Προς το περιεχόμενο

Σκύλοι και μικρά παιδιά


balander10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με αφορμή το http://www.protothema.gr/world/article/325954/to-pitbull-katoikidio-katasparaxe-tin-4hroni-koroula-tous/

 

Σκεφτόμουν εδώ και λίγο καιρό να πάρω ένα σκυλί καθώς ζω στην επαρχία και έχω τεράστια αυλή. Ενας φίλος μου πρόσφερε πρόσφατα ένα κουταβάκι διασταύρωση ελληνικού ποιμενικού με λυκόσκυλο που γίνεται αρκετά μεγάλο.

 

Στο μεταξύ ο γείτονας μου είναι εκπαιδευτής και θεωρείται αρκετά καλός οπότε ότι σκυλί και να πάρω πρώτα θα περάσει από αυτόν (για να μη γαβγίζει για ψύλλου πήδημα και να μην είναι επιθετικό), που τον έχω δει να εκπαιδεύει και έχω δει και το δικό του σκυλί σε συμπεριφορά επιθετικότητα κλπ. (είναι επιθετικό με ξένους και όποιον δεν ανήκει στην οικογένεια αλλά για αυτό το εκπαίδευσε το συγκεκριμένο, καταρχήν ως φύλακα)

 

Το θέμα είναι το εξής. Εμπιστεύεσαι μεγάλο σκυλί με μικρά παιδιά? Και αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις? Το σκυλί θα είναι έξω από το σπίτι αν το πάρω σε ειδικό σπιτάκι κλπ όχι μέσα μαζί με την οικογένεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα γίνονται αλλά θέλει και προσπάθεια. Ο νόμος είναι ένας. Ο σκύλος είναι ο τελευταίος στην οικογένεια. Πιο κάτω και από τη γάτα αν υπάρχει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι γίνεται, αυτό το κοριτσάκι κατασπαράζεται κάθε χρόνο?

 

*Πολύ τραβηγμένο περιστατικό αν ισχύει

 

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από επίσημα στατιστικά πεθαίνουν 35-40 άτομα, στην πλειοψηφία μικρά παιδια ή υπερήλικες, από επιθέσεις σκύλων. Δεν γνωρίζω το αντίστοιχο ποσοστό Αγγλία ή εδώ Ελλάδα που μας ενδιαφέρει. Το να είναι ή όχι αληθες το παραπάνω δεν αλλάζει πολλά, κάθε χρόνο πεθαίνουν εκατοντάδες άτομα παγκοσμίως από σκύλους. Το γεγονός ότι συμβαίνει κυρίως σε παιδια κάτω των 12, δείχνει ότι τα μικρα γενικά χρειάζονται προσοχή όταν είναι μαζί με σκύλους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεγάλα σε μέγεθος όπως αυτο που σκοπεύει να πάρει ο balander10.

 

Δικια μου γνώμη δεν αφήνεις ποτε μικρά και σκυλια μόνα τους για ώρες χωρις επίβλεψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

 

Δικια μου γνώμη δεν αφήνεις ποτε μικρά και σκυλια μόνα τους για ώρες χωρις επίβλεψη.

 

Ενώ για ώρες μόνα τους??? :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και εμπιστευεσαι σκυλο με μικρα παιδια, αλλα ποτε δε τα αφηνεις χωρις επιβλεψη.

 

Οσο για το κουταβι που σου προσφερουν, να δωσεις πολλα συγχαρητηρια σ αυτον που εκανε τη γεννα!!! Λες και δεν υπαρχουν ηδη ενα καρο ημιαιμα κουταβακια που ψαχνουν για σπιτι...

 

Επισης...δεν υπαρχει εκπαιδευση για να μη γαβγιζει. Αν ο σκυλος σκοπευεις να μενει μονιμα στην αυλη και ειναι μονο του και βαριεται, προφανως θα γαβγισει, θα σκαψει χωματα και γενικα θ αναπτυξει καταστροφικη συμπεριφορα. Πχι γιατι δε θα ναι "καλο σκυλι" αλλα απο τη βαρεμαρα και την ελλειψη εκτονωσης. Οποτε? προσεχουμε για να εχουμε.

Τι νοημα εχει να παρεις ενα σκυλο για να διακοσμει την αυλη?

 

Μη στεκεσαι μονο στα λογια, ΨΑΞΕ και δες για μεθοδους εκπαιδευσης. Δυστυχως οπως σε καθε χωρο, ετσι και στους εκπαιδευτες ή τους εκτροφεις ή τους κτηνιατρους πχ, υπαρχουν πολλοι ασχετοι και επικινδυνοι.

 

Εν τελει.. Σκυλο παιρνουμε για να γινει μελος της οικογενειας μας, να ανηκει στην αγελη μας. Φυσικα μεγαλα σκυλια μπορουν να αποτελεσουν την παρεα μικρων παιδιων. Δυσκολα ομως σκυλος που μενει εκτος σπιτιου δενεται το ιδιο με την οικιγενεια. Γνωριζω πολυ καλα οτι στην επαρχια ειναι της φιλοσοφιας "ο σκυλος εξω" , αυτο βεβαια δε σημαινει οτι ειναι και σωστο. Εξαρταται θα ελεγα απο το ποσο εχεις διαθεση ν ασχοληθεις. Γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις, ο σκυλος καταληγει να περνα το μεγαλυτερο μερος της μερας μονος του εξω, κι απλα να του δινουνε ενα χαδι, αντε να το βγαζουνε και μια βολτα.

 

Θα ελεγα να ενημερωθεις για τον σωστο τροπο αποκτησης σκυλου. Τη στιγμη που δε θες μια συγκεκριμενη ρατσα, μπορεις να υιοθετησεις ενα απο τα χιλιαδες ημιαιμα κουταβακια που υπαρχουν και ψαχνουν σπιτι, κι οχι να υποστηριξεις μια ανευθυνη πραξη, ασε που η συγκεκριμενη διασταυρωση ειναι μαλλον "δυναμιτης" καθως ο Ελληνικος Ποιμενικος ειναι ακαταλληλος για ανθρωπους χωρις εμπειρια. Ειναι σκυλος εργασιας, ανεξαρτητος και αρκετα κυριαρχικος. Ο Γ.Π απο την αλλη ειναι μια ρατσα με πολλη ενεργεια. Πιστευω ΔΕ θες συνδυασμο αυτων των δυο.

 

Υπαρχει ενα φορουμ στο οποιο μπορεις να μπεις και να διαβασεις. Κανεις μας δε γεννηθηκε παντογνωστης, αρκει να χεις ανοιχτα τ αυια και τα ματια σου :) dogforum.gr

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...