manos89 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα σε ολους. μπαινω κατευθειαν στο θεμα μενω με τους γονεις σε ενα διαμερισμα 80-85 τμ περιπου και φετος θα ειναι η 2η χρονια χωρις καλοριφερ. περυσι δοκιμασαμε ενα μικρο καλοριφερ ρευματος που το αγορασαμε 100€ απο τon κωτσοβολο και μας ηρθε και 200€ πανω ο λογαριασμος , οποτε σκεφτηκαμε να αφησουμε τα πειραματα και να παμε σε inverter, αλλα ακομα δεν το εχουμε σιγουρεψει. να πω επισης οτι ειμαστε και στον 5ο οπου πιανει αρκετη υγρασια οπως επισης οτι θα παρουμε 2 inverter, ενα για το δωματιο μου, 12 τμ περιπου, οποτε λογικα 9αρι και ενα για το σαλονι-κουζινα, αρα 12αρι? ξεκιναω λοιπον1) Υπαρχει καποια καλυτερη μεθοδος θερμανσης και κυριως πιο οικονομικη? για παραδειγμα σκεφτομασταν και πανελ υπερυθρων, το οποιο μετα απο ψαξιμο ειδα οτι ειναι οικονομικο, αλλα ζεσταινει κυριως το σωμα και οχι τον χωρο.2)Υπαρχει περιπτωση το ινβερτερ να μην λειτουργει κατω απο τους 4 βαθμους? μας ειχαν πει οτι πολλα ac το εχουν αυτο, γιαυτο ρωταω3) ποσο περιπου καιει ενα ινβερτερ την ωρα? 4) προτεινετε, αν ξερετε, καμια καλη μαρκα
leftermann Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 1. πιό οικονομική νομίζω όχι (δεν ξέρω αν μπαίνουν στο παιχνίδι ξυλόσομπες και τέτοια). Καλύτερη σαφώς και υπάρχει, από άποψη "ποιότητας θέρμανσης". Το κλιματιστικό δεν είναι και ότι ποιοτικότερο, μάλλον είναι από τα λιγότερο ποιοτικά... 2. όχι, αν δεν δουλέψει μάλλον θα είναι χαλασμένο 3. ανάλογα το ινβέρτερ. Γενικά καίνε λίγο. Ένα καλό 9άρι πχ, ίσως καίει το 1/3 ή και το 1/4 από το καλοριφέρ σου. 4. έχει πολλές καλές μάρκες, ψάξε την αγορά, ψάξε καμιά προσφορά... Δες αν θέλεις τα Gree, τα έβαλα πέρυσι στο μαγαζί και είναι μια χαρά, έχουν μια σειρά κλιματιστικών που είναι ίδια (ολόιδια) με την φτηνή οικιακή σειρά της daikin.
manos89 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 ευχαριστω για την απαντηση.Μπορεις, αν θες και ξερεις, να μου εξηγησεις τον ρολο της ενεργειακης κλασης? Δηλαδη τι παραπανω προσφερει ενα κλιματιστικο ε.κ Α++ σε σχεση με ενα Α?και επισης, αν ξερεις παλι, να μου πεις γενικοτερα τι φημη εχουν οι μαρκες? Για παραδειγμα, γνωστος μου που εχει samsung λεει να μην παρουμε γιατι του βγαζει συνεχεια προβληματα.
leftermann Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 η ενεργειακή κλάση έχει σχέση με την κατανάλωση ενέργειας. Το Α++ είναι πιο οικονομικό από το Α. Τώρα από μάρκες, τι να πω. Για samsung κι εγώ έχω ακούσει κακές κριτικές. Γενικά κορυφαία θεωρούνται τα daikin, μετά mitsubishi, toshiba, fujitsu, ξέρωγώ, υπάρχουν και διάφορες σειρές σε κάθε εταιρεία, άλλες καλές και άλλες όχι-και-τόσο-καλές.
Fan Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Γενικά το Inverter είναι η οικονομικότερη λύση μακράν. Χρειάζεσαι περίπου 1 με 1,5 ευρώ την ημέρα σε ρεύμα και έχεις ζεστό το σπίτι σου.
Dare-Devil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 1) Υπαρχει καποια καλυτερη μεθοδος θερμανσης και κυριως πιο οικονομικη? για παραδειγμα σκεφτομασταν και πανελ υπερυθρων, το οποιο μετα απο ψαξιμο ειδα οτι ειναι οικονομικο, αλλα ζεσταινει κυριως το σωμα και οχι τον χωρο. 2)Υπαρχει περιπτωση το ινβερτερ να μην λειτουργει κατω απο τους 4 βαθμους? μας ειχαν πει οτι πολλα ac το εχουν αυτο, γιαυτο ρωταω 3) ποσο περιπου καιει ενα ινβερτερ την ωρα? 4) προτεινετε, αν ξερετε, καμια καλη μαρκα 1) H πιο "οικονομική μέθοδος" είναι η θερμομόνωση.. Απο κει και πέρα οι αντλίες θερμότητας (κοινώς κλιματιστικά) Τα πάνελ υπερύθρων φίλε μου στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου οικονομικά. Έχει στηθεί ένα πολύ ωραίο θεατράκι γύρω απο την υπέρυθρη θέρμανση. 2)Υπάρχει περίπτωση να μην αποδίδει καλά σε τέτοιες θερμοκρασίες. Εξαρτάται για τί μηχάνημα μιλάμε. Δεν αποδίδουν όλα το ίδιο. 3)Το να σου πούμε πόσα καίει ένα ινβερτερ την ώρα είναι ακατόρθωτο. Δεν εξαρτάται μόνο απο παράγοντες που επηρεάζουν το μηχάνημα (συντελεστές COP EER ) αλλά και απο τις θερμικές απώλειες του χώρου που θερμαίνεις ή ψύχεις. Μπορώ να σου πώ ότι στο δικό μυο δωμάτιο αμόνωτοι τίχοι με αλουμίναι (διπλα τζάμια) και εμβαδόν δωματίου 13 τ.μ καίει περίπου 0.5 kwh και το κλιματιστικό μου είναι το hansol της Gree ένα απο τα κορυφαία σε κατανάλωση σε 9άρια αυτή την στιγμή. Ενδεικτική κατανάλωση με βάση το ότι γράφει ο κατασκευαστής μπορείς να βρεις ινβερτερ που καίνε απο 0.45 kwh μέχρι και 1 kwh για 9άρι . 4) Καλές μάρκες είναι : DAIKIN MITSUBISHI GREE INVENTOR HITATCHI FUJITSU .Παρόλα αυτά ανάλογα πόσα λεφτά διαθέτεις κάποιες απο αυτές που προανέφερα κρίνονται ακατάλληλες. Για παράδειγμα σε LG αξίζουν μόνο οι ακριβές σειρές . 4. έχει πολλές καλές μάρκες, ψάξε την αγορά, ψάξε καμιά προσφορά... Δες αν θέλεις τα Gree, τα έβαλα πέρυσι στο μαγαζί και είναι μια χαρά, έχουν μια σειρά κλιματιστικών που είναι ίδια (ολόιδια) με την φτηνή οικιακή σειρά της daikin. Έχω το Gree Hansol το 9αρι η ακριβή σειρά. H σειρά που αναφέρεις λογικά είναι η Change τα οποία είναι κατασκευασμένα από την κοινοπραξία Gree-Daikin με κοινή τεχνογνωσία στα κοινά τους εργοστάσια και ερευνητικά κέντρα στην Κινα. Όσον αφορά την κατνάλωση της σειράς change είναι μέτρια μηχανήματα (συγκριτικά με ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο. ) Αλλά έχουν το μισό (και ακόμη λιγότερο) κόστος αγοράς απο ένα κορυφαίο σε κατανάλωση μηχάνημα.
walkerr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Εγω παντως εδω στο Ατινα αποψε ζεσταθηκα και εχω μεινει με κοντομανικο.
Dare-Devil Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 ευχαριστω για την απαντηση. Μπορεις, αν θες και ξερεις, να μου εξηγησεις τον ρολο της ενεργειακης κλασης? Δηλαδη τι παραπανω προσφερει ενα κλιματιστικο ε.κ Α++ σε σχεση με ενα Α? και επισης, αν ξερεις παλι, να μου πεις γενικοτερα τι φημη εχουν οι μαρκες? Για παραδειγμα, γνωστος μου που εχει samsung λεει να μην παρουμε γιατι του βγαζει συνεχεια προβληματα. Μακριά απο Samsung. Οι ενεγειακές κλάσεις είναι βαθμίδες κατανάλωσης ενεργειας μιας συσκευής. Π.χ στην A+ κλάση οι συσκευές είναι κατά 10% (αν δεν κάνω λάθος) πιο οικονομικές απο την κλάση Α. Αυτά δεν σε πολύ ενδιαφέρουν . Πήγαινε κατευθείαν στην ουσία των κλιματιστικών. Συντελεστές COP EER. όσο πιο μεγάλοι αυτοί οι συντελεστές τόσο πιο οικονομικό είναι το κλιματιστικό. Αυτές τις τιμές συγκρίνουμε μεταξύ 2 κλιματιστικών για να δούμε πιο είναι πιο οικονομικό. Ο συντελεστής COP αναφέρεται στην θέρμανση. ο EER στην ψύξη Πρόσεχε όμως στο εμπόριο θα δεις και κάποιους άλλους συντελεστές που λέγονται SCOP SEER . Αντίστοιχοι είναι αλλά πότε μην συγκρίνεις COP με SCOP και το αντίστοιχο σε EER . Είναι τελείως λάθος. Γενικά το Inverter είναι η οικονομικότερη λύση μακράν. Χρειάζεσαι περίπου 1 με 1,5 ευρώ την ημέρα σε ρεύμα και έχεις ζεστό το σπίτι σου. Πολύ γενικευμένο . Δεν μπορεί να προσδιορίστεί . Σου κάνω κλιματιστικό να καίει 0.30 cent την ημέρα για 24ωρη λειτουργία και να ζεσταίνει ένα χώρο 13 τ.μ
Tario Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Έχω βάλει inverter μάρκας FUJI από πέρσι και ήδη έχω κάνει απόσβεση σε σχέση με το καλοριφέρ! Επειδή λείπω τις πιο πολλές ώρες από το σπίτι, μόλις γυρνάω το ανάβω και ζεσταίνει πολύ γρήγορα (κάτι που βολεύει αν θέλεις άμεσα ζέστη χωρίς να περιμένεις κανά μισάωρο). Κι εμείς έχουμε φουλ υγρασία αλλά τα παέι πολύ καλά ως τώρα. Το θέμα με το οικονομικό, στην ΔΕΗ έρχεται 10 ευρώ παραπάνω τον μήνα σε σχέση με πριν. Καλύτερα να ρωτήσεις έναν ψυκτικό πάντως για να σε κατατοπίσει με τις μάρκες και την απόδοση των κλιματιστικών!
manos89 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) παιδια μαλλον μεσα στη βδομαδα θα αγορασουμε. απο αυτα που ειπατε κατασταλαξα σε μερικα. για το σαλονι 1)http://www.skroutz.gr/s/2937899/Hitachi-RAC-RAS-S14HA.html 2)http://www.skroutz.gr/s/298560/Gree-Change-GRS-121-HI-JCD-N2.html και για το δωματιο1)http://www.skroutz.gr/s/3161964/Hitachi-RAS-RAC-E10HA.html 2)http://www.skroutz.gr/s/3008905/Inventor-Enjoy-E2VI-E2VO-09.html ποιο λετε σε καθε περιπτωση?εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο? α και κατι ακομα, επειδη ειμαστε στον 5ο σε προαστια, οποτε συχνα η θερμοκρασια ειναι κατω απο τους 4 υπαρχει περιπτωση κανενα απο τα παραπανω, να μην αποδιδει καλα? και κατι τελευταιο, ξερει κανεις μαγαζια που δεχονται γραμματια? ο κωτσοβολος που νομιζα οτι εχει τετοιο τροπο πληρωμης, σου βγαζει δανειο στο ονομα σου. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2013 από manos89
vasi Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 το επιπλέον 200αρι για θέρμανση δεν θα το γλιτώσετε !! ο όροφος είναι Τελευταίος ? και αν δεν έχει μόνωση !! Το inverter δεν είναι η σωτηρία !!
manos89 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 ναι τελευταιος ειναι. τι εννοεις επιπλεον 200αρι? δεη?δεν ειπα οτι ειναι σωτηρια αλλα τι αλλες επιλογες εχω? το σπιτι ειναι με νοικι αρα δεν γινεται να φτιαξουμε την μονωση
Salonikios933 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 <p>ναι τελευταιος ειναι. τι εννοεις επιπλεον 200αρι? δεη?<br> δεν ειπα οτι ειναι σωτηρια αλλα τι αλλες επιλογες εχω? το σπιτι ειναι με νοικι αρα δεν γινεται να φτιαξουμε την μονωση</p> Τα ίδια προβλήματα έχω κ εγώ. Πάρε κλίμα πάρε θερμοπομπο και φυσικά θέλεις και κεντρική θέρμανση για τα πολλά κρύα. Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App
manos89 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 απο οτι βλεπω εισαι θεσσαλονικη που σιγουρα θα εχει πιο κρυο. εγω ειμαι νεα σμυρνη και η θερμοκρασια δεν πεφτει κατω απο 0 νομιζω. κεντρικη θερμανση δεν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γιατι δεν θα ανοιξει κανενας απο την πολυκατοικια καλοριφερ, οποτε θα πληρωσουμε τα κερατα μας αν το αναψουμε.
Salonikios933 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 <p>απο οτι βλεπω εισαι θεσσαλονικη που σιγουρα θα εχει πιο κρυο. εγω ειμαι νεα σμυρνη και η θερμοκρασια δεν πεφτει κατω απο 0 νομιζω. κεντρικη θερμανση δεν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γιατι δεν θα ανοιξει κανενας απο την πολυκατοικια καλοριφερ, οποτε θα πληρωσουμε τα κερατα μας αν το αναψουμε.</p> Παρε κατι με ρεύμα. Εδώ πέφτει - 5 τον χειμώνα με σχετική υγρασία μέσα στο σπίτι σίγουρα 60%. Χάλια. Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα