Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια!

αντιμετωπιζω την εξης προβληματικη κατασταση:

το router (hol) ειναι συνδεδεμενο (στην μοναδικη θυρα οτε στο σπιτι) στο σαλονι

η συνδεση εκει μετραει 15mbps (ενω εχω 24αρα συνδεση δεν βαριεσαι!)

μακρια απ το σαλονι-router ειναι 2 δωματια στα 15-20μετρα αποσταση!

οπως καταλαβαινετε στον υπολογιστη μεσα που συνδεεται με wifi φτανουν μονο 4-5mbps (τεραστια πτωση)

1. πρεπει να αγορασω καποι ενισχυτη σηματος πχ κ να τον βαλω στο μεσο της αποστασης? αν ναι,τι?

2. εχω pc στο αλλο δωματιο π δεν συνδεεται ασυρματα. μπορω να αγορασω καποια καρτα δυκτιου-flash για να λαμβανει ασυρματο σημα? αν ναι, τι?

3. το οτι η συνδεση που πληρωνω ειναι 24mbps και εν τελει παιρνω 15mbps,τι κανω σ αυτη την περιπτωση?

θα με βοηθουσατε παααρα πολυ με τις συμβουλες σας (μακαρι να ναι κ αμεσες γτ η δουλεια μου ειναι μεσω ιντερνετ κ επειγει) γτ δεν εχω να απευθυνθω καπου αλλου!

Δημοσ.

Ξεκιναω αναποδα...

3. Η συνδεση σου ειναι εως 24Mbps, οχι 24Μbps. Δεν μπορεις να κανεις κατι για το οτι εχεις 15Mbit. Η HOL εχει και  χαμηλοτερο προφιλ (αρα και χαμηλοτερη χρεωση), αλλα εκει θα κατεβεις πολυ πιο χαμηλα απο τα 15 (6Mbps νομιζω δινει), και δεν σε συμφερει να κανεις αλλαγη.

2. Φυσικα και μπορεις να αγορασεις ενα ασυρματο USB adapter οπως αυτο εδω.

1. Μια λυση ειναι το repeater, που αναμεταδιδει το σημα, αλλα εγω θα σου προτεινα να αγορασεις ενα modem router καλυτερο απο αυτο που δινει η HOL, το οποιο ειναι σχεδον σιγουρο πως θα εχει καλυτερη αποδοση απο αυτο που εχεις τωρα. 15-20 μετρα δεν ειναι τραγικη αποσταση για να δουλευεις απροβληματιστα, ασυρματα.

Ελπιζω μονο να μην εχεις VoIP τηλεφωνια, γιατι σε αυτη τη περιπτωση δεν μπορεις να βαλεις δικο σου modem router.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον προηγούμενο εκτός απο το θέμα αντικατάστασης router ή αγορά repeater γιατί υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην δεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Θα σου πρότεινα δυο λύσεις και διάλεξε οποια προτιμάς ή σε συμφέρει:

Α. Τράβηξε καλώδιο δικτύου από τον router μέχρι το αλλο δωμάτιο που ειναι ο υπολογιστής. Αν θελεις να συνδέσεις μόνο μια συσκευή, τότε κουμπώνεις το καλώδιο δικτύου απευθείας στον υπολογιστή. Αν θες να συνδεσεις κι αλλες συσκευές ενσύρματα ή ασύρματα τοτε αγόρασε ένα router που εχει μια είσοδο, έξοδο wifi και 4 εξόδους ethernet και κουμπωσε το στο καλώδιο που ερχεται απο το σαλόνι. (*)

Β. Αγόρασε ένα ζευγαρι powerlines. Βάλε το ένα σε πριζα κοντά στο router και δώσε του internet μεσω ethernet. Πήγαινε στην αλλη ακρη και βάλε το αλλο powerline σε πριζα κοντά στο pc και μετά συνδεσε το ethernet με το pc. Αν θες να συνδεσεις κι αλλες συσκευές ενσύρματα ή ασύρματα τοτε αγόρασε ένα router που εχει μια είσοδο, έξοδο wifi και 4 εξόδους ethernet και κουμπωσε το με καλώδιο ethernet στο powerline. (*)

(*) αν εχεις κάποιο παλιό router modem που εχει εξόδους ethernet και ασύρματη δικτύωση ειναι πολύ πιθανό να το χρησιμοποιήσεις σαν απλο router. Εξαρτάται απο το μοντέλο. 

Δημοσ.

Ξεκιναω αναποδα...

3. Η συνδεση σου ειναι εως 24Mbps, οχι 24Μbps. Δεν μπορεις να κανεις κατι για το οτι εχεις 15Mbit. Η HOL εχει και  χαμηλοτερο προφιλ (αρα και χαμηλοτερη χρεωση), αλλα εκει θα κατεβεις πολυ πιο χαμηλα απο τα 15 (6Mbps νομιζω δινει), και δεν σε συμφερει να κανεις αλλαγη.

2. Φυσικα και μπορεις να αγορασεις ενα ασυρματο USB adapter οπως αυτο εδω.

1. Μια λυση ειναι το repeater, που αναμεταδιδει το σημα, αλλα εγω θα σου προτεινα να αγορασεις ενα modem router καλυτερο απο αυτο που δινει η HOL, το οποιο ειναι σχεδον σιγουρο πως θα εχει καλυτερη αποδοση απο αυτο που εχεις τωρα. 15-20 μετρα δεν ειναι τραγικη αποσταση για να δουλευεις απροβληματιστα, ασυρματα.

Ελπιζω μονο να μην εχεις VoIP τηλεφωνια, γιατι σε αυτη τη περιπτωση δεν μπορεις να βαλεις δικο σου modem router.

3. κατανοητο

2. αυτο θα αγορασω

1. το repeater ειναι κομματι ακριβο...καλυτερο modem? δλδ ποιο? (δεν εχω ιδεα απο δικτυα)

τι διαφορα εχουν τα powerlines απο τα repeater? προτεινετε συγκεκριμενα μοντελα αν γινεται.

αν VoIP τηλεφωνια ενοεις το σταθερο τηλ π εχω,ναι εχω! προβλημα?

Δημοσ.

Τι σήμα εχεις εκει που ειναι ο υπολογιστής, η ταχύτητα σύνδεσης στο ίντερνετ ειναι άσχετη με την απόσταση απο το wifi router.

Eκτος αν πιανεις και δεν πιανεις οτοτε παρε μια κεραία σαν αυτη

http://www.ebay.com/itm/300Mbps-USB-WiFi-Wireless-Adapter-300M-Network-Card-802-11-n-g-b-with-2-Antenna-/190606409140?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item2c6106fdb4

Δημοσ.

αν καλεσω την hol και ζητησω αλλαγη καναλιου θα μου το κανουν? μπορουν αυτοι να δουν αν μου χρειαζεται κατι τετοιο?

εγω αλλαξα το ονομα τ wifi ειναι το ιδιο? (αλλαγη καναλιου δλδ)

μετραω την ταχυτητα εδω μακρυα απ το router δλδ,στα 9-10 mbps

κεραια,repeater ή power line?

ps μ ειπαν απ την hol να παρω καλωδιο ETHERNET κ να συνδεσω τον imac ενσυρματα,ας ειναι 20μ το καλωδιο δεν θα χω καθολου απωλεις ειπε, τι λετε?

Δημοσ.

ps μ ειπαν απ την hol να παρω καλωδιο ETHERNET κ να συνδεσω τον imac ενσυρματα,ας ειναι 20μ το καλωδιο δεν θα χω καθολου απωλεις ειπε, τι λετε?

Ισχύει. Είναι η λύση Α που σου πρότεινα παραπανω

• Like 1
Δημοσ.

Πριν αρχίσεις τα ράβε ξήλωνε

Ενα απλο τεστ λεει να βρεις ενα λαπτοπ και να πας εκει που ειναι το σταθερό σου, να το συνδέσεις στο ρουτερ μεσω wifi και να δεις τι ταχύτητες εχεις ή και απο το κινητό μπορείς να κανεις ενα τεστ στο speedtest

Δημοσ.

κουραστηκα λιγο με το μπερδεμα των ασυρματων οποτε λεω να αγορασω ενα μεγαλο καλωδιο ethernet κανα 30μετρο να το κουμπωσω στο mac να ξεμπερδευω. μου ειπαν απ την hol οτι οσο μεγαλο καλωδιο κ να ναι το ethernet δεν υπαρχει περιπτωση να εχω απωλειες, ισχυει? ξερει κανεις ποσο κοστιζει ενα τοσο μεγαλο καλωδιο?

Δημοσ.

Παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Εχω και εγω αυτο εδω το ανταπτορακι http://www.skroutz.gr/s/310806/TP-LINK-TL-WN722N.html

γιενται να του αλλαξω την κεραια με μια αλλη καλυτερη? και αν ναι,μπορει καποιος να μου πει μια πολυ καλη κεραια απο μαγαζι στην Ελλαδα ομως? Που να ειναι συμβατη σε αυτο το ανταπτορακι..

Δημοσ.

κουραστηκα λιγο με το μπερδεμα των ασυρματων οποτε λεω να αγορασω ενα μεγαλο καλωδιο ethernet κανα 30μετρο να το κουμπωσω στο mac να ξεμπερδευω. μου ειπαν απ την hol οτι οσο μεγαλο καλωδιο κ να ναι το ethernet δεν υπαρχει περιπτωση να εχω απωλειες, ισχυει? ξερει κανεις ποσο κοστιζει ενα τοσο μεγαλο καλωδιο?

Μέχρι 100m δε θα έχεις απώλειες. 

Τιμές: http://www.skroutz.gr/s/3195902/Valueline-UTP-6003-30.html

Ελπίζω να μην είναι στην ευθεία τα 30m και είναι στα πόδια σας κτλ

Μέτρα καλύτερα τοίχο τοίχο πόσο βγαίνει ώστε να μην εμποδίζει και επιπλέον φθείρεται.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Θα ρωτήσω κάτι παρόμοιο να μην ανοίγω νέο θέμα.

.

Ένας φίλος παίρνει ασύρματο δίκτυο από τον γείτονα του κατόπιν συννενόησης.Δυστυχώς όμως το σήμα φτάνει μονάχα μέχρι το μπαλκόνι και λίγο μέσα στην κουζίνα του.

Διάβασα εδώ πέρα ότι με wireless repeater μπορεί να αναμεταδώσει το σήμα και στο υπόλοιπο σπίτι.

Από τα λίγα που κατάλαβα στο Άμαζον είναι πρώτο σε πωλήσεις το παρακάτω μηχάνημα που υπάρχει τώρα σε προσφορά από

το εσοπ.   NETGEAR WN3000RP

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.613275

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο και να μου πείτε αν είναι εφικτή αυτή η λύση;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Θα ρωτήσω κάτι παρόμοιο να μην ανοίγω νέο θέμα.

.

Ένας φίλος παίρνει ασύρματο δίκτυο από τον γείτονα του κατόπιν συννενόησης.Δυστυχώς όμως το σήμα φτάνει μονάχα μέχρι το μπαλκόνι και λίγο μέσα στην κουζίνα του.

Διάβασα εδώ πέρα ότι με wireless repeater μπορεί να αναμεταδώσει το σήμα και στο υπόλοιπο σπίτι.

Από τα λίγα που κατάλαβα στο Άμαζον είναι πρώτο σε πωλήσεις το παρακάτω μηχάνημα που υπάρχει τώρα σε προσφορά από

το εσοπ.   NETGEAR WN3000RP

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.613275

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο και να μου πείτε αν είναι εφικτή αυτή η λύση;

Ευχαριστώ πολύ.

Please μπορεί να βοηθήσει κανείς ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...