giorgos147 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Γνωρίζω ότι ελάχιστα Topics κάτω από αυτό υπάρχει και άλλο θέμα για καφετιέρα, αλλά θα ήθελα να θέσω το δικό μου ερώτημα χωρίς να μπερδευτούμε με το άλλο θέμα. Το λοιπόν. Θα παίξουμε ~200€ και με ενδιαφέρει ο αλεσμένος καφές. Όχι κάψουλες. Γιατί όχι κάψουλες; Επειδή έχω δοκιμάσει και Nespresso και Dolce Gusto. Οι Dolce Gusto για μένα ήταν επιεικώς απαράδεκτες. Νεροζούμι καφές. Ίσως έφταιξε η καφετιέρα μου, αλλά όλες τα ίδια Standards δεν έχουν; Οι Nespresso, αν και πάντα έχουν σταθερή ποιότητα, προσωπικά δε με ικανοποιούν. Ίσως είμαι ο μόνος άνθρωπος που το παθαίνει αυτό, αλλά προτιμώ να πιω καπουτσίνο από τα φακελάκια Nescafe παρά να βάλω τη κάψουλα στη μηχανή. Από όλες τις ποικιλίες που δοκίμασα, για ένα διάστημα είχα κολλήσει με την Indriya, αλλά ξαφνικά και αυτή η ποικιλία δε με κάλυπτε. Δοκίμασα μάλιστα μία φορά και έτοιμες κάψουλες για Nespresso από το coffee way, αλλά ο καφές ήταν ένα σκέτο νεροζούμι το οποίο μάλλον θύμιζε γαλλικό σε γεύση παρά εσπρεσο. Επειδή λοιπόν όπως και να το κάνουμε ο καφές είναι το αγαπημένο ρόφημα της ημέρας και ειδικά το ζεστό καπουτσίνο, αναζητώ καφετιέρα στην οποία θα μπορώ να δοκιμάζω γνωστές ποικιλίες όπως illy και τις οποίες μπορώ να βρω ακόμη και σε σουπερ μαρκετ -σε αντίθεση με τις νεσπρεσσο-. Έχω τσεκάρει ήδη την De'Longhi EC850 την οποία τη βρίσκω ~200 ευρώ από amazon και τώρα μόλις πήρε το μάτι μου και την Gaggia Carezza Deluxe RI8525 η οποία είναι μοντέλο του 13' και θεωρείται απ'όσο έψαξα κορυφή στις καφετιέρες. Περισσότερο από όλα όμως, ένα με απασχολεί. Θα είναι εύκολη δουλειά για έναν αρχάριο όπως εγώ η "κατασκευή" ενός καλού καπουτσίνο με μία τέτοια μηχανή; Επειδή νομίζω είναι δύσκολος ο χειρισμός τους, μέχρι να τις μάθεις τουλάχιστον. Τι γνώμη έχετε λοιπόν; Να'στε καλά.
livewire Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Το καπουτσίνο είναι καθαρά θέμα αφρόγαλου. Το καλό αφρόγαλο είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις σε οικιακές μηχανές αυτής της οικονομικής κατηγορίας που κινείσαι. Ο λόγος είναι η μικρή πίεση που βγάζουν στο ακροφύσιο ατμού. Χρησιμοποιώ μηχανή Gaggia Classic καναδυό μήνες τώρα, και δεν έχω πετύχει καπουτσίνο αξιώσεων ακόμα, παρά το εξοντωτικό διάβασμα, τον ακριβό εξοπλισμό και τις συνεχόμενες προσπάθειες. Προτείνω να αρχίσεις το διάβασμα σε φόρουμ που ασχολούνται με τον καφέ(greekespresso.gr, home-barista.com) για να δεις τι θα χρειαστείς. Λάβε υπόψιν και το γεγονός ότι η κουζίνα θα γίνεται λίγο χάλια για ένα και μόνο φλιτζάνι κάθε φορά και ίσως στην αρχή απογοητευτείς και μετανιώσεις που μπήκες σε έξοδα ενώ ήσουν μια χαρά και με τη μηχανή φίλτρου. Edit: Στην ίδια κατηγορία τιμής με την Carezza που κοιτάς, παίζει η Site: New Baby , σαφώς πιο δοκιμασμένη και αξιόπιστη. Ελπίζω να μην ξεχνάς τον παράπλευρο εξοπλισμό που θα χρειαστείς, ε!Γαλατιέρα, ζυγαριά ακριβείας, θερμόμετρο και λοιπά μπιχλιμπίδια δεν έχουν αμελητέο κόστος αθροιστικά. 1
Lucifer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Αυτό που λέει ο λάηβ για το αφρόγαλο είναι μεγάλη αλήθεια. Αλλά ο σοφός λούσιφερ βρήκε χρόνια πριν τη λύση: βαράς το γάλα κρύο, κανονικά με το βζουν μέχρι να γίνει αφρόγαλο για φρέντο. Καπάκια, το χώνεις φούρνο μικροκυμάτων και το τεζάρεις μέχρι να φουσκώσει ώσπου να πάει να βγει από το φλυτζάνι. Ταντάααααν. Τέλειο αφρόγαλο.
livewire Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μόλις έστειλες στα σκουπίδια 7 Ίντερνετ και το μισό youtube. Θα το δοκιμάσω αύριο.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Ο καλος καπουτσίνο ειναι πρωτα θεμα καλου καφε απο ποιοτικά χαρμάνια και μετα τα υπόλοιπα, επισης ο καφες πρέπει να είναι φρεσκοκομμένος, αρα η μηχανη κοπής προηγείται ακόμα και της καφετιέρας.
giorgos147 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Άρα μιλάμε για -σχεδόν- πεταμένα χρήματα; Και τι θα γίνει; Δε θα πιω ποτέ καλό καφέ σπίτι μου αν δε σκάσω 700ρι; Κρίμα. Θα τσεκάρω nespresso με το τρόπο που πρότεινε ο Λούσι για το αφρόγαλα αρχικά και βλέπουμε.
kage Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 παρτε ανακατασκευασμενα!! 3 μαγαζια εχω επιλεξει εγω(ο ενας δεινει και εγγυηση)παρε τηλ και στους 3 κ ρωτα εχω τοσα. εχεις τιποτα? http://www.insomnia.gr/topic/486082-μηχανη-espresso/#entry52385725
NikosKallithea Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Άρα μιλάμε για -σχεδόν- πεταμένα χρήματα; Και τι θα γίνει; Δε θα πιω ποτέ καλό καφέ σπίτι μου αν δε σκάσω 700ρι; Κρίμα. Θα τσεκάρω nespresso με το τρόπο που πρότεινε ο Λούσι για το αφρόγαλα αρχικά και βλέπουμε. Η χειρότερη επιλογή ever
