dimitra_m3 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Σιγά μην αφήσω τον άντρα μου αφού μου υπέδειξε ότι τα γεμιστά είναι καλύτερα της μάνας του...τρελός είσαι;;; κελεπούρι άντρας να βάζει πάνω τη γυναίκα του...ελαμ όμως που η πεθερά δεν μπορεί να το χωνέψει αυτό ...
Prof_Chaos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 αν τυχόν έκλεινε το φβ το βλεπω να χτύπουσαν κεφάλιες οι περισσότεροι και οι περισσότερες.κρίμα να βλεπεισ κόσμο πίσω απο ενα πσ να ψάχνει σύντροφο.ή εγώ γεράσα γρήγορα ή ο κόσμος χάλασε θα κάνουν sold out τα μπουρδέλα ... 1
BritGreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Kαι βάλε....συν όταν τον παντρεύεσαι, παντρεύεσαι παράλληλα και τη μάνα του Για τη μάνα της νύφης, όμως, είναι αλλιώς τα πράγματα, ε; Θέλεις να μου πεις ότι η πλειοψηφία των γυναικών δίνει τις ίδιες ελευθερίες και δικαιώματα στη μητέρα τους με αυτές/αυτά που δίνουν στην πεθερά τους; Εγώ δεν το πιστεύω. Εγώ, σε όσα σπίτια ξέρω, η μητέρα της νύφης θεωρείται από την ίδια κοντινότερο πρόσωπο με σαφώς περισσότερα δικαιώματα, ενώ οι μητέρες του γαμπρού αντιμετωπίζονται στην ουσία ως ξένες. Μη μου πεις ότι δεν ισχύει, γιατί τότε εγώ ζω σε άλλο πλανήτη. Αυτό που λέγανε παλιά, ότι και καλά οι γιοι γίνονται γείτονες όταν παντρευτούν ενώ οι κόρες παραμένουν κόρες, έχει μεγάλη βάση και για μενα ο λόγος είναι προφανής. Οι μητέρες των γυναικών θεωρούνται δεδομένες στη ζωή τους, τουλάχιστον σύμφωνα με τα σκηνικά που ξέρω εγώ και οι γύρω μου, αλλά οι πεθερές/πεθεροί/οικογενεια γαμπρού όχι. Epic fail αυτο, γιατί ό,τι και να κάνετε, αυτό δεν παίζει να γίνει ποτέ. Ούτε εμείς φυτρώσαμε, και έχουμε μεγαλώσει με κάποιους ανθρώπους τους οποίους μάλιστα γνωρίζουμε σαφώς περισσότερα χρόνια από εσάς. Έτσι απλά. Αυτό που πιστεύω και βλέπω είναι ότι υποσυνείδητα πολλές γυναίκες (όχι όλες) επιδιώκουν να αποκόψουν τους άντρες τους από γονείς, συγγενείς και φίλους βλέποντας και επισημαίνοντας συνέχεια τα "στραβά". Δεν παίζει όμως, γιατί τότε μιλάμε για άτομα χωρίς προσωπικότητα με μηδενική αίσθηση των οικογενειακών δεσμών. Εγώ προσωπικά, παρόλο που υπεραγαπώ τη γυναίκα μου και τα βρίσκουμε εδώ και χρόνια, δεν θα δεχόμουν σε καμία μα καμία περίπτωση να μη θέλει τους δικούς μου. Ξέρω τι έχουν κάνει εκείνοι για μενα, όπως ξέρω ότι κάποια στιγμή θα φύγουν. Γι' αυτό ακριβώς, υπάρχει η συζήτηση, η επικοινωνία, ο σεβασμός - τον οποίο απαιτώ, ειδικά προς τους μεγαλύτερους-, και η διασφάλιση των ισορροπιών. Και εννοείται ότι κάνω το ίδιο και με τη δική της οικογένεια. Λάθος τα λέω; Μπορεί. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Εμ αν η μάνα έχει αδυναμία στον κανακάρι της .... άστα τότε, μέχρι και το πως θα του σιδερώσεις το εσώρουχο θα σου πειόπως και να 'χει για μένα προσωπικά έγκειται στον χαρακτήρα του καθενός, έχω καλή πεθερά, έχω δει και κακή πεθερά.τα στοιχεία είναι υποκειμενικά και δεν γενικεύονται στη παρούσα περίπτωση
BritGreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 θα κάνουν sold out τα μπουρδέλα ... Απορώ πώς μπορούν μερικοί και πηγαίνουν με κοινές. Πρώτα απ΄ολα, δεν είναι παρακμή να πληρώσεις για να κάνεις αυτό το πράγμα; Ειλικρινά, ρε παιδιά, δεν σιχαίνεστε; Δεν φοβάστε μην κολλήσετε τίποτα; (Όχι εσύ, I'm just using your quote).
dimitra_m3 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Ο άλλος έχει βίτσιο να πληρώνει για να καρφώνει...ο άλλος την βρίσκει με το κόκκινο φωτάκι...ο άλλος δεν του έκατσε η δικιά του, πάει να τον δώσει στο πρώτο κόκκινο φωτάκι που θα βρει.
BritGreek Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Εμ αν η μάνα έχει αδυναμία στον κανακάρι της .... άστα τότε, μέχρι και το πως θα του σιδερώσεις το εσώρουχο θα σου πει όπως και να 'χει για μένα προσωπικά έγκειται στον χαρακτήρα του καθενός, έχω καλή πεθερά, έχω δει και κακή πεθερά. τα στοιχεία είναι υποκειμενικά και δεν γενικεύονται στη παρούσα περίπτωση Μισό. Γιατί είναι κακό να έχει η μάνα αδυναμία στον κανακάρη της; Της κόρης η μάνα δεν της έχει αδυναμία; Υπάρχει λογικός γονιός που δεν αγαπά/έχει αδυναμία στα παιδιά του; Εγώ για τα δικά μου, κατουριέμαι από τη χαρά μου μόνο που τα βλέπω. Αν σου πει η πεθερά πώς να σιδερώσεις το εσώρουχο είναι κακό, αλλά αν σου το πει η δική σου μητέρα είναι ΟΚ; Η δική μου πεθερά μαγειρεύει τα χειρότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου, σε βαθμό εμετού εκτός από 2-3 καλά, αλλά τα παιδιά της έχουν μάθει και τα τρώνε. Εγώ, γιατί θα πρέπει να τα φάω; Βέβαια, κι εκεί κομψά το θέτω στη σύντροφό μου, και ψάχνουμε συνταγές στο internet όταν κάτι δεν βγαίνει καλό. Ο άλλος έχει βίτσιο να πληρώνει για να καρφώνει... ο άλλος την βρίσκει με το κόκκινο φωτάκι... ο άλλος δεν του έκατσε η δικιά του, πάει να τον δώσει στο πρώτο κόκκινο φωτάκι που θα βρει. Εγώ ξερνάω και μόνο με τη σκέψη, κι ας είναι τούμπανο... Αν δεν νιώθεις, τι να το κάνεις; Καλύτερα να πάω για ψάρεμα.
SilkyN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Όπα. Μισό. Γιατί είναι κακό να έχει η μάνα αδυναμία στον κανακάρη της; Της κόρης η μάνα δεν της έχει αδυναμία; Υπάρχει λογικός γονιός που δεν αγαπά/έχει αδυναμία στα παιδιά του; Εγώ για τα δικά μου, κατουριέμαι από τη χαρά μου μόνο που τα βλέπω. Αν σου πει η πεθερά πώς να σιδερώσεις το εσώρουχο είναι κακό, αλλά αν σου το πει η δική σου μητέρα είναι ΟΚ; Η δική μου πεθερά μαγειρεύει τα χειρότερα πιάτα που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου, σε βαθμό εμετού εκτός από 2-3 καλά, αλλά τα παιδιά της έχουν μάθει και τα τρώνε. Εγώ, γιατί θα πρέπει να τα φάω; Βέβαια, κι εκεί κομψά το θέτω στη σύντροφό μου, και ψάχνουμε συνταγές στο internet όταν κάτι δεν βγαίνει καλό. Φυσικά και να φας τα φαγητά της. Αν ήταν της μάνας σου, δεν θα τα έτρωγες; Θα τα έτρωγες. Ακριβώς όπως στο παράδειγμα με τα εσώρουχα...
mary Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ε ρε παιδιά...Τη τριχα τριχιά κανατε. Αλλο το φαί και άλλο το σιδερωμα. Το να κανει παρατηρηση για το αν+πως σιδερωνεται το σωβρακο ειναι παρατηρηση με κακια προθεση. Το να πεις στη πεθερα σου οτι δε σου αρεσει το φαγητο με κόσμιο τροπο ειναι αποδεκτό. Το να της πεις ομως "δε τρωγεται και αναρωτιεμαι πως το τρωνε και τα παιδια σου" ειναι ΚΑΚ¨Ο.&-
BritGreek Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Όχι δεν θα τα έτρωγα αν δεν μου άρεσαν. Τα εσώρουχα τι σχέση έχουν μ'αυτό; Ξαναλέω, πολλές γυναίκες είστε αρνητικές χωρίς λόγο.
SilkyN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ε ρε παιδιά...Τη τριχα τριχιά κανατε. Αλλο το φαί και άλλο το σιδερωμα. Το να κανει παρατηρηση για το αν+πως σιδερωνεται το σωβρακο ειναι παρατηρηση με κακια προθεση. Το να πεις στη πεθερα σου οτι δε σου αρεσει το φαγητο με κόσμιο τροπο ειναι αποδεκτό. Το να της πεις ομως "δε τρωγεται και αναρωτιεμαι πως το τρωνε και τα παιδια σου" ειναι ΚΑΚ¨Ο.&- Εννοείται αυτό ρε συ. Αυτό που ήθελα να του δείξω είναι πως όλοι έχουμε συνηθίσει μια μάνα να μας πρήζει και κανείς δεν αντέχει και δεύτερη...
BritGreek Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ε ρε παιδιά...Τη τριχα τριχιά κανατε. Αλλο το φαί και άλλο το σιδερωμα. Το να κανει παρατηρηση για το αν+πως σιδερωνεται το σωβρακο ειναι παρατηρηση με κακια προθεση. Το να πεις στη πεθερα σου οτι δε σου αρεσει το φαγητο με κόσμιο τροπο ειναι αποδεκτό. Το να της πεις ομως "δε τρωγεται και αναρωτιεμαι πως το τρωνε και τα παιδια σου" ειναι ΚΑΚ¨Ο.&- Εννοείται. Αρκεί να μην επιμένει να το τρως συνεχώς βγάζοντας σκάρτα όλα τα φαγητά που δεν έχει φτιάξει η ίδια. Έλα να φας αρνί βραστό σούπα (!) χωρίς κανένα μπαχαρικό, παρά μόνο αλάτι και πιπέρι, κι αν δεν κάνεις εμετό, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Ψάχνεις να βρεις το πτώμα από τη δυσοσμία. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αρκετές γυναίκες που δεν ξέρουν καν να μαγειρεύουν, ή δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και καταφεύγουν σε πολύ πρόχειρες/γρήγορες λύσεις.
mary Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εννοείται αυτό ρε συ. Αυτό που ήθελα να του δείξω είναι πως όλοι έχουμε συνηθίσει μια μάνα να μας πρήζει και κανείς δεν αντέχει και δεύτερη... ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ ΤΟ! Εννοείται. Αρκεί να μην επιμένει να το τρως συνεχώς βγάζοντας σκάρτα όλα τα φαγητά που δεν έχει φτιάξει η ίδια. Έλα να φας αρνί βραστό σούπα (!) χωρίς κανένα μπαχαρικό, παρά μόνο αλάτι και πιπέρι, κι αν δεν κάνεις εμετό, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Ψάχνεις να βρεις το πτώμα. Ε ενταξει εχει μαθει να μαγειρευει ανοστα η πεθερα...τι να κανεις. Αν ομως η γυναικα σου θελει να το κανει πιο καλά θα μαθει απο μονη της...
SilkyN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εννοείται. Αρκεί να μην επιμένει να το τρως συνεχώς βγάζοντας σκάρτα όλα τα φαγητά που δεν έχει φτιάξει η ίδια. Έλα να φας αρνί βραστό σούπα (!) χωρίς κανένα μπαχαρικό, παρά μόνο αλάτι και πιπέρι, κι αν δεν κάνεις εμετό, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Ψάχνεις να βρεις το πτώμα από τη δυσοσμία. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αρκετές γυναίκες που δεν ξέρουν καν να μαγειρεύουν, ή δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν. Και θα επιμείνω. Το να σου λέει συνέχεια η πεθερά σου πως να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, δεν είναι σαν να σου λέει πως δεν τις κάνεις καλά εσύ; Αυτό είναι που ενοχλεί. Το να σου δώσει κάποια tips για οτιδήποτε, δεν νομίζω πως θα ενοχλούσε κάποια. Το θέμα είναι όταν γίνεται συνέχεια. Εκεί είναι λογικό να έχεις πρόβλημα. 1
BritGreek Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ ΤΟ! Ε ενταξει εχει μαθει να μαγειρευει ανοστα η πεθερα...τι να κανεις. Αν ομως η γυναικα σου θελει να το κανει πιο καλά θα μαθει απο μονη της... Ναι, τα πρώτα 15 χρόνια γάμου είναι τα δύσκολα. Εμείς με το φαγητό μια χαρά τα πάμε, και μαγειρεύω κι εγώ γιατί το γουστάρω. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Εμένα προσωπικά με ενοχλεί το γεγονός ότι για τη μητέρα της νύφης θεωρείται αυτονόητο ότι είναι πιο κοντά στο σπίτι. Και θα επιμείνω. Το να σου λέει συνέχεια η πεθερά σου πως να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, δεν είναι σαν να σου λέει πως δεν τις κάνεις καλά εσύ; Αυτό είναι που ενοχλεί. Το να σου δώσει κάποια tips για οτιδήποτε, δεν νομίζω πως θα ενοχλούσε κάποια. Το θέμα είναι όταν γίνεται συνέχεια. Εκεί είναι λογικό να έχεις πρόβλημα. Αν σου τα έλεγε η δική σου μητέρα, θα ήταν το ίδιο; Δεν νομίζω. Εγώ ξέρω περίπτωση που η μητέρα του γαμπρού προσφερόταν ακόμα και να καθαρίσει το σπίτι του ζευγαριού, και τους γέμιζε και τα ντουλάπια/ψυγείο σε περιόδους σοβαρής στενότητας δίνοντας μέχρι και χρήματα, και απαγορευόταν. Όχι για να μην κουραστεί, αλλά γιατί δεν ήθελε η νύφη να μπαίνει η πεθερά στο σπίτι, ενώ η δική της μητέρα είχε κανονικά κλειδιά, επειδή ήταν μαμά της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα