MovingShadow Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα σας , θα ήθελα να συζητήσουμε κάτι σοβαρό. Θα ξεκινήσω με τον εαυτό μου , λέγοντας ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο , έχω πάρει 17 κιλά , λόγω του θυροειδή μου , και πολεμάω τώρα να τα χάσω , με διετολόγο και πολύ άσκηση. Βλέπω ρε παιδιά , ότι απο τότε που έχω παχύνει , έχει αλλάξει η στάση μερικών , και όχι απαραιτήτως δικών μου ανθρώπων. Παράδειγμα , σε μια καφετέρια δίπλα στην δουλειά μου , οι μπαρμεν και οι σερβιτόρες , είναι αγενής , και με πολύ ειρωνικό υφάκι. Τουναντίον , όταν σκάει κανα καλό γυνεκάκι , ή κανας ψιλο-τρεντο-ωραίος , αμέσως η συμπεριφορά τους γίνεται ευγενικότατη. Είχα επιτυχίες στην ζωή μου σε κοπέλες , αλλά πλέον οι κοπέλες με αντιμετωπίζουνε ψιλο-ειρωνικά , σε φάση "πως είσαι έτσι ρε βλακα" , με σνομπισμό , και υφάκι. Πάω στην Vodafone , και πάλι με αντιμετωπίζουνε με υφάκι περίεργο , σχεδόν κοροιδευτικό. Και πάλι όμως , αν σκάσει κανας ωραίος-ωραία , αλλάζει όλο τους το είναι......(!!!!) Σε παρέα , η γκόμενες είπανε σε έναν φίλο μου :" Αντε μωρε με τον χοντρομπαλα....." , λες και με ξέρανε απο χτές....!!!! Χιλιάδες παραδείγματα μπορώ να δώσω , αλλά το θέμα μου είναι άλλο. Στην αρχή κόμπλαρα , και λεω ρε πουστη μου γιατί? Με γνωρίσανε , είδανε τι άνθρωπος είμαι , μου μιλήσανε , ακούσανε τις απόψεις μου? Και εκεί είναι που με χτύπησε η αλήθεια......Σκέφτηκα: - Πόσες φορές έχω απορρίψει ανθρώπους γιατί δεν μου άρεσε η εξωτερική τους εμφάνιση? - Έχω κάνει ποτέ φίλο που να ήτανε χοντρός , ασχημος - ξερωγωτι? - Θα συνόδευα ποτέ κοπέλα , έστω φιλικά , για ένα καφέ-ποτό , που δεν θα είχε την έστω βασικά αποδεκτή εμφάνιση? Εκεί λοιπόν , ευχαρίστησα την ζωή , τον Θεό , τον θυδοειδή μου , για το μάθημα ζωής που παίρνω................Και ορκίστηκα να μην ξανα-απορίψω άνθρωπο απο την εμφάνιση. Τι γίνεται ρε πούστη μου? Τι πρότυπα μας έχουνε περάσει? Γιατί μέσα μας , αν κάποιος δεν μοιάζει με το μοντέλο της σελίδας 47 του Κοσμοπόλιταν τον απορίπτουμε αμέσως? Γιατί έχουμε στο μυαλό μας τέτοια πρότυπα που μας γεμίζουνε άγχος , και μας ρίχνουνε στην κατάθλιψη? Έχετε ανάλογές εμπειρίες? Θέλω πολύ να ακούσω σας παρακαλώ ,και να κάνουμε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο Ευχαριστώ πολύ 3
gigisoni Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 17 κιλά εκτός κι αν έχεις ύψος 1.50 δεν είναι και τόσα για να σε λένε χοντρομπαλά και να σε κοροιδεύουν. Εκτός και αν από πριν είχες ήδη καμιά 30ριά έξτρα παραπάνω. Επίσης, αν είσαι καλοντυμένος, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις την συμπεριφορά που περιγράφεις. Και όταν λέω καλοντυμένος δεν εννοώ με πανάκριβα ρούχα, αλλά καθαρά, καινούργια, να σου πάνε. Οι γκόμενες μπορεί να σε αγνοήσουν, οι καταστηματάρχες αν έχεις καλό ντύσιμο, αποκλείεται. Αν περπατάς με σκισμένα προπέρσινα τζιν μέσα στην βρώμα, και μοντέλο να είσαι, θα το φας το δούλεμα. 3
MovingShadow Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Εσύ τι πιστεύεις ότι κυκλοφοράω με κουρέλια? ειδικά στην δουλειά μου? Μια χαρα εμφάνιση έχω σε θέμα ρουχων
Superuser Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Αυτό που περιγράφεις είναι η ελληνική νοοτροπία Μόνο εδώ υπάρχει ο συγκεκριμένος(και μερικοί ακόμη..) κοινωνικός ρατσισμός.. Είναι η φάρα μας τέτοια και ειδικά στους ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.. Το ότι κάποιος πήρε ένα πτυχίο δεν τον καθιστά αυτόματα κ μορφωμένο.. 9
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Οp, Ισχύει απόλυτα αυτό που λες, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι λόγω των προτύπων που έχουν μπει στην εκάστοτε κοινωνία αλλά εξαρτάται περισσότερο από υποσυνείδητες σκέψεις-καταστάσεις που εξηγούνται(λογικά) από την ψυχολογία. Πάντως αρκετές φορές που θυμήθηκα άτομα που είχα στο παρελθόν "απορρίψει", έμεινα μαλάκας και αναρωτιώμουν τον λόγο που το είχα κάνει αυτό. Έγινα λίγο πιο προσεκτικός αλλά δεν σταμάτησα να σκέφτομαι σε ένα βαθμό κρίνοντας από την εμφάνιση, και δεν το βλέπω να σταματάω τελείως. Καλώς ή κακώς παίζει και αυτή έναν ρόλο
bele Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Eχεις δικιο σε οσα λες φιλε μου. Δεν ετυχε να πεσω προσωπικα θυμα κοινωνικου ρατσισμου (τουλαχιστον οχι κατι εντονο που να πεσει στην αντιλιψη μου), αλλα εχω δει πολλα παραδειγματα στην καθημερινοτητα μου. Επειδη ομως η κοινωνια δεν προκειται να αλλαξει, αποδεξου το και αν μπορεις παλεψε το. Δεν ζουμε σε κοινωνια αγγελικα πλασμενη, τα ατομα με τα καλυτερα κοινωνικα κριτιρια ειναι παντα αυτα που ξεχωριζουν...η ζωη παντα ηταν αδικη. Και αν το σκεφτεις απο μη συναισθηματικη αποψη, παρολο που μπορει να ποναει μερικους, ο καθενας μας θα εδινε προσοχη στο ποιο εμφανισιμο..το ομορφο,υγιες και καλαισθητο παντα προσελκυει..ειναι απλα στη φυση μας. Εdit: Τωρα για τα ατομα που σνομπαρουν και δεν αποδεχονται στην παρεα π.χ. οπως ειπες για εναν καφε ατομα με καποιο "προβλημα" ειναι απλα απαραδεκτο. Στο θεμα σχεσεων ομως τα πραγματα πιστευω οτι ειναι λιγο διαφορετικα. 1
akpe Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 MovingShadow ξεχνάς το βασικότερο, για τι ηλικίες μιλάμε; Αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως τέτοιες συμπεριφορές και απόψεις όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο μειώνονται. gigisoni αυτός είναι ο κύριος προβληματισμός του θέματος, γιατί χρειάζεται να είσαι στιλάκι, καλοντυμένος, groomed στα όρια του κλαρινογαμπρού ξέρωγω για να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά; Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες βέβαια, εκεί μάλλον τα πρότυπα είναι χειρότερα (μέχρι να περάσει στη μόδα το αντρικό makeup... oooh wait), αλλά για κάποιο λόγο όλα αυτά περνούν στη μάζα ως αποδεκτά πρότυπα. Να'ναι καλά τα media και το lifestyle. Όσο για τα κιλά, νομίζω στον καθένα είναι διαφορετικά. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον θυροειδή αλλά είχα φίλο στην ακριβώς αντίθετη περίπτωση με αυτή του TS. Ξαφνικά έχασε περίπου 20 κιλά και βέβαια ήταν αγνώριστος σε σχέση με πριν ενώ στο χαρακτήρα του συνέβη το ακριβώς αντίθετο, ξαφνικά έγινε «too good» για όλους τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. MovingShadow, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Ξεχωρίζεις φιλίες και «γειά σας», κατά προτίμηση με όσο πιο υποτιμητικό τρόπο μπορείς. Από μια άποψη, αυτό μακροπρόθεσμα λειτουργεί υπέρ σου. Με την έννοια ότι μπορεί να είσαι στα όρια κοινωνικής φοβίας (αν δεν την έχεις εκδηλώσει ήδη), αλλά τουλάχιστον έχεις αναγνωρίσει τα δικά σου «λάθη» στις ανθρώπινες σχέσεις, ξέρεις πια ποιοί πραγματικά είναι «δικοί σου» άνθρωποι ενώ μπορείς πια να αναγνωρίσεις και να αποφύγεις τυχόν μελλοντικές επιφανειακές σχέσεις, φιλικές και ερωτικές, οι οποίες βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να σου προσφέρουν τίποτε. Οπότε ντάξει, δεν θα κάτσεις να σκάσεις αν οι άλλοι επιλέγουν τη φιλία σου και την παρέα σου με τα λάθος πρότυπα. Όσο και να γοθστάρεις την παρέα τους, δεν μπορείς να τους αλλάξεις οπότε why bother? Το «έτσι είμαι και σε όποιον αρέσω» που λέμε μπορεί να το ακούμε συνήθως από κακομαθημένα δεκαπεντάχρονα που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την πουτανιά τους, αλλά guess what, ισχύει 100% για την αντιμετώπιση που δέχεσαι. Εκτός βέβαια αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν μπορώ να ξέρω. Οp, Ισχύει απόλυτα αυτό που λες, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι λόγω των προτύπων που έχουν μπει στην εκάστοτε κοινωνία αλλά εξαρτάται περισσότερο από υποσυνείδητες σκέψεις-καταστάσεις που εξηγούνται(λογικά) από την ψυχολογία. Είναι -πεντακάθαρο- θέμα ανωτερότητας, κάτι που ψυχολογικά τουλάχιστον μπορεί να αποδείξει σχεδόν οτιδήποτε κάνουμε. Και βέβαια ξέρεις πόσο καλή σχέση έχει ο νεοέλληνας με την μπασταρδεμένη αίσθηση ανωτερότητας, ε; Και ναι, τα πρότυπα έχουν άμεση σχέση αφού από νωρίς σε «διδάσκουν» πως ξέρεις, αυτός είναι cool και ο άλλος είναι ξενέρωτος όχι για τις απόψεις τους αλλά για την εμφάνιση τους, τα λεφτά τους, τη μουσική τους κ.λπ.
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Είναι -πεντακάθαρο- θέμα ανωτερότητας, κάτι που ψυχολογικά τουλάχιστον μπορεί να αποδείξει σχεδόν οτιδήποτε κάνουμε. Και ναι, τα πρότυπα έχουν άμεση σχέση αφού από νωρίς σε «διδάσκουν» πως ξέρεις, αυτός είναι cool και ο άλλος είναι ξενέρωτος. Και βέβαια ξέρεις πόσο καλή σχέση έχει ο νεοέλληνας με την μπασταρδεμένη αίσθηση ανωτερότητας, ε; Εγώ πάντως που δεν θεωρώ τον εαυτό μου νεοέλληνα πως εξηγήται που -σε έναν βαθμό τουλάχιστον- επηρεάζομαι άμεσα από την εμφάνιση των άλλων; Σήμερα πχ στο λεωφωρείο ήταν μέσα πολλές γυναίκες(μερικές φάκαμπολ, άλλες απλώς γυναίκες). Και έτυχε να κάτσει δίπλα μου μια 60+ χρονών με κρεατοελιές στην μούρη και κάτι άσχημα δάχτυλαπου έξυνε το πρόσωπο συνέχεια. Δεν το λέω μεταφορικά, αλλά αηδίασα που ήμουν δίπλα από αυτό το άτομο, σε άμεση συνάρτηση με το ότι υπήρχαν πάρα πολλές που θα μάρεσε να καθόντουσαν δίπλα μου. Όχι για καμάκι, ούτε καν θα μιλάγαμε. Απλώς για να πέρναγε πιο ευχάριστα αυτή η λίγη ώρα της διαδρομής χωρίς να χρειαστεί να είμαι κολλημένος στον τοίχο για αν μην ακουμπήσουν τα πόδια μας σε καμιά στροφή. Η γριά που μόλις περιέγραψα, θεωρήται και αυτή θύμα κοινωνικού ρατσισμού; (παρόλο που μέχρι να κατέβει είχα ευχηθεί πολύ άσχημα πράγματα για την σωματική της ακαιρεότητα, και τα εννοούσα). Θεωρείς πως η σημερινή μου συμπεριφορά είναι έστω και λίγο θέμα προτύπων; Κατά την γνώμη μου (αυτή η μορφή επιλεκτικότητας που περιέγραψα) έχει να κάνει με την αισθητική που θέλει να δέχεται κάποιος από τους γύρω του. Εμένα η γριά όταν κάθεται δίπλα μου όχι απλώς μου χαλάει την αισθητική σε βαθμό να αισθάνομαι άσχημα, με ισοπεδώνει για όσο βρίσκομαι δίπλα της. Και ξέρω πως μερικοί θα με κράξουν τώρα ότι και καλά είμαι κόπανος αλλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έτσι είναι απλώς δεν θα το παραδεχτούν ποτέ με τόση ψυχραιμία. 1
tritonas00 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δυστυχως ετσι ειναι τα πραματα. Καποτε που ημουν 50 κιλα ολος κιολος επεφτε το δουλεμα της αρκουδας. Τα τελευταια χρονια που ειμαι normal (+22 κιλα), δεν μιλαει/κοροιδευει κανεις.
Lucifer Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Εγώ πάντως που δεν θεωρώ τον εαυτό μου νεοέλληνα πως εξηγήται που -σε έναν βαθμό τουλάχιστον- επηρεάζομαι άμεσα από την εμφάνιση των άλλων; Σήμερα πχ στο λεωφωρείο ήταν μέσα πολλές γυναίκες(μερικές φάκαμπολ, άλλες απλώς γυναίκες). Και έτυχε να κάτσει δίπλα μου μια 60+ χρονών με κρεατοελιές στην μούρη και κάτι άσχημα δάχτυλαπου έξυνε το πρόσωπο συνέχεια. Δεν το λέω μεταφορικά, αλλά αηδίασα που ήμουν δίπλα από αυτό το άτομο, σε άμεση συνάρτηση με το ότι υπήρχαν πάρα πολλές που θα μάρεσε να καθόντουσαν δίπλα μου. Όχι για καμάκι, ούτε καν θα μιλάγαμε. Απλώς για να πέρναγε πιο ευχάριστα αυτή η λίγη ώρα της διαδρομής χωρίς να χρειαστεί να είμαι κολλημένος στον τοίχο για αν μην ακουμπήσουν τα πόδια μας σε καμιά στροφή. Η γριά που μόλις περιέγραψα, θεωρήται και αυτή θύμα κοινωνικού ρατσισμού; (παρόλο που μέχρι να κατέβει είχα ευχηθεί πολύ άσχημα πράγματα για την σωματική της ακαιρεότητα, και τα εννοούσα). Θεωρείς πως η σημερινή μου συμπεριφορά είναι έστω και λίγο θέμα προτύπων; Κατά την γνώμη μου (αυτή η μορφή επιλεκτικότητας που περιέγραψα) έχει να κάνει με την αισθητική που θέλει να δέχεται κάποιος από τους γύρω του. Εμένα η γριά όταν κάθεται δίπλα μου όχι απλώς μου χαλάει την αισθητική σε βαθμό να αισθάνομαι άσχημα, με ισοπεδώνει για όσο βρίσκομαι δίπλα της. Και ξέρω πως μερικοί θα με κράξουν τώρα ότι και καλά είμαι κόπανος αλλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι έτσι είναι απλώς δεν θα το παραδεχτούν ποτέ με τόση ψυχραιμία. Μεγάλα λόγια. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Αυτό τώρα είναι έμμεσο επιχείρημα για κάτι, ή απλώς αφορμή; Αν είναι το πρώτο, το έχεις πάρει λάθος το πράγμα. Δεν πόσταρα σε αυτό το θρεντ για να περιαυτολογήσω. Αντιθέτως το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον
The_Judas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο παντού! Τώρα το καταλάβατε; Μπαίνει μια ωραία γυναίκα ή άντρας σε έναν χώρο και όλοι τρέχουν να τους εξυπηρετήσουν ή να τους προσεγγίσουν. Ακόμη και στον εργασιακό τομέα είναι πολύ βασική η εμφάνιση, είτε ως συνειδητή είτε ως ασυνείδητη επιλογή. 5
Lucifer Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Αυτό τώρα είναι έμμεσο επιχείρημα για κάτι, ή απλώς αφορμή; Αν είναι το πρώτο, το έχεις πάρει λάθος το πράγμα. Δεν πόσταρα σε αυτό το θρεντ για να περιαυτολογήσω. Αντιθέτως το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον Μπορώ να καταλάβω έναν σφίχτη που θα γελάσει όταν του την πέσει μια υπέρβαρη. Μπορώ να καταλάβω την Μέγκαν Φοξ που θα γελάσει όταν της την πέσω εγώ. Είναι θέμα κυβικών και του πώς πρέπει είτε να μένεις στα δικά σου (95% CI) είτε να τα αναβαθμίσεις για να κάνεις Level Up στο εκάστοτε πεδίο. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το να εύχεσαι κάτι κακό για κάποιον που θεωρείς άσχημο (κάτι μη-βελτιώσιμο) επειδή έκατσε δίπλα σου στο λεωφορείο. Και πάνω σε αυτό πόσταρα το λινκ, αντί της ερώτησης "για να δούμε και εσένα που όλοι παρακαλάνε να κάτσεις δίπλα τους". 14
akpe Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 [...] Μπα κόπανος δεν είσαι, πήγες και διάλεγες ίσως το πιο ακραίο (still πραγματικό) παράδειγμα οπότε δεν νομίζω να έκανα και εγώ κάτι διαφορετικό αν είχα δίπλα μου την 60ρα να ξύνεται και να πέφτει το νεκρό δέρμα πάνω μου. Απλά με τις ευχές που αναφέρεις έχω ένα θεματάκι. Το παράδειγμα σου όμως δεν είναι 100% αντικειμενικό γιατί πέρα από την αισθητική σου προσβλήθηκε και ο προσωπικός σου χώρος. Εξηγώ: Αν η γιαγιά δεν ξυνόταν πάνω σου; Αν ήταν στην άλλη άκρη του λεωφορείου και απλά υπήρχε χωρίς να κάνει κάτι που σε ενοχλεί ή σε αηδιάζει; Θα είχες την ίδια αντίδραση; Και εγώ θα αηδίαζα κάποιον ο οποίος θα καθόταν δίπλα μου στο λεωφορείο και θα ρευόταν ή θα σκάλιζε τη μύτη του συνέχεια. Όχι επειδή τυχαίνει να είναι χοντρός ή γέρος ξέρωγω, αλλά επειδή κάνει κάτι αηδιαστικό. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, άλλο η εμφάνιση και άλλο η συμπεριφορά. Σκέψου το αλλιώς, αν δίπλα σου καθόταν π.χ. αυτή, που όμως έτυχε να έχει συνάχι και να της τρέχουν οι μύξες (σε ασορτί χρώμα με το μάτι παρακαλώ), πάλι δεν θα αηδιάζες; Στο δια ταύτα, ναι, πιστεύω πως και η αισθητική μας είναι θέμα προτύπων. Αλλιώς πως διαμορφώνεται; Αποκλειστικά από μόνη της; Ξυπνήσαμε μια μέρα και σκεφτήκαμε «χμου, αυτό είναι ωραίο», χωρίς εξωτερικές επιρροές; Για να μην παρεξηγηθώ, δεν κατηγορώ κανέναν ούτε διαφωνώ πως έτσι είναι τα πράγματα. Απλά προσπαθώ να το εξηγήσω.
man of steel Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Ο καθένας πρέπει να συμβιβάζεται με την όψη που έχει γεννηθεί!Και για να μην πει κάποιος ότι μιλάω εκ του ασφαλούς είμαι και εγώ ασχημόπαπο όχι στα όρια του να με δουλεύουν κιόλας, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο απλά μία μετριότητα. Ωστόσο πριν παντρευτώ οι περισσότερες σχέσεις μου μπορεί να κυμαινόταν στο ίδιο επίπεδο αλλά είχα και δύο τρεις κοπέλες αρκετά όμορφες.Το θέμα είναι να δεχτείς ο ίδιος πρώτα τον εαυτό σου και μετά θα σε δεχτούν και οι άλλοι!Προφανώς και δεν ομιλώ για το θέμα των κιλών όπου μπορείς να το βελτιώσεις με δίαιτα αλλά για τα υπόλοιπα στοιχεία της εμφάνισης ενός ανθρώπου (φάτσα).Το κόλπο είναι να δείχνεις ότι είσαι άνετος και χαλαρός και να ξέρεις που σε παίρνει.Σαφώς αν την πέσεις στην Μέγκαν Φοξ που είπε και ο Λούσι δεν έχεις καμία πιθανότητα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα