Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, πως έχει το πράγμα.. Είχα το αυτοκίνητο παρκαρισμένο, καποια στιγμή το βράδυ πάω και το βλέπω χτυπημένο, αρκετά, στο πίσω φτερό και το κατω μέρος του πορτ μπαγκαζ με ενα σημειωμα κολλημένο πάνω στο τζαμι να περάσω από την τροχαία..

Παω χθες απο την τροχαία και μου δίνουν ενα χαρτί που είχαν καταγράψει ένα ατυχημα που έγινε στο δρόμο με αποτέλεσμα ενας απο τους εμπλεκομενους (μηχανη) να πέσει πανω στο αμαξι μου και να κανει τη ζημιά.  Από την περιγραφή που διάβασα τράκαρε μια μηχανη (οχημα Α) με ενα αυτοκινητο (όχημα Β) με τη μηχανη να πεσει πανω μου (όχημα Γ). Τώρα ο οδηγός του οχήματος Α ισχυρίζεται πήγαινε κανονικά στο δρόμο, ότι τον έκλεισε ο Β και γι' αυτό τρακαραν και έπεσε πανω μου. Ο οδηγός του Β λέει ότι η μηχανή πήγε να προσπεράσει από δεξια και γι' αυτό δεν την είδε και τρακαραν... Επομένως όλα δειχνουν ότι κανεις δεν θα αναλάβει την ευθύνη και ότι θα πανε στα δικαστηρια.

Το θέμα μου είναι ότι αυτοι οι 2 έχουν διαφορετικη ασφάλεια, εγώ τι πρέπει να κανω; Να καλέσω τη δικη μου ασφάλεια; Θα ενδιαφερθει; Δεν το νομιζω. Να πάω στις δικές τους ασφαλιστικες; Θα πρέπει να έρθει πραγματογνώμονας να βγάλει φωτογραφίες; Από ποια ασφαλιστικη; Επίσης, αν πανε δικαστηρια εγώ πρέπει να φτιάξω τη ζημιά, δεν ψήνομαι να το στοκάρω γιατι σε ένα σημείο έχει γίνει τρύπα και προτιμώ να αλλάξω το φτερό θα με καλύψουν αν αποφασίσουν ποιος φταίει ή θα χρεωθώ τα μαλλιοκέφαλα μου; 

Δημοσ.

Το σιγουρο που μπορω να σου πω ειναι να κανεις δηλωση ατυχηματος και να φωναξεις πραγματογνομονα απο την δικη σου ασφαλιστικη δινοντας τα στοιχεια των αλλων που αν καταλαβα καλα εχεις.

Εχω την εντυπωση αλλα με επιφυλλαξη οτι εσενα σε πληρωνει αυτος που επεσε πανω σου ασχετα με τις συνθηκες αλλα καλυτερα ρωτα τον ασφαλιστη σου.

Οι ασφαλιστικες μεταχουν στον φιλικο διακανονισμο?

Δημοσ.

Οι ασφαλιστικες μεταχουν στον φιλικο διακανονισμο?

Από οτι φαίνεται όχι. 

Kage ο ασφαλιστής μου, μου είπε να πάω πρώτα στην ασφαλιστική αυτού που έπεσε πανω μου. Μετά μαλλον αν δεν βγάλω ακρη και αφου η ασφαλιστικη του οχηματος Β αρνείται την ευθυνη τότε μαλλον παμε δικαστικά. Το θεμα μου είναι να παω πρώτα στην ασφαλιστική του οχηματος Α ή να φωνάζω καποιον πραγματογνωμονα (απο τη δικη μου ασφλισιτκή; ) για να βγαλει φωτογραφίες. 

Δημοσ.

Από οτι φαίνεται όχι. 

Kage ο ασφαλιστής μου, μου είπε να πάω πρώτα στην ασφαλιστική αυτού που έπεσε πανω μου. Μετά μαλλον αν δεν βγάλω ακρη και αφου η ασφαλιστικη του οχηματος Β αρνείται την ευθυνη τότε μαλλον παμε δικαστικά. Το θεμα μου είναι να παω πρώτα στην ασφαλιστική του οχηματος Α ή να φωνάζω καποιον πραγματογνωμονα (απο τη δικη μου ασφλισιτκή; ) για να βγαλει φωτογραφίες. 

Aυτο ειναι το πρωτο που θα κανεις μαζι με την δηλωση ατυχηματος που κανουμε ασχετα αν φταιμε ή οχι κατα την κριση μας.

Δημοσ.

εσυ θα πας ή ο ασφαλιστης?η δουλεια του ειναι αλλιως θα γλυτωνες κανα ευρω αν εκανες μεσω ινετ στυλ anytime που δεν θα χες ασφαλιστη.

υ.γ. μεχρι τωρα εχεις φωναξει την οδικη φροντιδα που λεμε σε τοσα ποστ για φωτος και δηλωση?

εγω το στορυ το ξερω σε φαση κανεις δηλωση και ο ασφαλιστης σου ή η εταιρεια που χεις παιρνει τηλ.τις αλλες 2 και λεει αν ειναι θετικη ή αρνητικη...

Δημοσ.

Ωραίος ασφαλιστής.....

Chrisxxx πας στην ασφαλιστική σου και κάνεις δήλωση ατυχήματος. Είναι ένα έντυπο που έχουν όλες οι ασφαλιστικές. Εκεί αναφέρεις όλα τα στοιχεία και ζητάς την αποζημίωσή σου. Είναι δουλειά της ασφαλιστικής σου να εξετάσει τι έγινε και ποιος φταίει. Αν οι άλλοι έχουν κάνει αρνητική δήλωση τότε μόνο δικαστικά μπορείς να το πας και θα σου πάρει μερικά χρονάκια μέχρι να βγει η απόφαση.

Δημοσ.

Πηγα στην ασφαλιστικη μου χθες. sorath αυτό που εγραψες δεν ισχυει, κατα την ασφαλιστικη μου, γιατι θα με αποζημιώσουν οι αλλοι ή θα ζητήσω εγώ αποζημίωση, η ασφαλιστικη μου θα αναλάβει μόνο αν χρειαστεί να το παμε δικαστικώς.

Σήμερα θα παω (παω όχι παρω τηλ ή κατι αλλο) στις ασφαλιστικές των 2 αλλων, να κανω αίτηση αποζημίωσης. Αν αποφασίσουν ποιος φταίει ή το πάνε 50-50 θα έχω σχεδόν τελειώσει, διαφορετικά θα πρέπει να περιμένω μέχρι και 3 μήνες! Εκτός και αν γίνει δικαστηριο που θα περιμένω και αλλο...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εφοσον ο Α (μοτοσυκλετιστης) αναφερει οτι πηγε να κανει προσπεραση απο δεξια τον Β (αυτοκινητο) αν αυτο αναγραφεται σε καποιο εγραφο δηλωση του ή στην εκθεση της τροχαιας, ειναι σαν να παραδεχεται την ενοχη του γιατι απ'οσο γνωριζω συμφωνα με τον ΚΟΚ απαγορευεται η προσπεραση απο δεξια, ασχετος αν εχεις μηχανη και εχεις χωρο να περασεις αν το αυτοκινητο παει στριψει δεξια και σε κλησει και γινει ατυχημα την υπαιτιοτητα την εχει ο μοτοσυκλετιστης και οχι ο αυτοκινητηστης που δεν τον ειδε ασχετα αν εβγαλε φλας να στριψει η οχι μετα πανε με μαρτηρες ποιος ειδε το φλας να αναβει και ποιος ειδε τι; δικαστικως θα παει και κατα πασα πιθανοτητα θα σε αποζημειοση η ασφαλιστικη μοτοσυκλετιστη. μεχρι το θα πρεπει να επισκευασεις αυτοκινητο σου με δικα σου εξοδα ή να μην το επισκευασεις αλλα να παρεις καποια εκθεση πραγματογνωμοσυνης(φτερο-πορτα-προφυλακτηρας) και μια προσφορα επισκευης απο φανοποιο που να αναγραφεται το κοστος επισκευης (ανταλλακτικα-εργασια) παρε και αντιγραφο της εκθεση της τροχαιας, και κατι ακομα το κοστος επισκευης του αυτοκινητου δεν πρεπει να υπερβαινει το 70% της αγοραστικης αξιας αυτοκινητου σου αλλιως θα σου κοψουν την διαφορα πχ αν εχεις αυτοκινητο αξιας 2000ευρω(συνφωνα με στοιχεια της ασφαλιστικης και οχι της αγορας αυτοκινητου) μπορει να σου πουν οτι ειναι ασυμφορη η επισκευη(1500ευρω) και θα σε αποζημειοσει στην ολικη αξια του αυτοκινητου, να το ψαξεις δεν ειμαι σιγουρος για αυτο μπορει οτι αποφασισει το δικαστιριο ολο το ποσο επισκευης μαλλον αυτο, παντος την εχουν πατησει πολλοι με της ασφαλιστηκες με τα ψιλα τους γραμματα και τους κρυφους ορους ειδες που πληρωνουμε και μας κανουν μπαλακι η μια στην αλλη, ειναι τετοια η πολιτικη τους να μην βρεις το δικιο σου να απογοητευτεις και να το φτιξεις μονος. Ελπιζω να βρεις ακρη, χωρις να φτες εμπλεξες, Ου μπλεξεις που λενε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...