Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ασχολείται κανένας με ''υπερτοφές'' και συγκεκριμένα γκότζι μπέρι; 

Βασικά επειδή το έχω ψάξει λίγο και επικοινώνησα με τον ΕΦΕΤ, δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος ούτε είναι στο πρόγραμμα για έλεγχο γκότζι μπέρι για φυτοφάρμακα και απ'οτι διαβάζω στην Κίνα τα ραντίζουν με ισχυρά δηλητήρια λόγο του ότι είναι ευαίσθητος ο καρπός. Απλά επικοινώνησα με το μπαινάκιο φυτοπαθολογικό και μου είπαν ότι χρειάζεται 160-200 ευρώ για να τους στείλω δήγμα για έλεγχο.

Αν ενδιαφέρεται κανένας για να μαζευτούμε γύρω στα 20 άτομα και να μοιραστούμε το κόστος ας στείλει μήνυμα. 

Δημοσ.

Να μοιραστείς τα έξοδα γιατί πράγμα;Για εισαγωγή;Για να ξέρουμε τι καταπίνουμε;

Για εισαγωγή,θα μοιραστούμε και τα κέρδη μετά;Για να ξέρουμε τι καταπίνουμε,άστο καλύτερα,ή τα αποφεύγουμε (άμα έχουμε υποψίες πως τα ραντίζουνε όπως τις αλβανόφουντες) ή φυτεύουμε το δικό μας Γκότζι ή καλύτερα το δικό μας ιπποφαές,που είναι και Ελληνότροπο.

Δημοσ.

Ή καλύτερα, ξεχνάμε το παραμύθι "υπερτροφές", βάζουμε μέτρο στα πάντα (αρκεί να γνωρίζουμε το μέτρο) και ζούμε υγιείς, στο μέγιστο που μας επιτρέπει η κράση μας.

• Like 5
Δημοσ.

οχι ρε σι ποια εισαγωγή, να πάρουμε ένα δήγμα έλεγα από Αθηνάς που φέρνουν τα κινέζικα και να το στείλουμε για να το εξετάσουν για φυτοφάρμακα, εγώ προσωπικά πιστεύω οτι όλα αυτά είναι θέμα μάρκετινγκ με τις υπερτροφές, δεν έχει αποδειχθεί τίποτε από όσα λένε μόνο γενικά πράγματα. εξάλλου υπετροφή είναι και το πορτοκάλι, το μήλο κτλ. και δεν έχουν 20 ευρώ το κιλό. 

Απλά σαν σνακ τα τρώω γιατί μου αρέσουν, αλλά καλό θα ήταν να ξέρουμε τι τρώμε αν είναι τίγκα στο φυτοφάρμακο είναι πολύ επικίνδυνα. ξέρω γιατί έχω βάλει σπίτι δυο δεντράκια και ο καρπός είναι πολύ ευαίσθητος.

Δημοσ.

Με το Ελληνικο γκοτζι μπερι τι παιζει?

Έχω βάλει ένα φυτό στο ακάλυπτο της πολυκατοικίας ,στο χώμα και περιμένω καρπούς.

Θα πω άμα βγει κάτι.

Το στρίβουνε αυτό ή το πίνουνε;lol.

Δημοσ.

εμένα έκαναν δύο χρόνια να κάνουν καρπούς, τα έχω βάλει σε δύο μεγάλες γλάστρες. άλλα τρία που έβαλα στο χωριό και είχαν ποιο μεγάλη ανάπτυξη σε ένα καλοκαίρι έγιναν δεντράκια.είναι πολύ ανθεκτικό φυτό και σε ασθένειες και να σου πάθει κάτι σε ένα μήνα θα έχει ανακάμψει πάλι, δεν παθαίνουν τίποτε και βασικά θέλει ψύχος για να αποδώσει, όπως τα ακτινίδια που και αυτά από κίνα προέρχονται. 

Δημοσ.

Παράγει ο θείος μου...κανα μήνα που ετρωγα συστηματικά καθε μερα δεν είδα καμιά διαφορά. Δηλ αυτά που λενε ευεξία και κατι θεϊκές διάφορες στη καθημερινοτητα κλαιν μαιν. Ισως βέβαια σε μεγαλύτερη διάρκεια κατανάλωσης να φανεί κατιτίς.

Δημοσ.

Υπάρχει και ο παράγοντας του placebo effect. Οτι κάποιος που το χρυσοπληρώνει για να το φάει ή οτι είναι πεπεισμένος ότι θα τον βοηθήσει να βλέπει παντού θετικά απο την υπερτροφή. Όπως είπε και ο φίλος απο πάνω το μυστικό της υγείας δεν είναι σε υπερτροφές αλλά να έχεις ένα μέτρο στα πάντα. Όπως αυτοί που κατεβάζουν 2 πιτόγυρα και 1.5 λίτρο cola και ψάχνουν gym belts να τους κάψει την κοιλιά όσο βλέπουν tv

Δημοσ.

αυτά περί ευεξίας είναι μαλακίες, το βάζουν σε όλα για να πουλήσουν στα κορόιδα, η κάθε βιταμίνη έχει συγκεκριμένες λειτουργίες, το αν έχεις ευεξία εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες. εξάλλου πρέπει να έχεις τραγική έλλειψη σε βιταμίνες για να νοιώσεις την διαφορά αν φας ΄΄ υπερτροφές''

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...