Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι άνεργος 16 μηνες τωρα , αλλα περσι το φεβρουαριο ανανεωθηκε το βιβλιαριο υγειας του ΙΚΑ γτ προφανως ειχα τα απαραιτητα ένσημα

Απο οτι ειδα πρεπει να ισχυουν τα εξης για να ανανεωσω και αυτο το φεβρουαριο ξανα:

1) Να εχω τουλαχιστον 12 μηνες συνεχομενης ανεργιας

2) Καποια ενσημα ( 50) το προηγουμενο ετος η το προηγούμενο 15μηνο (χωρις τους 3 τελευταιους) κλπ

Το θεμα ειναι οτι η ανεργια μου δεν ειναι συνεχομενη, επειδη ειχα ξεχασει καποια στιγμη να ανανεωσω την καρτα κ φυσικα ένσημα δεν υπαρχουν

Ελπιζω να μην κανω λαθος στις προυποθεσεις, ξερει κανεις παραπανω πληροφοριες για το θεμα;

Δημοσ.

Επειδή ενδιαφέρομαι για το θέμα της θεώρησης του Βιβλιρίου Υγείας, το έψαξα και, με βάση αυτά που αναγράφονται στο site του ΙΚΑ, εκτός από αυτά που αναγράφει για τη Θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας, τις προϋποθέσεις για την οποία αναφέρεις, περιγράφει και τη διαδικασία για την έκδοση Βιβλιαρίου Υγείας για ανέργους από 30-55 ετών, σύμφωνα με την οποία χρειάζεται:

1. Υπεύθυνη δήλωση ν.1599/96 ότι δεν είναι ασφαλισμένος, δεν εργάζεται ή αν εργαστεί θα το δηλώσει άμεσα στο ΙΚΑ.

2. Ασφαλιστικά Βιβλιάρια ΙΚΑ, στα οποία να απεικονίζεται ο συνολικός χρόνος ασφάλισης

3. Βεβαιώσεις του χρόνου ασφάλισης, σε άλλους φορείς, εφόσον έχει ασφαλιστεί σε αυτούς.

4. Βεβαίωση από ΟΑΕΔ για εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων για τουλάχιστον 12 μήνες.

5. Βιβλιάριο Υγείας (εάν υπάρχει).

6. Μια φωτογραφία (αν δεν υπάρχει Βιβλιάριο Υγείας).

Για τη Θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας, είναι απαραίτητη η προσκόμιση της βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ και του Βιβλιαρίου Υγείας.

Δημοσ.

4. Βεβαίωση από ΟΑΕΔ για εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων για τουλάχιστον 12 μήνες.

Ναι, εγω που εχω θεμα σε αυτο τι κανω;

Δημοσ.

Δεν λέει για συνεχόμενη.

Λέει για τουλάχιστον 12 μήνες και θεώρησα ότι σε πιάνει αφού έχεις 16 μήνες.

Οταν λενε για ανεργια προφανως κ εννοουν συνεχομενη δεν μπορει να αθροιζεις 2 διαφορετικα διαστηματα, ειμαι 16 μηνες αλλα για ενδιαμεσα για καποιους μηνες ειχα ξεχασει να κανω ανανεωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...