ultraxmode Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα σε όλους! Πρόσφατα αγόρασα ένα νέο κουτί (Fractal Define R4) και μετέφερα όλο το hardware (ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, το τονίζω! ) πάτησα το κουμπί του υπολογιστή να ξεκινήσει. Μετά από ώρα (θα σας εξηγήσω το γιατί) το PC πήρε μπροστά αλλά η κάρτα δικτύου... άφαντη! Και όταν λέω άφαντη εννοώ γενικά, έδειχνε το BIOS και το λειτουργικό πως δεν υπάρχει καν κάρτα δικτύου. Το τροφοδοτικό μου έκανε κάποια νούμερα και το PC μια ξεκινούσε, μία όχι.. έκανε reset μόνο του κτλ. Το αντικατέστησα προσωρινά με ένα Corsair 450W βγάζοντας αρκετό hardware απο πάνω του για να αντέξει. Άφησα μόνο Motherboard, CPU, Memory, 1 δίσκο και κάρτα γραφικών. Μετά απο αυτό το PC δουλεύει απροβλημάτιστα. Όμως, η κάρτα δικτύου παραμένει "κοιμισμένη". Προσπάθησα να την ξυπνήσω με τους εξής τρόπους : 1. 24pin ρεύματος έξω για αρκετή ώρα. 2. Τροφοδοτικό έξω, 24pin ρεύματος έξω. 3. Μπαταρία έξω, τροφοδοτικό έξω, 24pin έξω. 4. Όλα τα ρεύματα έξω και οι μνήμες (όλες) έξω. 5. Οptimized Defaults και Update το BIOS 6. Εnable/Disable της κάρτας δικτύου απο το BIOS. 7. Εnable/Disable το Νetwork Boot ROM. Τίποτα απο αυτά δεν την "έφερε πίσω". Λέτε να κοιτάω να ψάχνω για νέα κάρτα δικτύου..? Αρνούμαι ρε γαμώτο να το χωνέψω.. Το motherboard είναι ένα Gigabyte GA-Z68XP-UD3P Ver. 1.0. Ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Φαντάζομαι πως πριν την μεταφορά του hardware δούλευε κανονικά ετσι, στην διαχείρηση συσκευών στα windows δεν εμφανίζεται καν η την εχει με X ?
veteranos123 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δεν θέλω να φανώ γκαντέμης αλλά μια εκδοχή είναι ότι κατά την μεταφορά του hardware ήσουν φορτίσμενος με στατικό ηλεκτρισμό και ίσως την έκαψες.
SPANK Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μου εχει τύχει και εμενα πάντως εντελώς ξαφνικά να πεθάνει η μια απο τις 2 ethernet που ειχε η motherboard και χωρις να κανω τιποτα ετσι ξαφνικά
ultraxmode Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Φαντάζομαι πως πριν την μεταφορά του hardware δούλευε κανονικά ετσι, στην διαχείρηση συσκευών στα windows δεν εμφανίζεται καν η την εχει με X ? Ναι δούλευε κανονικά! Όχι δεν φαίνεται καν στα Windows. Αλλά και στο BIOS φαίνεται απλά να μην υπάρχει. Το Smart Lan δεν μου επιστρέφει αποτελέσματα.. τίποτα..μηδέν... Δεν θέλω να φανώ γκαντέμης αλλά μια εκδοχή είναι ότι κατά την μεταφορά του hardware ήσουν φορτίσμενος με στατικό ηλεκτρισμό και ίσως την έκαψες. Κι εγώ αυτό φοβάμαι.. αλλά πώς?? Αφού δεν βλέπω κανένα chipset κάρτας δικτύου επάνω στο board.. Νομίζω πως είναι SoC.. πώς να έγινε αυτό?.. Εγώ φοβάμαι το άλλο, οτι το τροφοδοτικό την έκανε τη δουλειά.. Διάβασα κάπου πως γενικά τα Gigabyte motherboards το παθαίνουν αυτό πολλές φορές... και οτι υπάρχουν τρόποι να την "ξαναζωντανέψεις"... Aυτούς τους τρόπους ψάχνω!! Μου εχει τύχει και εμενα πάντως εντελώς ξαφνικά να πεθάνει η μια απο τις 2 ethernet που ειχε η motherboard και χωρις να κανω τιποτα ετσι ξαφνικά Και δεν "γύρισε πίσω"..?
SPANK Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Και δεν "γύρισε πίσω"..? Όχι δυστηχώς , η motherboard σου μηπως εχει εγγύηση ακομα ?
ultraxmode Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Όχι δυστηχώς , η motherboard σου μηπως εχει εγγύηση ακομα ? Νομίζω πως έχει... Αλλά το θέμα είναι πως δεν θα υπάρχει άλλη 1155 ίδια..
SPANK Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Νομίζω πως έχει... Αλλά το θέμα είναι πως δεν θα υπάρχει άλλη 1155 ίδια.. Αν εχει εγγύηση πήγαινε την πισω για αλλαγή (δεν ξερω αν επισκευάζεται) , αν δεν υπάρχει η ιδια θα σου δώσουν καποια στα ιδια χρήματα η μετα ιδια χαρακτηριστικά , μην αργείς βασικά έπρεπε ηδη να την εχεις παει 1
ultraxmode Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα που την αγόρασα και μου είπαν πως δεν γίνεται να έχω την ίδια (μάλλον..) Οπότε την κοιτάνε μου λένε, και αν έχει όντως πρόβλημα (που έχει) μου την αλλάζουν με μία αντίστοιχη... Έλα όμως που εγώ θέλω την συγκεκριμένη γιατι έχω στήσει και Mac OS X Mavericks και είναι 100% συμβατή η μητρική... ουφφ...
SPANK Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Αν δεν εχουν την ίδια αναγκαστικά θα πάρεις μια αλλη με τα ιδια χαρακτηριστικά δυστηχώς δεν υπάρχει αλλη επιλογή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα