Προς το περιεχόμενο

Περίεργος ήχος και δόνηση του κουτιού..


gianakakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χτες το βράδυ για πρώτη φορά παρατήρησα τον σκληρό μου δίσκο να ακούγεται περίεργα και ανα διαστήματα να δονείται και λίγο το κουτί,η δόνηση συγκεκριμένα ήταν συχρονησμένη με το λαμπάκι λειτουργίας του σκληρού και ήταν πάνω στην αντιγραφή ενός μεγάλου αρχείου,αργότερα δεν παρατήρησα κάτι αντίστοιχο αλλά το με τρόμαξε πολύ.

 

Πρόκειται για ένα barracuda 1TB που ήταν παλία εξωτερικός αλλά είχε χαλάσει η θήκη του οπότε τον ξήλωσα και από τότε τον χρησιμοποιώ σαν εσωτερικό.Εκεί πέρα βάζω τα παιχνίδια μου και ταινίες.Το λειτουργικό σύστημα είναι στον SSD της υπογραφής μου.

 

Πως μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς παίζει;

 

Σημείωση : Το κουτί μου είναι το Corsair 600T και την δόνηση την ένιωθα και με το χέρι μου όταν ακούμπαγα το δεξί καπάκι του κουτιού.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αμα ειναι παλιος ο δίσκος λογικό ειναι μετα απο λιγο καιρό και σε μεγάλα αρχεία να ακούγεται η βελόνα και να κανει αυτο το τακ τακ , κατέβασε το hdsentinel και ανέβασε μια φωτογραφία να δουμε σε τι κατάσταση ειναι ο δίσκος , αλλα μην ανυσηχείς δεν ειναι τιποτα ιδιαίτερο το κανουν ολοι οι μηχανικοί δίσκοι αργά η γρήγορα ανάλογα την χρήση που τους κανεις και ποσα χρόνια τον εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ότι το ταράκουλο το έκανε όταν αντέγραφες μεγάλο αρχείο, ήταν απλά η ευκαιρία για να προσέξεις (καθώς η διαδικασία πήρε "αρκετή" μάλλον ώρα) ότι πιθανώς δεν τον έχεις βιδώσει "καλά" τον σκληρό και παίζει συντονισμός με το κουτί. Με την καμμία όμως δεν σημαίνει ότι "παραζορίζεται" ο δίσκος και πάει να....εκραγεί...(αυτό το τελευταίο δεν το είπες εσύ, αλλά είπα να το προσθέσω).

(...λογικό το ότι "η δόνηση" ήταν ταυτόχρονη με το τερέτισμα του led που υποδηλώνει "έντονη λειτουργία σκληρού"...).

 

 

Μπορείς να το διαπιστώσεις, ξεβιδώνοντας τον δίσκο και κρατώντας τον με το χέρι (ή αφήνοντάς τον σε πάτωμα/γραφείο/wherever) και εκκινώντας το λειτουργικό (ή και ξαναδοκιμάζοντας, αφού μπουτάρει, μια "βαρβάτη"αντιγραφή...Θα δεις ότι εκτός κουτιού,δεν δονείται/θορυβεί και τόσο τραγικά.

 

Είτε λοιπόν τον ξαναβάζεις "ακόμα πιο προσεκτικά" από την πρώτη φορά που τον έβαλες μέσα, είτε επίσης βάζεις μεταξύ βιδών και κουτιού καμμιά φλάντζα πετρογκάζ, καμμιά λαστιχένια ροδέλα, ή και ένα κομμάτι βαμβάκι πχ κτλκτλ.

 

 

Κατά τ' άλλα, όπως ήδη ειπώθηκε, μην περιμένεις να σου φωνάξει ο δίσκος "ΒΟΗΘΕΙΑ" για να πάρεις αντίγραφα των όποιων από τα αρχεία που έχεις μέσα δε θες να χάσεις. Από την πρώτη στιγμή πρέπει να κάνει κανείς αντίγραφα, γιατί ένας δίσκος μπορέι και να ζήσει μέχρι και...περισσότερο από τον ιδιοκτήτη του - όπως και μπορεί ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ (ακόμη και αν είναι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ) να του μείνει στα χέρια (μαζί με το πουλί του ιδιοκτήτη...).

Τέλος, και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχαστείς σε περίπτωση που στον βγάλει "100% υγιή" (διότι είπαμε : ΤΩΡΑ είναι, αλλά αύριο ΙΣΩΣ να ΜΗΝ είναι, ένας δίσκος...Κι έχει ΠΟΛΛΟΥΣ τρόπους μάλιστα για να πεθάνει), βάλε το HD Sentinel* και αφού επιλέξεις στην λίστα δίσκων στ' αριστερά του τον εν λόγω δίσκο, δες τί λέει για πάρτη του στην καρτέλα "Overview" (την αρχική δηλαδή). Και, αν θες, πάρε ένα screenshot της (έχει και ενσωματωμένο εργαλείο για να βγάζει screenshots, αν δεν χρησιμοποιείς ήδη κάποιο άλλο) και πόσταρέ την κι όλας για να σου πούμε ό,τι είναι να σου πούμε με βάση αυτά που θα δούμε να λέει...

 

 

* "διαγνωστικό" πρόγραμμα για την κατάσταση των αποθηκευτικών μέσων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...