PCEXPERT2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 ανοιγω αυτο το θεμα να μου προτεινετε λεβητα βιομαζας-ξυλου για αγορα. το σπιτι μου ειναι στα Τρικαλα ειναι 120 τμ και επειδη εχω δικα μου ξυλα δωρεαν 7 τονους τουλαχιστον με συμφαιρει να καιω ξυλα και οταν τελειωνουν να χρησιμοποιω οτι με συμφερει( πελλετ,πυρηνοξυλο,καλαμποκι κλπ). οσοι γνοριζουν για το θεμα και θελουν ας μου προτεινουν καποιο λεβητα ευχαριστω
siracos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Να ξέρεις μερικοί λέβητες βιομάζας καίνε και ξύλα, οι ξυλολέβητες δεν καίνε πελλετ,πυρηνοξυλο,καλαμποκι κλπ. έχει να κάνει με το σύστημα τροφοδοσίας τους. Μια καλή λύση αφού έχεις δικά σου ξύλα είναι οι λέβητες πυρόλυσης με κανα δοχείο αδρανείας συνδεδεμένο στην εγκατάσταση. Το "μυστικό" σε αυτούς τους λέβητες είναι τα στεγνά ξύλα δηλαδή να έχεις ξύλα από την προηγούμενη χρονιά. Μόνο με τέτοιο λέβητα θα έχεις μια αυτονομία 8-10 ώρες και δεν θα χρειάζεται κάθε 1-2 ώρες να τροφοδοτείς ξύλα. Μάρκα δεν θα σου προτείνω γιατί δεν ξέρω τώρα τη υπάρχει στην αγορά.
doryforika2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 σκευτομαι καλυτερα που να εχει και βιομαζα και ξυλο.αλλα δεν ξερω αν θα κανει την ιδια καλη δουλεια με καποιον πυρολυσης. δεν ξερω αν υπαρχει και πυρολυσης και βιομαζας μαζι
siracos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δεν έχω δει και δεν νομίζω να υπάρχει πυρόλυση και βιομάζα μαζί λόγο του διαφορετικού τρόπου λειτουργίας τους. Τράβα μια βόλτα στα μαγαζιά και κοίτα τους λέβητες για να καταλάβεις τη εννοώ. Σκέψου και την λύση μιας σόμπας-λέβητα μέσα στο σπίτι είναι μια καλή λύση και επιδή είναι μέσα στο σπίτι είναι και ποιό εύκολη η συνεχής τροφοδοσία τους.
doryforika2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 ποσες φορες να χρειαζεται τροφοδοσια ενας λεβητας?
siracos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Ο απλός ξυλολέβητας περίπου κάθε δυό ώρες στα κρύα. Θαλαμοφύλακα θέλει. Ό πυρόλυσης κάθε 7-8 ώρες και μπορεί και παραπάνω ανάλογα τον θάλαμο που έχει. Ρώτα και για τα δοχεία αδρανείας σε σωστούς επαγγελματίες της περιοχής σου όχι όμως σε "επαγγελματίες"
doryforika2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 καποιον λεβητα βιομαζας-ξυλου με μεγαλο θαλαμο για ξυλα γνοριζετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα