Stavmitsos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά! Με αφορμή μια τηλεόραση που έβαλα στο δωμάτιο θέλω να φτιάξω ένα μικρό καθιστικό. Το πρόβλημα μου είναι το διαθέσιμο ύψος. Οποιαδήποτε λύση καναπέ κλπ δεν μας κάνει,απλούστατα επειδή είναι πολύ ψηλός για τον χώρο. Οπότε σκέφτηκα να φτιάξω μια δικιά μου βάση, όσο χαμηλότερη γίνεται στην οποία θα βάλω 2 μονά στρώματα που έχω διαθέσιμα σε γωνία. Δεν θέλω να τα βάλω κατευθειάν στο πάτωμα πρώτον για λόγους καθαριότητας(πως θα σκουπίζω εκει πέρα κλπ) αλλα και γιατί θα κόβουν βόλτες με το που κάτσει κάποιος. Η ιδέα έχει ως εξής: (προτείνω να δείτε τις φωτογραφίες πρώτα) Κοντή βάση για τα στρώματα σε γωνία Πολλά πολλά πολλάααα μαξιλάρια ωστε να υπάρχει μαλακούρα μεταξύ πλάτης και τοίχου Ledοταινία σε κόκκινο χρώμα στα σοβατεπί ως κρυφός φωτισμός Τώρα θέλω βοήθεια στα εξής. Καταρχάς οποιαδήποτε εναλλακτική λύση (με χαμηλό κόστος βέβαια) είναι δεκτή. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι χρώματα να χρησιμοποιήσω για μαξιλάρια-κατοσέντονα στα στρώματα και θέλω καμια ιδέα για το πως να φτιάξω τη βάση ανθεκτική, να κρατάει τα στρώματα χωρίς να φεύγουν και φυσικά ποια ειναι τα σημεία που χρειάζονται "ποδαράκια" αλλά και πώς θα κάνω τη γωνία. Τα χέρια μου πιάνουν αρκετά, και γενικά μ΄ αρέσουν αυτές οι δουλειές, εργαλεία υπάρχουν, απλώς δεν υπάρχει εμπειρία :Ρ
skipperas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Γιατί δε κάνεις το αντίστροφο; Καναπέ στη θέση της tv και το έπιπλο με την tv από την άλλη. Οπότε έτσι δε σε περιορίζει το ταβάνι και παίρνεις άνετα τον καναπέ της αρεσκείας σου! Btw, τέλειος χώρος!
Stavmitsos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ! Είναι η υπόλοιπη διαρρύθμιση του δωματίου τέτοια που δεν θα ταιριάζει και τόσο... Επίσης ο χώρος εκεί κάτω μπορεί όπως το έχω σκεφτεί να χωρέσει ανετότατα 5 άτομα. Ενώ στη θέση της τηλεόρασης πάει ένας διθέσιος με το ζόρι..
insomniaK Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου, θέλει πρόγραμμα... Αυτό που λέει ο skipperas. εντιτ: Το απέρριψες ήδη. Αντιπρόταση: Βάζεις το γραφείο στον τοίχο με τη μοναχική καρέκλα, βάζεις την τηλεόραση στον απέναντι τοίχο από εκεί που την έχεις, και βάζεις τον καναπέ, στρώμα κλπ στον τοίχο που είναι το γραφείο και ο καναπές. 1
Stavmitsos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Χαχα το περίμενα ότι θα υπάρξουν σχόλια για τον πίνακα... Με έχει βάλει ένας καθηγητής μου να το κολλήσω στο δωμάτιο λόγω πανελληνίων. Όσο για τη σοκολάτα, έχει συναισθηματική αξία Edit: Δεν είναι κακιά ιδέα, όμως δυστυχώς όπως το μέτρησα δεν χωράει η τηλεόραση εκει κάτω. + το ότι θα βλέπω την τηλεόραση από "πάνω" αν τη βάλω τέλος παντων με ενα χαμηλότερο έπιπλο έκει πέρα. Μ' άρεσε όμως σαν ιδέα! Να ανεβάσω και το υπόλοιπο δωμάτιο μήπως και βολεύει τελικά μια γενική αναδιάταξη; Αν και η αλήθεια είναι ότι μου είχε μπει στο μυαλό να το φτιάξω αυτό τώρα... Κι όχι τίποτα άλλο, την περασμένη κυριακή άλλαξα θέση στα πάντα -.-
viper2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 βρες μεταχειρισμενες παλετες και καντες καθιστικο. πχ
skipperas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Βγάζεις τη βιβλιοθήκη και κοτσάρεις έναν τούμπανο καναπέ γωνία ώστε να γεμίζει και τους δύο τοίχους. Βάζεις το έπιπλο με την tv περίπου κάτω απτό παράθυρο της σοφίτας, ώστε να βλέπει άνετα όλο το σαλόνι. Βάζεις κι ένα τραπεζάκι ανάμεσα. Την βιβλιοθήκη την βάζεις δίπλα στο γραφειάκι. Και βουαλά! Βέβαια και αυτό που σκέφτεσαι μου αρέσει, ειδικά το κόνσεπτ με τον κρυφό φωτισμό, αλλά να ξέρεις ότι σε περιορίζει παααρα πολύ σε θέμα άνεσης. 1
Stavmitsos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το είχα ξαναδεί το κόλπο με τις παλέτες. Δεν είναι άσχημο! Ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε τα στρωματάκια της φωτογραφίας; Έχω ένα κρεββάτι-καναπέ (απο κεί θα πάρω δηλαδή τα στρώματα, ένα αυτό που έχει κι άλλο ένα που βγαίνει από κάτω και γίνεται διπλό κρεββάτι) αλλά είναι σε χρώμα οξιάς το ξύλο και γενικά δεν μου πολυαρέσει. Να πάρω καναπέ γωνία αυτή τη στιγμή λιγάκι δύσκολο... (1000€++++) Edit: Το λάτρεψα το concept με τις παλέτες. Βλέπω διάφορες κατασκευές στο internet, και πραγματικά έχει φτιάξει απίστευτα πράγματα ο κόσμος από κάτι φαινομενικά άχρηστο! Χρωματάκια; Ιδέες κανείς; Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2013 από Stavmitsos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα