Προς το περιεχόμενο

Samsung 840 evo (over provisioning)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Αγορασα κι εγω το Samsung 840 evo  και τον εβαλα στο Lenovo z580 αφου αλλαξα τον παλιο μηχανικο δισκο που ειχε.Περασα κατευθειαν πανω του με clean install τα windows 7 και εβαλα και το Samsung Magician απο το cd.Σαν ΟS optimize εβαλα το Reliability.

To ερωτημα μου ειναι για μια λειτουργια του Magician η οποια λεγεται Over Provisioning.Απο οτι καταλαβα δεσμευει καποιο ποσοστο του δισκου σαν swap.Ειναι υποχρεωτικο να το κανω αυτο?Το δοκιμασα αλλα μου βγαζει το μυνημα "Τhere is insufficient free space available to setup OP".Χωρις αυτο δεν δουλευει το TRIM?

Δεν ξανα ειχα ssd γι αυτο και ρωταω :-)

Δημοσ.

Καλό είναι, αλλά όχι και απαραίτητο. Έτσι κι αλλιώς, από το εργοστάσιο έχει ήδη αφιερωθεί ένα μικρό ποσοστό (7%) της χωρητικότητας για αυτό τον σκοπό.
Πότε πρόλαβες και τον γέμισες και σου λέει ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος; Μήπως επέλεξες να κάνεις πολύ μεγάλο OP διαμέρισμα; 10% είναι αρκετό. :)

Δημοσ.

Επειδή έχει γίνει ο κακός χαμός με τον συγκεκριμένο δίσκο μήπως θα ήταν καλή ιδέα για τους γνώστες του φόρουμ να δημιουργήσουν ένα καλό walkthrough εγκατάστασης ώστε να απαντάει σε όλα αυτά τα διάσπαρτα ερωτήματα;

υγ. μια ιδέα ρίχνω, δεν απαιτώ B)

• Like 1
Δημοσ.

Στον δικό μου 840 Pro έχω ορίσει το over provisioning sto 10% του δίσκου που είναι και το default από το Magician και δούλεψε απευθείας.

Το βράδυ που θα βάλω και τον Evo πάνω θα το δοκιμάσω και εκεί και θα απαντήσω.

Δημοσ.

Εμενα μου βγαζει το μυνημα της φωτογραφιας.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα το intel rapid storage να το εγκαταστησω ή ειναι το ιδιο με το rapid mode που βαζεις στο magician?

post-43401-0-18083500-1383862361_thumb.png

post-43401-0-44858100-1383862373_thumb.png

Δημοσ.

Και σε μένα συμβαίνει αυτό που περιέγραψε στο αρχικό του post ο spocky. O Evo είναι συνδεδεμένος σε SATA 2 σε λειτουργία Maximum Reliability και πριν την εγκατάσταση των Win7 εγκατέστησα τον AHCI driver που βρίσκεται στο CD της μητρικής μου (Gigabyte ep45 UD3R). 

post-251746-0-88376000-1384016343_thumb.png

Σε μένα όμως έχει δημιουργηθεί ένας χώρος που έχει ονομαστεί System Reserved.

post-251746-0-10991500-1384016784_thumb.png

Spocky πες μας αν βάλεις το Intel Rapid Storage τι βλέπεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...