Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρτάται. Προσωπικά δεν θα έδινα τα 50€ για τα 8(τα οποία μισώ) και για ένα επεξεργαστή ο οποίoς έχει σχεδόν ίδιες επιδόσεις με ελάχιστη διαφορά. Αν μιλάγαμε για να κανά ι3/i5 τότε ναι. Παρόλα αυτά ένα laptop με free dos απαιτεί και χρήστη που να ξέρει κάτι παραπάνω από τον μέσο όρο. Γι αυτό και μόνο το λόγο το laptop από το https://www.skroutz.gr/s/3754349/Lenovo-Essential-B590-2020M-4GB-500GB.html αποτελεί πολύ καλή λύση για τη θεία του ΗERTHAN και το δικό μου φίλο που το θέλουν για τα βασικά.

Είμαι λάτρης του νόμιμου λειτουργικού, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Κατά συνέπεια αν το laptop δε προορίζεται να τρέχει linux, τότε η έννοια Free Dos, δε με καλύπτει στα ταξίδια μου και στη δουλειά μου.

Συν ότι τα Windows 8, δέχονται Free upgrade σε 8.1 και σχεδόν πάντα υπάρχει και το donwgrade option στην αντίστοιχη έκδοση των 7...

Ξέρω μπορεί να είναι μισητά για πολλούς, αλλά επιλογές υπάρχουν και μάλιστα φτηνές.

Επίσης στο B590 βγαίνουν διαφορετικά revisions στο board, όπως και στο Fujitsu AH532.

Κατά συνέπεια οι εκδόσεις με 2020Μ μπορούν να δεχτούν επίσημα upgrade σε 3rd gen CPUs.

Οπότε ταπεινή μου γνώμη πως το 50άρικο το παραπάνω είναι win-win situation ακόμα και για τον πιο ψαγμένο.

• Like 2
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης στο B590 βγαίνουν διαφορετικά revisions στο board, όπως και στο Fujitsu AH532.

Κατά συνέπεια οι εκδόσεις με 2020Μ μπορούν να δεχτούν επίσημα upgrade σε 3rd gen CPUs.

Αυτό ειλικρινά δεν το γνώριζα. Όσο αναφορά το hardware των laptop έχω μαύρα μεσάνυχτα. Αν είναι όντως έτσι τότε συμφωνώ μαζί σου.

Δημοσ.

Πιό συγκεκριμένα, για το B590 γενικότερα, αυτά είναι τα ακόλουθα system board revisions:

LB59A MB W8 UMA WO/SBA 90001836
LB59A MB W8P UMA WO/SBA 90001837
LB59A MB W8 DIS N13M-GE1 1G WO/SBA 90001838
LB59A MB W8P DIS N13M-GE1 1G WO/SBA 90001839
LB59B MB W8 UMA WO/SBA 90001840
LB59B MB W8P UMA WO/SBA 90001841
LB59B MB W8 DIS N13M-GE1 1G W/SBA 90001842
LB59B MB W8P DIS N13M-GE1 1G W/SBA 90001843

Δημοσ.

Τι εννοεις οτι η εννοια free dos δεν σε καλυπτει στα ταξιδια σου και στην δουλεια σου?

Δεν το καταλαβα αυτο.Αφου free dos ειναι χωρις λειτουργικο και βαζεις εσυ οτι θες εσυ δεν ειναι?

Παντως το λαπτοπ εξ'αρχης ηταν στα 329.

Εγω οτι λαπτοπ κι αν παρω θα βαλω τα 7 επανω οποτε δεν νομιζω να πως θα επρεπε να παρω κατι με λειτουργικο αντιθετα με τον ts που θελει λειτουργικο.

Παντως 379 για επεξεργαστη 2020m δεν θα εδινα(προσωπικα αν επαιρνα σημερα εγω).Στα χρηματα αυτα μονο i5 και με κανενα 300αρι i3.......τα Χριστουγενα ερχονται και ολο και κατι καλο θα βγει στις τιμες αυτες.

Δημοσ.

1) Ας μή μπερδεύουμε τον i5 των κανονικών laptops με τον i5 των Ultrabooks που είναι Marketing Ultracrap.

2) Laptop με i5 3ης γενιάς στα 380 δε θα βρείς ούτε σε μεταχειρισμένο (εκτός κι αν το πουλάει κανένας που πεινάει ή του το χαρίσανε, ή δε ξέρω τί άλλο να υποθέσω).

3) Ανέφερα ποιές διαφορές έχει και σαν Hardware revision. Αν αυτές δεν ενδιαφέρουν κάποιον, σαφώς και πάει για το φτηνότερο.

3) Θα βάλεις Windows 7 λές. Έχεις αγορασμένο αυθεντικό License? Προσωπικά δε μου πέφτει λόγος, όμως για εμένα και για διεθνή ταξίδια είναι must το να έχω εγκατεστημένο αυθεντικό license σε κάθε περίπτωση. Γιατί ναί, γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια και γιατί ναι θέλω να είμαι καθόλα νόμιμος.

Το τί θα κάνεις εσύ ή ο x, y, z χρήστης είναι δικό σας θέμα, εγώ όταν θέλω κάτι ως εργαλείο δουλειάς, δεν παίζω και δε ρισκάρω και προπάντων δε τσιγκουνεύομαι.

4) Ένα λάπτοπ με Free Dos, αν δεν έχεις ήδη αγορασμένη άδεια Windows που να σου επιτρέπει τη χρήση κανονικά σε αυτό, δεν είναι συμφέρον να του αγοράσεις στο μετέπειτα άδεια χρήσης. Εξαίρεση αποτελεί το να πάρεις consumer λαπτοπ με Free Dos και να του εγκαταστήσεις Professional έκδοση σε Windows (για τυχόν extra features και για επαγγελματικη χρήση), οπού εκεί ναι αναγκαστικά θα το πάρεις με Free Dos αν δε σου προσφέρει το option αυτό η εταιρία.

5) Υποθετικά τώρα μιλώντας, αν αγόραζα laptop για personal use μόνο (browsing, internet, ταινίες κλπ), θα του έστηνα μια Fedora και θα ήμουν και πάλι νόμιμος αν ήταν να γλυτώσω όντως λεφτά. Αλλά τα λάπτοπ που βγαίνουν με Free Dos είναι κάτω του βεληνεκούς μου και είναι όλα consumer series. Οπότε δεν και πάλι...

Νομίζω σε κάλυψα για το τί ακριβώς δε με βολεύει. :)

Δημοσ.

Δεν μπορω καθολου τοση νομιμοτητα.

Γνησιο λειτουργικο ουτε εχω ουτε προκειται να παρω.

Ειχε βγει i5 πριν αρκετο καιρο στα 399,00 ευρω.

Δημοσ.

3) Θα βάλεις Windows 7 λές. Έχεις αγορασμένο αυθεντικό License? Προσωπικά δε μου πέφτει λόγος, όμως για εμένα και για διεθνή ταξίδια είναι must το να έχω εγκατεστημένο αυθεντικό license σε κάθε περίπτωση. Γιατί ναί, γίνονται έλεγχοι στα αεροδρόμια και γιατί ναι θέλω να είμαι καθόλα νόμιμος.

Το τί θα κάνεις εσύ ή ο x, y, z χρήστης είναι δικό σας θέμα, εγώ όταν θέλω κάτι ως εργαλείο δουλειάς, δεν παίζω και δε ρισκάρω και προπάντων δε τσιγκουνεύομαι.

Τί εννοεις γινονται ελεγχοι στα αεροδρομια;;;;;;

Δημοσ.

Τί εννοεις γινονται ελεγχοι στα αεροδρομια;;;;;;

Ναι κι αν δεν εχουμε νομιμο λειτουργικο παμε ισοβια για συσταση εγκληματικης οργανωσης παρανομου λειτουργικου.

Δημοσ.

Παίδες, είναι σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί.

http://news.cnet.com/8301-13578_3-9892897-38.html?tag=mncol;txt

http://www.cnn.com/2008/TRAVEL/02/11/laptop.searches/index.html

http://www.informationweek.com/government/security/dhs-clarifies-laptop-border-searches/219500468

http://www.dhs.gov/news/2009/08/27/new-directives-border-searches-electronic-media

Μερικά άρθρα (λίγο ασαφή για το τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις) και υπάρχει κι άλλο ένα που είχα διαβάσει στο παρελθόν και το έλεγε ξεκάθαρα ότι σε αεροδρόμιο της Γερμανίας έγινε έλεγχος κανονικά σε άτομο το οποίο έπαιζε μουσική επαγγελματικά. Ο έλεγχος έγινε για την ύπαρξη αυθεντικότητας του λογισμικού, όπως και για το ψηφιακό υλικό του δίσκου του (μουσική συγκεκριμένα) για την νόμιμη κατοχή αυτού. Φυσικά απεδείχθη ότι ήταν όλα νόμιμα, απλά ήταν αρκετό για να χάσει την πτήση του.

Και είναι ντροπή να διαφημίζει ο καθένας περίτρανα και να κοκορεύεται ότι χρησιμοποιεί σπασμένο λογισμικό και μάλιστα σε forum που απευθυνεται σε όλους. Κακά τα ψέματα είναι και ανήθικο και κλοπή είτε το θέλετε είτε όχι.

Μετά μή γκρινιάζουν μερικοί αν δε τους πληρώνει ο εργοδότης τους γιατί αναλύοντας βαθύτερα το ίδιο κάνουν και οι ίδιοι με το να καταπατούν τον κόπο και το χρόνο ατόμων που εργάζονται για να παραχθεί ένα λογισμικό (είτε η εταιρία λέγεται Microsoft, είτε Μπαρμπαμήτσουλας Συνοικιακή).

Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι το λογισμικό το φτιάχνουν ρομπότ ή φυτρώνει μόνο του, οπότε δεν αξίζει να πληρώνεται κάποιος γι'αυτό.

'Η εκτός αν πιστεύει κανείς ότι καλύτερα τα 50 ευρώ που θα γλυτώσει απο το 500άρικο που έσκασε για νέο PC, θα πάνε στο (WOW τι μου λές) καινούριο iphone ή δε ξέρω τί (σοβαρή επένδυση μιλάμε).

Ρεαλιστικά τώρα και για να μή ξεφύγει η συζήτηση. Σας αρέσει κάτι? Αγοράστε το?

Δε σας αρέσει, αν είστε μάγκες και δε σας αρέσει βάλτε Linux που είναι και εντελώς FREE και με πληθόρα επιλογών και τροφής για το μυαλό. Ποιοί έχουν τα κότσια? ;)

(My 2 cents για την κουβέντα περί λογισμικού και κλείνει το θέμα από μενα.)

Δεν μπορω καθολου τοση νομιμοτητα.
Γνησιο λειτουργικο ουτε εχω ουτε προκειται να παρω.
Ειχε βγει i5 πριν αρκετο καιρο στα 399,00 ευρω.

Θύμησέ μου αν θες το link με τον i5 3ης γενίας και όχι για Ultrabook που λές.

Δημοσ.

Παίδες, είναι σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί.

Και είναι ντροπή να διαφημίζει ο καθένας περίτρανα και να κοκορεύεται ότι χρησιμοποιεί σπασμένο λογισμικό και μάλιστα σε forum που απευθυνεται σε όλους. Κακά τα ψέματα είναι και ανήθικο και κλοπή είτε το θέλετε είτε όχι.

Μετά μή γκρινιάζουν μερικοί αν δε τους πληρώνει ο εργοδότης τους γιατί αναλύοντας βαθύτερα το ίδιο κάνουν και οι ίδιοι με το να καταπατούν τον κόπο και το χρόνο ατόμων που εργάζονται για να παραχθεί ένα λογισμικό (είτε η εταιρία λέγεται Microsoft, είτε Μπαρμπαμήτσουλας Συνοικιακή).

Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι το λογισμικό το φτιάχνουν ρομπότ ή φυτρώνει μόνο του, οπότε δεν αξίζει να πληρώνεται κάποιος γι'αυτό.

'Η εκτός αν πιστεύει κανείς ότι καλύτερα τα 50 ευρώ που θα γλυτώσει απο το 500άρικο που έσκασε για νέο PC, θα πάνε στο (WOW τι μου λές) καινούριο iphone ή δε ξέρω τί (σοβαρή επένδυση μιλάμε).

Ρεαλιστικά τώρα και για να μή ξεφύγει η συζήτηση. Σας αρέσει κάτι? Αγοράστε το?

Δε σας αρέσει, αν είστε μάγκες και δε σας αρέσει βάλτε Linux που είναι και εντελώς FREE και με πληθόρα επιλογών και τροφής για το μυαλό. Ποιοί έχουν τα κότσια? ;)

(My 2 cents για την κουβέντα περί λογισμικού και κλείνει το θέμα από μενα.)

Θύμησέ μου αν θες το link με τον i5 3ης γενίας και όχι για Ultrabook που λές.

Αυτο εδω ηταν το Dell 3521.

http://www.insomnia.gr/topic/481225-laptop-dell-inspiron-15-3521-i5-3337u1564gb500gbintel-hdwindows-8-399%E2%82%AC/

Τα υπολοιπα που λες περι λογισμικου/λειτουργικου ελπιζω να μην απευθυνεσαι σ'εμενα και να το λες γενικα.

Παντως καλα τα λες ομως δεν βλεπω να βγαζεις ακρη περι του θεματος γιατι αν αρχισουμε μετα να μιλαμε τι ειναι νομιμο και τι θα πρεπει κανονικα να γινεται και.....και....και.....δεν θα βγαλουμε ακρη.

Δημοσ.

Αυτο εδω ηταν το Dell 3521.

http://www.insomnia.gr/topic/481225-laptop-dell-inspiron-15-3521-i5-3337u1564gb500gbintel-hdwindows-8-399%E2%82%AC/

Τα υπολοιπα που λες περι λογισμικου/λειτουργικου ελπιζω να μην απευθυνεσαι σ'εμενα και να το λες γενικα.

Παντως καλα τα λες ομως δεν βλεπω να βγαζεις ακρη περι του θεματος γιατι αν αρχισουμε μετα να μιλαμε τι ειναι νομιμο και τι θα πρεπει κανονικα να γινεται και.....και....και.....δεν θα βγαλουμε ακρη.

http://www.tomshardware.com/news/DHS-Laptop-Border-Control-TSA,8551.html

Πάρε κι αυτό το link, το άλλο προσπαθώ να το βρώ και δε το βρίσκω τώρα.

Σαφώς και δεν απευθύνομαι σε εσενα προσωπικά, απευθύνομαι στη γενική νοοτροπία που επικρατεί.

Γιατί ειλικρινά όποιος δε τα θέλει τα Windows, έχει επιλογές δωρεάν να κάνει τη δουλειά του και να είναι νόμιμος και μάγκας.

Εκεί θέλω να εστιάσω. Δε χρειάζεται να βρίσκει ο οποιοσδήποτε λόγους να καταφεύγει σε μαϊμουδιές απλά για να γλυτώσει μερικά ευρώ. Και ΟΚ αν βρίσκει κάποιος δε το κάνει ούτε κανόνα, ούτε λόγο να το διατυμπανίζει περίτρανα. Δεν είναι καν ηθικά σωστό.

Τέλος πάντων δε μου πέφτει λόγος, προσωπικά θα συνεχίσω να αγοράζω και να χρησιμοποιώ αυθεντικό λογισμικό σε ό,τι πραγματικά μου αρέσει και χρησιμοποιώ γιατί όπως απαιτώ να αμοίβομαι όταν εργάζομαι, έτσι απαιτώ ηθικά να είμαι δίκαιος και με όποιον εργάζεται για να παράγει κάτι και να τον αμοίβω αντίστοιχα.

PS: Το Dell που έδωσες φοράει επεξεργαστή για Ultrabook.

Δε με συγκινεί και δε θα έδινα 400 ευρώ επουδενί (για τα δικά μου δεδομένα), όσο και να αποτελεί καλή προσφορά μαρκετίστικα. Σε αυτή την τιμή δεν έχει ξαναυπάρξει μηχάνημα, νομίζω ήταν μια προσφορά που διήρκεσε 1-2 μέρες κι αν κι από τότε δε ξαναβγήκε το οτιδήποτε σε παρόμοιες τιμές. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν τέλεια προσφορά ναι, σε σχέση με οτιδήποτε υπήρχε τότε. Απλά μια επαφή με Ultrabooks ήταν αρκετή ώστε να με κάνει να χαλαστώ για τις πραγματικές επιδόσεις τους και δε θα πήγαινα ποτέ.

(Αυτός είναι και ο λόγος που απέριψα το Lenovo ThinkPad X1 Carbon Touch από τη λίστα επιλογών μου στην προσωπική μου συλλογή, όσο πανεμορφο και λεπτεπίλεπτο και να είναι). :)

Επεξεργαστής : i5-3337U (1.80 GHz - Turbo Boost 2.70 GHz, 3MB L3 Cache)

Δημοσ.

PS: Το Dell που έδωσες φοράει επεξεργαστή για Ultrabook.

Δε με συγκινεί και δε θα έδινα 400 ευρώ επουδενί (για τα δικά μου δεδομένα), όσο και να αποτελεί καλή προσφορά μαρκετίστικα. Σε αυτή την τιμή δεν έχει ξαναυπάρξει μηχάνημα, νομίζω ήταν μια προσφορά που διήρκεσε 1-2 μέρες κι αν κι από τότε δε ξαναβγήκε το οτιδήποτε σε παρόμοιες τιμές. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν τέλεια προσφορά ναι, σε σχέση με οτιδήποτε υπήρχε τότε. Απλά μια επαφή με Ultrabooks ήταν αρκετή ώστε να με κάνει να χαλαστώ για τις πραγματικές επιδόσεις τους και δε θα πήγαινα ποτέ.

Επεξεργαστής : i5-3337U (1.80 GHz - Turbo Boost 2.70 GHz, 3MB L3 Cache)

Σημασια εχει οτι ειναι i5 3ης γενιας τωρα αν ειναι για Ultrabook ή για Facebook ή οτι αλλο περιεχει την λεξη book δεν το ξερω.

Ηταν οντως καλη προσφορα και αν δεις αυτα που ειναι τωρα στην τιμη αυτη δεν τα λες και καλα γι'αυτα που προσφερουν.

Ελπιζω να βγει κατι αντιστοιχο στην τιμη αυτη.

Δημοσ.

Δυστυχώς δε ξέρω γιατί, αλλά πολλά καινούρια μοντέλα και τιμές που βλέπω είναι απογοητευτικά εντελώς.

Δε ξέρω γιατί αυτή η οπισθοδρόμηση, αλλά είναι παντού έτσι κι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το πόσο καταναλωτικά αγαθά έχουν γίνει τα πάντα.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Δηλαδη δεν εχεις κατεβασει ποτε τραγουδι παρανομα;

Ειναι μεγαλο θεμα αυτο με την πειρατια. Τα εχω καπως συγχισμενα στο μυαλο μου.

Αν το παρουμε της μετρητης, συμφωνω, ηθικα δεν ειναι σωστο. Αλλα αν με ενα download κλικ γλιτωσω 100€ για τα windows π.χ., γιατι οχι; Αυτοι δεν κλεβουν με τετοιες τιμες; Και παλι, καταλαβαινω οτι δεν παει ετσι. Ουτε εμενα θα μου αρεσε, ας πουμε, να κατεβαζει ο κοσμος το CD μου και να χανω λεφτα αλλα θα ηξερα οτι ετσι ειναι, ετσι λειτουργει η τεχνολογια. Δε θα πηγαινα, θα εψαχνα και θα καταγγελνα οποιον το κατεβαζε παρανομα.

Ειναι σαν το θεμα επικυρωσης εισητηριου στα μεσα. Αφου με παιρνει,γιατι να σεβαστω και να χτυπησω εισητηριο σε αυτον(το κρατος) που πρωτα αυτος δε με σεβεται και με κλεβει; Καταλαβαινω οτι δεν ακουγεται ''σωστο'' και ηθικο αυτο που λεω αλλα...

Τελοσπαντων αυτη ειναι αλλη κουβεντα.

Κατι σχετικο:

Για καποιον που δεν παιζει παιχνιδια, η τιμη αυτου: http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/123592-lenovo-g500-i5-3230m δεν ειναι αξιοπρεπεστατη με τετοιον επεξεργαστη;

Σας ευχαριστω

Δημοσ.

Κατι σχετικο:

Για καποιον που δεν παιζει παιχνιδια, η τιμη αυτου: http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/123592-lenovo-g500-i5-3230m δεν ειναι αξιοπρεπεστατη με τετοιον επεξεργαστη;

Σας ευχαριστω

Θεωρώ πως ναί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...