panagos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Καταρχάς, κακώς προσπαθούμε να βγάλουμε συγκεκριμένο συμπέρασμα από κάτι τόσο γενικό, όπως "τα ζώα". Καλύτερα να μιλάμε για κάθε είδος ξεχωριστά, γιατί μην ξεχνάμε πως και ο άνθρωπος, ζώο είναι (με τη βιολογική έννοια κυρίως). Η ζήλια, δεν είναι ανθρώπινο "κατασκεύασμα". Υπάρχει στη φύση και αποτελεί τεράστιο μέρος της πνευματικής εξέλιξης των ειδών. Τόσο τεράστιο, που υπάρχει, από τον σκύλο μέχρι στον άνθρωπο - το πιο προχωρημένο, πνευματικά, είδος του πλανήτη. Είδη που δεν νιώθουν ζήλια, είναι γιατί δεν μπορούν (ακόμα) και όχι επειδή δεν τους το επιτρέπει το.. επίπεδό τους. Τα σκυλιά ζηλεύουν και πολύ μάλιστα. Συνήθως ζηλεύουν αν αισθανθούν παραμελημένα από τον άνθρωπο, σε σχέση με άλλο σκυλί ή κατοικίδιο, ζηλεύουν ακόμα και τους ανθρώπους που έρχονται σε στενή επαφή (αγκαλιές, φιλιά) μπροστά τους. Τώρα, από που έβγαλες, Νίκοτσ, το συμπέρασμα ότι επειδή τσακώνονταν οι σκύλες σου, ζήλευαν; Έτρωγαν εκείνη την ώρα; Ο τσακωμός δεν σημαίνει ζήλια απαραίτητα.. Μερικά ζώα πάντως, όχι μόνο ζηλεύουν, αλλά αντιλαμβάνονται και την αδικία. Take a look:
bilis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Nαι τα πραγματα ειναι πραγματι περιπλοκα. Και αδικουνται οι καταστασεις οταν εγκλωβιζονται στις ιδιες λεξεις για καθε περιπτωση. Δηλ εφοσων υπαρχουν 'βαθμιδες' ζωων με διαφορετικη αντιληψη και νοημοσυνη, το ιδιο σε διαφορετικη βαθμιδα ανηκουν και τα συναισθηματα καθε φορα. Δηλ. αλλο ο φοβος που νιωθει ενα ελαφι πχ που το κηνυγαει μια τιγρης, και αλλο ο φοβος που νιωθει ενας ανεργος για το μελλον του πχ. Χρησιμοποιουμε την ιδια λεξη, ομως εντελως διαφορετικες οι αιτιες που δημιουργουν το συναισθημα, αρα διαφορετικο ειναι και το συναισθημα στην ουσια. Το ιδιο και η ζηλεια. Τα ζωα δηλ δεν νιωθουν σε καμμια περιπτωση τη ζηλεια αυτην που 'επινοησε' ο ανθρωπος, λογω των κοινωνικων καταστασεων. Αυτο εννουσα ανθρωπινο 'κατασκευασμα' . Γιατι οταν λεμε ζηλεια στους ανθρωπους ολοι το ιδιο καταλαβαινουμε: ζηλια για κατι που δεν εχω και θα ηθελα να εχω(αντικειμενο ή ανθρωπος). Και ισως επειδη δε μπορω ή και ακομα χειροτερα οταν δε με θελει αυτο) . Συνειδητα ολα αυτα. Ενω στα 'κατωτερα' ζωα η συνειδητοτητα αυτη ειναι πιο χαμηλα . Δηλ εχουν την αναγκη και θελουν κατι (πχ αγαπη) και την επιδιωκουν πιο πολυ με τη σταση τους, απλα αυτο 1
Galatea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δεν πλακώνονται για πλάκα τα σκυλιά όπως οι γάτες; Υπονοείς ότι οι γάτες είναι εριστικά ζώα; Που το ξανάκουσες αυτό; Πάντως οι γάτες ζηλεύονται και μεταξύ τους, ζηλεύουν και τους ανθρώπους. Κατά τα άλλα ενοχλούμαι όποτε κάποιος τις λέει ζηλιάρες κι εκδικητικές.
ikaruga24 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Υπονοείς ότι οι γάτες είναι εριστικά ζώα; Που το ξανάκουσες αυτό; Πάντως οι γάτες ζηλεύονται και μεταξύ τους, ζηλεύουν και τους ανθρώπους. Κατά τα άλλα ενοχλούμαι όποτε κάποιος τις λέει ζηλιάρες κι εκδικητικές. Σε ενοχλει? Μηπως ζηλευεις? Θελεις να σε πουν και εσενα ζηλιριαρα ισως?
Galatea Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Σε ενοχλει? Μηπως ζηλευεις? Θελεις να σε πουν και εσενα ζηλιριαρα ισως? ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ. ΖΗΛΕΥΩ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΖΗΛΙΑΡΑ ΚΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ! ΝΙΑΟΥ 1
noob Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Τι μπορεί να έκανε την μικρότερη να αρχίσει καβγά ? ειμαι σίγουρος οτι ηταν αυτή γιατι τις τελευταίες μέρες ηταν νευρική και αγρίευε με το γάλο Τον γάλο σου πάντως νίκοτς από την φάτσα του τον κόβω πολύ ζουλιάρ. Στη θέση σου δε θα τον άφηνα να πλησιάσει τις σκύλες. Θα τον έδενα.
nicoc89 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Τον γάλο σου πάντως νίκοτς από την φάτσα του τον κόβω πολύ ζουλιάρ. Στη θέση σου δε θα τον άφηνα να πλησιάσει τις σκύλες. Θα τον έδενα. όχι ρε , καλός ειναι , τον βάλαμε με τις κότες και του επιτέθηκαν και τον τσιμπούσαν και η μία η σκύλα μου(αυτή που όρμαγε στην άλλη κ αγρίευε με τον γάλο όπως είχα πει) όρμισε στην περίφραξη του κοτετσιού κ έκανε σα λυσσασμένη να μπει μέσα . Μπήκε η μάνα μου στο κοτέτσι να βγάλει τον γάλο και της επιτέθηκαν οι κωλόκοτες, έπρεπε να είχα μπει εγώ θα είχαν φύγει πετώντας με κλοτσιές . τον βγάλαμε έξω πάλι με τις σκύλες και ηρέμησαν κ οι σκύλες , ηρέμησε κ αυτός . τελικά θα τον κρατήσουμε για κατοικίδιο και θα αγοράσουμε γαλοπούλα για Χριστούγεννα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα