα σου πει δωσε λιγο περισσοτερη προσπαθεια..κρατα αντισταση στη μητρικη μη την κλαις
Galatea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ! Αυτό με αγχώνει. Με αγχώνει γιατί τους θρονιάζομαι για να με κοιτάνε να wiggle ένα καλώδιο και με αγχώνει μην τους κάνω ζημιά στην υπάρχουσα ζημιά. Άμα ήταν δικό μου pc, μπορεί να χα τελειώσει με όλα 1
SpirtouLisS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 δεν χρειαζεται να αφαιρεσεισ το τροφοδοτικο απο το κουτι. αρκει να αποσυνδεσεις την τροφοδοσια της μητρικης και να τεσταρεις τα πιν οπως παραπανω. με το τροφοδοτικο συνδεμενο στο ρευμα
Galatea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Αυτό λέω Σπιρτούλη, δεν μπορώ να το αποσυνδέσω από τη μητρική. Έχει κολλήσει όση ώρα κι αν προσπάθησα....
SpirtouLisS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Αυτό λέω Σπιρτούλη, δεν μπορώ να το αποσυνδέσω από τη μητρική. Έχει κολλήσει όση ώρα κι αν προσπάθησα.... ίσως δεν εχει κολλησει. μπορει να φοβασαι να βαλεις πίεση ή δεν ανασηκωνεις το κλιπ συγκρατησης όση ωρα πιεζεις προς τα πανω. η αληθεια είναι οτι δυσκολευει αρκετα να βγει ενω μπαινει πανευκολα. ίσως παιζει και οτι λες. προσπαθησε παντως αλλα ενταξει μη ξεπατωσεις και τη μητρικη απο του κουτι
άδικος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Σπιρτούλη πολύ πρόσφατο σχέδιο έβαλες Έχει που έχει 24πινο (το πιο λογικό θα ήταν), αν έχει & διαφορετικά χρώματα (πχ γκρι αντί πρασίνου) τη κάτσαμε την εκκίνιση Τα pins που πρέπει να βραχυκυκλώσεις είναι το 16 (συνήθως/όχι πάντα πράσινο) με ένα μαύρο. Η αρίθμηση πάει με τον ίδιο τρόπο, από πάνω προς τα κάτω. Άσε που με δοκιμή εν κενώ μπορεί να μη δει κάποιο θέμα. Πάντως ο λόγος που δε ξεκουμπώνει ίσως είναι πως κάποιο/α pin έχουν γίνει ένα με το κονέκτορα και αυτό δείχνει κακή λειτουργία του psu. Πιστεύω να πατάς το κλιπάκι στη προσπάθεια να το αφαιρέσεις, έτσι; Δεν υποτιμώ την νοημοσύνη σου, απλά βάζω κάθε ενδεχόμενο. Στη τελική ανάβεις το pc όπως είναι & μετράς τις 2 βασικές τάσεις μονάχα, 12v, 5v. Πάντως αν καταφέρεις να το αφαιρέσεις ο πιο ασφαλής τρόπος να αποφανθείς είναι να δοκιμάσεις ένα καλό τροφοδοτικό στον υπολογιστή και να το στρεσάρεις. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 αδικε πολυ σωστες οι παρατηρησεις σου οτι ισως το τροφοδοτικο να μη βγαλει το προβλημα στη λειτουργια εν κενω. Αλλα απο το ολοτελα, κατι μπορει να δει και ετσι. Παντως γενικοτερα ίσως να ειναι πιο ορθο να ενεργησει δια της λογικης. Να δανειστει ενα αλλο τροφοδοτικο για μιση ωρα και να το δοκιμασει. Αν εκκινει η μητρικη χωρις προβλημα και δεν ανοιγοκλεινει τοτε αυτοματα συμπαιρενουμε οτι το δικο μας τροφοδοτικο πνεει τα λοισθια. Το σχεδιο δεν εχει σημασια που ειναι παλιο. Το πρασινο καλωδιο και το μαυρο ειναι προτυπα στο 99.99 των περιπτωσεων στα τροφοδοτικα και ειδικα το πρασινο σαν πιν που στελνει τον παλμο εκκινησης το κουμπι του κουτιου ειναι μοναδικο. Τωρα αν σε καποιο τροφοδοτικο ειναι πρασινο σε αλλο κυπαρισσι ε δε θα κολλησουμε εκει 1
άδικος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Όχι εντάξει δε κολλάω εκεί, απλά σε μερικά τροφοδοτικά αντί για πράσινο είναι γκρι & πράσινο είναι άλλο καλώδιο (ουκ ολίγες περιπτώσεις).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα