Greek_Tornado Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα Ψάχνω laptop με πρώτο κριτήριο ποιότητα κατασκευής (να αντέξει χρόνια, υλικά, συναρμογή και κυρίως εγγύηση καλή αν χτύπα ξύλο συμβεί κάτι) και κατά δεύτερον τις επιδόσεις. Θα το χρησιμοποιεί η κοπελιά μου στο μεταπτυχιακό της στο εξωτερικό οπότε οποιαδήποτε ζημιά κλπ θα είναι μεγάλος μπελάς να αντιμετωπιστεί εκεί. Ό,τι πάρουμε θέλω να είναι σκυλί. Το budget έχει απόλυτο ταβάνι στα 900€ και θέλω τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στα λεφτά αυτά. Θα τρέχει στατιστικά προγράμματα που απ'ότι κατάλαβα θα θέλουν CPU και RAM αλλά και ένας γρήγορος δίσκος ή μια καλή κάρτα γραφικών δεν είναι ανεπιθύμητη. Πάνω απ'όλα όμως η ποιότητα κατασκευής και η αξιοπιστία όπως έγραψα πιο πάνω. Για την ώρα έχω βρει μόνο αυτό https://www.skroutz.gr/s/3918266/Dell-Inspiron-15R-5537-i7-4500U-8GB-1TB-Linux-1920x1080.html Υπάρχει αντιπρόταση;
mdimitr Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου έλεγα να πας σε 14' λόγο ταξιδιών. και εφόσον το θες ανθεκτικό κοιτάς bussiness class. δες αυτά: https://www.skroutz.gr/comparelists/25?compare=2358391%2C3919870%2C2654030 το dell φοβερή εγγύηση 5 χρόνια (δεν ξέρω τι παίζει εκτός Ελλάδας) αλλά πρέπει να βάλεις λειτουργικό μόνος σου. το thinkpad an kai edge το καλύτερο από άποψη χαρακτηριστικών + φήμη για πολύ ανθεκτικά. μόνο 1 χρόνο όμως εγγύηση. το toshiba καλό ποιοτικά (pro) 15', μέτρια specs αλλά 2 χρόνια διεθνής no matter what. p.s. τα inspiron θεωρούνται comercial(specs++,quality--) άρα όχι τόσο ανθεκτικά. edit: αν θες σε 15' + 5 χρονια εγγύηση: https://www.skroutz.gr/s/3622752/Dell-Latitude-E5530-Full-HD-i5-3230M-4GB-500GB.html οπότε άκυρο το toshiba εκτός αν θες την GPU. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2013 από mdimitr
Greek_Tornado Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Με προβλημάτισε ευχάριστα η απάντησή σου mdimitr και σ ευχαριστώ για το χρόνο σου. Πρέπει να το συζητήσω μαζί της. Στη μία περίπτωση ξεχνάει games και κάρτα γραφικών αλλά αγοράζει εργαλείο (ως μηχανικός η/υ εγώ πχ αυτό θα έπαιρνα αλλά δεν ξέρω το δικό της point of view) και στη δική μου πρόταση all around τουμπανάκι desktop replacement. Και για να μπερδέψεις τα πράγματα περισσότερο μου βάζεις και ωραίο Toshiba που έχει και specs εκτός από ποιότητα αλλά λιγότερη εγγύηση... Αντε βγάλε άκρη τώρα. Να διευκρινίσω ότι ο όγκος δε μας ενοχλεί (δε θα ταξιδεύει συχνά) αλλά η business σειρά φαίνεται πιο ανθεκτική στο χρόνο και η 5ετης εγγύηση μετράει οπότε μ'αρέσουν. Επίσης όταν λέω ανθεκτικά δεν εννοώ σε μηχανική καταπόνηση τύπου πέσιμο, υγρά ή χτυπήματα πχ αλλά σε βάθος χρόνου ζημιές τύπου inverter, οθόνη, καμένες gpu και τέτοια όμορφα που βγάζουν τα laptops γενικά. Οπότε πιο πολύ μετράει για μένα ένα προσεγμένο σύστημα ψύξης πχ ή ποιοτικά ηλεκτρονικά μέρη γενικά παρά αδιάβροχο σασί και αντικραδασμικό για πτώσεις. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2013 από Greek_Tornado
Greek_Tornado Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Έγινε τελικά μία κουβέντα και καταλήξαμε ότι χρειάζεται ένα ποιοτικό αλλά all around μηχάνημα οπότε αποκλείονται τα business. Υπάρχει αντιπρόταση στην κατηγορία του αρχικού Dell που έβαλα; Μη μου πείτε για μάρκες τύπου Acer και HP είπαμε ψάχνω κάτι αξιόπιστο και ποιοτικό όσο γίνεται με αντίστοιχα specs και καλή οθόνη. Το μέγεθος δεν μας ενοχλεί όσο και να είναι, το λειτουργικό θα το περάσω εγώ (αρκεί να υπάρχουν drivers κάπου) και να μην ψάχνω τι μάρκα είναι η webcam πχ.
mdimitr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2013 Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το bussiness το Dell που προτείνεις είναι ότι καλύτερο στα λεφτά του. Και εγώ σαν μηχανικός Η/Υ θα διάλεγα ένα από τα Latitude. Όποτε πήρα comercial laptop το μετάνιωσα (μεντεσέδες,υπερθέρμανση,δίσκοι,μπαταρίες). Με το συγκεκριμένο όμως επειδή έχει U επεξεργαστή πιστεύω δεν θα έχεις θέμα τουλάχιστον με υπερθέρμανση. και ακόμα και αν συμβεί κάτι τα 2 χρονάκια σε καλύπτουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα