kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Έχω το Stora της Netgear. http://www.amazon.com/NETGEAR-Network-Attached-Storage-MS2110/dp/B002O3W2OI. Το έχω συνδέσει πάνω στο modem/router της wind (ZXDSL 931WII) στο οποίο έχω ανοιχτό το wifi (για κινητά κλπ) αλλά το βασικό pc συνδέεται ενσύρματα μαζί του μέσω homeplug (devolo 200). Το πρόβλημα είναι ότι οι ταχύτητες από και προς το NAS είναι πολύ χαμηλές, δε ξεπερνούν τα 5.50 MB/sec. Τα 5 MB/sec είναι λίγα για να δω FullHD ταινία χωρίς να τα μεταφέρω τοπικά. Προσφάτως άλλαξα όλα τα καλώδια ethernet σε cat5e, δεν είδα κάποια διαφορά. Θεωρητικά, έπρεπε να φτάνει η ταχύτητα τα 20 MB/s τα οποία δεν έχω δει ποτέ. Επίσης, αυτό το διαπίστωσα σήμερα, ακόμα και η αντιγραφή από τον δίσκο του Stora προς 2 usb sticks (στη θύρα του Stora), δε ξεπερνά την παραπάνω χαμηλή ταχύτητα. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλο σκληρό, ένας WD στις 7200 στροφές είναι, δε μπορώ να πιστέψω ότι έχει κάποιο πρόβλημα! ??? Έχετε καμιά ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει; Είναι hardware περιορισμός του Stora (αλλά τότε γιατί άλλοι πιάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες) ή κάτι που δεν κάνω καλά; Έχει νόημα να μπει εκεί ανάμεσα κάποιο switch;
poihths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 καταρχην συνεδεσε το απευθειας στο πισι γιατι yparxei μεγαλη πιθανοτητα να σε καθυστερεί το powerline
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 110 με 120 Mbps είναι η ταχύτητα που δείχνει το πρόγραμμα της Devolo. Έπρεπε να πιάνω ένα 15άρι MB/sec.
poihths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 ασε τι λεει το προγραμμα ... κανε πρώτα απευειας συνδεση για να είμαστε σιγουροι (εχω κγω devolo )επιπλέον ελπίζω να μην επαληθευτω... γενικα τα ΝΑS σαυτες τις τιμές ειναι εξαιρετικα αργα γτ εχουν πολυ αδυναμο CPU
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Έχει αδύναμο cpu, πολύ. Απ' ευθείας συνδεδεμένο στο pc ανέβηκε λιγάκι μέχρι τα 8 MB/sec. Που σημαίνει ότι κάτι κόβει το homeplug. Παίζει αφαιρώντας πχ τις συσκευές που έχω πάνω στα devolo να κερδίσω κάτι;
poihths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 το devolo πρεπει να τοχεις μονο του στη πριζα ... ουτε καν πολυμπριζο ναχιε διπλα , επιπλεον για να αυξησεις λιγο τη ταχυτητα μπορεις να βαλεις σταθεροποιητη τασης μπροστα απο συσκευες που δημιουργούν θορυβο στη γραμμη όπως είναι οι φορτιστες... βασικα τα 5ΜΒ/sec πιστευω οτι φτανουν για full HD , δοκιμασες καποιον αλλο player?? το vlc ???
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Άφησα μόνα τους τα devolo, παραπάνω από 5,50 MB/sec δεν πήγε. Μιλάμε και για διαφορετικές φάσεις και διαφορετικούς ορόφους (μεζονέτα). Το πρόγραμμα της devolo δείχνει λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης τώρα. Κατά πάσα πιθανότητα, με περιορίζει η cpu του Stora.
poihths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 ειναι σε αποσταση δηλαδη ?? δυσκολα σε βλεπω να ανεβαινεις , δοκιμασε με το vlc μήπως δεν εχεις σπασίματα σε ταινίες
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ε, μια απόσταση την έχουν λόγο ορόφου, γι' αυτό τα πήρα άλλωστε, για να μην κρεμάω καλώδια από την εσωτερική σκάλα και πάθει φρίκη η γυναίκα. Το vlc παίζει χωρίς πρόβλημα τη συγκεκριμένη ταινία (25 Giga αρχείο, overall bitrate 28 Mbps) αλλά έχω άλλο θεματάκι με τον ήχο που δεν είναι της παρούσης (δεν μου παίζει ο εξωτερικός ενισχυτής καθόλου dts μέσω spdif και δε βλέπω ρυθμίσεις). Γενικά, τα 5 MB/sec θα έπρεπε να είναι αρκετά, όπως λες. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2013 από kirileman
haHa Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Ε, μια απόσταση την έχουν λόγο ορόφου, γι' αυτό τα πήρα άλλωστε, για να μην κρεμάω καλώδια από την εσωτερική σκάλα και πάθει φρίκη η γυναίκα. Το vlc παίζει χωρίς πρόβλημα τη συγκεκριμένη ταινία (25 Giga αρχείο, overall bitrate 28 Mbps) αλλά έχω άλλο θεματάκι με τον ήχο που δεν είναι της παρούσης (δεν μου παίζει ο εξωτερικός ενισχυτής καθόλου dts μέσω spdif και δε βλέπω ρυθμίσεις). Γενικά, τα 5 MB/sec θα έπρεπε να είναι αρκετά, όπως λες. Tα 5MB/sec ειναι οριακα για 28mbps.. Θα κανει λογικα σπασιματα που και που. ------------------------ Αυτα τα φθηνα nas ειναι απατη. Βλεπεις gigabit ethernet και λες οκ εδω ειμαστε, για να δεις τελικως οτι δεν μπορεις να περασεις τα 10ΜΒ/sec.
poihths Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Tα 5MB/sec ειναι οριακα για 28mbps.. Θα κανει λογικα σπασιματα που και που. ------------------------ Αυτα τα φθηνα nas ειναι απατη. Βλεπεις gigabit ethernet και λες οκ εδω ειμαστε, για να δεις τελικως οτι δεν μπορεις να περασεις τα 10ΜΒ/sec. οραιακά δεν ειναι ακριβώς... 5MB/sec = 40Μbit/sec αλλα σίγουρα παιζει ρόλο και ο player... το αρχειο ποσο μεγαλο είναι ... τι μορφης είναι κλπ υ.γ αν διαβασεις σε αλλα ποστς για powerlines θα δεις οτι ειναι πολυ ευαισθητα γενικως σε διαφορες συσκευες.. σε μενα επιανα ταχύτητες 40-50Μbit και όταν εβαζα εναν συγκεκριμένο φορτιστή σε πριζα (αρκετα μακρια και απ τα 2 powerlines) επεφτε η ταχυτητα στο μισο , το ίδιο συνεβαινε όταν αναβα το φως(λαμπα οικονομικη) τωρα θα μου πεις και τι να κανω να κλεινω και τα φώτα?? οχι απλα μπορεις να βρεις καποιες μικρες πατεντες για να βελτιώσεις την αποδοση. βεβαια το καλωδιο ειναι η καλύτερη λύση , αν περναγες καναλι δε ενοχλουσε τοσο πολυ τη συζυγο (ελπιζω )
kirileman Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Tα 5MB/sec ειναι οριακα για 28mbps.. Θα κανει λογικα σπασιματα που και που. ------------------------ Αυτα τα φθηνα nas ειναι απατη. Βλεπεις gigabit ethernet και λες οκ εδω ειμαστε, για να δεις τελικως οτι δεν μπορεις να περασεις τα 10ΜΒ/sec. FullHD ταινία των 6-7 GB βλέπω κανονικά. Στα 26 GB δε μπορώ να δω, όμως ο vlc το παίζει αλλά όχι με τον ήχο που θέλω (μπορεί να το φτιάξω αυτό). Το stora είναι ένα πολύ φθηνό NAS αυστηρά για οικιακή χρήση. Και μόνο για τα torrents που έχει κατεβάσει/ανεβάσει και εξακολουθεί να διαχειρίζεται, τα έχει βγάλει τα λεφτά του.
haHa Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 οραιακά δεν ειναι ακριβώς... 5MB/sec = 40Μbit/sec αλλα σίγουρα παιζει ρόλο και ο player... το αρχειο ποσο μεγαλο είναι ... τι μορφης είναι κλπ 40mbps ειναι οριακα για ταινια με bitrate 28mbps που αν δεν ειναι constant, τοτε σε καποιες σκηνες ειναι μεγαλυτερο το bitrate. Επιπλεον, ακριβως επειδη τα powerlines δεν ειναι οτι πιο σταθερο και εξαρτωνται κ απο αλλους παραγοντες(οπως γραφεις κ μονος σου), μπορει να πεσει σε καποιες στιγμες η ταχυτητα πιο κατω απο 40mbps. Το stora είναι ένα πολύ φθηνό NAS αυστηρά για οικιακή χρήση. Και μόνο για τα torrents που έχει κατεβάσει/ανεβάσει και εξακολουθεί να διαχειρίζεται, τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Δεν διαφωνω. Απλα επισημαινω οτι ειναι συχνο αυτο το προβλημα. Και εγω πχ πριν μερικα χρονια νομιζα οτι θα μου αρκουσε ενα τετοιο nas απο την στιγμη που ειχε gigabit. Δεν μου περναγε καν απο το μυαλο οτι δεν μπορουν να ξεπερασουν τα 10MBps. Δεν ξερω ποσο κανει Ελλαδα αυτο το nas, αλλα πια με 150-200€ παιρνεις diskless nas με σχετικα καλες επιδοσεις(~50MB/sec) και με 70€ παιρνεις nas με 30MB/sec ή με 100€ παιρνεις nas με 35MB/sec . Ε, μια απόσταση την έχουν λόγο ορόφου, γι' αυτό τα πήρα άλλωστε, για να μην κρεμάω καλώδια από την εσωτερική σκάλα και πάθει φρίκη η γυναίκα. Kαλα, τα εσωτερικα καλωδια ειναι απαγορευμενα απο το γυναικειο φυλο! Αλλα τα εξωτερικα? Εγω ετσι παιζω. Φθηνοτερα , ταχυτερα και future proof με cat6. 2 τρυπες στον τοιχο ειναι, μπορεις να τις κανεις χωρις να σε καταλαβει!
kirileman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Αλλα τα εξωτερικα? Εξωτερικά; Από παράθυρα, μπαλκόνια και έτσι;
haHa Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Εξωτερικά; Από παράθυρα, μπαλκόνια και έτσι; Οχι απο παραθυρα κ μπαλκονια(αλλα κοντα σε αυτα!), αλλα με τρυπα στον τοιχο σε μερος που βολευει. Το βαζεις κολλητα πχ στην υδροροη σε σωληνακι παρομοιου χρωματος με το κτιριο και δεν φαινεται σχεδον καθολου. Μπορεις να το βαλεις και μεσα στην υδροροη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα