SilkyN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ναι, τα πρώτα 15 χρόνια γάμου είναι τα δύσκολα. Εμείς με το φαγητό μια χαρά τα πάμε, και μαγειρεύω κι εγώ γιατί το γουστάρω. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Εμένα προσωπικά με ενοχλεί το γεγονός ότι για τη μητέρα της νύφης θεωρείται αυτονόητο ότι είναι πιο κοντά στο σπίτι. Σ' αυτό θα συμφωνήσουμε. Εμείς ευτυχώς μένουμε στη μέση κι έτσι, ούτε έχουμε κάποια απ' τις δύο συνέχεια μες στα πόδια μας και δεν έχει και καμία παράπονο. Plus, παίρνουν και οι δύο τηλέφωνο για να δουν πότε μπορούν να μας επισκεφτούν.
BritGreek Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Σ' αυτό θα συμφωνήσουμε. Εμείς ευτυχώς μένουμε στη μέση κι έτσι, ούτε έχουμε κάποια απ' τις δύο συνέχεια μες στα πόδια μας και δεν έχει και καμία παράπονο. Plus, παίρνουν και οι δύο τηλέφωνο για να δουν πότε μπορούν να μας επισκεφτούν. Δεν θεωρώ ότι το να είναι οι γονείς (αμφότεροι) στο σπίτι είναι πρόβλημα, ούτε τους θεωρώ μες στα πόδια μας. Αρκεί αυτό να γίνεται με μέτρο και να σέβονται κάποια όρια. Όταν τους αφήνουμε τα παιδιά για να πάμε στη δουλειά τότε δεν είναι στα πόδια μας; Γιατί υπάρχει αυτή η έντονη τάση της υπερβολικής αυτονομίας; Ποιος απειλείται; Εκτός αν μιλάμε για πεθερικά περιπτώσεις.
SilkyN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Αν σου τα έλεγε η δική σου μητέρα, θα ήταν το ίδιο; Δεν νομίζω. Εγώ ξέρω περίπτωση που η μητέρα του γαμπρού προσφερόταν ακόμα και να καθαρίσει το σπίτι του ζευγαριού, και τους γέμιζε και τα ντουλάπια/ψυγείο σε περιόδους σοβαρής στενότητας δίνοντας μέχρι και χρήματα, και απαγορευόταν. Όχι για να μην κουραστεί, αλλά γιατί δεν ήθελε η νύφη να μπαίνει η πεθερά στο σπίτι, ενώ η δική της μητέρα είχε κανονικά κλειδιά, επειδή ήταν μαμά της. Πίστεψε με, η μάνα μου θα άκουγε τρισχειρότερα, μιας που με την μάνα του φίλου μου, δεν θα μπορούσα να είμαι αγενής. Γενικά, δεν θέλουμε ν' ανακατεύεται κανένας στο τι κάνουμε στο σπίτι μας. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Και θα επιμείνω. Το να σου λέει συνέχεια η πεθερά σου πως να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, δεν είναι σαν να σου λέει πως δεν τις κάνεις καλά εσύ; Αυτό είναι που ενοχλεί. Το να σου δώσει κάποια tips για οτιδήποτε, δεν νομίζω πως θα ενοχλούσε κάποια. Το θέμα είναι όταν γίνεται συνέχεια. Εκεί είναι λογικό να έχεις πρόβλημα. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα στο πει, ο τρόπος που θα στο εκφράσει...εκεί υποκρύπτεται το κατά πόσο καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος είνα
Star_Light Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ρε παιδια πολυ το περιπλέκετε το θέμα. Βλέπετε ποιον ή ποια γνωριζετε εξαρχης. Καταλαβαινετε την σχεση του / της με τον μπαμπα ή την μαμα δεν θα πατε ξαφνικα να παντρευτειτε. Εχω φιλο που του λες κατι και σου λεει οκ να ρωτησω και τους δικους μου και εχω και ακομα μερικους που λενε αντε ποτε θα βγαλουμε κανα φραγκο παραπανω να παμε να ζησουμε μονοι μας.
SilkyN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δεν θεωρώ ότι το να είναι οι γονείς (αμφότεροι) στο σπίτι είναι πρόβλημα, ούτε τους θεωρώ μες στα πόδια μας. Αρκεί αυτό να γίνεται με μέτρο και να σέβονται κάποια όρια. Όταν τους αφήνουμε τα παιδιά για να πάμε στη δουλειά τότε δεν είναι στα πόδια μας; Γιατί υπάρχει αυτή η έντονη τάση της υπερβολικής αυτονομίας; Ποιος απειλείται; Εκτός αν μιλάμε για πεθερικά περιπτώσεις. Πρώτον, εμείς δεν έχουμε παιδί. Δεύτερον, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουμε παιδί, αν δεν μπορεί ένας απ' τους δύο να είναι στο σπίτι μέχρι ν' αρχίσει το σχολείο. Τρίτον, σαν ζευγάρι, θέλουμε χρόνο μόνοι μας. Γι' αυτό και μένουμε μαζί. Για να μπορούμε να έχουμε χρόνο σαν ζευγάρι όποτε θέλουμε, όχι όποτε μπορούμε. 1
BritGreek Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Το θέμα είναι ο τρόπος που θα στο πει, ο τρόπος που θα στο εκφράσει...εκεί υποκρύπτεται το κατά πόσο καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος είνα Και το πώς το ερμηνεύετε εσείς. Ξαναλέω, όχι όλες. Πρώτον, εμείς δεν έχουμε παιδί. Δεύτερον, δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουμε παιδί, αν δεν μπορεί ένας απ' τους δύο να είναι στο σπίτι μέχρι ν' αρχίσει το σχολείο. Τρίτον, σαν ζευγάρι, θέλουμε χρόνο μόνοι μας. Γι' αυτό και μένουμε μαζί. Για να μπορούμε να έχουμε χρόνο σαν ζευγάρι όποτε θέλουμε, όχι όποτε μπορούμε. Μα όταν αρχίσει να πηγαίνει σχολείο σε χρειάζεται περισσότερο. Να το πας σε δραστηριότητες, να το βοηθήσεις να διαβάσει, κλπ. Άσε που είμαι πια βέβαιος ότι αν δεν δουλεύουν και οι δύο είναι σχεδόν αδύνατο να την παλέψει ένα ζευγάρι με τις υποχρεώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα με 2 παιδιά Δημοτικό-Γυμνάσιο: Αγγλικά 140 ευρώ σύνολο, Γερμανικά, 110 ευρώ σύνολο, μπαλέτο η μια 60 ευρώ το μήνα, καράτε το αγόρι 60 ευρώ, πληροφορική 120 ευρώ. Δηλαδή, περίπου 500 ευρώ κάθε πρώτη του μήνα χωρίς λογαριασμούς, βενζίνες και τρόφιμα. Υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει η γυναίκα; Φυσικά, θα μπορούσαμε να μην τα πηγάινουμε πουθενά, όμως αυτό δεν παίζει, γιατί παρά την κρίση, εδώ που είμαστε όλα μα όλα τα παιδιά πάνε τσούρμο σε όλες αυτές τις δραστηριότητες και τουλάχιστον τα βοηθάμε να αποκτήσουν εφόδια αφού το ζητάνε και το θέλουν. Η ζωή σε πηγαίνει, δεν την πηγαίνεις πάντα εσύ κι απο τη στιγμή που επιλέγεις να γίνεις γονέας, κόβεις το λαιμό σου και τρέχεις να προλάβεις. Εγώ προσωπικά δουλεύω 16 ώρες την ημέρα τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα 8. Η γυναίκα μου 8ωρο στην καλύτερη περίπτωση, ενώ παράλληλα διαβάζει τα παιδιά, μας πλένει, μας σιδερώνει, κλπ. Η βοήθεια λοιπόν των δικών μας είναι απόλυτα σημαντική και σαφώς καλύτερη από αυτή ενός ξένου ή μιας ξένης. Και πίστεψέ με, προσπαθούμε και να τρώμε πάντα μαζί, και να υπάρχει πάντα κανονικό φαγητό στο τραπέζι μαγειρεμένο από εμάς, και να περνάμε χρόνο μαζί τους γιατί το έχουμε πρώτοι εμείς ανάγκη. Τώρα για το πόσο σεξουαλικά ενεργοί μπορούμε να είμαστε; Όσο γίνεται. Φροντίζουμε και έχουμε καθιερώσει μια φορά το μήνα φεύγουμε οι δυο μας για Σαββατοκύριακο, συνδυάζοντας και δουλειά, κυρίως Αγγλία, λόγω του αντικειμένου μας. Αυτό μπορούμε, αυτό κάνουμε και ναι, είναι μια ανάσα. 1
SilkyN Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Και το πώς το ερμηνεύετε εσείς. Ξαναλέω, όχι όλες. Μα όταν αρχίσει να πηγαίνει σχολείο σε χρειάζεται περισσότερο. Να το πας σε δραστηριότητες, να το βοηθήσεις να διαβάσει, κλπ. Άσε που είμαι πια βέβαιος ότι αν δεν δουλεύουν και οι δύο είναι σχεδόν αδύνατο να την παλέψει ένα ζευγάρι με τις υποχρεώσεις. Καλά, δε θα χτυπάμε κι οι δύο 12ωρα. Το απόγευμα, σπίτι θα είμαστε. Όσο για τα χρήματα, αν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, απλώς δεν θα κάνουμε παιδί. Το να κάνω ένα παιδί για να μου το μεγαλώνουν άλλοι, δεν μου κάνει κάτι.
Antwni Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ότι θα φτάναμε να σχολιάζουμε τη συμπεριφορά μάνας-πεθεράς σε θέμα που έχει τίτλο ''πόσο σεξουαλικά ενεργοί είμαστε'' δεν το περίμενα με τίποτα. 12
Star_Light Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ότι θα φτάναμε να σχολιάζουμε τη συμπεριφορά μάνας-πεθεράς σε θέμα που έχει τίτλο ''πόσο σεξουαλικά ενεργοί είμαστε'' δεν το περίμενα με τίποτα. χαχαχχα εδω οι αλλοι αρχισαν να μιλανε για μπορδελα χαχαχαχα ελεος. 2
vk13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 γενικα παντως οι γυναικες μετα τα 22-23 το βλεπουν πολυ παρθενοπιπιτσες και το δινουν μονο σε αυτους που το φυσανε το χρημα εγω αυτο βλεπω παντως Δεν ισχύει αυτό για όλες, αλλά σίγουρα ισχύει για μια (μάλλον) μεγάλη μερίδα γυναικών. Λογικό βέβαια να γίνεται από τη στιγμή που και οι άντρες βάζουμε ψηλά τον πήχη και δε κοιτάμε να βρούμε ότι να ναι, ε και αυτές μέσα στο μυαλό τους έχουν τον πρίγκηπα... Απλά οι άντρες το παραδεχόμαστε αυτό και το δείχνουμε ενώ μια γυναίκα πολύ σπάνια θα το κάνει και αν το κάνει αυτομάτως "γίνεται" π00τν@. Για να μη παρεξηγηθώ : Δεν λέω για όλες προς Θεού! Κάποιες κοιτάνε αυτό, όπως κάποιες άλλες κοιτάνε το χαρακτήρα και γενικά στοιχεία της προσωπικότητας στον άλλο. Άλλες πάλι κοιτάνε εμφάνιση/ντύσιμο κλπ, άλλες λίγο από όλα. Μην πάμε όμως και τσουβαλιάζουμε και οι δύο πλευρές... Τώρα επί του θέματος... Το σκηνικό πιθανό να έγινε για χαβαλέ. Τυχαίνει συχνά να γίνεται, ακόμα και στο δρόμο και παλιά γινότανε απο μπακουροπαρέες, όχι βέβαια χειροκροτήματα και πάμε όλοι μαζί σαν ουρακοτάγκοι, αλλά πείραγμα και σχόλια. Κάποτε μου είχε τύχει σε πορεία προς το γήπεδο στον ηλεκτρικό ... Η τύπισα με αυτά που άκουσε προσπαθούσε να μείνει σοβαρή και τελικά έσκασε χαμόγελο και κατέβηκε στον προορισμο της λογικά, δεν έδειξε να θίχτηκε αν και τριγύρω υπήρχαν άπειροι κάφροι. Σκηνικό πριν μια 10ετία και κάτι βέβαια....
Star_Light Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Βρισκεις 4-5 φίλες μιλατε στην αρχή χαλαρά κτλπ στο τέλος αυτη που θα κάτσει θα ειναι και η τυχερη ολα τα αλλα ειναι να χουμε να κλαιγομαστε αμα καποια δεν σε κανει κεφι και δεν σε γουσταρει φαινεται οποτε δεν πας και εσυ να μπλεξεις μαζι της κ τελειωνει το θεμα εκει. Μετα που θα κατσει η μια αμα στραβωσει κατι και χωρισετε εχεις και τις άλλες To μυστικο ειναι να καταλαβαινεις οτι βλέπεις πχ καποια που σου λεει οτι ειναι κουρασμενη??? βλακειες καμια δεν ειναι κουρασμενη οταν θελει την παρεα σου... ή δεν γελαει με τα αστεια σου δεν απανταει σε μηνυματα ή απανταει βαριεστημενα γενικα ολα αυτα ειναι δειγματα οτι ΔΕΝ και οχι οτι το παιζει δυσκολη και θα πεσει με κυνηγι. Επισης ενα ακομα βασικο εσυ της δινεις το κινητο σου και αυτη δεν σου κανει κλήση αυτο σημαινει οτι δεν θελει να εχεις το κινητο της. Οποτε γενικα οχι επαφές.
insomniaK Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Τι μανάδες υπάρχουν ρε πούστη μου; Αντί να του μάθει να σιδερώνει, παραπονιέται στη νύφη... Α ναι και εντός του θέματος: Συχνά.
Physics_Rulez Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Έλα να φας αρνί βραστό σούπα (!) χωρίς κανένα μπαχαρικό, παρά μόνο αλάτι και πιπέρι, κι αν δεν κάνεις εμετό, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Ψάχνεις να βρεις το πτώμα από τη δυσοσμία. Αρνί βραστό σούπα. Μόνο που το είδα γραμμένο αναγούλιασα 4
viper2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Διαβάζω, διαβάζω, συνεχίζω να διαβάζω και το μόνο που μπορω να πω ειναι να αλλάξει ο τίτλος σε: διαβάστε παρακάτω τους λόγους που πρέπει να αποφεύγεται να τα μπλέκεται με Ελληνίδες και έλληνες... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα