MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα. Θελω να αγορασω μια νεα καφετιερα για καφε φιλτρου (γαλλικο). Εδω και 4 χρονια ειμαι με μια bosch των 45 ευρω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, αλλα για λογους ανωτερας βιας πρεπει να την αποχωριστω. Το ερωτημα μου -οντας ασχετος απο καφετιερες- ειναι το εξης: Υπαρχουν καφετιερες που εκτος απο γαλλικο να κανουν κι αλλα ειδη καφε? Αφου θα ξοδεψω που θα ξοδεψω ενα μικροποσο για να παρω καφετιερα, δεν εχω προβλημα να το αυξησω αν αξιζει για να παρω κατι καλυτερο. Απλα να εχω το option για καποιον φιλο-συγγενη κλπ που να θελει αλλο ειδος καφε, να μπορω να του κανω. Αυτη ειναι η σκεψη, καθως εγω μονο γαλλικο πινω. Διαφορετικα να παω να αγορασω την ιδια bosch. ΥΓ. Καψουλες και τα σχετικα, αποριπτονται χωρις συζητηση.
nvel Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 υπάρχουν διπλές γαλλικού/espresso που όμως δεν ειναι καλύτερες από μια γαλλικού και μια espresso
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Έχω την bosch που έβαλες στο link (σε άλλο χρώμα) και είμαι ευχαριστημένος. Από και και πέρα αν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο θα πρέπει να τα σκάσεις και δε λέει, γιατί οι φθηνές είναι μάπα. Καλύτερα πάρε μια ξεχωριστή μηχανή espresso. Για ροφήματα κτλ. δοκίμασε dolce gusto, απ ότι μαθαίνω έχει καλύτερο αποτέλεσμα από την tassimo (με κάψουλες φυσικά).
Daemonos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Εγώ έχω αυτήν ΕΔΩ 5 χρόνια την έχω δεν έχει πάθει τίποτα (την προσέχω φυσικά) και κάνει τα πάντα!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Έχω την bosch που έβαλες στο link (σε άλλο χρώμα) και είμαι ευχαριστημένος.Πραγματι πολυ καλη και ευχρηστη, φθηνη, made in germany, χωρις το παραμικρο προβλημα εδω και 4 χρονια τοσο που σκεφτομαι να την ξαναγορασω Eναλλακτικα αν παω σε κατι πιο ακριβο (αν καταληξω σε καφετιερα αποκλειστικα για γαλλικο), νομιζω θα ειναι αυτο http://www.ecomarkt.gr/product.asp?id=2142. Με δελεαζει το "ξεχωριστή ρύθμιση της θερμοκρασίας βρασμού και διατήρησης". Εγώ έχω αυτήν ΕΔΩ 5 χρόνια την έχω δεν έχει πάθει τίποτα (την προσέχω φυσικά) και κάνει τα πάντα! Φαινεται καλη περιπτωση αυτη. Εισαι ευχαριστημενος απο τους καφεδες που κανει ? (καλα ο γαλλικος δεν ειναι καμια επιστημη, η επιστημη ειναι στο ποσο ευχρηστη ειναι στο θεμα καθαρισμου).
Physics_Rulez Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Υπερβολή για μένα μηχανή καφέ φίλτρου με 70+ ευρώ. btw δεν ήξερα ότι υπήρχε πριν 4 χρόνια το συγκεκριμένο μοντέλο bosch
Daemonos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Πραγματι πολυ καλη και ευχρηστη, φθηνη, made in germany, χωρις το παραμικρο προβλημα εδω και 4 χρονια τοσο που σκεφτομαι να την ξαναγορασω Eναλλακτικα αν παω σε κατι πιο ακριβο (αν καταληξω σε καφετιερα αποκλειστικα για γαλλικο), νομιζω θα ειναι αυτο http://www.ecomarkt.gr/product.asp?id=2142. Με δελεαζει το "ξεχωριστή ρύθμιση της θερμοκρασίας βρασμού και διατήρησης". Φαινεται καλη περιπτωση αυτη. Εισαι ευχαριστημενος απο τους καφεδες που κανει ? (καλα ο γαλλικος δεν ειναι καμια επιστημη, η επιστημη ειναι στο ποσο ευχρηστη ειναι στο θεμα καθαρισμου). Είναι εύκολη στο να την καθαρίζεις, τώρα ο καφές που βγάζει εξαρτάται απο το τι καφέ χρησιμοποιείς και τι νερό βάζεις, εγώ τις βάζω νερό εμφιαλωμένο μόνο, και καλό καφέ! ναι είμαι αρκετά ευχαριστημένος!! Σου λέω την έχω απο το 2006!!! 1
tsipouro Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα. Θελω να αγορασω μια νεα καφετιερα για καφε φιλτρου (γαλλικο). Εδω και 4 χρονια ειμαι με μια bosch των 45 ευρω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, αλλα για λογους ανωτερας βιας πρεπει να την αποχωριστω. Το ερωτημα μου -οντας ασχετος απο καφετιερες- ειναι το εξης: Υπαρχουν καφετιερες που εκτος απο γαλλικο να κανουν κι αλλα ειδη καφε? Αφου θα ξοδεψω που θα ξοδεψω ενα μικροποσο για να παρω καφετιερα, δεν εχω προβλημα να το αυξησω αν αξιζει για να παρω κατι καλυτερο. Απλα να εχω το option για καποιον φιλο-συγγενη κλπ που να θελει αλλο ειδος καφε, να μπορω να του κανω. Αυτη ειναι η σκεψη, καθως εγω μονο γαλλικο πινω. Διαφορετικα να παω να αγορασω την ιδια bosch. ΥΓ. Καψουλες και τα σχετικα, αποριπτονται χωρις συζητηση. Αν απορρίψεις το ενδεχόμενο αγοράς μηχανής που να κάνει και άλλους καφέδες/ροφήματα πέραν του φίλτρου, σου συστήνω αυτήν: http://www.amazon.co.uk/Morphy-Richards-47130-Filter-Dispenser/dp/B006JX4UJE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382438949&sr=8-1 Την έχω σχεδόν ένα χρόνο και κάνει φανταστικό καφέ. Το extra ατού της είναι ότι ο καφές βγαίνει καυτός και μένει καυτός για 4 ώρες!
Ledis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Θεωρώ ότι οι Καφετιέρες φίλτρου με γυάλινο δοχείο είναι ότι χειρότερο, γιατί 1ον καίνε ρεύμα όσο είναι ΟΝ και 2ον αν μεινει ο καφές λίγι ώρα στο γυάλινο δοχείο εντός καφετιέρας, αλλοιώνεται η γεύση του. Προτείνω καφετιέρες με δοχείο τύπου "Θερμός" (Ανοξοίδοτο) Site: ΠΧ που κρατάει ζεστό τον καφέ για αρκετές ώρες χωρίς να χαλάει η γεύση του.
Daemonos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Αν απορρίψεις το ενδεχόμενο αγοράς μηχανής που να κάνει και άλλους καφέδες/ροφήματα πέραν του φίλτρου, σου συστήνω αυτήν: http://www.amazon.co.uk/Morphy-Richards-47130-Filter-Dispenser/dp/B006JX4UJE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382438949&sr=8-1 Την έχω σχεδόν ένα χρόνο και κάνει φανταστικό καφέ. Το extra ατού της είναι ότι ο καφές βγαίνει καυτός και μένει καυτός για 4 ώρες! Στο ποτήρι εννοείς? δεν παίζει! χαχα Θεωρώ ότι οι Καφετιέρες φίλτρου με γυάλινο δοχείο είναι ότι χειρότερο, γιατί 1ον καίνε ρεύμα όσο είναι ΟΝ και 2ον αν μεινει ο καφές λίγι ώρα στο γυάλινο δοχείο εντός καφετιέρας, αλλοιώνεται η γεύση του. Προτείνω καφετιέρες με δοχείο τύπου "Θερμός" (Ανοξοίδοτο) Site: ΠΧ που κρατάει ζεστό τον καφέ για αρκετές ώρες χωρίς να χαλάει η γεύση του. Νομίζω πρέπει να αναθεωρήσεις γιατί αντιθέτως το γυαλί είναι που κρατάει καλό τον καφέ καθώς μειώνεται η αλλοίωση, το θερμος που λές έχει διάφορες "ουσίες/μέταλλα" για να είναι "θερμος"... Φυσικά καίνε ρεύμα οταν είναι στο ΟΝ, πές μου ένα μηχάνημα που ΔΕΝ καίει ρεύμα όταν είναι στο ΟΝ. απο την στιγμή που φτιάχνεις τον γαλλικό καφέ, και κλείσεις την καφετιέρα κρατιέται για ένα δύωρο περίπου ζεστός στο γυάλινο, τώρα απο εκεί και πέρα, τον αφήνεις εκεί μέχρι και μια ακόμα μέρα αμα θέλεις και πατάς και ζεσταίνεται κανονικά ξανά και τον πίνεις. δεν είναι ανάγκη να είναι όλη την ώρα ανοιχτό έτσι και αλλιώς.
tsipouro Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Στο ποτήρι εννοείς? δεν παίζει! χαχα Έχει δύο δεξαμενές.. Μία για να βάζεις το νερό, και μία που κρατάει τον καφέ.. Φτιάχνει μέχρι 12 κούπες..
Daemonos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Έχει δύο δεξαμενές.. Μία για να βάζεις το νερό, και μία που κρατάει τον καφέ.. Φτιάχνει μέχρι 12 κούπες.. Ναι συμφωνώ, προφανώς και κρατάει πολύ παραπάνω στο θερμός, αυτή είναι και η δουλειά του... Εγώ όμως προσωπικά δέν το προτιμώ επειδή όπως είπα δέν μου αρέσει ο καφές να ακουμπάει στα υλικά του θερμός, προτιμώ το γυαλί. Δηλαδή δίνω πολύ βάση στο υλικό το οποίο "ακουμπάει" καθώς το αφήνω όλη μέρα εκεί
Sog96Ch Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 παιδια και εγω σκεφτομαι να παρω μια καφετιερα αλλα μεχρι 80 ευρω και σκεφτομαι για αυτη https://www.skroutz.gr/s/283901/Delonghi-EC155.html?from=autocomplete&keyphrase=delonghi+ec155 . Θα χρειαστω και κανενα μυλο?
nvel Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ναι συμφωνώ, προφανώς και κρατάει πολύ παραπάνω στο θερμός, αυτή είναι και η δουλειά του... Εγώ όμως προσωπικά δέν το προτιμώ επειδή όπως είπα δέν μου αρέσει ο καφές να ακουμπάει στα υλικά του θερμός, προτιμώ το γυαλί. Δηλαδή δίνω πολύ βάση στο υλικό το οποίο "ακουμπάει" καθώς το αφήνω όλη μέρα εκεί στους "θερμός" δεν υπάρχει επαφή του υγρού με το θερμομονωτικό υλικό ή το ανακλαστικό μέταλλο, μεταξύ τους υπάρχει γυαλί-κεραμικό-πλαστικό (κατάλληλο για τρόφιμα). Στην δική μου καφετιέρα είναι κεραμικό
cris41 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγω για γαλλικο σκεφτομαι να δωσω γυρω στα 25€-30€ μαξ. Αν εχετε κατι να προτεινετε πειτε μου. Πιστευω ειναι υπερβολη τα παραπανω λεφτα για καφετιερα φιλτρου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα