Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, σκοπευω να παραγγειλω μια συνθεση απο ενα μαγαζι στην γερμανια κ στους τροπους πληρωμης περα απο paypal k credit card εχει κ το bank transfer. Ξερει καποιος να μου πει ποια ειναι ακριβως η διαδικασια του bank transfer κ αν εχει επιπλεον χρεωση? αν κ στο site του μαγαζιου δεν γραφει τπτ για χρεωση...  Link.png Site: καταστημα

Δημοσ.

Μεταφορα χρηματων απο τραπεζικό λογαριασμό σε καποιο αλλο τραπεζικό λογαριασμό αυτο ειναι το bank transfer, σου δίνει το iban του λογαριασμού του και του μεταφέρεις το ποσον είτε απο το ebanking σου είτε απο το ταμειο της τράπεζας

Δημοσ.

Απο ebanking κατι λίγα, απο ταμείο υπάρχουν κάποια σοβαρά έξοδα

Ετσι ήξερα, τωρα δεν ξέρω τι παίζει, εχω χρόνια να παω σε ταμείο τραπεζας

Δημοσ.

Από τράπεζα σε τράπεζα μπορεί να διαφέρει νομίζω, αλλά πριν 1-2 χρόνια έχω την εντύπωση ότι μου'χαν πει 10-20€ για πληρωμή-έμβασμα σε λογαριασμό έξω!

Δημοσ.

Αν το κάνεις μέσω ebanking η χρέωση από την ελληνική τράπεζα είναι από 50 λεπτά έως 1 ευρώ. Μετά δεν ξέρω αν και πόσο σε χρεώνει η τράπεζα του παραλήπτη. Πάντως θα πρέπει ξέρεις το IBAN και SWIFT Code της τράπεζας του παραλήπτη για να στείλεις. 
Γιατί δεν κάνεις την πληρωμή με κάρτα ή μέσω paypal; Πολύ πιο εύκολο και ανέξοδο...

Δημοσ.

Αν το κάνεις μέσω ebanking η χρέωση από την ελληνική τράπεζα είναι από 50 λεπτά έως 1 ευρώ. Μετά δεν ξέρω αν και πόσο σε χρεώνει η τράπεζα του παραλήπτη. Πάντως θα πρέπει ξέρεις το IBAN και SWIFT Code της τράπεζας του παραλήπτη για να στείλεις. 

Γιατί δεν κάνεις την πληρωμή με κάρτα ή μέσω paypal; Πολύ πιο εύκολο και ανέξοδο...

κ παλι χρεωνει αν πληρωσω με paypal ή καρτα, αλλα γυρω στα 3-4 ευρω. αλλα αν ειναι να δωσω 10-20 ευρω με bank transfer τοτε δεν συμφερει κ ειναι καλυτερα να πληρωσω με εναν απο τους αλλους 2 τροπους.

Δημοσ.

Όσες φορές έπρεπε να κάνω έμβασμα σε τράπεζα του εξωτερικου (νομισμα ευρώ)  η τράπεζα (πειραιώς ή εθνικη) με χρέωνε έξοδα εμβάσματος, ενώ με paypal πάντα πληρώνω (και χρεώνομαι) στην τιμή που βλέπω στο site. Αν τώρα το εν λόγω site χρεώνει τον αγοράστη και τα έξοδα του paypal (που πάντα χρεώνεται ο πωλητής - παραλήπτης των χρημάτων) τοτε θέλει ζύγισμα το κόστος

Για έμβασμα σε τράπεζες του εσωτερικου με χρεώνει 50 λεπτά.

Μιλάμε για ebanking και οχι έμβασμα απο το ταμείο της τράπεζας

EDIT: Μολις κοιταξα δοκίμασα μια εικονικη αγορά στο εν λόγω site. Για αγορά με paypal όντως χρεώνει και τα έξοδα του paypal, ενω για τραπεζικο έμβασμα δεν χρεώνει παραπάνω χρήματα, αλλά ο αγοραστής πρέπει να δει πόσο του κοστίζει το έμβασμα στην τραπεζα του και να διαλεξει τι τον συμφέρει. Είμαι σιγουρος οτι για έμβασμα απο το ταμειο, τον συμφέρει να πληρώσει με paypal. Για έμβασμα με ebanking τα έξοδα ειναι αναλογα με την τράπεζα του αγοραστή και το ποσό.  

Δημοσ.

τελικα πηγα στην eurobank να ρωτησω κ μου ειπανε οτι για bank transfer η χρεωση ειναι 35 ευρω (για συναλλαγες εξωτερικου) :shock: :mad:

ασχετα που στο site του καταστηματος δειχνει οτι δεν εχει χρεωση...!!! οποτε ακυρο το bank transfer

για πληρωμη με ebanking χρειαζεται να εχεις απλα λογαριασμο στην συγκεκριμενη τραπεζα ή θελει κ τπτ αλλο? αν ξερει καποιος.... :)

Δημοσ.

Γιατί δεν πληρώνεις με κάρτα απλά να τελειώνει η ιστορία..?? Δε χρειάζεται ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ κάρτα, μπορείς απλά με χρεωστική (με τις κλασικές κάρτες που βγάζουμε από τα ATM) αν έχει κάποια το σήμα "visa" επάνω να κάνεις πληρωμή λογικά, αρκεί να έχεις βάλει πρώτα τα λεφτά στο λογαριασμό σου. Και ούτε έξοδα παραπέρα ούτε τίποτε.. (μπορεί να σου πει ότι για πληρωμή με κάρτα +5€, δεν ξέρω, αλλά θα το δεις αυτό)

Δημοσ.

Γιατί δεν πληρώνεις με κάρτα απλά να τελειώνει η ιστορία..?? Δε χρειάζεται ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ κάρτα, μπορείς απλά με χρεωστική (με τις κλασικές κάρτες που βγάζουμε από τα ATM) αν έχει κάποια το σήμα "visa" επάνω να κάνεις πληρωμή λογικά, αρκεί να έχεις βάλει πρώτα τα λεφτά στο λογαριασμό σου. Και ούτε έξοδα παραπέρα ούτε τίποτε.. (μπορεί να σου πει ότι για πληρωμή με κάρτα +5€, δεν ξέρω, αλλά θα το δεις αυτό)

ναι, το προβλημα ομως ειναι οτι στην χρεωστικη μπορεις να βαλεις μονο μεχρι χιλια ευρω. για χιλια κ πανω προφανως κανεις κ δευτερη παραγγελια οσα δεν αγορασες στην πρωτη!!! + μεταφορικα παλι δλδ

Δημοσ.

ναι, το προβλημα ομως ειναι οτι στην χρεωστικη μπορεις να βαλεις μονο μεχρι χιλια ευρω. για χιλια κ πανω προφανως κανεις κ δευτερη παραγγελια οσα δεν αγορασες στην πρωτη!!! + μεταφορικα παλι δλδ

Σωστό αυτό, δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να πάρεις κάτι πάνω από 1000 μια και δεν έχει τύχει να το κάνω..

Για μεταφορά σε λογαριασμό άλλου μέσω ebanking πρέπει να έχεις εσύ προφανώς webbanking για μια τράπεζα όπου έχεις τα λεφτά και ζητάς μετά να γίνει η μεταφορά στο λογαριασμό που θες. Σε Alphabank που το έχω κάνει πρέπει να μπεις με "έξτρα" κωδικούς (που δημιουργούνται με το "κλειδάκι-γεννήτρια"). Για μεταφορά σε άλλο λογαριασμό alphabank πρέπει να κάνεις "προσθήκη" του νέου λογαριασμού και να το επιβεβαιώσεις με κωδικό πάλι και μετά ζητάς να γίνει μεταφορά, για να μεταφέρεις σε άλλη τράπεζα έχω χρόνια να το κάνω, τότε ΔΕ ζητούσε να γίνει προσθήκη πρώτα και τέτοια. Όταν ερχόταν η ώρα για να δώσεις την εντολή σου έλεγε ότι θα υπάρχουν έξοδα μεταφοράς και έβγαζε επιλογές αν θα τα χρεωθείς εσύ έξτρα, αν θα τα χρεωθεί ο παραλήπτης (οπότε αν. π.χ. είναι 5€ και του'στελνες 1000 τελικά θα έπαιρνε 995) ή θα γίνει "επιμερισμός" του ποσού και στους 2 σας. Οπότε λογικά εσύ θα πρέπει να επιλέξεις να χρεωθείς ο ίδιος. Έχω μια αόριστη εντύπωση ότι πέρα από αυτό το ποσό που σε χρεώνει η τράπεζα μέσα από την οποία τα στέλνεις, μπορεί και η τράπεζα που λαμβάνει τα λεφτά να κάνει έξτρα δικές της χρεώσεις, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό, μήπως πρέπει να υπολογιστεί και τέτοιο πράγμα μέσα , γιατί σου λεν "εμείς κρατάμε από δω τόσα, δεν ξέρουμε η άλλη τράπεζα τι θα χρεώσει στον παραλήπτη.." . Αλλά ξαναλέω αυτό σαν να το θυμάμαι από παλιότερη συναλλαγή, χωρίς να είμαι σίγουρος. Τώρα, άμα σου πει αυτός "κάνε κατάθεση π.χ. 1000 στο λογαριασμό μου" , υποθέτω ότι και να του κρατήσει μετά λεφτά αυτουνού, είναι δικό του θέμα..

Και κάτι ακόμη που πρέπει να το λάβεις υπόψιν πιστεύω,ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα ποσά.. Μπορεί να χρεωθείς μεν με paypal, ΑΛΛΑ αν κάτι πάει στραβά (χτύπα ξύλο), π.χ. δε σου στείλει το προϊόν, είναι ελαττωματικό κτλ και διαφωνεί στο να σε αποζημιώσει, κάνεις καταγγελία στο paypal και διεκδικείς από εκεί τα χρήματά σου. Με χρέωση στην κάρτα πιστωτική/χρεωστική ΠΑΛΙ κάνεις το ίδιο (με χαρτί στην τράπεζα). Αν όμως απλά του κάνεις κατάθεση σε ένα λογαριασμό, δεν ξέρω κατά πόσο σου παρέχεται προστασία αν συμβεί κάτι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...