Miracle Worker Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Το γυαλί, για την ακρίβεια το δείκτη διάθλασης του κρυστάλλου. Όσο πιο υψηλό δείκτη διάθλασης έχει τόσο πιο ακριβό είναι, γιατί βγαίνει σε πιο λεπτό για μεγαλύτερη μυωπία. Κοινώς ένας με μυωπία πχ 5 βαθμούς κ άνω δεν τον παίρνει να βάλει φθηνά, γιατί θα είναι σα τα πατομπούκαλα που βλέπουμε σε φωτογραφίες του '80 με τους νέρντς. Όποιος έχει μεγάλη μυωπία πρέπει να ξηλωθεί, όχι μόνο για να μη δείχνει σα μπούφος άλλα επειδή τα γυαλιά βαραίνουν κ προκαλούν κ σημάδια κ πονοκεφάλους επειδή πιέζουν σε συγκεκριμένα κομμάτια το κρανίο (μπροστά από τα αυτιά πχ) Νομίζω πάνω κάτω 50-50 πληρώνεις για σκελετό-κρύσταλλο, κατα μέσο όρο. Για >7 βαθμούς το κρύσταλλο κάνει γύρω στα 100€ από ότι θυμάμαι. Ένας καλός σκελετός δε θα έχει 80+;
SilkyN Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Με την ίδια λογική και για το αυτοκίνητο θα δώσω 20.000 και θα το κρατήσω για 20 χρόνια, άρα δεν είναι ακριβό... Το θέμα εδώ είναι επιχειρηματικής δεοντολογίας και ηθικής... Για να είμαστε ΟΚ θα έπρεπε το πακέτο να πηγαίνει ως εξής: - Κοστίζει στην εταιρία 20 ευρώ για την κατασκευή. (5 κομμάτια πλαστικό είναι στο κάτω-κάτω) - Η εταιρία για να έχει ένα νορμάλ κέρδος το πουλάει στον έμπορο 30 (και πάλι πολύ είναι, +50% του κόστους) - Ο έμπορος για να έχει κ αυτός κέρδος να το πουλήσει 40 στον καταναλωτή. Απλά αυτοί για λόγους κέρδους το πουλάνε 700% πάνω σε κάθε βήμα του προιόντος στην αγορά. Επι της ουσίας εσένα σε θεωρούνε βλάκα και σου πουλάνε κάτι που αξίζει για 20, 200. Αισθάνεσαι εντάξει με αυτό? Εγώ πάντως όχι... άρα τι κάνεις? Απλούστατα δεν το αγοράζεις όπως δεν αγοράζεις το iphone, το replay παντελόνι κτλπ. Όχι επειδή τα 200 ευρώ στα 3 χρόνια είναι πολλά για το πορτοφόλι μου, απλά γιατί δεν θέλω να με θεωρούν μαλάκα. Κάποιοι αξιότιμοι συνάνθρωποί μας βέβαια θέλουν να φαίνεται η επιγραφή Ray-Ban επάνω, οπότε και στηρίζουν αυτές τις τιμές και επιχειρηματικές πολιτικές. Ξεχνάς όμως και το θέμα της αισθητικής, το οποίο παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο στις αγορές μας. Και τα σέξι εσώρουχα για παράδειγμα είναι πολύ πιο ακριβά απ' τα "εσώρουχα της γιαγιάς", αλλά δε νομίζω πως θα προτιμούσες τα δεύτερα. Ούτε κι εγώ βρίσκω το λόγο να δώσω 200 ευρώ για γυαλιά, αλλά δεν θεωρώ κορόιδα αυτούς που τα δίνουν. Αφού τους αρέσουν, καλά κάνουν και τα παίρνουν.
PostHelper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Με την ίδια λογική και για το αυτοκίνητο θα δώσω 20.000 και θα το κρατήσω για 20 χρόνια, άρα δεν είναι ακριβό... Το θέμα εδώ είναι επιχειρηματικής δεοντολογίας και ηθικής... Για να είμαστε ΟΚ θα έπρεπε το πακέτο να πηγαίνει ως εξής: - Κοστίζει στην εταιρία 20 ευρώ για την κατασκευή. (5 κομμάτια πλαστικό είναι στο κάτω-κάτω) - Η εταιρία για να έχει ένα νορμάλ κέρδος το πουλάει στον έμπορο 30 (και πάλι πολύ είναι, +50% του κόστους) - Ο έμπορος για να έχει κ αυτός κέρδος να το πουλήσει 40 στον καταναλωτή. Απλά αυτοί για λόγους κέρδους το πουλάνε 700% πάνω σε κάθε βήμα του προιόντος στην αγορά. Επι της ουσίας εσένα σε θεωρούνε βλάκα και σου πουλάνε κάτι που αξίζει για 20, 200. Αισθάνεσαι εντάξει με αυτό? Εγώ πάντως όχι... άρα τι κάνεις? Απλούστατα δεν το αγοράζεις όπως δεν αγοράζεις το iphone, το replay παντελόνι κτλπ. Όχι επειδή τα 200 ευρώ στα 3 χρόνια είναι πολλά για το πορτοφόλι μου, απλά γιατί δεν θέλω να με θεωρούν μαλάκα. Κάποιοι αξιότιμοι συνάνθρωποί μας βέβαια θέλουν να φαίνεται η επιγραφή Ray-Ban επάνω, οπότε και στηρίζουν αυτές τις τιμές και επιχειρηματικές πολιτικές. Bεβαια εδω ξερεις τι γινεται? Τα νουμερα σου ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ και η κατασκευη ισως και πιθανοτατα να μην κανει μόνο 20 ευρω αλλά πχ 64(μην ξεχνας οτι ΔΕΝ μιλαμε για 5 κομματια πλαστικο οπως ειπες αλλά για γυαλινους φακους που χρειαζεται μια πολυ καλη τεχνογνωσια για να τους φτιαξεις οπως πρεπει και να λειτουργουν ΤΕΛΕΙΑ(τέλεια) διοτι εστω και η παραμικρη παραμορφωση οδηγει σε κακιστο αποτελεσμα ορασης, ενω και τα γυαλια ηλιου πρεπει επισης να εχουν υψηλα στανταρντς σχεδιασμου διοτι μιλαμε για αποτελεσματικη αποτροπη υπεριωδους και οχι μόνο ακτινοβολιας, με απλα λογια δεν πληρωνεις το γυαλι και το πλαστικο του σκελετου, αλλά την τεχνογνωσια και την δουλεια ακριβεις που χρειαζεται για να προστατευσεις την υγεια σου(γυαλια ηλιου) και να καλυτερεψεις κατα εναν παραγοντα x100 την οραση σου και την ποιοτητα ζωης σου(κοινα γυαλια μυωπιας κλπ)), ή και πιο πολυ αναλογως με την ποιοτητα κατασκευης(οχι απαραιτητα τα υλικα αλλά την τεχνογνωσια και την εργασια κατασκευης που βασικα αυτα πληρωνεις κυριως) και επισης μπορει οι μεσαζοντες να ειναι παραπανω και βεβαια ισχυει και οτι πραγματι πιθανοτατα υπαρχουν υπερχρεωσεις λογω ονοματος μαρκας, αλλά δεν ειναι τοσο απλοϊκα τα πραγματα οσο τα παρουσιασες.
Alchemist` Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Bεβαια εδω ξερεις τι γινεται? Τα νουμερα σου ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ και η κατασκευη ισως και πιθανοτατα να μην κανει μόνο 20 ευρω αλλά πχ 64(μην ξεχνας οτι ΔΕΝ μιλαμε για 5 κομματια πλαστικο οπως ειπες αλλά για γυαλινους φακους που χρειαζεται μια πολυ καλη τεχνογνωσια για να τους φτιαξεις οπως πρεπει και να λειτουργουν ΤΕΛΕΙΑ(τέλεια) διοτι εστω και η παραμικρη παραμορφωση οδηγει σε κακιστο αποτελεσμα ορασης, ενω και τα γυαλια ηλιου πρεπει επισης να εχουν υψηλα στανταρντς σχεδιασμου διοτι μιλαμε για αποτελεσματικη αποτροπη υπεριωδους και οχι μόνο ακτινοβολιας, με απλα λογια δεν πληρωνεις το γυαλι και το πλαστικο του σκελετου, αλλά την τεχνογνωσια και την δουλεια ακριβεις που χρειαζεται για να προστατευσεις