Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατάλαβα ότι εννοούσες τρύπες και σωλήνες εξωτερικά. Δεν είναι εφικτό εδώ γιατί στη συγκεκριμένη (πλάγια) όψη δεν υπάρχουν εξώστες και δε θα στήσω σκαλωσιές για ένα καλώδιο. Είτε θα βολευτώ έτσι (που ουσιαστικά, μόνο τις πολύ μεγάλες fullhd ταινίες δε μπορώ να δω), είτε θα βρω τρόπο να περάσω καλώδιο όσο πιο διακριτικά γίνεται από την εσωτερική σκάλα. Αν βρω ευκαιρία, ίσως δοκιμάσω με κάποιο καλύτερο NAS και αν δω ότι έχω μεγαλύτερες ταχύτητες -πάντα μέσω των homeplug-, ίσως αλλάξω μόνο NAS (που είναι και η πιο ακριβή λύση, βέβαια).

Δημοσ.

M@λακία. Τώρα είδα ότι το vdsl modem της wind δεν έχει Gigabit. Οπότε να πάω αρχικά για ένα switch που δεν έχω;

Nαι.

Αν κ προσωπικα θα πηγαινα για gigabit modem router, δεν ειναι πολλα περισσοτερα χρηματα απο το switch και θα το εχεις για χρονια.

Καποια ποιοτικα, γρηγορα gigabit router της Netgear με δυνατο wireless και αρκετα features , αρχιζουν απο 50€.

Πραγματικα αν θελεις να σκεφτεις λιγο μελλοντικα(να εισαι καλυμενος πχ για 5 χρονια):

δινεις 50€ για για gigabit modem και κανα 30€ για καλο καλωδιο και εχεις ολο το σπιτι σου με gigabit.

Πουλας και το netgear stora για καποιο ποσο (πχ 50?, δεν ξερω) και παιρνεις με 70€ ενα που να πιανει αξιοπρεπεις ταχυτητες.

αρκει να παρεις ftp αν ειναι εξωτερικο για να μην εχεις προβλημα με παρεμβολες

Αλλα μεσα σε ενα σωληνακι ειναι σχεδον υποχρεωτικο να μπει αν θελεις να κρατησει χρονια κ να ειναι προστατευμενο απο καιρικες συνθηκες, τριψιμο στον τοιχο κλπ.

Δημοσ.

Κατάλαβα ότι εννοούσες τρύπες και σωλήνες εξωτερικά. Δεν είναι εφικτό εδώ γιατί στη συγκεκριμένη (πλάγια) όψη δεν υπάρχουν εξώστες και δε θα στήσω σκαλωσιές για ένα καλώδιο.

Ουτε καν παραθυρο?

Εγω ετσι το εκανα.

Μόντεμ vdsl στα 50 ευρώ; Ποιό λες;

Εκ παραδρομης γραφτηκε το modem. Router εννοουσα, πχ :

http://www.skroutz.gr/s/309860/NetGear-WNR3500L-100PES.html

(στο εξωτερικο, πχ amazon.co.uk παιζουν κ φθηνοτερα)

Εγω αγορασα πριν 3 χρονια ενα ποιοτικο, gigabit, 802.11n router, dual band , με εξτρα ssid για guests(ωστε οι επισκεπτες να μην μπαινουν στο δικτυο σου) ,  με usb για sharing σκληρου ή εκτυπωτη + αλλα features και εχω αυτο για router του δικτυου.

Το φθηνιαρικο modem του εκαστοτε παροχου εκτελει μονο χρεη modem και ετσι εισαι ανεξαρτητος απο τεχνολογιες adsl/adsl2/vdsl κλπ.

------------------------------------------

Πολλες φορες δινουμε χρηματα για hardware, για ακομα πιο γρηγορο hardware κλπ και ξεχναμε οτι ενα καλο,ποιοτικο router μπορει να αναβαθμισει αισθητα την αισθηση της ταχυτητας(λογω πιο γρηγορου networking και internet) που αποκομιζουμε απο τις συσκευες μας.

Ενα καλο router ειναι βασικο για ενα σπιτι με αρκετες συσκευες.

Δημοσ.

Εγω αγορασα πριν 3 χρονια ενα ποιοτικο, gigabit, 802.11n router, dual band , με εξτρα ssid για guests(ωστε οι επισκεπτες να μην μπαινουν στο δικτυο σου) ,  με usb για sharing σκληρου ή εκτυπωτη + αλλα features και εχω αυτο για router του δικτυου.

Το φθηνιαρικο modem του εκαστοτε παροχου εκτελει μονο χρεη modem και ετσι εισαι ανεξαρτητος απο τεχνολογιες adsl/adsl2/vdsl κλπ.

+100000000000 με προλαβες στη στροφη

Δημοσ.

Θα το σκεφτώ για router, δε θέλω να προσθέτω στο σαλόνι επιπλέον συσκευές και καλώδια κλπ, άντε ένα switch που είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά πολύ φθηνό και διακριτικό. Δηλαδή, καλύτερα να τα σκάσω για ένα draytek να τελειώνω.

Προτείνετε κάποιο router, πάντως, έως 50 ευρώ.

http://www.skroutz.gr/s/2185131/TP-LINK-TL-WDR3600.html ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα το σκεφτώ για router, δε θέλω να προσθέτω στο σαλόνι επιπλέον συσκευές και καλώδια κλπ, άντε ένα switch που είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά πολύ φθηνό και διακριτικό. Δηλαδή, καλύτερα να τα σκάσω για ένα draytek να τελειώνω.

Προτείνετε κάποιο router, πάντως, έως 50 ευρώ.

http://www.skroutz.gr/s/2185131/TP-LINK-TL-WDR3600.html ???

Ποσο μεγαλυτερο νομιζεις ειναι ενα router απο ενα switch? Ελαχιστα.

Ξεκινανε απο 20€ περιπου τα gigabit switch.

Αλλα με 50€ που κανει gigabit router εισαι καλυμμενος για χρονια , ανεξαρτητος απο το router του παροχου, εξτρα δυνατοτητες, καλυτερο wireless, σοβαρο routing κλπ.

Aπλα σκεψου ποσες συσκευες συνδεονται καθημερινα στο ρουτερ σου , ποσο κοστιζουν αυτες οι συσκευες και ποσο θα αναβαθμιστει το δικτυο σου (και κατ επεκταση το interaction των συσκευων) με ενα σοβαρο router.

---------

Tp-link και ποιοτικο ειναι εννοιες που δεν πανε μαζι. Aν και το συγκεκριμενο βλεπω οτι εχει δυνατο cpu, 128ΜΒ ram και παιρνει openwrt. Δεν φαινεται καθολου ασχημο, απλα τσεκαρε review.

Στα 50€ δες το netgear WNR3500.

To netgear WNR3500L στα 60€ παιρνει και openwrt firmware.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Τελος, εχε υποψην σου οτι μερικα απο αυτα τα ρουτερ εχουν και usb για sharing σκληρου.

Το δικο μου νομιζω πως φθανει τα 15MB/sec σε μεταφορα(νομιζω ομως,δεν ειμαι σιγουρος), πιο γρηγορα απο το nas σου.

Κατι που μου φαινεται περιεργο βεβαια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει, θα ρίξω μια ματιά σε ρουτεράκια. Τα cat6 είναι απαραίτητα ή κάνω τη δουλειά μου με τα cat5e που έχω ήδη;

Μια χαρα κανεις δουλεια με cat5e, κανουν για gigabit.

Cat6 (φθανει 10gigabit) θα εβαζες αν περναγες τωρα καλώδιο για να εισαι καλυμμενος για 10 χρονια τουλαχιστον.

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...