Προς το περιεχόμενο

Το PlayStation 3 συμπληρώνει 80 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενταξει εγω απλα ειπα τι διαβαζα στο ιντερνετ γενικα,δεν ηξερα τι εχει ανακοινωσει καθε εταιρια.

 

Μικρη σημασια εχει αν μια κονσολα ειναι μερικες χιλιαδες πωλησεις μπροστα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σου πω πως η κοινή λογική μερικές φορές δεν είναι και τόσο κοινή, εγώ θα φταίω.

 

Ήδη διόρθωσα κάποιον παραπάνω: και η MS και η Sony ανακοίνωσαν τον αριθμό που έχουν σπρώξει στους retailers, δηλαδή στο ράφι. Όπως είναι γνωστό το Vgchartz δεν μετράει αυτό αλλά τι έχει αγοράσει ο κόσμος. Δηλαδή άλλο σε ρώτησε ο Σταύρος άλλο του είπες.

 

Η διαφορά του ένα μήνα στις ανακοινώσεις δεν έχει καμία σημασία όταν μιλάμε για "Sell-in number" και όχι "Sell-through number".

 

Το VGChartz πριν τις ανακοινώσεις είχε το 360 στις 78,9 εκ κονσόλες και το PS3 στις 80.3. Μία διαφορά που είχε αρχίσει να χτίζει από την αρχή του χρόνου, όταν το site πρωτόδειξε το PS3 πάνω από το 360. Μετά τις ανακοινώσεις έκανε αυτό που συνήθως κάνει, να διορθώνει και να αναπροσαρμόζει τα νούμερα του με τα νέα δεδομένα, οπότε η παρούσα διαφορά στις 0.9 εκ κονσόλες πρέπει να είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Ιδικά αν λάβουμε υπόψιν και το περιβόητο PS3 GTAV bundle που έσπασε το σερί πωλήσεων του 360 στις ΗΠΑ που είχε για 32 μήνες.

 

Για όποιον ενδιαφέρεται εδώ ο Michael Pachter εξηγεί πως λειτουργεί το Vgchartz και στην ουσία λέει πότε είναι και πότε δεν είναι αξιόπιστο.

 

Αναξόπιστο μπορεί να μην είναι αλλά τα νούμερά του είναι κατα προσέγγιση. Εαν νομίζεις πως το vgchartz έχει άκρες σε όλους τους retailers του πλανήτη αυταπατάσαι. Ο ιδιος λες έκανε αναπροσαρμογή στα νουμερά του. Και όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές το τι λεει του Vgchatrz δεν μου λέει κάτι. Οι μόνοι που μπορεί να ξέρουν τα ακριβή νούμερα είναι η Sony και η MS. 

Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά. Η MS ανακοίνωσε πρώτη ότι έφτασε στα 80εκ με την Sony να το κάνει μερικές εβδομάδες μετά.  Άρα έχουν πουληθεί περισσότερα xbox εκτός και αν νομίζεις οι retailers τα αγοράζουν για να κάθονται στις αποθήκες.

 

Το Bundle με το GTAV δεν λέει τίποτα μιας και γυρω στα 20κ παραπάνω έκανε το ps3.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Και όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές το τι λεει του Vgchatrz δεν μου λέει κάτι. 

 

 Η MS ανακοίνωσε πρώτη ότι έφτασε στα 80εκ με την Sony να το κάνει μερικές εβδομάδες μετά.

 

Μικρή διαφορά τα -αναπροσαρμοσμένα- 0.9 εκατομμύρια sell-through αλλά ο ένας μήνας για sell-in όχι.

 

Η αγάπη σου για το Xbox είναι απίστευτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο dreamcast

 

Είχα 3 dreamcast!! Το ένα όταν πήγα Αγγλία, τον πρώτο μου χρόνο (1999) σε ένα party του student's union είχαν 3 dreamcast πριν την είσοδο του party για promo, και χάζεψα με τα γραφικά. Την επόμενη μέρα (δεν θα το ξεχάσω ποτέ) πήρα το ποδήλατό μου και πήγα στην πόλη μές τη βροχή, περίπου 3 χιλιόμετρα από το σπίτι μου.. Είχα γίνει ΧΑΛΙΑ από βροχή και λάσπη. Πήρα το Dreamcast μαζί με άλλο ένα controller, και 3 παιχνίδια, δεν θυμάμαι ποιά ήταν αλλά το ένα ήταν σίγουρα ποδοσφαιράκι (αλλιώς δεν θα είχα πάρει το δεύτερο χειριστήριο). 

 

Κατεβαίνοντας Ελλάδα για Χριστούγεννα το έφερα μαζί μου και το άφησα στον αδερφό μου ο οποίος (ακόμα ετοιμαζόταν για πανελλήνιες) με παρακάλαγε να του το αφήσω. Ανεβαίνοντας πάνω, την δεύτερη μέρα πήρα το επόμενό μου!

 

Κατεβαίνοντας καλοκαίρι ελλάδα (καλοκαίρι 2000) ο αδερφός μου πέρασε σχολή Θεσ/νίκη, οπότε του έδωσα δώρο το δεύτερο μου dreamcast να το πάρει μαζί του. Και ανεβαίνοντας πάλι αγγλία, Οκτώβριο 2000 πήρα το τελευταίο μου Dreamcast...

 

Δυστυχώς μετά από λίγο καιρό η SEGA το παράτησε, αλλά για τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια εγώ το είχα δίπλα μου, μαζί με το (εν τέλει) PS2 που πήρα το 2002!

 

 

Με πήγες πίσω 14 χρόνια, thank you!!!

 

DREAMCAST FOREVER!!!

 

 

Όσο για το PS3, για να γράψω και κάτι εντός θέματος, μου άρεσε περισσότερο από το 360 το οποίο πήρα πριν το PS3 αλλά κράτησα (και εν τέλει δεν ευχαριστήθηκα) ελάχιστα. Σε εποχές που είχα περισσότερο χρόνο, είχα και το PS2, αλλά και το XBOX, και είχα περισσότερη προτίμηση για το XBOX, κυρίως λόγω Project Gotham Racing (το οποίο, για να επιστρέψουμε στην SEGA & το Dreamcast ήταν η συνέχεια του Metropolis Street Racing MSR).

 

Σαν 360 δεν με κέρδισε τόσο, και το μόνο παιχνίδι που θυμάμαι να παίζω είναι το Virtua Tennis και το Assassin's Creed (το πρώτο).

 

 

Δεν κατάλαβα ΠΟΤΕ για ποιό λόγο τσακώνεστε για τις κονσόλες. Μεταξύ μας, σιγά το κόστος πια, πάρτε μία, και λίγους μήνες μετά πάρτε και την άλλη για τα exclusives μεταχειρισμένη. Εγώ αυτό έκανα στις εποχές του XBOX 1 & PS2, και αυτό ήθελα να κάνω και με την current gen αλλά πραγματικά λόγω έλλειψης χρόνου δεν ασχολήθηκα όσο θα έπρεπε. Το PS3 το πήρα κυρίως για το BluRay το οποίο τότε ήταν ακριβό για stand alone αλλά τελικά με κέρδισε πολύ περισσότερο σαν console σε σχέση με το 360... Αλλά δεν έκραξα ποτέ το 360, ακόμα και αν το πούλησα γιατί το μοναδικό παιχνίδι exclusive που έπαιξα λίγο ήταν το Gears of War..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...