την υγεια σου(γυαλια ηλιου) και να καλυτερεψεις κατα εναν παραγοντα x100 την οραση σου και την ποιοτητα ζωης σου(κοινα γυαλια μυωπιας κλπ)), ή και πιο πολυ αναλογως με την ποιοτητα κατασκευης(οχι απαραιτητα τα υλικα αλλά την τεχνογνωσια και την εργασια κατασκευης που βασικα αυτα πληρωνεις κυριως) και επισης μπορει οι μεσαζοντες να ειναι παραπανω και βεβαια ισχυει και οτι πραγματι πιθανοτατα υπαρχουν υπερχρεωσεις λογω ονοματος μαρκας, αλλά δεν ειναι τοσο απλοϊκα τα πραγματα οσο τα παρουσιασες. Ρε αδερφέ, κουβέντα κάνουμε, προφανώς απλοιποιώ την κατάσταση για να αναδείξω το point. Anyway... Τα υψηλά στάνταρντς σχεδιασμού τα οποία αναφέρεις σαφέστατα και υπάρχουν ΑΛΛΑ: Τα γυαλιά ηλίου/μυωπίας αποτελούν μια παροχημένη τεχνολογία. Και με τον όρο παροχημένη εννοώ ότι δεν είναι κάποιο προϊόν που συνεχώς αλλάζει επενδύοντας κεφάλαια σε έρευνα, ανάπτυξη και νέες μεθόδους κατασκευής όπως λόγου χάρη ένας υπολογιστής. Η τεχνολογία/μηχανήματα/υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πάνω-κάτω τα ίδια τις τελευταίες δεκαετίες. Η περισσότερη έρευνα στον τομέα αφορά την ελαχιστοποίηση του κόστους κατασκευής για λογαριασμό των εταιριών, με εύρεση αποδοτικότερων μεθόδων και φθηνότερων υλικών, και ελάχιστα τυχόν νέα χαρακτηριστικά. Έτσι λοιπόν το κόστος κατασκευής τους μειώνεται συνεχώς σε βάθος χρόνου. Τον ίδιο δρόμο θα έπρεπε να ακολουθήσει και η τιμή τους. Ξεχνάς όμως και το θέμα της αισθητικής, το οποίο παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο στις αγορές μας. Και τα σέξι εσώρουχα για παράδειγμα είναι πολύ πιο ακριβά απ' τα "εσώρουχα της γιαγιάς", αλλά δε νομίζω πως θα προτιμούσες τα δεύτερα. Ούτε κι εγώ βρίσκω το λόγο να δώσω 200 ευρώ για γυαλιά, αλλά δεν θεωρώ κορόιδα αυτούς που τα δίνουν. Αφού τους αρέσουν, καλά κάνουν και τα παίρνουν. Καλά σε αυτό συμφωνούμε, δεν πρόκειται να κάνω κουμάντο στο πορτοφόλι κανενός. Απλώς η συμπεριφορά τους αυτή κρατάει εκεί τις τιμές. Αν σε έναν ιδανικό παραμυθένιο κόσμο αγοράζαν όλοι το, λογικά τιμολογημένο, γυαλί των π.χ. 80 ευρώ και δεν διέθεταν παραπάνω χρήματα για τέτοια προϊόντα, τότε θα αναγκαζόταν οι εταιρίες να ρίξουν την τιμή του "στυλάτου" γυαλιού. Στην συνέχεια το απλό ζευγάρι γυαλιών θα έπεφτε και αυτό ακόμη πιο χαμηλά για να παραμείνει relevant στην αγορά. Οπότε ποιός βγαίνει κερδισμένος? 1
SilkyN Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Καλά σε αυτό συμφωνούμε, δεν πρόκειται να κάνω κουμάντο στο πορτοφόλι κανενός. Απλώς η συμπεριφορά τους αυτή κρατάει εκεί τις τιμές. Αν σε έναν ιδανικό παραμυθένιο κόσμο αγοράζαν όλοι το, λογικά τιμολογημένο, γυαλί των π.χ. 80 ευρώ και δεν διέθεταν παραπάνω χρήματα για τέτοια προϊόντα, τότε θα αναγκαζόταν οι εταιρίες να ρίξουν την τιμή του "στυλάτου" γυαλιού. Στην συνέχεια το απλό ζευγάρι γυαλιών θα έπεφτε και αυτό ακόμη πιο χαμηλά για να παραμείνει relevant στην αγορά. Οπότε ποιός βγαίνει κερδισμένος? Δε διαφωνούμε σ' αυτό. Αλλά εδώ στην Ελλάδα δύσκολα αλλάζει κάτι (ειδικά στις πιο μικρές πόλεις). Το πιο απλό παράδειγμα να σου πω. Έψαχνα γατόδεντρο. Στην Ελλάδα, για το μέγεθος που ήθελα, έβρισκα με 140 ευρώ περίπου. Τελικά το αγόρασα από το εξωτερικό, σε μεγαλύτερο μέγεθος, με 70 ευρώ, δωρεάν μεταφορικά και παράδοση στον 1ο όροφο.
PostHelper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Το πιο απλό παράδειγμα να σου πω. Έψαχνα γατόδεντρο. Στην Ελλάδα, για το μέγεθος που ήθελα, έβρισκα με 140 ευρώ περίπου. Τελικά το αγόρασα από το εξωτερικό, σε μεγαλύτερο μέγεθος, με 70 ευρώ, δωρεάν μεταφορικά και παράδοση στον 1ο όροφο. Γατοδεντρο?? Οσο ζεις μαθαινεις. 46 χρονων εφτασα, φτανω σε λιγο και τα 47 και πρωτη φορα ακουω αυτη τη λεξη. Φυσικα ουτε καν ξερω τη σημασια της. Τι ειναι το γατοδεντρο και ποια η χρησιμοτητα του?
Orpheas1992 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Επιπλο για να σκαρφαλωνουν οι γατες και να παιζουν νομιζω.
PostHelper Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Επιπλο για να σκαρφαλωνουν οι γατες και να παιζουν νομιζω. Και πρεπει να δωσει 70 ευρω για να σκαρφαλωνουν οι γατες και να παιζουν? Ε ρε λεφτα για πεταμα που εχει ο κοσμος. Με 1.5 ευρω την αξια των καρφιων θα μπορουσε να φτιαξει σε 1-1μιση ωρα κατι παρομοιο φανταζομαι. Δικαιωμα του καθενος βεβαια να ξοδευει οπου θελει τα λεφτα του. Εγω εχω ξοδεψει πανω απο 2000 ευρω σε πρασινα λειζερ και πανω απο 40000 ευρω σε βιβλια επιστημονικου περιεχομενου που τα περισσοτερα απο αυτα ποτέ δεν θα διαβασω. Αλλά τουλαχιστον τα δικα μου εχουν μια χρηστικη αξια. Τωρα επιπλο για γατες ειναι καπως....
SilkyN Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Και πρεπει να δωσει 70 ευρω για να σκαρφαλωνουν οι γατες και να παιζουν? Ε ρε λεφτα για πεταμα που εχει ο κοσμος. Με 1.5 ευρω την αξια των καρφιων θα μπορουσε να φτιαξει σε 1-1μιση ωρα κατι παρομοιο φανταζομαι. Δικαιωμα του καθενος βεβαια να ξοδευει οπου θελει τα λεφτα του. Εγω εχω ξοδεψει πανω απο 2000 ευρω σε πρασινα λειζερ και πανω απο 40000 ευρω σε βιβλια επιστημονικου περιεχομενου που τα περισσοτερα απο αυτα ποτέ δεν θα διαβασω. Αλλά τουλαχιστον τα δικα μου εχουν μια χρηστικη αξια. Τωρα επιπλο για γατες ειναι καπως.... Χρηστική αξία, έχει κάτι που χρησιμοποιείς. Όταν δεν το χρησιμοποιείς, δεν έχει χρηστική αξία. Όσο για το γατόδεντρο, όταν αποφασίζεις να βάλεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι σου, είσαι υποχρεωμένος να του προσφέρεις το καλύτερο δυνατό. Αυτό περιλαμβάνει φαγητό, κτηνίατρο, παιχνίδια και γατόδεντρο ή έστω ονυχοδρόμιο (το οποίο πέρα από αγαπημένο σημείο να κοιμούνται, είναι και ότι πρέπει για να ξύνουν τα νύχια τους, ώστε να μην το κάνουν στα έπιπλα μας).
Thanos1972 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 ω ρε φιλε μεγαλωσα με γατες απο πιτσιρικος και τις λεξεις γατοδεντρο και ονυχοδρομιο πρωτη φορα τις ακουω.βεβαια εμενα οι γατες που εκαναν τα νυχια τους πανω σε ποντικακια και φιδακια (αληθινα) πανε και οι γατες,φλωρεψαν
PostHelper Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Χρηστική αξία, έχει κάτι που χρησιμοποιείς. Όταν δεν το χρησιμοποιείς, δεν έχει χρηστική αξία. Όσο για το γατόδεντρο, όταν αποφασίζεις να βάλεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι σου, είσαι υποχρεωμένος να του προσφέρεις το καλύτερο δυνατό. Αυτό περιλαμβάνει φαγητό, κτηνίατρο, παιχνίδια και γατόδεντρο ή έστω ονυχοδρόμιο (το οποίο πέρα από αγαπημένο σημείο να κοιμούνται, είναι και ότι πρέπει για να ξύνουν τα νύχια τους, ώστε να μην το κάνουν στα έπιπλα μας). Μα τα χρησιμοποιω κατα εναν τροπο, ικανοποιωντας την επιθυμια μου για κατοχη πληρους γνωσης. Για αυτο εχω γεμισει με σκληρους δισκους το σπιτι μου φουλ στα επιστημονικα δεδομενα και εχω κανει το σπιτι μου την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας και τα παιδια μου δεινοπαθουν αφου εχω αρχισει να γεμιζω και τους δικους τους χωρους. Η γνωση ειναι το παν μην την συγκρινεις με το ελικοδρομιο των γατιων σου. Αυτο για τα νυχια οτι πρεπει να εχεις κατι για να τα ξυνουν το ηξερα αλλά δεν ηξερα οτι το λενε ονυχοδρομιο. Αλλη τρελη λεξη και παλι! Τελικα οι γατες εχουν τον δικο τους μαγικο κοσμο. Και στο γατοδεντρο(γελαω μονος μόνο που το γραφω ) τι ακριβως κανουν και το θεωρεις τοσο σημαντικο? Δεν ρωταω επικριτικα αλλά προς πληροφορηση μου.
SilkyN Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μα τα χρησιμοποιω κατα εναν τροπο, ικανοποιωντας την επιθυμια μου για κατοχη πληρους γνωσης. Για αυτο εχω γεμισει με σκληρους δισκους το σπιτι μου φουλ στα επιστημονικα δεδομενα και εχω κανει το σπιτι μου την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας και τα παιδια μου δεινοπαθουν αφου εχω αρχισει να γεμιζω και τους δικους τους χωρους. Η γνωση ειναι το παν μην την συγκρινεις με το ελικοδρομιο των γατιων σου. Αυτο για τα νυχια οτι πρεπει να εχεις κατι για να τα ξυνουν το ηξερα αλλά δεν ηξερα οτι το λενε ονυχοδρομιο. Αλλη τρελη λεξη και παλι! Τελικα οι γατες εχουν τον δικο τους μαγικο κοσμο. Και στο γατοδεντρο(γελαω μονος μόνο που το γραφω ) τι ακριβως κανουν και το θεωρεις τοσο σημαντικο? Δεν ρωταω επικριτικα αλλά προς πληροφορηση μου. Δεν κάνουν ένα πράγμα στο γατόδεντρο. Παίζουν μεταξύ τους, κοιμούνται, σκαρφαλώνουν, ξύνουν τα νύχια τους και πάνω απ' όλα τους παρέχει το πιο αγαπημένο πράγμα όλων των γατιών: επιτηρούν το σπίτι από ψηλά. ω ρε φιλε μεγαλωσα με γατες απο πιτσιρικος και τις λεξεις γατοδεντρο και ονυχοδρομιο πρωτη φορα τις ακουω.βεβαια εμενα οι γατες που εκαναν τα νυχια τους πανω σε ποντικακια και φιδακια (αληθινα) πανε και οι γατες,φλωρεψαν Ελπίζω στα φιδάκια να μην συμπεριλαμβάνονται και οι οχιές . Πέρα από την πλάκα, αν μπορείς να τις αφήνεις ελεύθερες είσαι πολύ τυχερός. Εδώ που μένω εγώ, τρομάζω μόνο στη σκέψη ότι μπορούν να βγουν έξω.
PostHelper Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Ελπίζω στα φιδάκια να μην συμπεριλαμβάνονται και οι οχιές . Γιατι οχι? Επισης σε ποιες οχιες αναφερεσαι? Και στα 5 ειδη? Πέρα από την πλάκα, αν μπορείς να τις αφήνεις ελεύθερες είσαι πολύ τυχερός. Εδώ που μένω εγώ, τρομάζω μόνο στη σκέψη ότι μπορούν να βγουν έξω. Γιατι? Γιατι τρομαζεις στην σκεψη?
SilkyN Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Γιατι οχι? Επισης σε ποιες οχιες αναφερεσαι? Και στα 5 ειδη? Γιατί είναι λίγο δηλητηριώδεις; Γιατι? Γιατι τρομαζεις στην σκεψη? Αυτοκίνητα, φόλες, άρρωστοι που τα βασανίζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα