Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα τα πω όλα σε ένα μήνυμα:

Από προσωπική πείρα διαπίστωσα ότι και οι αγγελίες δουλεύουν για τα ιδιαίτερα. Έτσι βρήκα το πρώτο μου κ κράτησε και κάμποσα χρόνια. Και μετά από στόμα σε στόμα με έμαθαν κι άλλοι, έδινα και καρτουλες σε φίλους και γνωστούς.

Όποιος το βλέπει αυτό το επαγγελμα σαν γρήγορο κ εύκολο επαγγελμα τότε sorry αλλά δεν έχει ιδέα τί πάει να πει παιδαγωγός και μέθοδοι διδασκαλίας.

Δυστυχώς πολλοί γονείς το βλέπουν επίσης έτσι και βάζουν όποιον νά'ναι σπίτι τους υποτίθεται για να διδάξει τα παιδιά τους. Χωρίς σκέψη πολλοί διαλέγουν το πιο φθηνό.

Η ποιότητα πληρώνεται όμως. Όσοι διαβάσαμε, ερευνήσαμε και ψαχτήκαμε extra από μόνοι μας στον τομέα της παιδαγωγικής δν θα βάλουμε τιμή 3 ευρώ γιατί ο κόπος μας αξίζει παραπάνω. Και όποιος θέλει ας το εκτιμήσει.

Ευτυχώς που από στόμα σε στόμα διαδίδεται και η ποιότητα.

Η νοοτροπία της ξεπέτας (σε οποιοδήποτε επάγγελμα) πρέπει να τελειώνει επιτέλους. Το επάγγελμα πρέπει να το αγαπάς και να ψάχνεσαι επιπλέον γα να πετύχεις.

Και επιτέλους, σεβασμός στα ίδια τα παιδιά πάνω απ'όλα. Μην γίνουμε σαν κι εκείνους τους καθηγητές της ξεπέτας που όλοι είχαμε κάποτε και τους κράζαμε. Ας δώσουμε το καλό παράδειγμα με επαγγελματισμό.

Αποστολή από το GT-S5300 με τη χρήση Insomnia App

• Like 4
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Aκριβως δεν θα παω στον αλλον να κανω μαθημα με 3 ευρω την ωρα. Ηδη η τιμη 10 ειναι χαμηλη. Κανονικα 15 την ειχα παλιότερα εγω τουλαχιστον. 10 ειναι λογω κρισης. :P

Aμα εχεις 3 μαθητες και κανεις στον καθε ενα 2ωρο την εβδομαδα ειναι 6 ωρες δηλαδη 60 ευρω ενα 240αρι τον μηνα. Αυτα τα 250 για να στα δωσει μια ιδιωτικη θα σε θελει καθε μερα εκει 4 ωρες το ελαχιστο 20 ωρες την εβδομαδα χωρις το σαββατοκυριακο γιατι ειναι ηδη part time η εργασια. Αυτο και μονο τα λεει ολα.

Θα τα πω όλα σε ένα μήνυμα:
Από προσωπική πείρα διαπίστωσα ότι και οι αγγελίες δουλεύουν για τα ιδιαίτερα. Έτσι βρήκα το πρώτο μου κ κράτησε και κάμποσα χρόνια. Και μετά από στόμα σε στόμα με έμαθαν κι άλλοι, έδινα και καρτουλες σε φίλους και γνωστούς.

Όποιος το βλέπει αυτό το επαγγελμα σαν γρήγορο κ εύκολο επαγγελμα τότε sorry αλλά δεν έχει ιδέα τί πάει να πει παιδαγωγός και μέθοδοι διδασκαλίας.

Δυστυχώς πολλοί γονείς το βλέπουν επίσης έτσι και βάζουν όποιον νά'ναι σπίτι τους υποτίθεται για να διδάξει τα παιδιά τους. Χωρίς σκέψη πολλοί διαλέγουν το πιο φθηνό.

Η ποιότητα πληρώνεται όμως. Όσοι διαβάσαμε, ερευνήσαμε και ψαχτήκαμε extra από μόνοι μας στον τομέα της παιδαγωγικής δν θα βάλουμε τιμή 3 ευρώ γιατί ο κόπος μας αξίζει παραπάνω. Και όποιος θέλει ας το εκτιμήσει.

Ευτυχώς που από στόμα σε στόμα διαδίδεται και η ποιότητα.
Η νοοτροπία της ξεπέτας (σε οποιοδήποτε επάγγελμα) πρέπει να τελειώνει επιτέλους. Το επάγγελμα πρέπει να το αγαπάς και να ψάχνεσαι επιπλέον γα να πετύχεις.

Και επιτέλους, σεβασμός στα ίδια τα παιδιά πάνω απ'όλα. Μην γίνουμε σαν κι εκείνους τους καθηγητές της ξεπέτας που όλοι είχαμε κάποτε και τους κράζαμε. Ας δώσουμε το καλό παράδειγμα με επαγγελματισμό.

Αποστολή από το GT-S5300 με τη χρήση Insomnia App

Aπο αγγελιες με ειχανε παρει 3 φορες ο ενας ηθελε να του φτιαξω μια εφαρμογη που δεν ηξερα να την κανω και του το ειπα εξαρχης οταν το κλεισαμε πηρα εναν αλλο φιλο μου συναδελφο να του πω μηπως θελει να παρει αυτος την δουλεια αν την ξερει. Μετα με πηρε ενας αλλος ηθελε κατι που το ηξερα με εβαλε προετοιμασα την δουλεια και στο τελος δεν με πηρε καν να παω :/ και ενας τριτος ακομα που με πηρε και αυτος ηξερα αυτο που ζητουσε αλλα και παλι δεν ξαναπηρε μπορει να το ελυσε μεσω φορουμ και οι 3 ηθελαν καποια εφαρμογη - υπηρεσια να παω απο εκει δηλαδη σαν τεχνικος. Μαθηματα δεν με εχουν παρει παντως απο αγγελια να πω την αληθεια. 

• Like 1
Δημοσ.

ΥΓ Οσες αγγελιες και να εβαλα παντως ειτε στην ΧΕ για μαθηματα ειτε αλλου δεν με πηραν ποτε. Οποτε μεσω γνωστων γινεται ολο το παιχνιδι. Και εξω απο σχολεια ειχα κολλησει αλλα τιποτα.

Τώρα γίνομαι κακιά αλλά θα σ' το πω σαν συμβουλή: προσωπικά δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να εμπιστευόμουν κάποιον να διδάξει οτιδήποτε στο παιδί μου, όταν δεν μπορεί τουλάχιστον να μιλήσει και να γράψει σωστά*. Όσον αφορά στο γραπτό σου λόγο, δε βάζεις τόνους και τα σημεία στίγμης τα χρησιμοποιείς με το σταγονόμετρο, πράγμα που σε κάνει αρκετά δυσνόητο -το ίδιο ισχύει και για τον TS, που έχει επιπλέον θέμα με την ορθογραφία-. Αν λοιπόν οι αγγελίες που βάζεις είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ποστ που γράφεις εδώ, μην απορείς γιατί δε σε παίρνουν.

*Δεν μπορώ να ξέρω πώς μιλάς, αλλά αν κάποιος υποψήφιος για ιδιαίτερα μού έλεγε συχνά-πυκνά (γιατί σποραδικά λάθη κάνουμε όλοι μας) διάφορα όπως "της διεθνής νομοθεσίας", "μένω στην οδός Κομνηνών" κ.ο.κ., θα τον απέρριπτα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτο το θέμα. Απλά τα ιδιαίτερα ειναι γενικά δύσκολα να τα βρείς εκτος αυτού αρκετοί σε παίρνουν τηλέφωνο και μετα αλλάζουν γνώμη αυτο μου το είπε και έμπειρος προπονητής της κολύμβησης που ειχα πάει το καλοκαίρι να μου κάνει κάποια μαθήματα λογω αυτού πλήρωσα 15 ευρώ παραπάνω οπως μου ειπε.Πέρα απο τους τόνους δεν νομίζω οτι υπάρχει καποιό άλλο σοβαρό λάθος στα γραπτά μου. 

Δημοσ.

Τώρα γίνομαι κακιά αλλά θα σ' το πω σαν συμβουλή: προσωπικά δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να εμπιστευόμουν κάποιον να διδάξει οτιδήποτε στο παιδί μου, όταν δεν μπορεί τουλάχιστον να μιλήσει και να γράψει σωστά*. Όσον αφορά στο γραπτό σου λόγο, δε βάζεις τόνους και τα σημεία στίγμης τα χρησιμοποιείς με το σταγονόμετρο, πράγμα που σε κάνει αρκετά δυσνόητο -το ίδιο ισχύει και για τον TS, που έχει επιπλέον θέμα με την ορθογραφία-. Αν λοιπόν οι αγγελίες που βάζεις είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ποστ που γράφεις εδώ, μην απορείς γιατί δε σε παίρνουν.

*Δεν μπορώ να ξέρω πώς μιλάς, αλλά αν κάποιος υποψήφιος για ιδιαίτερα μού έλεγε συχνά-πυκνά (γιατί σποραδικά λάθη κάνουμε όλοι μας) διάφορα όπως "της διεθνής νομοθεσίας", "μένω στην οδός Κομνηνών" κ.ο.κ., θα τον απέρριπτα χωρίς δεύτερη σκέψη.

αν ψαχνεις για φιλολογο οντως δεν θα πρεπει να κανει λαθη, τωρα για μαθηματικα, φυσικη κτλ. δεν νομιζω οτι ειναι τραγικα τα πραματα.

παντως παιδια τα ιδιαιτερα μονο μεσω γνωριμιων, αγγελιες και αφισες σπανια αποδιδουν.

• Like 1
Δημοσ.

αν ψαχνεις για φιλολογο οντως δεν θα πρεπει να κανει λαθη, τωρα για μαθηματικα, φυσικη κτλ. δεν νομιζω οτι ειναι τραγικα τα πραματα.

παντως παιδια τα ιδιαιτερα μονο μεσω γνωριμιων, αγγελιες και αφισες σπανια αποδιδουν.

Δεν θα είχα πρόβλημα να με απορρίψει αρκει να ήταν τεκμηριωμένο. 

Δημοσ.

συμφωνω.

Για τους τόνους έχει δίκιο βέβαια. Κοιτα και για το άλλο έχει δικιο και Μαθηματικός να εισαι δεν γίνεται να εισαι ανορθόγραφος. Γιατι το παιδί θα μάθει κακές συνήθειες στον λόγο δνε θα ξέρει να γράψει.

Δημοσ.

Δεν ειναι αυτο το θέμα. Απλά τα ιδιαίτερα ειναι γενικά δύσκολα να τα βρείς εκτος αυτού αρκετοί σε παίρνουν τηλέφωνο και μετα αλλάζουν γνώμη αυτο μου το είπε και έμπειρος προπονητής της κολύμβησης που ειχα πάει το καλοκαίρι να μου κάνει κάποια μαθήματα λογω αυτού πλήρωσα 15 ευρώ παραπάνω οπως μου ειπε.Πέρα απο τους τόνους δεν νομίζω οτι υπάρχει καποιό άλλο σοβαρό λάθος στα γραπτά μου. 

Το συγκεκριμένο ποστ σου μια χαρά είναι, ένα άλλο μεγάλο που είχες γράψει με δυσκόλεψε να το διαβάσω.

Δε μιλάω για λάθη εκ παραδρομής (κι εγώ πιο πάνω μπερδεύτηκα και έγραψα "σημεία στίγμης") ή να σου φύγει πότε-πότε κάνα "η". Αναφέρομαι στους βασικούς κανόνες του γραπτού λόγου (σύνταξη, γραμματική, ορθογραφία, σημεία στίξης, συνοχή). Γενικά πάντως πιστεύω ότι ένας καλός καθηγητής πρέπει να έχει τις βασικές γνώσεις στους βασικούς τομείς. Μ' αυτόν τον τρόπο τον θαυμάζεις κιόλας, και σου δίνει ένα κίνητρο να διαβάσεις (ώστε να γίνεις σαν κι αυτόν κάποτε).

[παρένθεση]

Θυμάμαι τον καθηγητή μαθηματικών που μου έκανε ιδιαίτερα στην 3η λυκείου, ο οποίος μιλούσε και έγραφε άψογα, ήξερε ιστορία, ήξερε φυσική, ήξερε οικονομία, ήταν ενημερωμένος για τα πάντα. Μου είχε δώσει τεράστιο κίνητρο αυτός ο άνθρωπος, και θα τον θυμάμαι για πάντα ως τον καλύτερο καθηγητή που είχα ποτέ. Βέβαια ο συγκεκριμένος ήταν μια ιδανική περίπτωση.

[/παρένθεση]

• Like 1
Δημοσ.

Για τους τόνους έχει δίκιο βέβαια. Κοιτα και για το άλλο έχει δικιο και Μαθηματικός να εισαι δεν γίνεται να εισαι ανορθόγραφος. Γιατι το παιδί θα μάθει κακές συνήθειες στον λόγο δνε θα ξέρει να γράψει.

sorry αλλα τονους οταν πληκτρολογω μου ειναι δυσκολο να βαλω εκτος κι αν προκειται για επισημο κειμενο, μεσα στο φορουμ δεν σκαω και πολυ.

Δημοσ.

Ναι είναι σωστά ολα αυτα που γράφεις. Αν υπάρχει κάποιο λάθος στα μηνυματά μου να το επισημάνεις να το ελέγξω. ;)

Κατά την άποψή μου πάντα και εντελώς φιλικά (γιατί δεν είμαι κριτής ούτε αλάνθαστη, απλά ήθελα να σου πω γιατί εγώ προσωπικά δε θα έπαιρνα τηλέφωνο στην αγγελία σου) μόνο οι τόνοι και τα σημεία στίξης, που σου είπα και πριν, είναι αυτά που ίσως θα με έκαναν να προσπεράσω τη δική σου. Κι αυτό βέβαια με δεδομένο ότι έχω άλλες 30, 50, 100 μπροστά μου και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Όταν η αγγελία σου είναι εντελώς σωστή, δείχνεις περισσότερο σοβαρός και περισσότερο άξιος εμπιστοσύνης. Κάνεις δηλαδή μια καλή πρώτη εντύπωση που έχει μεγάλη σημασία.

sorry αλλα τονους οταν πληκτρολογω μου ειναι δυσκολο να βαλω εκτος κι αν προκειται για επισημο κειμενο, μεσα στο φορουμ δεν σκαω και πολυ.

Ε, εντάξει δε μιλάμε για το φόρουμ (μην κοιτάς εμένα που έχω πρόβλημα :-D ).

• Like 1
Δημοσ.

Ο ανταγωνισμός ειναι σκληρός. Οχι απλά μεγάλος. Ειδικά για δουλειές. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις θα τις έχω υποψιν μου.

• Like 1
Δημοσ.

Μερικές δικές μου παρατηρήσεις.

1.       Τα ιδιαίτερα είναι μια από τις δυσκολότερες δουλειές.

2.       Για να κάνεις μάθημα δεν αρκεί να έχεις γνώσεις. Χρειάζεται μεταδοτικότητα και υπομονή. Υπομονή μπορείς να την καλλιεργήσεις και να την αποκτήσεις αν δεν έχεις. Η Μεταδοτικότητα όμως είναι ταλέντο / χάρισμα και δεν μαθαίνεται. Η το έχεις ή όχι.

3.       Τιμές 3-6 ευρώ την ώρα για ιδιαίτερο θεωρώ ότι υποτιμούν τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, τους κόπους μου για το πτυχίο και εν τέλει δεν μου ακούγετε πρέπον μετά από τόσα χρόνια σπουδών να δουλεύω με μισθό μικρότερο από αυτόν ενός ανειδίκευτου εργάτη.

4.       Η ποιότητα στα ιδιαιτέρα μαθήματα δεν είναι άμεσα μετρίσιμο μέγεθος. Η ποσότητα των ωρών δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι γίνετε καλό ή κακό μάθημα.

Είμαι αντίθετος οι φοιτητές να κάνουν ιδιαίτερα (ειδικά όσοι μόλις πέρασαν σε κάποια σχολή και στην ουσία δεν διαφέρουν καθόλου από έναν μαθητή της Γ Λυκείου) για διάφορους λόγους. Προφανώς δημιουργούν πρόβλημα σε καθηγητές νόμιμους που προσπαθούν να καλύψουν τα έξοδα τους (που είναι σαφώς πολλά περισσότερα από αυτά ενός φοιτητή). Κανείς δεν μπορεί αν ανταγωνιστεί έναν φοιτητή που κάνει παράνομα ιδιαίτερα με 3 ευρώ την ώρα.

Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι οι μαθητές είναι άνθρωποι. Είναι παιδιά που έχουν ανάγκη να μορφωθούν. Δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και ο καθηγητής που θα κάνει ιδιαίτερα είναι υπεύθυνος για πολλά περισσότερα πράγματα εκτός από το να μάθει στο παιδί τον πολλαπλασιασμό.

Για να διδάξεις σε ιδιαίτερα / φροντιστήριο πρέπει να είναι καθηγητής στην ανάλογη επιστήμη και να έχεις περάσει κάποιες τυπικές και ψυχιατρικές εξετάσεις.

Για φοιτητές που σπουδάζουν π.χ. Επιστήμη υπολογιστών και βγαίνουν στη γύρα κάνοντας ιδιαίτερα σε μαθηματικά, φυσική, χημεία, ιστορία κ.τ.λ. τι να πω… το βρίσκω απλά τραγικό ,απαράδεκτο και κατά πάσα πιθανότητα ισοδυναμεί με τη καταστροφή των μαθητών.

Με βάση τον νόμο τουλάχιστον ισχύουν πάνω κάτω τα παρακάτω :

Ο Μαθηματικός επιτρέπεται να διδάξει Μαθηματικά, Γεωμετρία, Στατιστική, Φυσική νομίζω μόνο σε Γυμνάσιο (στο Δημόσιο) και παλιότερα και Η/Υ – Προγραμματισμό. Τίποτα άλλο και φυσικά όχι έκθεση , ιστορία και γενικά φιλολογικά μαθήματα.

Αντίστοιχα ο Φυσικός επιτρέπετε κατά τον νόμο να διδάσκει συγκεκριμένα μαθήματα (όχι μαθηματικά όμως).

Ο Βιολόγος ή ο Χημικός μπορεί να διδάξει και τα δύο μαθήματα.

Ο φιλόλογος μόνο φιλολογικά και ιστορικά μαθήματα.

Ο «Πληροφορικός» μόνο Πληροφορική / Προγραμματισμό.

• Like 3
Δημοσ.

Για να διδάξει σε φροντιστηριο πρέπει να έχει βασικα προυπηρεσία και έτοιμες σημειώσεις πανω στο μάθημα που θα του ζητηθεί. Εγω για παράδειγμα εχω και παιδαγωγική επάρκεια κατι που μου δίνει το δικαίωμα να μπω σε αίθουσα να διδάξω πανω στο αντικειμενό μου. Πιστεψέ με δεν συγκίνησε κανέναν απο τους φροντιστές.Και δεν ειχα βάλει εγω αγγελία.Αυτοί έβαλαν και τους πήρα τηλέφωνο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...