Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς (για μένα), χάλασε το λάπτοπ μου οπότε χρειάζομαι μια ακόμη φορά τη βοηθειά σας για να το επισκευάσω!!
Πιο συγκεκριμένα το λαπτοπ χάλασε λόγω μητρικής (ράγισμα εκεί που ενώνεται η καρτα γραφικών με τη μητρικη, ενσωματωμενη καρτα γραφικών), και ετσι αποφασισα να ψάξω για μητρικη.
Μια μικρή παρένθεση, ο τεχνικός που το "κοίταξε" είπε πως υπαρχει το ραγισμα που ανέφερα, ομως κοιτώντας τη μητρικη δεν μπορεσα να εντοπίσω κανενα ραγισμα εξωτερικα-με γυμνο ματι... θα επρεπε να φαινεται καποιο ραγισμα? (σορυ αν ειναι χαζη ερωτηση....)...

Λίγες πληροφορίες: το λάπτοπ ειναι το
toshiba l300d-20m 
PN:1310A2175004
V000138300
ψαχνωντας λοιπόν στο ιντερνετ βρηκα, απο ευρώπη για να μην τρεχω με τα τελωνεία, της παρακάτω μητρικές:

απο ισπανια μεταχειρισμένη με ακριβως τους ιδιους "κωδικούς" της μητρικης μου 
http://www.ebay.com/itm/Motherboard-...item3a87506304

απο γερμανια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ 
http://www.ebay.com/itm/Original-Tos...item5d2f2bd7ac

απο αγγλία μεταχειρισμένη
http://www.ebay.co.uk/itm/Toshiba-Sa...item565dc0cea4

το θέμα μου ειναι το εξής:
η πρώτη ξεκαθαριζει τα χαρακτηριστικα της οποτε μαλλον ταιριάζει
οι αλλες 2 ομως δεν γραφουν, ή τουλαχιστον δεν μπορω να το εντοπίσω εγω... 
τι γινεται αν εχει διαφορετικο κωδικο VXXXXXXXXXX? δεν θα δουλεψει?
επίσης η μια μητρικη είναι απο την εκδοση pro του συγκεκριμενου μοντελου, εγω ειχα την απλη, μπορω να βαλω μια τετοια μητρικη και να αναβαθμίσω το λαπτοπ ταυτοχρόνως??
ευχαριστω εκ των προτερων για την βοήθεια!

Δημοσ.

υπόψην.

το λάπτοπ έχει socket amd(1η)

η άλλες 2(2η/3η) λογικά δεν κάνουν λόγο επειδή διαθέτουν intel socket(μην έχουν άλλη σχεδίαση εσωτερικά/ψύκτρες κλπ)

Δημοσ.

εκει θέλω να καταλήξω, μπορω να κάνω μια τετοια αλλαγη και να αναβαθμίσω το λάπτοπ??

απο amd σε intel? αν ξέρει κάποιος στα σίγουρα ας πει...

Δημοσ.

Πρωτού πιστέψεις τον τεχνικό που το κοίταξε, θα συνιστούσα να ελέξεις κάπου αλλού τη λειτουργία του επεξεργαστή σου.

Από εμπειρία, τα μηχανήματα με Intel επεξεργαστή που δεν ανάβουν, έχουν συνήθως πρόβλημα στη μητρική και τα μηχανήματα με AMD επεξεργαστή έχουν συνήθως καμμένο επεξεργαστή.

Δε θα ρισκάριζα πάντως αλλαγή μητρικής χωρίς να βεβαιωθώ.

Για να κάνει ράγισμα το mobo σου σε τέτοιο σημείο, πάει να πεί ότι το λάπτοπ έφαγε πάρα πολύ γερό στουκί, σε σημείο μάλιστα που να έχει βαθουλώσει ή σπάσει και σασσί από τέτοια πτώση.

Από αυτές πάντως που δείχνεις, μόνο η πρώτη είναι συμβατή (αν κρίνω από τις photos).

Δημοσ.

Δυστυχώς (για μένα), χάλασε το λάπτοπ μου οπότε χρειάζομαι μια ακόμη φορά τη βοηθειά σας για να το επισκευάσω!!

Πιο συγκεκριμένα το λαπτοπ χάλασε λόγω μητρικής (ράγισμα εκεί που ενώνεται η καρτα γραφικών με τη μητρικη, ενσωματωμενη καρτα γραφικών), και ετσι αποφασισα να ψάξω για μητρικη.

Μια μικρή παρένθεση, ο τεχνικός που το "κοίταξε" είπε πως υπαρχει το ραγισμα που ανέφερα, ομως κοιτώντας τη μητρικη δεν μπορεσα να εντοπίσω κανενα ραγισμα εξωτερικα-με γυμνο ματι... θα επρεπε να φαινεται καποιο ραγισμα? (σορυ αν ειναι χαζη ερωτηση....)...

Λίγες πληροφορίες: το λάπτοπ ειναι το

toshiba l300d-20m 

PN:1310A2175004

V000138300

ψαχνωντας λοιπόν στο ιντερνετ βρηκα, απο ευρώπη για να μην τρεχω με τα τελωνεία, της παρακάτω μητρικές:

απο ισπανια μεταχειρισμένη με ακριβως τους ιδιους "κωδικούς" της μητρικης μου 

http://www.ebay.com/itm/Motherboard-...item3a87506304

απο γερμανια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ 

http://www.ebay.com/itm/Original-Tos...item5d2f2bd7ac

απο αγγλία μεταχειρισμένη

http://www.ebay.co.uk/itm/Toshiba-Sa...item565dc0cea4

το θέμα μου ειναι το εξής:

η πρώτη ξεκαθαριζει τα χαρακτηριστικα της οποτε μαλλον ταιριάζει

οι αλλες 2 ομως δεν γραφουν, ή τουλαχιστον δεν μπορω να το εντοπίσω εγω... 

τι γινεται αν εχει διαφορετικο κωδικο VXXXXXXXXXX? δεν θα δουλεψει?

επίσης η μια μητρικη είναι απο την εκδοση pro του συγκεκριμενου μοντελου, εγω ειχα την απλη, μπορω να βαλω μια τετοια μητρικη και να αναβαθμίσω το λαπτοπ ταυτοχρόνως??

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοήθεια!

Ενδεχομενως ο τεχνικος να εννοουσε οτι υπαρχει ραγισμα σε μπιλια κολλησης-ενωσης της καρτας με το motherboard

Δημοσ.

Ενδεχομενως ο τεχνικος να εννοουσε οτι υπαρχει ραγισμα σε μπιλια κολλησης-ενωσης της καρτας με το motherboard

Δηλαδή θες να μου πείς πώς είχε την εμπειρία (και την τεχνογνωσία) να το δεί και όχι να το επισκευάσει μέσα σε 5 λεπτά?

Εγώ δε το πιστεύω αυτό.

Δημοσ.

Οταν εχει θεμα η καρτα γραφικων και θελει reballing αυτο που ισχυει τις περισσοτερες φορες ειναι οτι εχουν ραγισει τα μπιλακια και εχουν χασει την επαφη.

Ισως αυτο να εννοουσε ο τεχνικος,δεν ημουν εκει δεν ξερω,ισως και ενδεχομενως λοιπον.

Το να ραγισει κανονικα το motherboard πρεπει να χτυπηθει αλλιως δεν ραγιζει,αν ο ts δεν το χτυπησε πουθενα ειναι δυσκολο να εχει κανονικο ραγισμα.

Δημοσ.

Πρωτού πιστέψεις τον τεχνικό που το κοίταξε, θα συνιστούσα να ελέξεις κάπου αλλού τη λειτουργία του επεξεργαστή σου.

Από εμπειρία, τα μηχανήματα με Intel επεξεργαστή που δεν ανάβουν, έχουν συνήθως πρόβλημα στη μητρική και τα μηχανήματα με AMD επεξεργαστή έχουν συνήθως καμμένο επεξεργαστή.

Για να κάνει ράγισμα το mobo σου σε τέτοιο σημείο, πάει να πεί ότι το λάπτοπ έφαγε πάρα πολύ γερό στουκί, σε σημείο μάλιστα που να έχει βαθουλώσει ή σπάσει και σασσί από τέτοια πτώση.

Από αυτές πάντως που δείχνεις, μόνο η πρώτη είναι συμβατή (αν κρίνω από τις photos).

ναι όντως το λάπτοπ επεσε,και ειχε ενα βαθουλωμα στα πλαγια στο βυσμα τροφοδοσιας, ομως το σημειο που χτυπησε ειναι απο την αντιθετη πλευρα απο τη πλευρα που επεσε...

κοιταξε, για να καταλαβεις...

το λαπτοπ εφαγε τη τουμπα, και συνεχισε να δουλευει κανονικα για σχεδον ενα χρονο.... στα μισα του χρόνου αρχισε να πεταει ξαφνικα εκει που δουλευε μαυρες οθονες και να μην ξεκολαει μεχρι να του κανω επανακινηση... 

μετα χαλασε τελειως και δεν ανοιγε καθολου...(το λαπτοπ ειναι του αδερφου μου, και δεν το ειχε παει πουθενα για να δει τι παιζει μεχρι που χαλασε)....

ο τεχνικος που το πηγε, του εκανε το γνωστο "ζεσταμα", παιρνωντας και 120 ΕΥΡΩ!!!,  με αποτελεσμα να δουλεψει για σχεδον μια εβδομαδα και μετα να ξαναχαλασει τελειως παλι...

επειτα απο αυτο, οταν του το ξαναπηγε, του εδωσε πισω τα 120 ευρω και του ειπε οτι δεν φτιαχνετε, και οτι υπαρχει το ραγισμα που αναφερω πιο πανω...

οταν το πήρα στα χερια μου το πηγα σε ενα τεχνικο, και μου ειπε και εκεινος για το ραγισμα...

το ανεφερα αυτο ποιο πανω γιατι δεν φαινεται εξωτερικα καποια παραμορφωση και μου φανηκε περιεργο...

τελος παντων αυτα για ενημερωση... 

στο θεμα μου τωρα, απο τις εικονες φαινεται να ταιριαζει η μητρικη στο λαπτοπ, αν και απο οτι ειδα η μια μητρικη πουληθηκε οποτε  μενουν οι μεταχειρισμενη που εχει τους ιδιους κωδικους με τη δικια μου amd, και η καινουρια intel... 

επομενως καλυτερα να παραγκειλω την amd?

Δημοσ.

Δεν γραφετε τα βασικοτερα και βγαινουν λαθος συμπερασματα.Η τουμπα ειναι το πρωτο που θα επρεπε να γραφτει και συνεπως μιλαμε για κανονικο ραγισμα.

Δημοσ.

Δεν γραφετε τα βασικοτερα και βγαινουν λαθος συμπερασματα.Η τουμπα ειναι το πρωτο που θα επρεπε να γραφτει και συνεπως μιλαμε για κανονικο ραγισμα.

ρε παιδια δεν ειναι το θέμα μου για το εαν το λαπτοπ εφαγε τουμπα ή οχι!! 

η μητρικη ουτως ή αλλως ειναι για "πεταμα"!

η απορεια μου ειναι εαν στο λαπτοπ θα ταιριαξει η παραπανω μητρικη της intel αντι της amd?

Δημοσ.

Πρεπει να εχεις παρα πολυ εμπειρια........Προσπαθεις να καψεις κοσμο η μου φαινεται; Απο οτι φαινεται φιλε μου δεν εχεις ιδεα για το τι λες. Αν ειχες εστω και την παραμικρη ιδεα θα καταλαβαινες οτι ο τεχνικος με τον ορο ραγισμα εννοουσε ραγισμα στις επαφες του gpu chip με την μητρικη κοινως το μηχανημα θελει reballing. Φυσικα ειναι παρα πολυ συχνο φαινομενο στα laptop και δεν προκαλειται μονο απο πτωση αλλα κυριως απο υπερβολικες θερμοκρασιες. Το κοστος επισκευεις περιπου 100 ευρω, και εδω ερχεται και δενει η αγορα μητρικης που βγαινει φθηνοτερα (ποιος ξερει ομως ποτε θα πεθανει και η επομενη).

Οσο για το αν μπορεις να βαλεις διαφορετικη μητρικη ουτε καν να το σκεφτεσαι. Θα χρειαστεις και αλλον cpu και πιθανον να εχεις ασυμβατοτητες με τα υπολοιπα περιφερειακα οποτε δεν συμφερει.

Δημοσ.

Πρεπει να εχεις παρα πολυ εμπειρια........Προσπαθεις να καψεις κοσμο η μου φαινεται; Απο οτι φαινεται φιλε μου δεν εχεις ιδεα για το τι λες. Αν ειχες εστω και την παραμικρη ιδεα θα καταλαβαινες οτι ο τεχνικος με τον ορο ραγισμα εννοουσε ραγισμα στις επαφες του gpu chip με την μητρικη κοινως το μηχανημα θελει reballing. Φυσικα ειναι παρα πολυ συχνο φαινομενο στα laptop και δεν προκαλειται μονο απο πτωση αλλα κυριως απο υπερβολικες θερμοκρασιες. Το κοστος επισκευεις περιπου 100 ευρω, και εδω ερχεται και δενει η αγορα μητρικης που βγαινει φθηνοτερα (ποιος ξερει ομως ποτε θα πεθανει και η επομενη).

Οσο για το αν μπορεις να βαλεις διαφορετικη μητρικη ουτε καν να το σκεφτεσαι. Θα χρειαστεις και αλλον cpu και πιθανον να εχεις ασυμβατοτητες με τα υπολοιπα περιφερειακα οποτε δεν συμφερει.

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! 

δεν λέει λοιπόν να ψάχνομαι για "μπελάδες"

κατι τελευταίο, καμία συμβουλή για την τοποθέτηση της μητρικής?

εχω ήδη ανοικτό το λάπτοπ, αλλα δεν ξέρω να τολμησω να τη βάλω μόνος μου?

συμφερει, η θα κοστίσει παραπάνω απο αγορές πάστας κλπ?

ενας τεχνικός στη γειτονιά μου ειπε πως θέλει 30 ευρώ για να τη βάλει, καλά είναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον πριν βιαστείς να την πείς στον άλλον, μάθε ορθογραφία.

Δεύτερον μάθε να έχεις τρόπους.

Τρίτον μάθε να μή βγάζεις βεβιασμένα συμπεράσματα.

Τέταρτον αυτό που σύστησα ήταν να ελεχθεί πρώτα ο επεξεργαστής και αλλού, γιατί δεν είχα εικόνα ιστορικού του μηχανήματος και γιατί αν είχες ιδέα έστω και λιγάκι από laptop με AMD CPUs, θα καταλάβαινες πολύ καλά για το τί ακριβώς μιλάω.

Πέμπτον από τεχνικό σε τεχνικό ο όρος ράγισμα και το πού αναφέρεται, διαφέρει.

Αν πιστεύεις κάτι αντίθετο, μάλλον είσαι οτιδήποτε άλλο, αλλά όχι τεχνικός.

Έκτον έτσι για τα γεγονότα, το μηχάνημα έφαγε όντως τούμπα, γεγονός που μπορεί να είχε επηρεάσει το οτιδήποτε (από κακή επαφή ψύκτρας μέχρι σπασμένο μεταλλικό ή πλαστικό κομμάτι να περιφέρεται με τον καιρό και να κάνει βραχυκύκλωμα ή να κόψει καλωδιοταινία.

Αλλά μιλώντας περί εμπειρίας η δική σου είναι θεωρητική και με σεσουάρ για τα μαλλιά μάλλον (οπότε ούτε καν λόγος για αληθινό μηχάνημα reballing).

Έβδομο, επειδή λες ότι πάω να κάψω κόσμο, να σου επισημάνω ότι η συμβουλή μου ήταν να ελέξει απλά τον επεξεργαστή του ο άνθρωπος πρωτού κάνει κάποια κίνηση αγοράς μητρικής ή οτιδήποτε.

Λές για το κόστος του reballing, αλήθεια για τη διάρκεια ζωής του έχεις ενημερώσει κανέναν? Ή ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εμποράκων που κάνει ένα reballing και δίνει πίσω το μηχάνημα για να πάρει λεφτά στη ζούλα και μετά μή τον είδατε?

Όγδωο και τελευταίο. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με reballing, δίνουν το πολύ 3 μήνες εγγύηση και καθόλου παραπάνω. Το reballing έχει ημερομηνία λήξεως και είναι μια κοροϊδία για να κάνουν αρπαχτές αρκετοί. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο, έχουν λάθος αντίληψη των πραγμάτων (και σαφώς και καταλήγουν με λάπτοπ άχρηστο μετά από λίγο καιρό ξανά).

Sorry για τους τόνους, αλλά αν θες να πείς τη γνώμη σου και κυρίως να βοηθήσεις κόσμο, υπάρχουν πάντα πολύ πιο κόσμιοι τρόποι για να συντελέσουν και σε αρμονικό διάλογο κι ανταλλαγή απόψεων.

Καλό σου βράδυ. B)

Επεξ/σία από plpapadopoulos
Δημοσ.

Όγδωο και τελευταίο. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με reballing, δίνουν το πολύ 3 μήνες εγγύηση και καθόλου παραπάνω. Το reballing έχει ημερομηνία λήξεως και είναι μια κοροϊδία για να κάνουν αρπαχτές αρκετοί. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο, έχουν λάθος αντίληψη των πραγμάτων (και σαφώς και καταλήγουν με λάπτοπ άχρηστο μετά από λίγο καιρό ξανά).

Καταρχην αυτη ειναι η δικη σου αποψη και δεν επιβεβαιωνει κανενα κανονα.Αν θελουμε την κραταμε ,αν θελουμε την πεταμε.

Φυσικα και πιστευω το αντιθετο και δεν εχω καθολου λαθος αντιληψη των πραγματων και εξηγω παρακατω.

Αν λοιπον εκφραζεις τοσο βαρυσημαντες δηλωσεις δυο πραγματα θα πρεπει να συμβαινουν,ή να κατεχεις παρα πολυ καλα τεχνικα το αντικειμενο για το οποιο μιλας ή να εχεις στοιχεια,αποδειξεις ,τεκμηρια ή ακομα και στατιστικα(δεν σημαινει οτι τα στατιστικα του καθενος ειναι αληθινα,παρολαυτα τα παραθετει στο τραπεζι προς συζητηση).Το να διαβασω στο ιντερνετ ή το να μου πει ο κουμπαρος του μπατζανακη οτι εσκασε το λαπτοπ μετα απο reballing ,μονο στοιχεια και αποδειξεις δεν ειναι.

Σε περιπτωση λοιπον που σε ενα motherboard διαγνωστει προβλημα στην καρτα γραφικων οι ενεργειες που μπορουν να γινουν ειναι οι εξης:ειτε το στελνουμε σε επισκευαστικο για να γινει reballing με τρεις μηνες εγγυηση που σωστα αναφερεις,ειτε το στελνουμε στην αντιπροσωπεια να μας βαλει καινουργιο motherboard με 300+ευρω(καινουργιο ειπαμε?σε ολες τις περιπτωσεις το καινουργιο της αντιπροσωπειας ειναι refurbished που το πιθανοτερο ειναι οτι εχει γινει και εκει reballing),ειτε θα αγορασουμε ενα motherboard απο το ebay το οποιο θα ειναι seller refurbished και εχει γινει reballing,ή used το οποιο θα ειναι ενα ωραιο καρπουζακι γιατι δεν ξερουμε τι χρηση εκανε και ποτε θα σκασει.Αρα λοιπον σε ολες τις περιπτωσεις το αποτελεσμα ειναι το ιδιο ,το reballing δηλαδη,ειτε το κανει ο Μητσος ο Λεπουρας,ειτε ο seller στο ebay ,ειτε η hp.Προσοχη,μιλαμε για το επαγγελματικο reballing απο εμπειρα χερια και οχι αρπακολα.

Εσυ απλα γενικευσες οτι το reballing ειναι μια κοροιδια απο επαγγελματιες και μη για να γινονται αρπαχτες.Και η ερωτηση που αν θες μου απαντας ειναι η εξης,το ελληνικο reballing ειναι μια κοροιδια ή το reballing σε παγκοσμιο επιπεδο σαν εργασια?Αν το ελληνικο reballing ειναι μια κοροιδια ,τοτε να ψωνιζουμε απ'εξω και να ειμαστε πανευτυχεις οταν αγοραζουμε refurbished board.Θυμαμαι την μανα μου που μου ελεγε το παστιτσιο της κυρα Μαριας το τρως,το δικο μου οχι.

Τα δικα μου στατιστικα  λενε τελειως αλλα πραγματα απ'οτι πιστευεις,και τελικα δεν εχω λαθος αντιληψη των πραγματων.Απο τα 23 boards που εκανα reballing το 2012 ξαναηρθαν με βλαβη τα 6 απο αυτα και μαλιστα το καλοκαιρι του 13.Αυτο λοιπον σημαινει οτι επασχε περιπου 1 στα 4,και μαλιστα καποιοι απο αυτους πηρανε τα λεφτα του πισω ακομα και στο ΕΞΑΜΗΝΟ παρολο που η εγγυηση ειναι τριμηνη.

Το να φοβιζουμε τον κοσμο με τροπο καθετο ειναι το μονο ευκολο,το δυσκολο ειναι να γνωριζουμε.

Και φυσικα καλο ειναι να αποφυγουμε εκφρασεις του στυλ ,τα παιρνεις,τα κονομας και εχεις συμφεροντα.

Οποιος εχει κατι να πει,το παραθετει το τεκμηριωνει και το βασιζει καπως,αλλιως θεωρουνται αβασιμες πληροφοριες και λογια του αερα προς λαικη καταναλωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...