nemesiskp Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Ξεθαψα τον παλιο μου υπολογιστη για χρηση youtube,hd ταινιουλες και πολυ χαλαρο σερφαρισμα στο net. Ο υπολογιστης αποτελειται απο:1)Amd athlon 64 3000+ στα 1,8Ghz,4*512mb μνημης(2gb) και μια asrock 939a790ghm με ενσωματωμενη μια ati 3200(ή 3300).Καρτα γραφικων επειδη η ενσωματωμενη οτι και να εκανα κολλαει στις ταινιες,του εχω για την ωρα την 5870 ( ). Του εχω βαλει τα win7 32bit. Πρωτο θεμα:Ενω και το bios και τα win βλεπουν και τα 2gb μνημη,τα δευτερα μου λενε διαθεσιμα μονο τα 1,5gb.Εχω απενεργοποιησει απο το bios την ενσωματωμενη καρτα γραφικων.Καποια ιδεα; Δευτερο θεμα:Ειμαι με hdmi.Ενω εχω μπει κανονικα στα win,εχω βαλει drivers κλπ αλλα στο ccc της amd,στις επιλογες περι αναλυσης εχει δυο τυπου οθονες.Την βασικη και την hdtv.Στην καθε μια εχει απο διαφορες αναλυσεις. Οτιδηποτε αναλυση και να βαλω απο την βασικη επιλογη τα βλεπω ολα κομπλε,με μεγιστη αναλυση τα 1680χ1050.Οτιδηποτε και να βαλω στην επιλογη hdtv τα δειχνει pixelιασμενα,οχι full screen και τα χρωματα χανουν.Γιατι αυτο;Εχω δοκιμασει και κατι αλλες επιλογες για gpu scaling,αλλαγη τυπου pixel σε rgb κλπ αλλα δεν.Να σημειωσω οτι η 5870 λειτουργει αψογα στον κανονικο υπολογιστη και το καλωδιο σε αλλες συσκευες δουλευει εξισου αψογα.Τα ιδια εκανε και η ενσωματωμενη στο hdmi αλλα με vga δεν ειχα θεμα. Για το τελος θα ηθελα να μου προτεινετε καμια φθηνη καρτα γραφικων,γιατι οπως ειπα η ενσωματωμενη δεν τραβαει ουτε ταινιες(με την 5870 ολα κομπλε που δοκιμασα μερικες full hd).Πιστευω οτι μια φθηνη τετοιας κατηγοριας ειναι οτι πρεπει για ταινιες.Πχ ελεγα για hd5450 512mb ή καλυτερα την geforce 210;
Vasilis 07 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 1) Από το Bios ενεργοποίησε (αν δεν είναι ήδη) το memory remap. 3) Το να του αφήσεις την 5870 και να πάρεις μια καλύτερη για το άλλο δεν παίζει σαν ενδεχόμενο ?
nemesiskp Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 1) Από το Bios ενεργοποίησε (αν δεν είναι ήδη) το memory remap. 3) Το να του αφήσεις την 5870 και να πάρεις μια καλύτερη για το άλλο δεν παίζει σαν ενδεχόμενο ? 1)Θα το κοιταξω και θα ποσταρω σε λιγο. 3)Η("οι" για την ακριβεια) 5870 ειναι για τον δικο μου(ο παλιος θα παει σε εναν θειο).Εκτος του οτι παιζω παιχνιδακια και χρησημοποιω το crossfire,δεν θελω να χαραμισω την 5870 για τον αθλονακο τωρα και ειδικα για χρηση ταινιας.Η καρτα εχει ακομα πολυ ψωμι στα παιχνιδια και χρημα για καινουρια δεν παιζει,οποτε το να καταληξει να παιζει καμια ταινιουλα στην καλυτερη ενω εχει ακομα δυναμη να δωσει δεν θα ελεγα οτι παιζει σαν ενδεχομενο.Οποτε μενουμε στο να αγορασω μια φθηνιαρα ισα ισα για ταινιες. Ευχαριστω για την απαντηση σου. Edit Εφαγα ολο το bios δεν υπαρχει πουθενα επιλογη memory remap.
liopyr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δοκίμασε kmplayer με ενσωματωμένους codecs στην onboard πριν αλλάξεις κάρτα.
nemesiskp Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δοκίμασε kmplayer με ενσωματωμένους codecs στην onboard πριν αλλάξεις κάρτα. Λες να το παλευει;Θα το δω.Παντως με μια 5450 δεν νομιζω να εχω προβλημα σε ταινιες. Για τα αλλα καμια ιδεα εχει κανεις;Η καρτα ειναι το λιγοτερο.
nemesiskp Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δοκιμασα και με ενσωματωμενη με οτι μου ειπες(km και k-lite codec pack),εψαξα στο νετ για το πως ανοιγω το Hardware accelaration για να τα ριξει στην ενσωματωμενη(hd3300 τελικα) και κολλαει το συμπαν.Με vlc χειροτερα-ο επεξεργαστης επαιζε στα τερματα.Με windows media player κατι καναμε αλλα εκανε σπασιματα και οταν εκανα fast forward κολλαγε. Οποτε με βλεπω για καρτα γραφικων.Επιβεβαιωνει κανεις οτι με 5450 δεν θα εχω καποιο θεμα; Ευχαριστω Δοκίμασε kmplayer με ενσωματωμένους codecs στην onboard πριν αλλάξεις κάρτα.
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δοκίμασε αρχικά ότι επιλογές έχεις από software-drivers και μετά κάνε αναβάθμιση. Με βάση αυτό το άρθρο η 3300 κάνει 17% cpu utilization, πράγμα που σημαίνει ότι αναλαμβάνει μεγάλο μέρος του hd playback. http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2504&page=14 Υπάρχει βέβαια και ένα άλλο πρόβλημα, η onboard κάρτα δεσμεύει ένα μέρος της μνήμης. Ήδη με τα 2gb είσαι οριακά. Το 1gb είναι το ελάχιστο για να τρέξουν τα 7άρια.
nemesiskp Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Στο αρθρο που εστειλες βεβαια μιλαει για am3 επεξεργαστες,που οσο να ναι τα ριχνουν στο athlon. Οποτε εαν εχει 17% σε τετοιας ταξης επεξεργαστες,βρισκω λογικο το γονατισμα του δικου μου.
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2013 Επίσης στο τεστ έχει xp που είναι πολύ πιο ελαφριά από τα 7άρια. Πάντως το δικό σου σύστημα νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα με ταινίες σε 720p.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα