Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

Long story short :

Άλλαξα Caseλ, απο ένα Coolermaster Stacker 810, λόγω χώρου, σε ένα Fractal Design Define R4 Black Pearl with Window. Αυτό που έκανα ήταν να βγάλω όόόόλο το hardware απο το ένα κουτί και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ (το τονίζω) να το βάλω (part by part) στο καινούργιο μου case. Το αποτέλεσμα ήταν φοβερό και ξετρελάθηκα με το κουτί, δεν φαινόταν ΚΑΝΕΝΑ καλώδιο. ΟΜΩΣ...

Η χαρά μου σταμάτησε όταν άνοιξα το PC.. Γενικά το PC είναι unstable.. μερικές φορές δεν ανοίγει.. άλλες ανοίγει όποτε γουστάρει και άλλες ανοίγει κανονικά. ΠΑΝΤΑ όμως κάνει ένα τικ-τικ το τροφοδοτικό (στην αρχή τουλάχιστον όταν το ανοίγω.. μετά σταματάει το τικ-τικ -τσικ-τσικ.. κάπως έτσι τελοσπάντων..).

Πέρα απο αυτό έχω και μία απώλεια (προσωρινή, οριστική δεν ξέρω..). Δεν έχω πλέον κάρτα δικτύου στο motherboard.. φαίνεται πως είναι dead.. Αρνούμαι όμως να το πιστέψω.. (κάπου διάβασα πως τα motherboards της Gigabyte έχουν μερικές φορές τέτοια θεματάκια με την κάρτα δικτύου και μετά απο μερικά restarts και on/off απο το ρεύμα επανέρχεται..)

Μπορείτε να μου πείτε πιθανούς λόγους για το τικ-τικ.. το έχει αντιμετωπίσει κανείς σας αυτό? Τί να κοιτάξω.. ? Εχω πελαγώσει.. Ξέρετε πως είναι όταν σε πιάνει πανικός.. και το πιο απλό πράγμα δεν μπορείς να το σκεφτείς.. 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Damn ρε συ ultra... τι γκαντεμιά είναι αυτη? 

Κανε το κοπο και στησε τα όλα εκτος κουτιου να δουμε αν θα αλλάξει κατι... μπας και γινεται κανενα περιεργο βραχυκύκλωμα με την μητρική... 

Δημοσ.

Damn ρε συ ultra... τι γκαντεμιά είναι αυτη? 

Κανε το κοπο και στησε τα όλα εκτος κουτιου να δουμε αν θα αλλάξει κατι... μπας και γινεται κανενα περιεργο βραχυκύκλωμα με την μητρική... 

Έλα μου ντέ.. εγώ να δεις χθές βράδυ τί κατέβαζα.. Ενώ είχα ξετρελαθεί με το αποτέλεσμα.. τσούπ! πάρτα...

Έχω εντωμεταξύ το GA-Z68XP-UD3P και κάπου διάβασα (εδώ -> http://lnx2mac.blogspot.gr/2011/03/reviving-dead-ethernet-ports.html ) πως σε πολλά Gigabyte motherboards αυτό είναι σύνηθες.. ισχύει?..

Εγώ για καλό και για κακό (δυστυχώς) θα κάνω αυτό που είπες.. Κάτι μου λέει πως κάπου ακουμπάει κ κάνει κύκλωμα.. 

να σκάσω μου ρχεται..

Δημοσ.

Παιδιά... Έβγαλα εντελώς τα πάντα από το PC. Όλα έξω να φύγει η υπόνοια ότι φταίει το κουτί η ότι ακουμπαει κάπου το motherboard. Το PC κάνει πάλι τα ίδια. Άφησα μόνο δυο δίσκους επάνω και την κάρτα γραφικών. Ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά και η κάρτα δικτυου παραμένει dead. Έκανα clear CMOS και πάλι τίποτα. Κάνω restart και το τροφοδοτικο κάνει έναν ήχο τσικ-τσικ λες και προσπαθεί να προστατευτεί. Αν το αφήσω για ώρα σταματάει τον ήχο και μετά bootάρει (περνανε2-3 λεπτά). Έκανα bios update μπας και ξελαμπικαρει αλλά πάλι τα ίδια. Ήχος απο το τροφοδοτικο και μερικές φορές κάνει reset μόνο του. Αν δουλέψει μπαίνει στα windows 7 κανονικά. Αν κάνω shutdown και το ξεκινήσω πάλι, πάλι ήχος απο το τροφοδοτικο και δεν ξεκινάει. Όταν το θυμηθεί ξεκινάει και δουλεύει κανονικά.<br><br> Πάνω έχω τον intel core i7 2600k και 32gb μνήμης.(έπαιζαν κανονικά). Τι λέτε να φταίει; Μητρική; Τροφοδοτικο; Άν έφταιγε το τροφοδοτικο δεν θα ξεκινούσε καθόλου σωστά;;; Σας παρακαλώ βοηθήστε με...

<br><br> Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

<p>Αν μπορείς κάνε έναν κόπο και δοκίμασε κάποιο άλλο τροφοδοτικό. Ποιό έχεις τώρα;</p>

Έχω ένα Etasis 750w όχι modular. Τι τροφοδοτικο χρειάζομαι για να αντέξει; Όπως είπα core i7 2600k, sapphire 5870 vaporx, 2xssd intel sata, 32gb gas kill ripsaws.

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό αυτό δεν το ξέρω οπότε δεν έχω άποψη για το αν είναι καλό ή όχι. Για αρχή δανείσου έν τροφοδοτικό από κάποιον φίλο σου και άσε μόνο τα βασικά πάνω για να κάνει ς δοκιμή

Δημοσ.

Δοκιμασε να ανοιξεις το τροφοδοτικο μονο του βραχυκυκλωνοντας το 4 και το 6 πιν του που παει στην μητρικη, αφου βγαλεις ολα τις συνδέσεις του τροφοδοτικου. Μονο αν ξερεις την διαδικασία καντο

Δημοσ.

Μόλις τώρα έβγαλα όλα τα dimms και άφησα μόνο ένα. Άφησα και μόνο ένα δίσκο. Ξεκινάει το μηχάνημα και μπαίνει στα windows (η κάρτα δικτύου η on board νεκρή πάλι). Κάνω shutdown. Πατάω να ξεκινήσει... Κάνει να ξεκινήσει .. Σβήνει... Ξεκινάει μόνο του και Μπουτάρει στα windows μετά απο μερικά δευτερολεπτα αδράνειας... Να σκάσω μου έρχεται..

Τι τροφοδοτικο μπορώ να βάλω για test;;;

Δοκιμασε να ανοιξεις το τροφοδοτικο μονο του βραχυκυκλωνοντας το 4 και το 6 πιν του που παει στην μητρικη, αφου βγαλεις ολα τις συνδέσεις του τροφοδοτικου. Μονο αν ξερεις την διαδικασία καντο

Βραχυκυκλώνω τα pins του power switch του motherboard για να ξεκινήσει...

Δημοσ.

Βραχυκυκλώνω τα pins του power switch του motherboard για να ξεκινήσει...

δεν εννοώ αυτο...

Η διαδικασία περιλαμβάνει ΜΟΝΟ του το τροφοδοτικό. Συγκεκριμενα δες εδώ. Link.png Site: εδώ προσεχε όμως να το κάνεις σωστα αλλιώς πιθανώς θα το κάψεις τελείως...

είναι το τέταρτο με το πράσινο καλώδιο και το έκτο-μαύρο καλώδιο...

Δημοσ.

Δεν το ξέρω..απλά για να δώ αν θα κάνει τον θόρυβο; Μπα.. Να σου πω φοβάμαι μην κάνω καμμιά βλακεία..

Δημοσ.

με αυτό το τρόπο ελέγχεις το τροφοδοτικό αν ανοίγει γενικά, αν σου κάνει τον ήχο που λές τότε σίγουρα είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...