Προς το περιεχόμενο

H Qualcomm αποκαλύπτει το Snapdragon 805 με υποστήριξη Ultra HD


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Snapdragon 800 είναι με βάση μετρήσεις ένα από τα κορυφαία αν όχι το κορυφαίο chipset για Android smartphones και tablets, με τη Qualcomm να παρουσιάζει σήμερα μια μικρή αλλά σημαντική αναβάθμιση του.Ο Snapdragon 805 ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος είναι χρονισμένος στα 2.5 GHz αντί των 2.26 GHz του Snapdragon 800, και είναι ειδικά βελτιστοποιημένος για την αναπαραγωγή και εγγραφή video με Ultra HD ανάλυση. Στο Snapdragon 805 περιλαμβάνεται και η νέα Adreno 420 GPU η οποία σύμφωνα με τη Qualcomm φέρνει 40% μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά του Adreno 330.

 

Άλλες αλλαγές του νέου chipset είναι τα 25.6 GB/s memory bandwidth, το νέο modem με την ονομασία Gobi 9x35, υποστήριξη LTE κατηγορίας 4 καθώς και υποστήριξη dual band WiFi ac το οποίο επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση Ultra HD video.

 

Τέλος και ο τομέας της φωτογραφικής μηχανής είναι βελτιωμένος αφού το Snapdragon 805 ενσωματώνει αποκλειστικό επεξεργαστή κάμερας για πιο γρήγορη ταχύτητα και πιθανόν βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα των φωτογραφιών, ειδικά σε συνδυασμό με τη χρήση του γυροσκοπίου για πιο σταθερές λήψεις.

 

Οι πρώτες συσκευές με το Qualcomm Snapdragon 805 αναμένονται τους πρώτους μήνες του 2014, με τις περισσότερες να ανακοινώνονται είτε στην έκθεση CES είτε στη MWC 2014.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oh boy σε λιγο τα android θα κανουν και render animations και 3D.. Το καλο ειναι οτι ο 800 θα πεσει στην κινεζικη αγορα αμεσα και θα μπορουμε να παρουμε με κανα 180 καμμια σουπερ συσκευη... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα οι συγκεκριμενοι επεξεργαστες θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν και σε αλλα μερη περαν του κινητου εφοσων ειναι τοσο πολυ δυνατοι οσο οι κατασκευαστες υποστηριζουν και τα benchs δειχνουν..πχ σε ενα dvd player για 4Κ τηλεοραση η σε ιατρικα μηχανηματα ρομποτικου τυπου...απλα γνωμη μου μην πεσετε να με φατε..:P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ειμαι έτοιμος να πάρω το galaxy s4 .. μηπως να περιμένω τελικα λιγο ακομα ? :P

 

Κάπως έτσι ήμουν κι εγώ ακόμα με το iPhone 3G, όταν τελικά βγήκε (και πήρα) το 4s... Με τίποτα το τεχνολογικό, δεν αξίζει να περιμένεις τόσο. Ότι και να πάρεις σε 1 μήνα θα έχει βγει μια άλλη εταιρεία με κάτι λίγο καλύτερο ή ένα rumor που θα σου λέει περίμενε 4-5 μήνες ακόμα και θα βγει κάτι super, και μετά άντε πάλι. Γι'αυτό πάρε αυτό που γουστάρεις τη στιγμή που το αποφασίσεις... Κάπως έτσι όταν κατά το Φλεβάρη κατάφερα και πήρα στα χέρια μου το πολυπόθητο Nexus 4, παρόλο που ήξερα ότι δεν ήταν ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά, παρόλο που 1 μήνα μετά βγήκε rumor ότι ήδη σχεδιάζεται το nexus 5 που μπορεί να κυκλοφορίσει και καλοκαίρι, ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί πήρα αυτό που ήθελα, το συντομότερο δυνατό που μπορούσα, χωρίς να υπολογίζω στα τσαλίμια της κάθε εταιρείας...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ειμαι έτοιμος να πάρω το galaxy s4 .. μηπως να περιμένω τελικα λιγο ακομα ? :P

Μην μπεις σε αυτο το τρυπακι και εγω ετσι ελεγα για το HTC Desire και με τα πολλα πηρα το SGS III χαχαχ

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Ultra HD είναι ακόμα περιττό σε desktop υπολογιστές πόσο μάλλον σε tablets. Κίνηση marketing χωρίς πραγματική εφαρμογή.

σε desktop δεν είναι, αλλά είναι οικονομικά ασύμφορο αυτή τη στιγμή 

 

σε tablets είναι πανάχρηστο οκ 

τι γίνεται ωρε παιδιά... Οι i7 έχουν bandwidth 21 και οι snapdragon 25??

δες πόσο έχου οι κάρτες γραφικών πουν δεν μπορούν να παίξουν παιχνίδια σε 4K και μετά ίσως αντιληφθείς το μέγεθος της ανουσιότητας.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Κατσε να δουμε τι λεει και απο καταναλωση σε 4.6''+ τηλεφωνα...:)

Τι να λέει? Κάθε cpu που βγαίνει είναι βελτιωμένο στον τομέα της κατανάλωσης...

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...