Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, μόλις δημοσίευσα ένα Wordpress Plugin το οποίο για την ώρα το έχω στα Ελληνικά με την προοπτική να το μεταφράσω σύντομα στα Αγγλικά τουλάχιστον... 

Έφτιαξα έναν φάκελο lang και έβαλα μέσα τα αρχεία .po & .mo (εννοείτε ότι χρησιμοποιώ __() για τα κείμενά μου και text-domain) αλλά δεν βρίσκω τη διαδικασία να το δω ή να χρησιμοποιήσω την άλλη γλώσσα... 

Αν έχει κάποιος εμπειρία ας ρίξει λίγο φως..

Υ.Γ.: Το plugin είναι το http://wordpress.org/plugins/birthdays-widget/ , καλοδεχούμενα σχόλια ιδέες...

Δημοσ.

Ναι το δοκίμασα αυτό αλλά δεν έγινε κάτι. Μήπως πρέπει να έχω τη γλώσσα όταν κάνω εγκατάσταση, αλλά δεν πιστεύω..

Δημοσ.

Πρέπει να φύγω σε λίγο, αλλά κατέβασα το plugin και είδα πως τα strings σου τα γράφεις απευθείας στα ελληνικά μέσα στα .php αρχεία σου, όπως και το ότι δεν έχεις φάκελο με αρχεία γλωσσών (.mo files).

Το norm είναι να τα γράφεις τα strings στα αγγλικά, μέσα σε __() όπως το έχεις (ή σε _e() ή σε _n(), ανάλογα την περίσταση) και μετά δημιουργείς ένα .pot file με το xgettext utility για τα αγγλικά σου strings, το οποίο μέσω ενός προγράμματος όπως το poedit δημιουργεί ένα .mo αρχείο (κι ένα .po που είναι το ίδιο πράγμα με το .pot βασικά).

Ανοίγοντας το αγγλικό .pot αρχείο με το poedit, μεταφράζοντας τα αγγλικά strings σε ελληνικά και σώζοντας το ως π.χ. el.po και el.mo δημιουργείς την ελληνική μετάφραση.

Για να λειτουργεί αυτόματα η επιλογή γλώσσας, πρέπει επίσης στον κώδικα του plugin σου να φορτώνεις το λεγόμενο text-domain, με ειδική συνάρτηση, περνώντας της ως παράμετρο τον φάκελο που περιέχει όλες τις υποστηριζόμενες γλώσσες (δλδ τα .mo files). Δες εδώ: http://codex.wordpress.org/Writing_a_Plugin#Internationalizing_Your_Plugin

Γενικώς για όλα τα βήματα που αφορούν το internationalization/localization του Wordpress δες εδώ:  http://codex.wordpress.org/I18n_for_WordPress_Developers

• Like 1
Δημοσ.

Τη λεπτομέρεια με το path του φακέλου δεν είχα προσέξει, όλα τα άλλα τα έχω κάνει αλλά το έχω στο trunk ακόμα.. (Ξεκίνησα με ελληνικά γιατί αυτό με ενδιέφερε για αρχή, πειράζει να είναι έτσι native? το αλλάζω δεν είναι θέμα..)

Δημοσ.

Ξέρω πως το Wordpress κάνει default σε en_US όταν δεν βρίσκει καμία γλώσσα, αλλά δεν θυμάμαι αν κοιτάει πρώτα τη ρύθμιση της σταθεράς WP_LANG στο wp-config.php (ενδεχομένως δηλαδή να κάνει fall-back στη γλώσσα που ορίζει αυτή η ρύθμιση, αν δεν κάνει όμως θα καταλήξεις σε mixed content... ειδικά σε όσους δεν έχουν ρυθμίσει τη γλώσσα για ελληνικά).

Γιατί να μην ακολουθήσεις την πεπατημένη;

Δημοσ.

το κοίταξα στο wp-config ενός ελληνικού wp και τα ελληνικά τα ορίζει με 'el'. Όλα οκ τελικά με το path δεν το είχα προσέξει και το έφτιαξα... Ευχαριστώ πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...