giorgos147 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μετά από αρκετό καιρό έδωσα άλλη μία ευκαιρία στην Nespresso μου. Περπάτησα 40 λεπτά, πήρα ένα Roma και ένα Ristretto, πήρα κανέλα και γύρισα σπίτι. Εδώ είμαστε λέω. Ανάβω τη μηχανή, την αφήνω να κάψει καλά. Βάζω λίγο γάλα στο μπρίκι, το κάνω αφρόγαλα με το ακροφύσιο που ίσως για πρώτη φορά (θέμα τύχης;!) να το ψιλοπέτυχα (σε επόμενη φορά μάλλον πρέπει να βάλω ακόμη λιγότερο γάλα και σίγουρα χρειάζομαι ένα δοσομετρητή) και έβαλα τη κάψουλα. Τα έκανα ένα, έριξα κανέλα και... Μ! Για σπιτικό καπουτσίνο, μια χαρά^! Βέβαια το θέμα μου είναι μην πάθω τα ίδια όπως έπαθα και με τον Indriya. Αλλά εδώ είμαστε, ο χρόνος θα δείξει. Και τα 200 που ήμουν έτοιμος να δώσω για την Gaggia, με "μισή καρδιά" θα τα έδινα γιατί φοιτητής είμαι, όσο μπορώ απλά βάζω στην άκρη, αλλά τι να κάνουμε που το απόγευμα αν δε βγω ειδικά τον χειμώνα θέλω καπουτσίνο που να πίνεται αφού όλα τα άλλα τα βαρέθηκα. Edit: Ένα θέμα που έχω με τη Nespresso είναι ότι στο ακροφύσιο αρχικά για να βγάλει ατμό, πριν βάλω το μπρίκι, πετάει νερά μέχρι να "κάψει" καλά και εγώ είμαι αναγκασμένος να βρίσκομαι με ένα πανί στο χέρι. Παίζει να είναι θέμα αλάτων ή απλά η ισχύ της δεν επαρκεί; Μαλακία που δε ρώτησα στο κατάστημα. Α και... Ντράπηκα να μπω στο κατάστημα τους, ε; Την άλλη φορά θα βάλω κοστούμι.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Κανέλα βάζουμε στο γαλακτομπούρεκο 1
giorgos147 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Και στο παστίτσιο και στο καπουτσίνο όσοι το γουστάρουμε^. Σορρυ κιόλας ε. 1
actorgr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 εγω εχω την πρωτη Site: εδω στα 20 bar και ειμαι ικανοποιημενος
giorgos147 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Εδώ που είμαι τώρα έχω την Nespresso C150. Παλιό μοντέλο, δε παίζει να βρεις καν πληροφορίες. Αλλά ευτυχώς δουλεύει μια χαρά γιατί ήταν στο ντουλάπι αρκετά χρόνια -εκτός του ακροφύσιου που βέβαια κάνει δουλειά-.
livewire Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Edit: Ένα θέμα που έχω με τη Nespresso είναι ότι στο ακροφύσιο αρχικά για να βγάλει ατμό, πριν βάλω το μπρίκι, πετάει νερά μέχρι να "κάψει" καλά και εγώ είμαι αναγκασμένος να βρίσκομαι με ένα πανί στο χέρι. Παίζει να είναι θέμα αλάτων ή απλά η ισχύ της δεν επαρκεί; Μαλακία που δε ρώτησα στο κατάστημα. Φυσιολογικό είναι. Σου πετάει στην αρχή ό,τι νερό υπάρχει στα τοιχώματα των σωληνώσεων με την πίεση του ατμού. Και πολύ σωστά το εκτονώνεις πριν βυθίσεις το ακροφύσιο στο γάλα σου. Αν σου άρεσε το αποτέλεσμα με τις πρώτες δοκιμές, μείνε εκεί. Δε θα δεις σημαντική βελτίωση με ακριβότερη μηχανή, η οποία θα είναι overkill χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό για πραγματικά καλό εσπρέσσο-καπουτσίνο(μύλος κλπ) που εκτοξεύει όμως το κόστος. Για την ιστορία, έχω κι εγώ τον Porlex που προτάθηκε εδώ και σε άλλα τόπικ. Απ'ότι μαθαίνουμε στο ίντερνετ, παίζει χωρίς αντίπαλο στα λεφτά του, αλλά ο υποψήφιος κάτοχος ας είναι προετοιμασμένος για πολύ μανιβέλιασμα και καθημερινή διόρθωση της σκάλας κοπής. Η δική μου πρόταση σε κάποιον που το εννοεί ότι θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα στο σπίτι του, είναι υπομονή και αποταμίευση για απευθείας αγορά ενός ολοκληρωμένου σετ μηχανής-μύλου που θα συνοδεύεται από φρεσκοψημένους επώνυμους καφέδες σε κόκκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα