Andy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα παιδια.ζουμε σε διπλοκατοικια με τν οικογενεια μου και ακριβως απο κατω μενει η γιαγια μου. δικαιουμαστε και οι δυο επιδομα ομως ο καυστηρας ειναι ενας και για τα δυο σπιτια?σε αυτη την περιπτωση τι γινεται?παιρνουμε διπλο επιδομα?η απλα παιρνει μονο η μια οικογενεια?
antreaslam Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 αν τα σπίτια είναι δηλωμένα ξεχωριστά τότε δικαιούστε δύο. αν είναι το σπίτι ενιαίο (σε Ε9), χωρίς οριζόντιες μορφές ιδιοκτησίας κλπ, τότε ένα.
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα παιδια.ζουμε σε διπλοκατοικια με τν οικογενεια μου και ακριβως απο κατω μενει η γιαγια μου. δικαιουμαστε και οι δυο επιδομα ομως ο καυστηρας ειναι ενας και για τα δυο σπιτια?σε αυτη την περιπτωση τι γινεται?παιρνουμε διπλο επιδομα?η απλα παιρνει μονο η μια οικογενεια? Αν πράγματι είστε διπλοκατοικία όπως έγραψες, και όχι διώροφη μονοκατοικία, και έχετε κοινό καυστήρα, τότε σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου θα δημιουργήσεις πολυκατοικία στο σύστημα και θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά (500 και 500) ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία (π.χ. 60% με 40%) οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά (π.χ. 600 - 400). Από κει και πέρα θα κάνει ο καθένας ξεχωριστά αίτηση.
Andy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 ξεχωριστα ειναι δηλωμενα τα σπιτια!διπλοκατοικια με διωροφη μονοκατοικια τι διαφορα εχουν?
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Διπλοκατοικία εξ ορισμού είναι δύο αυτοτελείς εφαπτόμενες κατοικίες. Διώροφη μονοκατοικία (γενικός κανόνας, -υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις-) είναι είναι το κτίσμα που αποτελεί λειτουργικά μία μόνο κατοικία με τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης κτλ.), η οποία στην περίπτωσή σου εκτείνεται σε δύο ορόφους (ισόγειο και 1ο) και δεν εφάπτεται με άλλο κτίσμα είτε οριζόντια είτε κάθετα.
Andy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Διπλοκατοικία εξ ορισμού είναι δύο αυτοτελείς εφαπτόμενες κατοικίες. Διώροφη μονοκατοικία (γενικός κανόνας, -υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις-) είναι είναι το κτίσμα που αποτελεί λειτουργικά μία μόνο κατοικία με τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης κτλ.), η οποία στην περίπτωσή σου εκτείνεται σε δύο ορόφους (ισόγειο και 1ο) και δεν εφάπτεται με άλλο κτίσμα είτε οριζόντια είτε κάθετα. χμμ..διωροφη μονοκατοικια δηλαδη αλλα εφαπτομαστε μ ενα αλλο σπιτι διπλα ομως..που μπορω να μαθω με σιγουρια?
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 χμμ..διωροφη μονοκατοικια δηλαδη αλλα εφαπτομαστε μ ενα αλλο σπιτι διπλα ομως..που μπορω να μαθω με σιγουρια? Μπερδεύεσαι.... γιατί διώροφη μονοκατοικία; αφού το σπίτι σας είναι ξεχωριστό από αυτό της γιαγιάς σου. Δεν επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα ξερωγώ. Διπλοκατοικία είστε. Δύο ξεχωριστά διαμερίσματα, το ένα πάνω, το άλλο κάτω με κοινό καυστήρα. Μη με βάλεις να σου πω και τι χρώμα λουλούδια έχετε στο μπαλκόνι
Andy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μπερδεύεσαι.... γιατί διώροφη μονοκατοικία; αφού το σπίτι σας είναι ξεχωριστό από αυτό της γιαγιάς σου. Δεν επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα ξερωγώ. Διπλοκατοικία είστε. Δύο ξεχωριστά διαμερίσματα, το ένα πάνω, το άλλο κάτω με κοινό καυστήρα. Μη με βάλεις να σου πω και τι χρώμα λουλούδια έχετε στο μπαλκόνι indeed!!ευχαριστω πολυ φιλε!να σαι καλα!
paylidis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 να στο θεσω πιο πρακτικα, εχετε διαφορετικά ρολόγια δεη ; αν ναι ειστε οκ, το προχωρας σαν πολυκατοικία με χιλιοστα...
NikosKallithea Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 ξεχωριστα ειναι δηλωμενα τα σπιτια!διπλοκατοικια με διωροφη μονοκατοικια τι διαφορα εχουν? Aν έχουν χωριστο μετρητή δεη εισαι οκ, δηλωσε το και θα περνουν και οι δυο το επιδομα.
Dropsreef Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Αυτά τα γαμω χιλιοστά θέρμανσης πως προκύπτουν ;; Έχω όλους τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ των ενοίκων καθώς και του κοινόχρηστου χώρου.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Αυτά τα γαμω χιλιοστά θέρμανσης πως προκύπτουν ;; Έχω όλους τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ των ενοίκων καθώς και του κοινόχρηστου χώρου. Aνα τετραγωνικό ειναι και ανα ζωνη, αν εχεις αυτοκίνητα, εισοδήματα κλπ βαλε εδω να δεις http://www.money-money.gr/news/dikeouste-epidoma-thermansis-ke-poso/234
41ex Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που έχει σχέση με διπλό επίδομα στον ίδιο δικαιούχο: Μέχρι τώρα έμενα σε πολυκατοικία και βάλαμε τον Δεκέμβριο πετρέλαιο. Από Φλεβάρη μετακομίζω σε διπλοκατοικία με κοινό καυστήρα αλλά ατομική θέρμανση το κάθε διαμέρισμα. Το άλλο διαμέρισμα δεν θέλει να βάλει πετρέλαιο οπότε θα το βάλω όλο εγώ. Καταρχήν δικαιούμαι να κάνω αίτηση και για το πετρέλαιο που έβαλα στην πολυκατοικία και γι αυτό που θα βάλω μόνος μου στο άλλο σπίτι; Δεδομένου ότι το άλλο διαμέρισμα δεν θα πληρώσει ούτε θα χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο αν βάλω τα χιλιοστά 500 - 500 θα φαίνεται ότι έχω πληρώσει τα μισά και αρά θα πάρω τη μισή επιδότηση. Τι να κάνω, να το δηλώσω ως μονοκατοικία με το δικό μου ρολόι μόνο; Κι αν στο μέλλον αποφασίσει και ο άλλος να βάλει πετρέλαιο πως θα το δηλώσει αφού στην συγκεκριμένη διεύθυνση θα φαίνεται το δικό μου ρολόι. Σημείωση η διπλοκατοικία δεν έχει κοινόχρηστο ρολόι μόνο αυτά των 2 διαμερισμάτων.
NikosKallithea Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που έχει σχέση με διπλό επίδομα στον ίδιο δικαιούχο: Μέχρι τώρα έμενα σε πολυκατοικία και βάλαμε τον Δεκέμβριο πετρέλαιο. Από Φλεβάρη μετακομίζω σε διπλοκατοικία με κοινό καυστήρα αλλά ατομική θέρμανση το κάθε διαμέρισμα. Το άλλο διαμέρισμα δεν θέλει να βάλει πετρέλαιο οπότε θα το βάλω όλο εγώ. Καταρχήν δικαιούμαι να κάνω αίτηση και για το πετρέλαιο που έβαλα στην πολυκατοικία και γι αυτό που θα βάλω μόνος μου στο άλλο σπίτι; Δεδομένου ότι το άλλο διαμέρισμα δεν θα πληρώσει ούτε θα χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο αν βάλω τα χιλιοστά 500 - 500 θα φαίνεται ότι έχω πληρώσει τα μισά και αρά θα πάρω τη μισή επιδότηση. Τι να κάνω, να το δηλώσω ως μονοκατοικία με το δικό μου ρολόι μόνο; Κι αν στο μέλλον αποφασίσει και ο άλλος να βάλει πετρέλαιο πως θα το δηλώσει αφού στην συγκεκριμένη διεύθυνση θα φαίνεται το δικό μου ρολόι. Σημείωση η διπλοκατοικία δεν έχει κοινόχρηστο ρολόι μόνο αυτά των 2 διαμερισμάτων. Τωρα αυτο ενδέχεται μνα το ξερει μονο ο στουρνάρας
41ex Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Επικοινώνησα με taxis και έχω νέα: Καταρχήν όντως μπορείς να κάνεις δεύτερη αίτηση αν αλλάξεις σπίτι στα μέσα της χρονιάς και αν δεν έχεις εξαντλήσει το επίδομα στην πρώτη αίτηση παίρνεις και για την δεύτερη. Επίσης στην περίπτωση μου δυο ιδιοκτήτες με κοινό καυστήρα κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης χωριστά δήλωση για μονοκατοικία με το δικό του ΑΦΜ και το δικό του ρολόι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα