Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Καθώς το laptop μου έχει αρχίσει να τα φτύνει (μετά από 6 χρόνια), νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσω. Ψάχνω λοιπόν για καινούργιο. Και παρότι θα μπορούσα αυτά που ζητάω να τα βρω καλύτερα (και οικονομικότερα ίσως) σε desktop, λόγω φορητότητας χρειάζομαι οπωσδήποτε laptop. Οπότε ζητάω:

-Nvidia κάρτα γραφικών με μνήμη στα 2 - έχοντας ακούσει ότι οι nvidia ανταποκρίνονται καλύτερα σε εφαρμογές που χειρίζομαι, αντίθετα με τις amd που έχουν καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια. 

- "Καλή" οθόνη- περνάω αρκετές ώρες μπροστά από το laptop οπότε θέλω να είναι ξεκούραστη. Δυστυχώς για το budget μου δεν μπορώ να έχω πολλές απαιτήσεις για την ανάλυση, αλλά τουλάχιστον να έχει καλή αντίθεση-φωτεινότητα ή/και γωνίες θέασης. Δεν με ενδιαφέρει να έχει οθόνη αφής, αλλά αν μου κάνουν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, δεν με ενοχλεί.

- Να είναι ελαφρύ - τα 2,5 κιλά είναι πολλά.

Δεν διαθέτω περισσότερα χρήματα (οπότε δεν έχει mac ούτε οτιδήποτε με 4ψήφιο κόστος) και βασικά ήθελα να κινηθώ στα 850 ευρώ, αλλά άφησα ένα περιθώριο σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο καταπληκτικό μηχάνημα που μπορεί να υπερβαίνει κατά τι τον προϋπολογισμό μου.

Έχω κάνει αρκετή έρευνα κι έχω καταλήξει σε κάποια μηχανήματα, αλλά θα ήθελα πριν ρωτήσω γι' αυτά τα συγκεκριμένα - και χωρίς να αναφερθώ στις προκαταλήψεις μου για μάρκες κτλ - να μου πείτε τις απόψεις σας, να δω αν οι επιλογές μου είναι αντικειμενικά "καλές".

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Thanks ήταν ένα από αυτά που είχα δεί... Όμως επειδή δεν είχα ποτέ, τα asus από ποιότητα τι λένε; Service σε σύγκριση με άλλες εταιρείες;

Δημοσ.

δεν ειναι απτις καλυτερες εταιριες (πχ dell,lenovo,toshiba) αλλα σε τετοια τιμη δεν βρισκεις κατι αλλο που να εξυπηρετει τις απαιτισεις σου

αλλη μια εναλακτικη βεβεα ειναι αυτη http://www.skroutz.gr/s/3918266/Dell-Inspiron-15R-5537-i7-4500U-8GB-1TB-Linux-1920x1080.html

Δημοσ.

Για dell προσανατολιζόμουν σε δύο άλλα μοντέλα inspiron (15z και 7537). Τι λες γι' αυτά;

Γενικά είχα καταλήξει σε αυτά τα laptop που έχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλω http://www.skroutz.gr/comparelists/25?compare=3345998%2C2661077%2C3716346%2C3852885%2C2500294%2C3763840 Αλλά δεν ξέρω τι κουσούρια μπορεί να έχει το καθένα ("κακή" οθόνη, συνδεσιμότητα ή μπαταρία, ανεβάζουν θερμοκρασία, κακή κατασκευή γενικά κ.ά.).

Γι' αυτό και το thread... μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω...

Δημοσ.

Το θελεις για επαγγελματικη χρηση ή για για multimedia και γενικη χρηση?

Ρωταω επειδη περαν της καρτας γραφικων δεν ανεφερες αλλες απαιτησεις

Δημοσ.

@koprodogis θέλω να καλύπτει επαγγελματικές ανάγκες. Που σημαίνει να μπορεί να τρέξει photoshop & illustrator (ακόμα και ταυτόχρονα, αλλά σπάνια δουλεύω 3d) και στατιστικά προγράμματα. Πράγματι δεν είπα για άλλες απαιτήσεις γιατί σχεδόν όλα τα μοντέλα της κατηγορίας που κοιτούσα είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά. Απ' ότι είδα υπάρχουν laptop με i5 3ης και 4ης γενιάς και με i7 (δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο...) και σε μνήμη παίζουν γύρω στα 6-8 GB, που νομίζω ότι είναι υπεραρκετά. Μόνο στη συχνότητα του επεξεργαστή είδα πολλές διαφορές και δεν ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο (προφανώς και εξαρτάται για τι επεξεργαστή μιλάμε κάθε φορά). 

Αλλά το βασικό είναι η οθόνη και η απόδοση της κάρτας γραφικών.

@driverpit πολύ καλό, αλλά βαρύ. Κι επειδή μετακινούμαι αρκετά (με πολλά άλλα "αξεσουάρ" πλην του laptop) δεν θα με βολέψει.

Το ξέρω, όπως είπα και στην αρχή, ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ένα desktop, αλλά έλα που είμαι με μια τσάντα στο χέρι συνέχεια...

Δημοσ.

Ενδιαφέρον μηχάνημα... Τα toshiba δεν τα είχα σε πολύ εκτίμηση. Πάντα μου φαίνονταν πολύ ψεύτικα στην κατασκευή τους. Αλλά έχει καλά χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο.

Δημοσ.

το dell 7537 έτυχε να το δω και είναι εξαιρετικό δεν έχει καμια σχέση με το 5537 από ποιότητα κατασκευής και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση !

Δημοσ.

Thanks elenps! Καλό είναι το ότι το έχεις δει από κοντά, μπορείς και αξιολογείς καλύτερα την κατασκευή. Γιατί έτσι όπως το κόβω, γενικά δεν νομίζω να μπορέσω να βρω κανένα από αυτά σε κατάστημα για να το δω πριν το αγοράσω... Κρίμα!

Βρήκα ένα ακόμα ASUS, αλλά βέβαια ανεβαίνει σε τιμή... οριακά είναι κάτω από τα 1000 ευρώ. Αλλά απ' ότι είδα στο notebookcheck έχει μακράν την καλύτερη οθόνη από τα υπόλοιπα που κοιτάω (συναφές μοντέλο).

Τελικά να αρκεστώ σε 3ης γενιάς επεξεργαστή ή να πάω για 4ης; μιλώντας πάντα για το budget που διαθέτω... Μήπως είναι πιο σημαντικό να κοιτάω μεταξύ i5 & i7 και όχι μεταξύ 3ης ή 4ης γενιάς i5;

Η asus μήπως βγει μάπα γρήγορα; 

Δημοσ.

Θα σου προτεινα να κοιταξεις και την λυση ενος used μηχανηματος.

Μπορει να μην ειναι πολλες οι ευκαιριες σου αλλα αν εισαι τυχερος και το μηχανημα ειναι σε καλη κατασταση (μπαταρια βασικα και δισκος αν εχει μηχανικο και οχι SSD) να βρεις κατι πολυ καλο!

Αν κοιτας κατι σε windows κοιτα τα lenovo.

Εχει ενας φιλος το X100E και το λατρεψα!
(μου το ειχε δανεισει καποιες μερες μιας που θα ελειπε)

Ηταν κοκκινο, με AMD και πολλοι θα ελεγαν παλιο.
Αλλα εγω το ειχα για να γραψω κωδικα (οχι τπτ τρελο-τρελο, κατι για το drupal) και το μηχανακι κραταγε πολλες ωρες χωρις να χρειαστει refill ο χυμουλης της μπαρατιας και να με κουρασει με το περα δωθε σε μπριζες.
Η οθονη ηταν καλη παρολο που ηταν παλιο και σε γενικες γραμμες ΓΡΗΓΟΡΟ!

Δεν μπορω να φανταστω ποσο πιο δυνατο η τι περισσοτερο θα μπορουσα να ζητησω απο το λαπτοπ απο κατασκευη και βαρος.

Το πιο καινουργιο μοντελο που μπορεις να κοιταξεις ειναι το X200-X200S αντε και X230 (αν δεν κανω λαθος στο μοντελο) και εισαι κομπλε!

lenovox100einpost01.jpg

• κατασκευη υπολογιστη καλη
  • καλη αποδοση: γρηγορο και αντεχει πολλες ωρες χωρις φορτιση
  • ελαφρυ
  • μικρο
  • ησυχο (καλα αν βαλεις κανενα youtube η τπτ τετοιο μπορει να σου σφυριξει λιγακι αλλα οκ νορμαλ)
  • αναβαθμισιμο αν χρειαστεις κατι καλυτερο καποια στιγμη
  • η οθονη αν και μικρη πολυ ξεκουραστη (τουλαχιστον για εμενα, και σου ξαναλεω οτι εγραφα κωδικα για πολλες ωρες)
Δημοσ.

Thanks! Ήσουν πολύ σαφής.

Έχω ενδοιασμούς για την αγορά μεταχειρισμένου, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι από πλευράς μπαταρίας, θορύβου, θερμοκρασίας, παρά μόνο αν τον δουλέψεις για ώρες...

Βασικό είναι ότι το χρειάζομαι για photoshop κτλ οπότε 12" οθόνη δεν εξυπηρετεί...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...