Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας,

Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για ένα ultrabook κοντά στα 700 ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιείται για :

1) Ελαφριά προγράμματα κυρίως για δουλειές.

2) Ελάχιστο gaming σπάνια ( League of legends)

Το λάπτοπ είναι για τον αδερφό μου ο οποίος θα το έχει πιο πολύ για εργασίες-δουλειές μιας και το παλιό τα τίναξε, ασε οτι ήταν κουμούτσα. Ξέρω όμως οτι θα του άρεσε να παίζει και ελαφρια παιχνίδια σε αυτό μιάς και θα μείνει εξωτερικό για κάποιο καιρό μόνος του.

Αναφέρω ελαφρύ gaming επειδή θέλω να έχει κάποια κάρτα γραφικών (σχετικό είναι αυτό μιας και μιλάμε για ultrabook) και να μήν πεθένει απο overheating.

Επίσης θα ήθελα να μήν είναι πολύ βαρύ, για οθόνη βλέπουμε.

Άλλα στοιχεία : 

1) Καλή ram αν γίνεται 6+

2) Ο σκληρός δεν μας νοιάζει πολυ αρκεί να μην είναι και 250gb.

3) Απο επεξεργαστή θα ήθελα απο i5+ εάν αυτο γίνεται.

4) touch screen δεν μας ενδιαφέρει.

Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας απο ελληνικά αλλά και απο site του εξωτερικού όσο για το budget άν βρείτε κάτι μέχρι 1000 θα μπορούσα να βάλω κάτι extra εγώ αν αξίζει πολύ.

Δημοσ.

Wow φαινεται πολύ καλό, απο Overheating πώς πάμε? γιατι δέν μπόρεσα να βρώ κάποιο review στο net και το προϊόν δέν υπάρχει στο άμαζον με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δημοσ.

Στα ίδια λεφτά (860) σου προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό:

http://www.mgmanager.gr/lenovo_thinkpad_edge_e41_i520m14_hd4gb500gbgt_740mg_readyw7pro_n4g7vgm/el/pid/15818/

δεν είναι ακριβώς ultrabook (14' / 2,15 kg) αλλά νομίζω καλύπτει τις ανάγκες σου πλήρως.

Στα + του HD+(1600x900), gpu, i5 και ποιότητα thinkpad (no overheating).

p.s. δεν έχει ssd αλλά hdd 7200rpm αρκετά πιο γρήγορος από κλασικούς 5400.

Για πιο φτηνό χωρίς κάρτα γραφικών αλλά με 3 χρόνια εγγύηση:

http://www.skroutz.gr/s/2358391/Dell-Latitude-E5430-i5-3210M-4GB-500GB-FreeDOS-1600x900.html

Δημοσ.

Πήρα να το παραγγείλω και τα σκρουτζομάγαζα δέν το έχουν διαθέσιμο  :fear: λένε οτι βγαίνουν νέα μοντέλα μες τον μήνα. Για το asus λεω. Anyway λογικά θα αξίζουν.

Δημοσ.

στα ultrabooks συνθηως κοιταμε μνημη και cpu..οποτε το asus ειναι καλυτερο και θα μπορει να παιξει το λολ

o i5 3230m είναι δυνατότερος του i7 3537u

απλά ο δεύτερος είναι low power άρα μικρότερη κατανάλωση.

μνήμη προσθέτει όση θέλει αφού υπάρχει ελεύθερο slot. 

κάρτα γραφικών είναι ίδια επομένως σε δυνατότητες είναι πανομοιότυπα.

ο οθόνη όμως στα 1600Χ900 μετράει πολύ.

βέβαια ο καθένας έχει δικά του κριτήρια.

p.s. Το μεγάλο + του asus είναι το touchscreen αν το θες τότε είναι μονόδρομος. 

Δημοσ.

Επειδή θα περιμένουμε λιγάκι για νέα μοντέλα απο Asus παρόμοια με το προτεινόμενο , εάν έχετε κάποια άλλη πρόταση θα ήταν καλό να δούμε τι άλλο υπάρχει σε αυτά τα λεφτά.

Επίσης για την δεύτερη πρόταση σκέφτομαι μικρότερη κατανάλωση = λιγότερο overheating σωστά? Η αύξηση της ανάλυσης συνήθως ρίχνει τα fps και ζοριζει πιο πολύ το Laptop οπότε δεν μας πειράζει η ανάλυση εφόσον το παιχνίδι είναι playable και χωρίς να πεθαίνει το laptop

Δημοσ.

Επειδή θα περιμένουμε λιγάκι για νέα μοντέλα απο Asus παρόμοια με το προτεινόμενο , εάν έχετε κάποια άλλη πρόταση θα ήταν καλό να δούμε τι άλλο υπάρχει σε αυτά τα λεφτά.

Επίσης για την δεύτερη πρόταση σκέφτομαι μικρότερη κατανάλωση = λιγότερο overheating σωστά? Η αύξηση της ανάλυσης συνήθως ρίχνει τα fps και ζοριζει πιο πολύ το Laptop οπότε δεν μας πειράζει η ανάλυση εφόσον το παιχνίδι είναι playable και χωρίς να πεθαίνει το laptop

Αυτό που λες για το overheating ισχύει αλλά εξαρτάτε πολύ και από την ποιότητα κατασκευής/σύστημα ψύξης.

Στα Games δεν σε απασχολεί η ανάλυση της οθόνης αφού εσύ καθορίζεις την ανάλυση στην οποία θα γίνει render.

Καλύτερη ανάλυση απλά σου επιτρέπει σε light Games να επιλέξεις μεγαλύτερη ανάλυση. π.χ. το lol είναι αρκετά ελαφρύ

και θα μπορείς να το παίζεις σε max ανάλυση.

Στην καθημερινότητα θα δεις πως η ανάλυση είναι σημαντική (desktop size/φωτογραφίες/video/pixelation)

και είναι το μόνο χαρακτηριστικό που δεν γίνεται γρήγορα outdated.

anyway όπως έχω ξαναπεί οι προτεραιότητες του καθένα είναι διαφορετικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως υπάρχει κάποια νέα πρόταση για ultrabook με τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε τιμές 700-1000 ευρω?

Απ'οτι φαίνεται δέν υπάρχει τρόπος να βρούμε τα asus vivobook στην ελλάδα ουτε παλιά ούτε καινούρια μοντέλα. Τα καταστήματα που το έχουν στο σκρούτζ ούτε το φέρνουν ούτε συναφή μοντέλα ούτε θα το φέρουν και ποτέ!

Επεξ/σία από Tasos_93

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...