Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα την βοηθεια σας για επιλογή καφετιερας. Ειμαι μεταξυ 2:
1. Link.png Site: Delonghi Icona με 103€

2. Link.png Site: Philips Saenco με 85€

Αρχικα σκεφτηκα μηχανη με καψουλες αλλα το κοστος για καθε καθε ροφημα με απετρεψε. Θελω την μηχανη μονο για καφεδες ( esresso και capuccino). Εχετε καποια παρομοια και αν ναι, σας αρεσει ο καφες μεχρι τωρα? :)

Υπαρχει και μια τριτη επιλογη με λιγοτερα χρηματα : 
3. Link.png Site: Delonghi EC150 με 73€

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας ! :) 
Αξιζει τα παραπανω χρηματα η συγκεκριμενη Gaggia που προτεινετε?
Ο χρονος δεν με πειραζει, αφου και οι μηχανες με αλεσμενο καφε δεν χρειαζονται πανω απο 5 λεπτα για να τον ετοιμασουν. Αντιθετα σκεφτομαι το κοστος ανα μεριδα, με τους nespresso απο οτι ξερω να δουλευουν με καψουλες με αξια ενος καπουτσινο περιπου 50 λεπτα.

Δημοσ.

Αξιζει.

Εχει πολλες ποικιλιες απο 0.13-0.45€. Εγω χρησιμοποιω αυτες των 0.35-0.38 και ειμαι ευχαριστημενος. 

Αφου εχεις χρονο μη παρεις με καψουλες.

Δημοσ.

Ο χρονος δεν με πειραζει, αφου και οι μηχανες με αλεσμενο καφε δεν χρειαζονται πανω απο 5 λεπτα για να τον ετοιμασουν. Αντιθετα σκεφτομαι το κοστος ανα μεριδα, με τους nespresso απο οτι ξερω να δουλευουν με καψουλες με αξια ενος καπουτσινο περιπου 50 λεπτα.

θενε σιγουρα πανω απο 5 λεπτα για να ζεσταθει το νερο. Πχ στην delongi ec155 θελει 30 λεπτα

Εαν δεν παρεις με καψουλα, πρεπει να παρεις μυλο. Κατα την γνωμη μου δεν αξιζει η συγκεκριμενη Gaggia. Το πιο vfm ειναι η Gaggia Classic απο το amazon (αγγλικο).

Edit: Δεν εχει καμια διαφορα με αυτη https://www.skroutz.gr/s/2806528/Philips-Saeco-HD8423.html

η σειρά των gran gaggia δεν εχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα των gaggia παρά μόνο στο όνομα, είναι philips και εχει ακριβώς τα ίδια μέρη με τις saeco hd ομοίως κατασκευής philips

Μπες στο http://www.greekespresso.gr/forum/

Δημοσ.

θενε σιγουρα πανω απο 5 λεπτα για να ζεσταθει το νερο. Πχ στην delongi ec155 θελει 30 λεπτα

Ορίστε; 30 λεπτά για τι πράγμα; Ο θερμοσίφωνάς μου θέλει 10.

Δημοσ.

Ορίστε; 30 λεπτά για τι πράγμα; Ο θερμοσίφωνάς μου θέλει 10.

τι θερμοσίφωνα έχεις; ο δικός μου δεν βράζει καφέ πάντως.

• Like 2
Δημοσ.

στην Gaggia Classic που θεωρειτε γρηγορος ο χρονος θελει 15-20 λεπτα

Εγω ενω καθομουνα σχεδον 1 μηνα και διαβαζα για το τι καφετιερα να παρω διαβαζω ολα εκτος απο αυτες με τις καψουλες (γιατι δεν με ενδιαφεραν) τωρα μαλλον θα παω σε μια με καψουλες (και πρεπει να βρω πληροφοριες)

Ειμαι σε μια απο αυτες https://www.skroutz.gr/c/437/kafetieres.html?from=autocomplete&keyphrase=illy+iperespresso

Δημοσ.

Μιλάμε για κάτι άλλο από το πόσο χρόνο χρειάζεται να ζεσταθεί το νερό σε μια μηχανή εσπρέσσο ώστε να είναι έτοιμο να ψεκαστεί στο δοχείο με τη δόση του καφέ;

Γιατί 30 λεπτά μου φαίνεται ανεξήγητα πολύς χρόνος.

Δημοσ.

Στην Gaggia που εχω εγω μεχρι να βάλω τον καφέ στην μηχανή, η μηχανή ειναι έτοιμη, 30-40 δευτερόλεπτα, προφανώς μιλαει για τις επαγγελματικές μηχανές που εχουν οι καφετέριες, των 5-6 χιλιάδων ευρω

ΥΓ

Αυτές οι μηχανες πραγματι αργούν γιατι σηκώνουν πιεση την οποια αποθηκεύουν και οποτε γυρισεις τον διακόπτη την απελευθερώνουν σε δοχείο υψηλης πιεσης (κατι σαν την χύτρα ταχύτητας), οι μικρες οικιακές δεν χρειάζεται να σηκώσουν πιεση, άπλα οταν γυρνάς τον διακόπτη τοτε πρεσαρουν με μια μικρη τρόμπα που εχουν μέσα και δημιουργούν ατμο, δεν τον αποθηκεύουν κάπου οπως οι μεγάλες. Ο χρόνος το 30-40" αρκει για να ζεσταθεί μονο η κεφαλή απο οπου θα περάσει το νερο και θα ατμοποιηθεί.

Δημοσ.

Οι Gaggia είναι κορυφαίες μηχανές. Αξίζουν με το παραπάνω αν διαθέτεις τέτοιο budget . Επίσης για οποιαδήποτε απορία σου μπορείς να ρωτήσεις εδώ:  http://www.greekespresso.gr/forum/index.php?sid=eb9ae9e66ab00b66f7cb801f1b3590cb

Δημοσ.

Από ότι λεει στο tutorial Link.png Site: στο 1:55  ( οσο μπορει να ειναι αξιοπιστο) "after approximately 1 minute". Αρα σιγουρα οχι τοσος χρονος που αναφερεις :)

Αναφερομαι στη delonghi ECO 310 που σκεφτομουνα στο αρχικο μου ποστ.

Μετα απο αρκετο ψαξιμο δεν εχω καταληξει καπου ακομα. 

Το budjet μου ειναι μεχρι 110€ max. Κλεινω προς delonghi ΕCO 310 παντως.

Αν εχετε καποια αλλη προταση απολυτως ευπροσδεκτη. :) Και αφου saeco = gran gagia η 2η επιλογη  μου προς το παρον ειναι η philips saeco.

Δημοσ.

Από ότι λεει στο tutorial Link.png Site: στο 1:55  ( οσο μπορει να ειναι αξιοπιστο) "after approximately 1 minute". Αρα σιγουρα οχι τοσος χρονος που αναφερεις :)

Αναφερομαι στη delonghi ECO 310 που σκεφτομουνα στο αρχικο μου ποστ.

Μετα απο αρκετο ψαξιμο δεν εχω καταληξει καπου ακομα. 

Το budjet μου ειναι μεχρι 110€ max. Κλεινω προς delonghi ΕCO 310 παντως.

Αν εχετε καποια αλλη προταση απολυτως ευπροσδεκτη. :) Και αφου saeco = gran gagia η 2η επιλογη  μου προς το παρον ειναι η philips saeco.

καλυτερα ρωτα ή διαβασε στο http://www.greekespresso.gr/forum/ για το ποια θα παρεις. Και εγω ψαχνομαι να παρω αλλα μαλλον θα παω σε καψουλες γιατι δεν εχω χρονο.

Μην ξεχασεις να παρεις και κανενα μυλο

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα της Delongh EC155. Σε αυτό το εύρος τιμών δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω οι άλλες.

Όσον αγορά τον χρόνο προθέρμανσης... στο manual η δική μου (ec155) γράφει μισή ώρα... δεν ξέρω για ποιον λόγο... Μια χαρά καφέ κάνει και σε μισό λεπτό που ανάβει το λαμπάκι. Μήπως αναφέρεται στην παρασκευή αφρόγαλου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...