walkerr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Το ερευνάτε τας γραφάς, όπως το λες χωρίς την συνέχεια, φαίνεται σαν προστακτική αλλά δεν είναι. "ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν · και εκείναί εισιν αι μαρτυρούσαι περί εμού και ου θέλετε ελθείν προς με ίνα ζωήν έχητε" Δηλαδή καλή και άγια η έρευνα, αλλά για να έχει κάποιος ζωή, να σωθεί, πρέπει να πιστέψει και να πάει προς τον Χριστό. Mα γιαυτο ειπα "υποτιθεται". Οπως κι αν το πεις η ουσια ειναι οτι πρεπει να υπακους τυφλα, μεχρι κεραιας οπως αναφερεται χαρακτηριστικα, ολες αυτες τις μπουρδες και να καταστεις στην ουσια πνευματικα αναπηρος.
Gtr34 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Και πού το είδες αυτό γραμμένο στα εκκλησιαστικά βιβλία; Το ''πίστευε και μη ερευνά'' δεν υπάρχει γραμμένο Υπάρχει όμως το ΄΄ερευνάτε τας γραφάς΄΄. (Ιωαν. 5, 39-40)
8-bitMUSIC Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Σύμπαν,Γαλαξίες,πλανήτες,άστρα εγώ εκεί πηστευω... Οχι σε εξωρκισμους και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.. Οκ εξωγήινοι σίγουρα θα υπάρχουν μπορεί αυτοί να είναι απο απλα βακτήρια μέχρι και πανέξυπνα όντα... Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπανο απο ένα ζώο απλά πιο έξυπνο. Sent from my iPad using Insomnia
Daemonos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Υπάρχει πινακίδα που βρέθηκε στα συντρίμια και έγραφε την λέξη "ελευθερία"
gigisoni Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Το ''πίστευε και μη ερευνά'' δεν υπάρχει γραμμένο Υπάρχει όμως το ΄΄ερευνάτε τας γραφάς΄΄. (Ιωαν. 5, 39-40) Το οποίο, όπως ήδη εξήγησα στο προηγούμενό μου ποστ στην προηγούμενη σελίδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ. Ξαναπαραθέτω.... Το ερευνάτε τας γραφάς, όπως το λες χωρίς την συνέχεια, φαίνεται σαν προστακτική αλλά δεν είναι. "ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν · και εκείναί εισιν αι μαρτυρούσαι περί εμού και ου θέλετε ελθείν προς με ίνα ζωήν έχητε" Δηλαδή καλή και άγια η έρευνα, αλλά για να έχει κάποιος ζωή, να σωθεί, πρέπει να πιστέψει και να πάει προς τον Χριστό. Το πίστευε και μη ερεύνα, όχι έτσι ακριβώς αλλά αυτό εννοούσε, πρωτοσυναντάται στην φιλοσοφία του Πλάτωνα, λεπτομέρειες δεν θυμάμαι.
Gtr34 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Το ''πίστευε και μη ερευνά'' δεν υπάρχει γραμμένο Υπάρχει όμως το ΄΄ερευνάτε τας γραφάς΄΄. (Ιωαν. 5, 39-40) Το οποίο, όπως ήδη εξήγησα στο προηγούμενό μου ποστ στην προηγούμενη σελίδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ. Ξαναπαραθέτω.... Το ερευνάτε τας γραφάς, όπως το λες χωρίς την συνέχεια, φαίνεται σαν προστακτική αλλά δεν είναι. "ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν · και εκείναί εισιν αι μαρτυρούσαι περί εμού και ου θέλετε ελθείν προς με ίνα ζωήν έχητε" Δηλαδή καλή και άγια η έρευνα, αλλά για να έχει κάποιος ζωή, να σωθεί, πρέπει να πιστέψει και να πάει προς τον Χριστό. Το πίστευε και μη ερεύνα, όχι έτσι ακριβώς αλλά αυτό εννοούσε, πρωτοσυναντάται στην φιλοσοφία του Πλάτωνα, λεπτομέρειες δεν θυμάμαι. Δεν ειπα κατι για την ερμηνεια που εδωσες, την οποια δεν μπορω να κρινω γιατι δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις, απλα ανεφερα τι υπαρχει γραμμενο και τι οχι .
gigisoni Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δεν ειπα κατι για την ερμηνεια που εδωσες, την οποια δεν μπορω να κρινω γιατι δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις, απλα ανεφερα τι υπαρχει γραμμενο και τι οχι . Δεν χρειάζονται τρομερές γνώσεις για να καταλάβεις ότι δεν είναι προστακτική. Ακόμα και αν δεν τις έχεις, σου δηλώνω ότι όχι, το "ερευνάτε" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ
Gtr34 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δεν χρειάζονται τρομερές γνώσεις για να καταλάβεις ότι δεν είναι προστακτική. Ακόμα και αν δεν τις έχεις, σου δηλώνω ότι όχι, το "ερευνάτε" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ Δεν διαφωνω μαζι σου απλα λεω οτι δεν αναφερθηκα καθολου στον αν ειναι προστακτικη η οχι
walkerr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Το οποίο, όπως ήδη εξήγησα στο προηγούμενό μου ποστ στην προηγούμενη σελίδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ. Tι σημασια εχει αν ειναι προστακτικη, οριστικη ή αλλη εγκλιση? Τρεις φορες το εγραψες και με κεφαλαια...
gigisoni Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Γιατι το ενα σου δινει διαταγη να ερευνας τις γραφες ενω το αλλο σου λεει (μιλαει ο χριστος και καλα) οτι ο ανθρωπος ερευνα τις γραφες για να σωθει αλλα δεν φτανει αυτο γιατι πρεπει να πιστευει στο χριστο. Αν δεν καταλαβαινετε την διαφορα της προστακτικης με την οριστικη, γραμματικη γυμνασιου επαναληψη.
walkerr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2013 Φιλε οπως ειπα το ζητουμενο δεν ειναι ποια εγκλιση χρησιμοποιειται, ειναι η ουσια του θεματος(=μπουρδες). Ερευνησεις δεν ερευνησεις, αν δε πιστευεις το δογμα μεχρι τελευταιας κεραιας πας χαμενος...
gigisoni Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Φιλε οπως ειπα το ζητουμενο δεν ειναι ποια εγκλιση χρησιμοποιειται, ειναι η ουσια του θεματος(=μπουρδες). Ερευνησεις δεν ερευνησεις, αν δε πιστευεις το δογμα μεχρι τελευταιας κεραιας πας χαμενος... Ναι αλλά το θέμα είναι πως το χρησιμοποιούν κάποιοι. Λένε πχ, "Ο χριστος δεν είπε πίστευε και μη ερεύνα, ο χριστός είπε να μελετούμε τις γραφές!" Λάθος, ο χριστός είπε "οι άνθρωποι μελετούν τις γραφές για να σωθούν αλλά για να σωθούν πρέπει να πιστέψουν σ'εμένα". Δηλαδή, καμιά σχέση, ούτε είπε πίστευε και μη ερεύνα, ούτε έδωσε διαταγή να μελετούμε τις γραφές. Αυτό που βασικά είπε είναι ότι μόνο η πίστη στον Χριστό μπορεί να σε σώσει. (Βασικά εμμέσως πλην σαφώς πίστευε και μη ερεύνα λέει, αλλά ας το προσπεράσουμε.....)
gigisoni Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δηλαδη ο Χριστος ειπε "μονο η πιστη σου Χριστο μπορει να σε σωσει"? Μηπως ειπε "στο Θεο"? Αν και βεβαια συμφωνα με το δογμα αυτα τα 3 συστατικα (πατηρ, υιος και πνευμα) αποτελουν μια οντοτητα). Αν διάβαζες τα ποσταρίσματά μου θα έβλεπες πως το λέει στο αρχαίο κείμενο. Δύο φορές ήδη τα έγραψα, μην το τριτώσω, φτάνει.....
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Πιστευε και μη, ερευνα ειναι το σωστο. Δλδ το ακριβως αντιθετο. Καμία σχέση. Η φράση είναι "Πίστευε και μην ερευνάς πώς γίνονται τα θαύματα[...]" και είχε ειπωθεί σε σύνοδο των παπάδων Το ''πίστευε και μη ερευνά'' δεν υπάρχει γραμμένο Try again. Υπάρχει σε "πρακτικά" από την προηγούμενη σύνοδο. Το πίστευε και μη ερεύνα, όχι έτσι ακριβώς αλλά αυτό εννοούσε, πρωτοσυναντάται στην φιλοσοφία του Πλάτωνα, λεπτομέρειες δεν θυμάμαι. Καμία σχέση και εσύ. Και για όσους αναρωτιούνται, η αυθεντική φράση: πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον Άγιος Θεόδοτος, Αγκύρας, Γ΄ Οικουμ. Σύνοδος
SpirtouLisS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2013 To θεμα θα μπορουσε να παρει μια ωραια χροια και ολοι να θεσουμε ανεξηγητα φαινομενα ή αλλα θεματα παραβιασης της λογικης. Πριν κλειδωθει ας δωσω ενα παραδειγμα. Το παραδοξο του Russel. Η εξηγηση των μαθηματικων βασει των ορων της λογικης. Ακουγεται ωραιο? Και ομως ειναι ατοπο. Τα μαθηματικα δεν πατανε παντα σε ορους λογικης και δε μπορουν να ερμηνευτουν παντα της λογικής (η η ιδια η λογικη δεν ειναι υπακουει σε μαθηματικους ορους???). Ειναι ενα παραδοξο που διδασκονται κυριως οι φοιτητες φιλοσοφιας σε μαθηματα ''λογικης'' Το παραδοξο επεσε στην αντιληψη μου οταν συγγενικο μου προσωπο που κανει διδακτορικο στη φιλοσοφικη επειδη ξερει οτι εχω χομπι τα μαθηματικα μου το εδωσε με σκοπο να της δωσω μια εξηγηση καθως η ηδη υπαρχουσα οπως δινοταν δε γινοταν κατανοητη. Το παραδοξο απο μενα ίσως και του τροπου λειτουργιας του μυαλου μου δε μπορει να κατανοηθει εις βαθος. Νοιωθω οτι υπαρχει κατι παραδοξο αλλα δε μπορω να κατανοησω εις βαθος του τι πως και γιατι παιζει ίσως γιατι ειναι τοσο απλο που σκεφτομαι πολυ συνθετα. Αν καποιος εχει τη σφαιρικη νοηση να το κατανοησει ας το κανει και ας με διαφωτισει Το βαζω εδω στο θεμα του ''ανεξηγητου'' για να προβληματιστουμε. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A1%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%BB 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα