drspiros Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερίζω το φόρουμ. Σκέφτομαι την αγορά μιας σόμπας η οποία θα τοποθετηθεί π.χ. στο σαλόνι, αλλά θα ήθελα να στέλνω θέρμανση και στα υπόλοιπα δωμάτια. Υπάρχει εγκατάσταση καλοριφέρ σε όλο το διαμέρισμα (90 τετραγωνικά) και σκεφτόμουν μία σόμπα που να μπορεί να συνδεθεί στα σώματα. Πρόβλημα καμινάδας δεν υπάρχει. Επίσης, λόγω εξοχής, το ξύλο υπάρχει άφθονο. Τι μου προτείνετε από τις υπάρχουσες υλοποιήσεις; Σόμπα-καλοριφέρ, σόμπα αεραγωγών, πέλετ; Κάτι άλλο; (Ξέρω ότι ενεργειακά η καλύτερη λύση είναι η αντλία θερμότητας, αλλά το κονδύλι δε φτάνει) Ευχαριστώ
leftermann Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 σόμπα-καλοριφέρ έχει ο καρντάσης στο σπίτι του. Πάρα πάρα πολύ ευχαριστημένος, πήρε μια από εδώ με 500 περίπου ευρώ. Αν έχεις να διαθέσεις για μηχάνημα με πέλετ, γλυτώνεις το θαλαμοφυλίκι το βράδι (για να μην σβήσει η σόμπα), ψιλοσώζεις και την βρωμιά του ξύλου, αλλά νομίζω ανεβαίνεις και σε κόστος χρήσης (εκτός από το κόστος αγοράς, που είναι πολλαπλάσιο). Αλλά αφού λες ότι έχεις άφθονο ξύλο, μάλλον δεν το συζητάς καν το πέλετ...
Daemonos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 http://www.skroutz.gr/c/1384/wood_stoves.html
firewalker Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Που έχει άφθονο ξύλο να έρθουμε να μαζέψουμε; Με το πέλετ θα είναι πλήρως αυτόματη και σίγουρα ποιο καθαρή. Απλά θα βάζεις το τσουβαλάκι με το πέλετ και τέλος.
tstavrou Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Ενεργειακο τζακι με μποιλερ δε σκεφτεσαι? Δε αναφερεις και σε τι τιμες ψαχνεις. Αποστολή από το κινητό με τη χρήση Insomnia App
drspiros Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Που έχει άφθονο ξύλο να έρθουμε να μαζέψουμε; Με το πέλετ θα είναι πλήρως αυτόματη και σίγουρα ποιο καθαρή. Απλά θα βάζεις το τσουβαλάκι με το πέλετ και τέλος. Κέρκυρα, έχουμε μπόλικα κλαδιά κι ελιές... Ενεργειακο τζακι με μποιλερ δε σκεφτεσαι? Δε αναφερεις και σε τι τιμες ψαχνεις. Αποστολή από το κινητό με τη χρήση Insomnia App Δεν το έχω ψάξει, το κόστος υποθέτω θα πρέπει να κυμαίνεται μέχρι τις 2.000, πιο πάνω συμφέρει η αντλία θερμότητας.
nicoc89 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 εγώ έχω ξυλόσομπα εδώ και λίγα χρόνια και ειναι χαμηλό το κόστοςφέτος θα πάω κανα 3-4 φορές ακόμα(έφερα κανα 500kg πριν λίγες μέρες) μέχρι το χωριό (μισή ώρα απόσταση) κ κόβω ξύλα απο τα χωράφια μας(τα συγκεκριμένα δε θέλουν άδεια γιατι ειναι "ήμερα δέντρα" κ τα φέρνω με το αγροτικό (Δεν έχω δικό μου αλλα βρίσκω πάντα κάποιον που έχει) κόστος θέρμανσης μόνο η βενζίνη για να τα φέρειςμπορείς να μαγειρέψεις στα μάτια , να βάλεις στο φούρνο της φαγητό και γενικά συμφέρειαπο θέμα βρωμιάς αν την συνδέσεις σωστά δεν χάνει καπνό μες το σπίτι ούτε λερώνεις τον εξωτερικό τοίχοαπλά η σύνδεση πρέπει να γίνει απο άτομο που ξέρει γιατι και γείτονες που έβαλαν είχαν προβλήματα (δοκίμασαν να τα βάλουν μόνοι τους).
ss13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά έχω έναν χώρο 50 τμ και θέλω μια σόμπα , να την μεταφέρω δηλαδή από σαλόνι στο δωμάτιο κλπ , τι να πάρω ;
Isabelle2 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Εγώ για αντίστοιχο χώρο έχω μια λαδιού (όχι πολύ μικρή, γύρω στις 10 "φέτες"). Είμαι ευχαριστημένη απο την ζέστη που βγάζει, είναι εύκολη στην μεταφορά και δεν έχεις και πρόβλημα να βάλεις και κάποιο ρούχο να στεγνώσει όπως έχουν άλλες που δεν επιτρέπεται... Η κατανάλωση μ φαίνεται καλή και έχει και επίπεδα για να μην την έχεις ψηλά αν δεν θες.
ss13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Ψάχνω κάτι σαν θερμοπομπό , πόσα watt είναι το δικό σου ;
Isabelle2 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 2000 αν δεν κάνω λάθος. Πάντως εγώ που είχα θερμοπομπό παλιότερα καμία σχέση στην ζέστη και ας ήταν αντίστοιχα watt. Βέβαια ήμουν και σε διαφορετικό σπίτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο.
ss13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2014 Αυτό είναι καλή επιλογή ; http://clima-services.gr/index.php/e-shop/eidi-thermansis/thermantika-somata/thermopompos-aeg-wkl-2003f
Isabelle2 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2014 Πρώτον σαν μάρκα η AEG είναι top. Εγώ έχω ένα λαδιού Κerosun το οποιο μ βγήκε πιο οικονομικό απο αυτό. Μπορεί να είναι πολύ καλο αυτο π εστειλες δεν αμφιβάλω..απλά εγώ δεν θα επέλεγα θερμοπομπο γιατί σαν εμπειρία δεν μ έκανε την ποσότητα ζέστης που περίμενα. Αν θες οπωσδήποτε θερμοπομπο φαίνεται πολύ καλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα