Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 εβαλα αλλο σετ αλλη μαρκα 2* 2 gb και λεει installed 4 gb (1,96 usable) να φανταστω καηκε το ενα σλοτ ? τα μαυρα πειρακια τα εβαλα το απογευμα σημερα που μου δουλεψε, παντως τον ενα χρονο που το δουλευα δε του ειχα τετοια στη προηγουμενη μητρικη κ δεν ειχε θεμα..
benign Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Τα πειρακια ειναι απαραιτητα,αν την πρωτη φορα δεν τα ειχες βαλει,μπορει αυτο να σου εκανε ζημια. Το γεγονος οτι με την προηγουμενη μητρικη δεν ειχες θεμα ειναι καθαρα τυχη. 1
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 ναι οντως εκανα μεγαλη βλακεια..(έβαλα πειράκια μονο απο τη πάνω πλευρα, ετσι οπως ειδα σε βιντεο στο youtube οχι και απο κατω..) παντως βαζω τις μνημες και στα αλλα 2 σλοτ και παλι το ιδιο 8gb (3,96 usable), καηκαν δηλαδη 2 σλοτ ?
benign Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 ναι οντως εκανα μεγαλη βλακεια..(έβαλα πειράκια μονο απο τη πάνω πλευρα, ετσι οπως ειδα σε βιντεο στο youtube οχι και απο κατω..) παντως βαζω τις μνημες και στα αλλα 2 σλοτ και παλι το ιδιο 8gb (3,96 usable), καηκαν δηλαδη 2 σλοτ ? Οχι απαραιτητα για μπες στο bios και δες τις συχνοτητες της μνημης ,τις δειχνει σωστα?Αν οχι βαλτες εσυ σωστα,π.χ. 1600, κανε reboot και δες τι σου λεει. ναι οντως εκανα μεγαλη βλακεια..(έβαλα πειράκια μονο απο τη πάνω πλευρα, ετσι οπως ειδα σε βιντεο στο youtube οχι και απο κατω..) παντως βαζω τις μνημες και στα αλλα 2 σλοτ και παλι το ιδιο 8gb (3,96 usable), καηκαν δηλαδη 2 σλοτ ? Εν τω μεταξυ τα πειρακια μονο απο πανω μπαινουν,οποτε αν στην καινουργια μητρικη τα ειχες βαλει απο πανω τοτε δεν εκανες λαθος σε αυτο το θεμα.
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 στα bios-->advanced memory settings με απανεργοποιημενο xmp 1334 mhz με ενεργοποιημενο 1600 και στις 2 περιπτωσεις δε μου αναγνωριζει ολη τη μνημη στα windows αλλα μεσα στα bios τις αναγνωριζει και τις 2. στα windows update που του βαζω να κανει πεταει μπλε οθονη collecting data for crsash dump.. initializing disk for crash dump beginning dump of physical memory dumping physical memory to disk: 100 physical memory dump complete etc ισως θελει επαναγκατασταση των windows..
benign Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Πηγαινε παλι στο bios και καπου που γραφει North Bridge configuration κοιτα εκει που λεει ''enable Memory Hole Remapping'' και αν δεν ειναι καντο enabled, reboot και δες παλι. 1
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 δυστυχως δε βρηκα τετοια επιλογη στα bios
benign Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 1. Πηγαινε στο bios ,επελεξε ''load optimised defaults'', reboot μηπως τα λεει σωστα. 2.Δες το bios της μητρικης και κανε ενα update αλλα προσεξε να ειναι το σωστο bios για το revision της μητρικης σου. 3. Αν δεν λειτουργησει κανε καινουργια εγκατασταση των windows 7 X64 και αν και τοτε δεν φτιαξει, 4.τρεξε ενα memtest. Αν το memtest σου βρει τις μνημες ενταξει,τοτε ισως φταιει το cpu η κατι επαθε η δεν το εγκατεστησες σωστα ,η το εχεις σφιξει πολυ. Θεωρητικα επισης,μπορει η μητρικη που σου εδωσαν να εχει καποιο προβλημα. Σορρυ δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο,εχω καιρο να ασχοληθω με hardware. Αφου γινουν ολα αυτα,κανε post με τα αποτελεσματα και σιγουρα καποιος θα βρεθει να σου δωσει μια λυση. Την παλια σου μητρικη την εχεις ακομη να δοκιμαζες αν ολα δουλευουν ρολοι σε αυτην?
Silenzio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 καλημέρα, θα τα δω αυτα οταν επιστρεψω απο δουλεια. τη παλια μητρικη δε την έχω, τη πούλησα, βέβαια έχω αλλη μια μητρικη αμ3+ αλλα αυτη τη σιτμη στο δωματιο ειναι το μοναδικο pc που λειτουργει οκ οποτε δε θελω να το ρισκαρω.. έκανα χτες το βράδυ νεα εγκατάσταση των widnows και παλι βγαζει μπλε οθονες..
Silenzio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 θα τσεκαρω το μεσημερι αυτο για τις μνημες που ειπες, επισης το memtest πως ακριβως το τρεχω ? το bios update το βρισκεις απαραιτητο ? δεν εχω κανει ποτε μου και φοβαμαι μη τα κανω χειροτερα (απριλιος του 2013 ειναι to bios δε νομιζω να φταιει αυτο) αν παρω τηλ στο καταστημα you για τη μητρικη θα υπάρξει πρόβλημα που η απόδειξη δεν ειναι στο ονομα μου ? (δε τους παιρνω ακομα, σημερα θα βγαλω τη μητρικη εξω απο το κουτι και αν πεταει και τοτε μπλε οθονες ε νομίζω οτι παει για αντικατασταση...γινεται απευθειας απο το καταστημα ή η εγγύηση ειναι μονο στη gigabyte απαυθειας ? )
Cloud_7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Τρέξε το memtest86+ (πρέπει να είναι το plus για πάνω από 4 γκίγκα μνήμη): http://www.memtest.org/ Κατεβάζεις το iso για να το γράψεις σε cd ή το installer για το usb ώστε να κάνεις check από στικάκι. Και στις 2 περιπτώσεις ελέγχεις τις μνήμες στο start-up του pc ενώ έχεις εισάγει το drive (θα ξεκινήσει αυτόματα μετά το logo της μητρικής). Αν περάσει το πρώτο test μετά από 40 λεπτά κατά 95% δε θα έχουν πρόβλημα οι μνήμες. Χλωμό όπως και να 'χει να απέκτησαν πρόβλημα έτσι ξαφνικά μετά τη νέα μητρική, ελαττωματικό slot μού κάνει πιο πολύ. Καλού κακού κάνε & update το bios ωστόσο, μπορεί να έχει καλύτερη υποστήριξη σε μερικούς τύπους μνημών. Ας ελπίσουμε να μην έχει πρόβλημα το memory controller του cpu..... 2
Silenzio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 ok το memetest θα το κανω το μεσημερι μολις γυρισω απο δουλεια κ θα ενημερωσω ( δε νομιζω και εγω να φταινε οι μνημες γτ δοκιμασα και αλλες μνημες και παλι τα ιδια) bios update δε ξερω να κανω (και αν κανω λαθος μετα αντε να μου αλλαξουν μητρικη) αν φταιει ο memory controller toy cpu πως θα το καταλαβω ? αν τον βαλω τον fx6100 σε αλλη μητρικη και αναγνωριζει ολη τη μνημη τοτε θα ειναι οκ ? σε εγγυηση ειναι ο fx απο mysystems (δεκεμβρη 2012 αγορα)
Cloud_7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Απ' ό,τι βλέπω το τελευταίο BIOS για τη rev3 της μητρικής σου βγήκε τον περασμένο Φλεβάρη: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4434#bios οπότε χλωμό να γράφει Απρίλιο, εκτός αν έχει κάνει χοντρή μλκία ο άλλος και έβαλε λανθασμένη έκδοση για άλλη μητρική... Τσέκαρε αν έχεις την έκδοση FD που είναι η πιο πρόσφατη, ή έστω την FC. Το update παιχνιδάκι είναι... απλά γράφεις τα αρχειάκια σε ένα στικάκι και στο booting πατάς F12 για να διαλέξεις από ποια συσκευή θα μπουτάρεις. Βάζεις το usb ως επιλογή και η μητρική σε ρωτάει αν θα κάνεις update το bios, 5 δευτερόλεπτα υπόθεση είναι. Απλά πριν το κάνεις βάλε τα πάντα στο default από το bios για να μην έχεις άλλα τρεχάματα μετά. Το καλύτερο για τώρα θα ήταν να δοκιμάσεις τον επεξεργαστή & τις μνήμες σε άλλη μητρική αν υπάρχει η δυνατότητα.
Silenzio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) sorry εγω εκανα λαθος smbios version 2.7 version date--> 4/2/2013 αρα το μεσημερι βαζω επεξεργαστη και μνημες στην αλλη μου μητρικη, ειναι η asrock extreme 3 φανταζομαι δε θα υπαρξει καποιο θεμα επειδη ειναι καπως χειροτερη μητρικη (4+1 pwr phase) αυτη τη στιγμη (15.17) τρεχω memtest 45 λεπτα έχουν περάσει και δεν εχει βγαλει errors, θα περιμενω λιγο ακομα και μετα θα βαλω τον 6100 στην αλλη μητρικη 1 ωρα και 54 λεπτα κανενα error, το σταματαω και θα κανω την αλλαγη, δεν υπαρχει περιπτωση να φταινε οι μνημες Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2013 από Silenzio
Silenzio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 παιδια ο 6100 μπηκε στην αλλη μητρικη με τις μνημες που ηδη συνεργαζόταν και μια χαρα αναγνωρίζονται 8 gb τι κανω τωρα ? υπάρχει κατι αλλο να τσεκαρω τωρα που μπηκε σε αυτη τη μητρικη ?? θελετε να βαλω τον 4100 στη gigabyte ή δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμαι και να πάρω τηλ στο you για αντικατάσταση μητρικης ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα