peris72 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Σκέφτομαι την αγορά του παρακάτω φορητού. Το χρειάζομαι για χρήση προγραμμάτων όπως photoshop, dreamweaver, Adobe audition, για ταινίες και κανά παιχνίδι που και που από αυτά που βλέπω να κυκλοφορούν τα τελευταία 1-2 χρόνια. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία με τον παρακάτω φορητό; Θα με καλύψει αξιοπρεπώς σε γενικές γραμμές; (Να σημειώσω πως μέχρι σήμερα δούλευα πάνω σε έναν pentium 4 με 2gb ram και μια ati 9800xt, στα windows 7. Το μηχάνημα είναι μιας 10ετιας και σίγουρα ότι και να πάρω θα δω διάφορα, αλλά θέλω να ξέρω πως στα 1000 ευρώ που θέλω να δώσω για αγορά laptop, έκανα καλή επιλογή). http://www.grab-it.gr/laptops-and-tablets/laptops/dell/dell-inspiron-17r-5737-17.3-i7-4500u-16gb-1tgb-ati-hd-8870-2gb.html
jtheogr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Το μόνο καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι το παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/3855183/Lenovo-IdeaPad-Z710-i7-4700MQ-8GB-1TB.html?keyphrase=z710 και τα 2 ειναι πολύ καλές επιλογές για αυτό που θέλεις προσοχή λίγο απο που θα πάρεις το lenovo γιατί αλλοι το δίνουν με 3 χρόνια εγγύηση και άλλοι με εναν χρόνο.
xrisa1981 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 παρόμοιο δίλλημα έχω και εγώ ανάμεσα στα 2 laptop αν μπορεί ας βοηθήσει κάποιος φίλος!
peris72 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Πολύ καλό και το Lenovo. Για να ρίξω το κόστος, (λόγο του λειτουργικού που συμπεριλαμβάνεται στον Lenovo) και επειδή η 2η επιλογή έχει 16GB ram και την 8870m θα επιλέξω τον dell. Με την διαφορά που έχει στην τιμή, σκέφτηκα να αγοράσω έναν SSD αργότερα.
jtheogr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μεταξύ των 2 είναι δύσκολη η επιλογή, το Lenovo έχει καλύτερο επεξεργαστή το Dell έχει καλύτερη κάρτα γραφικών και 16GBram. Το Lenovo έχει 3 χρόνια εγγύηση και κάλυψη αν σου πάθει ζημιά απο καφέ πτώση κ.λ.π. και το Dell έχει την γνωστή κορυφαία εγγύηση.
xrisa1981 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 ναι είναι όντως δίλλημα , κλείνω πιο πολύ προς dell , στην τιμή αυτή υπάρχει και με τρία χρονια εγγύηση , και γενικά ακούω καλυτερα λόγια για την dell σαν εταιρεία !
peris72 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Εδώ και 2 ημέρες έχω στα χέρια μου το Dell Όντως φυσάει το laptop. Ειδικά η κάρτα γραφικών αποδίδει απίστευτα καλά (στο τελευταίο tomb raider που δοκίμασα, όλα είναι στο τέρμα εκτός από εκείνη την ιστορία που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο φυσικά και κλειστό το AA. Σε 1080p παίζει ομαλότατα). Ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών την Intel HD 4400 η οποία δουλεύει συνήθως αυτή για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά ρυθμίζεις αν θες να παίζουν τα προγράμματα που προτιμάς, με την Radeon 8870m. Ο δίσκος αποδίδει πολύ καλά για τις 5.400 στροφές του. Υπολογίζω πως με έναν SSD θα είναι ότι καλύτερο! Τα 16GB ram δεν αφήνουν καμιά εφαρμογή παραπονεμένη. Κολλήματα δεν υπάρχουν. Δουλεύεις άνετα σε Premiere, Photoshop, Dreamweaver κ.λ.π. Η οθόνη είναι άριστη και τα χρώματα ζωντανά και ισορροπημένα. Γενικά δεν έχω κανένα παράπονο
jtheogr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2013 Windows 7 έβαλες ? drivers κλπ βρήκες εύκολα ή δυσκολέυτηκες ?
tsoldim Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Πήγα να παραγγείλω το DELL inspiron 5737 χ8ες και με πήρε τηλεφωνο απο το μαγαζί που το παρήγγειλα οτι δεν είναι διαθέσιμο για την ώρα και οτι υπάρχει πιθανότητα να βγεί νεο μοντέλο!!! Έτσι μου είπανε... Ξέρει κανείς τίποτα?
manoskost Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Πήγα να παραγγείλω το DELL inspiron 5737 χ8ες και με πήρε τηλεφωνο απο το μαγαζί που το παρήγγειλα οτι δεν είναι διαθέσιμο για την ώρα και οτι υπάρχει πιθανότητα να βγεί νεο μοντέλο!!! Έτσι μου είπανε... Ξέρει κανείς τίποτα? πηγαινε στο mediamarct το εχει ετοιμοπαραδοτο Πήγα να παραγγείλω το DELL inspiron 5737 χ8ες και με πήρε τηλεφωνο απο το μαγαζί που το παρήγγειλα οτι δεν είναι διαθέσιμο για την ώρα και οτι υπάρχει πιθανότητα να βγεί νεο μοντέλο!!! Έτσι μου είπανε... Ξέρει κανείς τίποτα? πηγαινε στο mediamark το εχει ετοιμοπαραδοτο και με 50 δοσεις
lightg3 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Πήγα να παραγγείλω το DELL inspiron 5737 χ8ες και με πήρε τηλεφωνο απο το μαγαζί που το παρήγγειλα οτι δεν είναι διαθέσιμο για την ώρα και οτι υπάρχει πιθανότητα να βγεί νεο μοντέλο!!! Έτσι μου είπανε... Ξέρει κανείς τίποτα? Μάλλον λένε για την σειρά 7000 (πχ το i7 7737 το οποίο όμως στο ελληνικό site της dell φαίνετε να έχει 3 εκδόσεις με την ιδια CPU - 4500U - αλλά διαφορετική ανάλυση οθόνης - μάλιστα στην FullHD ανάλυση δίνει μόνο touch οθόνη - οπότε θα κοστίζει αρκετά παράνω από το 5737 - που εχει FullHD χωρίς touch) Εδώ και 2 ημέρες έχω στα χέρια μου το Dell Όντως φυσάει το laptop. Ειδικά η κάρτα γραφικών αποδίδει απίστευτα καλά (στο τελευταίο tomb raider που δοκίμασα, όλα είναι στο τέρμα εκτός από εκείνη την ιστορία που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο φυσικά και κλειστό το AA. Σε 1080p παίζει ομαλότατα). Ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών την Intel HD 4400 η οποία δουλεύει συνήθως αυτή για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά ρυθμίζεις αν θες να παίζουν τα προγράμματα που προτιμάς, με την Radeon 8870m. Ο δίσκος αποδίδει πολύ καλά για τις 5.400 στροφές του. Υπολογίζω πως με έναν SSD θα είναι ότι καλύτερο! Τα 16GB ram δεν αφήνουν καμιά εφαρμογή παραπονεμένη. Κολλήματα δεν υπάρχουν. Δουλεύεις άνετα σε Premiere, Photoshop, Dreamweaver κ.λ.π. Η οθόνη είναι άριστη και τα χρώματα ζωντανά και ισορροπημένα. Γενικά δεν έχω κανένα παράπονο Καλορίζικο... το κοιτάω και εγώ εδώ και καιρό και το σκέφτομαι να το χτυπήσω απο mediamarkt που το έχει και σε δόσεις. Peris72, θα μπορούσες να μου πείς αν απο κάτω έχει κάπακι που σου δίνει πρόσβαση σε επιπλέον θέση για σκληρό ή απλά για τον έναν σκληρό που έχει μέσα (γιατί σε παλιότερα 17" υπηρχε τέτοια θέση)?? Απο θερμοκρασίες, σε παιχνίδια ή σε video rendering του premiere, πως πάει??? Τελός, το έχεις δοκιμάσει σε κάποιο παιχνίδι, που τα frames πάιζουν κάποιο ρόλο, όπως first persons shooter (και με online παιχνίδι) πχ, far cry 3 ή grand theft auto V?? Ευχαριστώ.
elenps Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Το θέμα με το 5737 το ψάχνω για τον αδερφό μου εδώ και καιρό και θα ήθελα να πω τα εξής, είναι ίδιο σασσί με το 5721 και απο θέμα ποιότητας κατασκευής είναι μέτρια πραγματα με αρκετά κομμάτια πλαστικού. Δεν έχει δεύτερη θέση για σκληρό και αυτό επίσης αρνητικό. Τέλος ο επεξεργαστής είναι διπλοπύρηνος και είναι αρκετά πιο αργός σε σύγκριση με έναν i7 τετραπύρηνο και μια ακόμα λεπτομέρεια που είναι σημαντική για μένα δεν έχει φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Αυτά!
tsoldim Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Που το λεει οτι το dell inspiron 5737 δεν έχει δεύτερη θέση για σκληρό??
elenps Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 το μοναδικό 17αρι , για dell , που έχει δεύτερη θέση για σκληρό είναι το 7720 special edition
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα