Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα λογω του νομου στην αμερικη η ξαδερφη μου μου εκανε δωρο ενα iphone και επειδη την φοβισε ο ταχυδρομος εκει της ειπε οτι θα το ελεγξουν οι customs να δηλωσει τα αληθη!

και εγραψε 850 δολλαρια gift!

το εστειλε με κιτρινο φακελο δικο της(οχι τον συνηθισμενο μπλε-λευκο)

με tape express πανω USPS!

υπαρχει περιπτωση να πληρωσω εγω τιποτα εδω??

θα παθω σοκ!

Δημοσ.

ειναι κατι που θελει συζητηση σε αυτες τις περιπτωσεις.θεωρω οτι θα σου ζητησουν και παλι λεφτα

Δημοσ.

ειναι κατι που θελει συζητηση σε αυτες τις περιπτωσεις.θεωρω οτι θα σου ζητησουν και παλι λεφτα

μηπως να της ζητησω την αποδειξη οτι το αγορασε αυτη απο εκει????

Δημοσ.

Οτιδήποτε "μπαίνει" στην ευρωπαϊκή ένωση υπόκειται σε δασμους και φπα, είτε είναι αγορά ή δωρεά/δώρο ή οτιδήποτε. Το μόνο που μπορεί να σε σώσει ειναι οτι το εστειλε usps οπότε ίσως να περάσει σαν φακελος και να πληρώσεις το πολύ 3-4 ευρώ στο ταχυδρομείο. Αν το σταματήσουν στο τελωνειο και σου ζητήσουν τον ουρανό με τ'αστρα, σκέψου το ενδεχόμενο να σταλεί πίσω και να στο στείλει πάλι πίσω χωρίς στοιχεία και δήλωση οτι εμπεριέχει κάτι ασχετο.

Δημοσ.

Είναι αρκετά πιθανό να περάσει χωρίς καμία χρέωση λόγο του ότι είναι σε φάκελο και με usps αλλά το ότι γράφει gift δεν παίζει ρόλο όταν μιλάμε για το τελευταίο iphone

850$-630euro; ελλάδα πόσο κάνει;

Δημοσ.

Χάρη στην ελληνική λαμογιά η έννοια δώρο είναι παρεξηγημένη στα ελλ τελωνεία.

Οπότε κάνε το σταυρό σου να περάσει χωρίς έλεγχο.

Δημοσ.

Οτιδήποτε "μπαίνει" στην ευρωπαϊκή ένωση υπόκειται σε δασμους και φπα, είτε είναι αγορά ή δωρεά/δώρο ή οτιδήποτε. Το μόνο που μπορεί να σε σώσει ειναι οτι το εστειλε usps οπότε ίσως να περάσει σαν φακελος και να πληρώσεις το πολύ 3-4 ευρώ στο ταχυδρομείο. Αν το σταματήσουν στο τελωνειο και σου ζητήσουν τον ουρανό με τ'αστρα, σκέψου το ενδεχόμενο να σταλεί πίσω και να στο στείλει πάλι πίσω χωρίς στοιχεία και δήλωση οτι εμπεριέχει κάτι ασχετο.

ειναι express και ολα τα express περνανε απο ελεγχο δυστηχως!

πως λειτουργουν οι τελωνειακοι εκει?ερχεται ενα cargo και πεφτουν πανω του και ελεγχουν ενα ενα το καθε πραγμα???

Δημοσ.

στις υπολοιπες πιστευω οτι πεφτουν πανω τους οι εκτελωνιστες τους γιατι βγαζουν κοντα 80ε μονο σαν αμοιβη εκτελωνισμου...

τωρα αν δεν εχουν αλλαξει τα πραγματα h usps συνεργαζεται στα εξπρες με τα ελτα κουριερ ή τα απλα..

το κοβω να σκαει καλο κουστουμι(ενω το δεματακι ειναι μικρο γραφει απ εξω iphone+700$ :P) και απλα να το γυρισεις πισω...αν χανοταν ποσα λεφτα θα επαιρνε πισω?!

αν δεν περασει εισαι τυχερος...

Δημοσ.

Η αδερφή σου δεν έπρεπε να δηλώσει πως πρόκειται για δώρο και τιμή.

Έπρεπε να το στείλει σαν απλό πακέτο όπως θα έστελνε πχ τα ρούχα από την ντουλάπα σου.

Τώρα μάλλον θα πρέπει να πληρώσεις ΦΠΑ βάση της αξιας του κινητού στην ελλάδα και έξοδα εκτελωνισμού

αλλα μην στεναχωριέσαι μπορείς απλά να το αρνηθείς και να το γυρίσουν πίσω μετά θα στο στείλει η ξαδέρφη σου με τον σωστό τρόπο και όλα θα ειναι εντάξει..

αλλα και πάλι το να πας και να δώσεις 200-300 ευρώ για ένα ολοκαίνουργιο Iphone δεν είναι και άσχημα.. :P

Δημοσ.

Αναλογα με την καυλα του εκτελωνιστη το αν θα πληρωσεις η οχι.

Να ευχεσαι να εχει πηδηξει την γυναικα του πριν παει για δουλεια η εστω το προηγουμενο βραδυ.

Δημοσ.

Στο τελωνείο γίνονται τα μεγαλύτερα πανηγύρια! εμένα μου έχει τύχει να κρατήσουν αυτοί κάτι που είχα πάρει με την δικαιολογία οτι δέν το έστειλε ο πωλητής, έτσι και έγινε απο Amazon, το οποίο δεν έδινε κωδικό αποστολής και τα παίρνανε και τώρα σταμάτισε το free shipping σε Ελλάδα.

Δημοσ.

ναι είναι προβλεπόμενοι στα ταχυδρομεία τους . 850$ USPS ελπίζω να μην το δούν και να περάσει. Possitive thinking.. αν ηταν courrier θα πλήρωνες σίγουρα ( FEDEX , UPS ) 

Δημοσ.

Στο τελωνείο γίνονται τα μεγαλύτερα πανηγύρια! εμένα μου έχει τύχει να κρατήσουν αυτοί κάτι που είχα πάρει με την δικαιολογία οτι δέν το έστειλε ο πωλητής, έτσι και έγινε απο Amazon, το οποίο δεν έδινε κωδικό αποστολής και τα παίρνανε και τώρα σταμάτισε το free shipping σε Ελλάδα.

Τα έχεις μπερδέψει λίγο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...