Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να ξεκινήσω πρακτική, έχω τελειώσει ειδικότητα νοσηλευτής, και στα δικαιολογητικά  που ζητάει το ιεκ για να ξεκινήσω χρειάζετε η βεβαίωση εργοδότη, πήγα  στο νοσοκομείο την πήρα και έχει ημερομηνία έναρξης 1 δεκέμβρη,  όλα καλά  μέχρι εδώ,
πάω στο ιεκ, μου ζητάει τα δικαιολογητικά, τα δίνω, και μου λέει ότι λείπει το Α.Μ.Α, αριθμός μητρώου, μου λέει πρέπει να βγάλο αυτό από το ικα για να πάρω την έγκριση από το ιεκ.
πάω στο ΙΚΑ,  και μου ζητάει βεβαίωση εργοδότη, την δίνω και μου λένε ότι δεν μπορώ να βγάλω Α.Μ.Α πριν την ημερομηνία έναρξης που γράφει στην βεβαίωση εργοδότη (1 δεκέμβρη).

τι να κάνω?  δεν μου δίνουν το ΆΜΑ πριν της 1 δεκέμβρη που ξεκινάω πρακτική, και το ιεκ δεν μου δίνει έγκριση για να ξεκινήσω χωρίς το ΆΜΑ?
άμα είναι να ξεκινήσω την διαδικασία δικεολογιτικών στις 1 δεκέμβρη  θα χάσω της πρώτες μέρες και δεν έξω περιθώρια απουσιών γιατί στα μέσα πρακτικής θα κάνω κι άλλες...
κάποιος κάνει λάθος.. τώρα το ιεκ είναι? το ικα είναι? δεν ξέρω, γιατί ρώτησα στο νοσοκομείο και μου λένε ότι τα παιδιά φέρνουν την έγριση ιεκ  3 μέρες πριν ξεκινήσει η πρακτική...

Δημοσ.

Θα πας και θα βγαλεις ΑΜΑ αφου εχεις ξεκινησει να δουλευεις, δηλαδη μετα την 1 Δεκεμβρη. Συνήθως πας μεσα στις 2-3 πρωτες μερες αφοτου εχεις ξεκινησει. Θεωρητικα ο εργοδοτης δεν θα χει προβλημα να λειψεις για μερικες ωρες απο τη δουλεια.

Δημοσ.

Θα ζητήσεις απο το ΙΕΚ μια βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή υπεύθυνου πρακτικών που θα αναφέρει ονοματεπώνυμο/πατρώνυμο ότι ξεκινάς πρακτική τη 1/12 στον τάδε εργοδότη. Αν αρνηθούν θα τους πεις ότι αυτό γίνεται στα πανεπιστήμια για φοιτητές που δεν έχουν ξαναδουλέψει και δεν έχουν ΑΜΑ, αλλιώς να σου δώσουν να επικοινωνήσεις με τον εργοδότη να σου δώσουν εκείνοι τη βεβαίωση. Δεν γίνεται αλλιώς. Σόρρυ δεν διάβασα ότι έχεις πάρει ήδη τη βεβαίωση.

Στις 28-29/11 ξεκινάς πρω-πρωί να πας στο (διοικητικό κατάστημα) ΙΚΑ της περιοχής σου. Ο υπάλληλος θα τσινίσει ότι θα πρεπε να πας την ίδια μέρα που ξεκινάς αλλά να του εξηγήσεις ότι πρόκειται για πρακτική και δεν μπορείς να χάσεις μέρα. Λογικά θα το δεκτεί και θα σε δηλώσει οτι ξεκινάς την ίδια μέρα που πας. Αν δυσκολεύεται να μιλήσεις με προισταμένη και να της εξηγήσεις με ευγενικό τρόπο το θέμα σου.

Από κει και πέρα, σύντομα να περάσεις από ένα ΙΚΑ να πάρεις τη λίστα δικαιολογητικών για την έκδοση ΑΜΑ γιατί αυτά πουλένε online μπορεί να απέχουν απ'αυτά που ζητάνε στη πραγματικότητα. Σίγουρα χρειάζονται: 
1. βεβαίωση ΑΦΜ από τη ΔΟΥ σου 

2. βεβαίωση ΑΜΚΑ από ΚΕΠ 

3. επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας (σε ΚΕΠ πάλι)

4. επίσημο έγγραφο που αναγράφει ΙΒΑΝ από λογαριασμό τράπεζας που είσαι 1ος δικαιούχος, ζητάς μια βεβαίωση στη τράπεζα (αν δεν έχεις ανοίγεις λογαριασμό)

χρυσές συμβουλές: 

α) οπλίσου με υπομονή και ευγένεια σε κάθε δημόσια υπηρεσία και τράπεζα

β) βγάλε/πάρε από 3-4 επικυρωμένα/επίσημα έγγραφα από τα παραπάνω για να μην ξανατρέχεις σύντομα (ΚΕΠ, ΔΟΥ)

Δημοσ.

Αν γίνεται της πουτ@νας δες μήπως μπορείς να πας στον/στην προϊσταμένο/η.Σε εμάς είχε 80 άτομα ουρά και είμουνα το τελευταίο νούμερο.Είχαν κλείσει και το μηχάνημα με τα χαρτάκια γιατί προφανώς το είχαν υπολογίσει οτι θα πήγαινε μέχρι τις 2 με τα 80 νούμερα.Και ήταν και 8 το πρωί.Έτσι μπήκα στο γραφείο της και αφού της εξήγησα τί παίζει, έστειλε έναν δικό της και σε 5 λεπτά το έφτιαξε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...