Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Αρχικά να ευχαριστήσω το φορουμ και όλους όσους έχουν δώσει τη γνώμη και την εμπειρία τους σχετικά με τη θέρμανση ειδικά στο θέμα θερμοπομποί, καλοριφέρ λαδιού κτλ κτλ.

Παραθέτω το θέμα μου με όσο πιο κατατοπιστικές πληροφορίες μπορώ και επειδή πρόκειται για δύσκολο διαμέρισμα πιστεύω ότι θα βοηθήσει και άλλους να πάρουν μια ιδέα για το δικό τους διαμέρισμα. Δεν ζητάω τις τέλεις απαντήσεις ή ακριβή νούμερα γιατί ξέρω ότι είναι πολύ σύνθετο το θέμα. Ούτε να μπούμε στη διαδικασία του τί είναι καλύτερο - έχουν συζητηθεί σε άλλα threads τα μείον και τα συν για τους τρόπου θέρμανσης. Έχουμε σχεδόν αποφασίσει να πάρουμε θερμοπομπούς (αλλά ύστερα από την αναζήτηση εδώ μέσα σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα τα καλοριφέρ λαδιού για το συγκεκριμένο διαμέρισμα αλλά το φοβάμαι λίγο στην κατανάλωση).

Ανάλυση διαμερίσματος (55τ.μ.) και αναγκών:

• Σαλόνι 27 τετραγωνικά (σαλόνι κουζίνα μαζί) και 10-12 το δωμάτιο. τα υπόλοιπα μπάνιο και βεράντες. Για το μπάνιο δεν μας νοιάζει. έχει βεράντα στο σαλόνι και στο δωμάτιο.
  • είναι 4ου (και τελευταίου) ορόφου στα Πευκάκια (Αθήνα) απέναντι από τον ηλεκτρικό 
  • Στο σαλόνι μπαίνει ήλιος από τις 11-12μμ και μετά (άρα είναι Νότιο νομίζω)
  • Σαλόνι μπαλκόνι και δωμάτιο κοιτάνε ακάλυπτο.
  • Είναι παλιά πολυκατοικία και το διαμέρισμα βάλλεται από παντού μιας και δεν έχει άλλα διαμερίσματα ή πολυκατοικία ενωμένη: βάλλεται από την ταράτσα όπου δεν έχει μόνωση από την αριστερή μεριά του (αριστερά του σαλονιού) από μπροστά που είναι τα μπαλκόνια και από την δεξιά  μεριά του (που είναι το δωμάτιο).
  • Τα κουφώματα μπαλκονόπορτες κτλ της κουζίνας του σαλονιού και του δωματίου είναι πολύ καλής ποιότητας με διπλά τζάμια.
  • Τέλος αποφασίσαμε ότι από Σεπτέμβριο του 2014 θα μετακομίσουμε ( και δεν σκοπεύουμε να ξαναμείνουμε στο διαμέρισμα αυτό και γενικά σε πολυκατοικία ξανά παρά σε μονοκατοικία- αν το καταφέρουμε βέβαια!!!! ) οπότε θέλουμε να προχωρήσουμε σε κάτι που θα μπορούμε να το πάρουμε και μαζί μας όπως οι θερμοπομποί. 
  • Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ζεσταινόμαστε( αλλά όχι να σκάμε και να κυκλοφορούμε με τα μποξεράκια) δηλαδή 20-21 βαθμοί περίπου στο σπίτι πιστεύω είναι καλά. Η κοπέλα μου είναι νηπιαγωγός και γυρνάει σπίτι 12:30 13:00 οπότε αν δεν φύγει κάθεται αρκετές ώρες στο σπίτι και γενικώς καθόμαστε αρκετά στο σπίτι!!

Η ερώτησή μου είναι εξής: Από ότι έχω διαβάσει και εδώ μέσα νομίζω ότι για το σαλόνι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα θα χρειαστούμε θερμοπομπούς συνολικά 3000W (π.χ 2 x 1500W) ? Πιστεύετε ότι και με 2500W θα ήταν εντάξει στο σαλόνι ή δεν θα πιάνει τη θερμοκρασία εύκολα και θα καίει συνέχεια? Αν με 2500W είναι εντάξει παίρνουμε και άλλον έναν 1500W για το δωμάτιο και είμαστε καλά πιστεύω. Αλλιώς σκεφτόμουνα να πάρουμε 1 x 2000W και 1 x 1500W να τους έχουμε στο σαλόνι και κάνα δίωρο πριν κοιμηθούμε να μεταφέρουμε τον 1500 W στο δωμάτιο. Ξέρω επίσης ότι πρέπει να ελέγξω και τις ασφάλειες (νομίζω είναι 10A) να δω αν μπορώ να βάλω τόσα watt στο σαλόνι (επιπλέον έχουμε ένα laptop έχουμε και μία οθόνη). 

Μήπως είναι καλύτερα για αυτό το διαμέρισμα να χρησιμοποιήσω καλοριφέρ λαδιού ή είναι πάνω κάτω το ίδιο? Γενικά από αυτά που έχω ψάξει προτιμούμε θερμοπομπούς.

Ξέρω δεν μπορεί κάποιος να μου δώσει ακριβές νούμερο για τα KW των θερμοπομπών γιατί είναι πολλοι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο αλλά μια γνώμη αν μπορείτε θα το εκτιμούσα πάρα πολύ Επίσης πρόκειται να ρωτήσουμε και σε 2-3 μαγαζιά να πάρουμε γνώμες για να δω και τι θα μου πούνε οπότε θα σας ενημερώσω και για αυτό.  Αν πάρουμε θερμοπομπούς τελικά θα ενημερώσω τί πήρα και πόσο και μετά από καιρό τι λογαριασμούς είχαμε στη δεή σε σχέση με το πόσο ανάβαμε κτλ (όσο μπορώ πιο αναλυτικά να το αποδώσω!).

Σκέφτομαι για atlantic μιας και από ότι βλέπω είναι καλοί οικονομικά και ποιοτικοί. Ίσως οι καλύτερη λύση να ναι adax ή nobo αλλά είναι πιο ακριβοί.

Τέλος επειδή έχουν ειπωθεί πολλά για αυτό το θέμα παρακαλώ συνάνθρωποι όχι αντιπαλότητες! Να θυμόμαστε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι ακόμα κι αν διαφωνούμε!

• Like 1
Δημοσ.

Με τα καλοριφέρ τι γίνετε έχετε πρόσβαση? Εβαλε η πολυκατοικία πετρέλαιο θα μπορούσες μήπως να αξιοποιήσεις επίδομα θέρμανσης? Οικονομικά αν έχεις πρόσβαση σε επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και καλοριφέρ > όλα τα άλλα και με πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη θέρμανση.

Θερμοπομποί δεν είναι κακή λύση εγώ χρησιμοποιώ 2 της air elec ή κάπως έτσι που τους έίχα δει σε ξενοδοχεία στο Μπάνσκο και είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλά το σπίτι μου είναι απίστευτα ζεστό με εξαιρετική μόνωση καιη βασική πηγή θέρμανσης για εμένα είναι το τζάκι. Οι θερμοπομποί πιο πολύ είναι συμπληρωματικοί αν και όταν χρειαστούν (φέτος πχ δεν τους έχω ανάψει ακόμα καθόλου).

Σε διαμέρισμα με απώλειες όπως περιγράφεις δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσουν οι θερμοπομποί καταρχήν θα ψαχνόμουν για πετρέλαιο και καλοριφέρ αν μπορώ να το πάρω σε τιμές με επίδομα. Οι atlantic είναι καλοί όντως αν και κορυφαίοι - αλλά ξεφεύγουν σε τιμές - είναι οι adax.

• Like 1
Δημοσ.

Με τα καλοριφέρ τι γίνετε έχετε πρόσβαση? Εβαλε η πολυκατοικία πετρέλαιο θα μπορούσες μήπως να αξιοποιήσεις επίδομα θέρμανσης? Οικονομικά αν έχεις πρόσβαση σε επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και καλοριφέρ > όλα τα άλλα και με πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη θέρμανση.

Θερμοπομποί δεν είναι κακή λύση εγώ χρησιμοποιώ 2 της air elec ή κάπως έτσι που τους έίχα δει σε ξενοδοχεία στο Μπάνσκο και είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλά το σπίτι μου είναι απίστευτα ζεστό με εξαιρετική μόνωση καιη βασική πηγή θέρμανσης για εμένα είναι το τζάκι. Οι θερμοπομποί πιο πολύ είναι συμπληρωματικοί αν και όταν χρειαστούν (φέτος πχ δεν τους έχω ανάψει ακόμα καθόλου).

Σε διαμέρισμα με απώλειες όπως περιγράφεις δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσουν οι θερμοπομποί καταρχήν θα ψαχνόμουν για πετρέλαιο και καλοριφέρ αν μπορώ να το πάρω σε τιμές με επίδομα. Οι atlantic είναι καλοί όντως αν και κορυφαίοι - αλλά ξεφεύγουν σε τιμές - είναι οι adax.

ευχαριστώ για την απάντηση. είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί το διαμέρισμα αυτό και το ακριβώς από κάτω στο οποίο μένει η αδερφή της κοπέλας μου μοιράζονται το ίδιο ρεύμα έπειτα από πατέντα του πατέρα της κοπέλας μου η οποία δικαιούται επίδομα θέρμανσης αλλά θα το μοιραστούνε τα δυο διαμερίσματα. Έτσι κι αλλιώς όμως η θέρμανση είναι κεντρική και όχι αυτόνομη που σημαίνει το ανάβουνε κάποιες συγκεκριμένες ώρες την ημέρα. Πέρυσι όταν άναβε ήταν καλά και ανεκτά. Αλλά είναι πολύ λίγες οι ώρες που ανάβει και η συννενόηση είναι δύσκολη. Δηλαδή η φίλη μου έρχεται σπίτι 12:30 με 13:00 και μέχρι τις 18:00 που θα ανάψει θα το έχει δαγκώσει! Επίσης δεν έχει γίνει ακόμα συνέλευση και ούτε έχει αποφασιστεί αν θα μπει πετρέλαιο στην πολυκατοικία ακόμη. Θα το σκεφτόμουν πιο σοβαρά για πετρέλαιο αν ήταν αυτόνομη άσχετα αν ορκίστηκα πριν δυο χρόνια ότι δε θα ξαναασχοληθώ με πετρέλαιο όπως και δεν έχω κάνει μέχρι τώρα αλλά τελικά δεν έχει αυτό σημασία. και στα ξύλα ανέβηκε η τιμή.θέλω να πω είναι δύσκολο να υπάρχει καθαρότητα και έλεγχος.

Ναι τους είδα και τους adax και έχουν πολύ καλές κριτικές αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να δώσουμε τόσα. Μπορούμε μέχρι nobo σίγουρα όμως.

Δημοσ.

καλύτερα μην προσπαθήσεις να κρατήσεις ζεστό το σπίτι (χώρο/ατμόσφαιρα) με σόμπες, καλοριφέρ λαδιού και θερμοπομπούς, θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. αυτές οι συσκευές είναι για ατομική χρήση. τις βάζεις κοντά όπου κάθεσαι για να κρατιέσαι ζεστός, δεν πρόκειται να ζεστάνουν έναν χώρο με την αποτελεσματικότητα κεντρικής θέρμανσης.

άν πάλι επιμένεις, το καλύτερο είναι να προσπαθήσεις να προσομοιάσεις τη λογική με την οποία τοποθετούνται τα σώματα καλοριφέρ. κοντά σε ανοίγματα (μπαλκονόπορτες, πόρτες, παράθυρα) ώστε να κόβουν τα κρύα ρεύματα που έρχονται απέξω, ελπίζοντας ότι υπερκαλύπτουν τις θερμικές απώλειες και θα ανεβάσουν σύντομα τη θερμοκρασία του χώρου. Γενικά προσπάθησε να κάνεις και κάποιες μικρές προσθήκες/ κινήσεις που βοηθάνε:

-κατέβασμα τεντών όπου υπάρχουν στα μπαλκόνια

-κλείσιμο ρολών/μπαλκονόπορτων όπου δεν χρείαζονται

-κλείσιμο χαραμάδων χαμηλά στις εξωτερικές πόρτες 

-τράβηγμα κουρτίνων (που καλό είναι να αρκετά μακριές ώστε να ακουμπούν και περισσεύουν στο πάτωμα)

τέλος, για να μην αυταπατάστε. Σε όλες τις συσκευές που θερμαίνουν και η αρχή λειτουργίας τους στηρίζεται σε ηλεκτρική αντίσταση, η κατανάλωση και η απόδοσή τους εξαρτώνται μόνο απο τα watt. είτε λέγεται σόμπα λαδιού είτε αλογόνου είτε κάτι άλλο, όλο το ρεύμα που καταναλώνουν το κάνουν θερμότητα με βαθμό απόδοσης 1,0. η μόνη διαφορά είναι στο πόσο γρήγορα αποδίδουν αυτή τη θερμότητα από τη στιγμή της έναρξης. για παράδειγμα το καλοριφέρ λαδιού καθυστερεί να ζεσταθεί σε σχέση με τη σόμπα αλογόνου αλλά και συνεχίζει να ζεσταίνει για πολύ ώρα και μετά το σβήσιμό του (θερμική αδράνεια λόγω του λαδιού). 

• Like 1
Δημοσ.

καλύτερα μην προσπαθήσεις να κρατήσεις ζεστό το σπίτι (χώρο/ατμόσφαιρα).......

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για τις συμβουλές. το ξέρω ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. δεν είναι ότι θέλω να κρατήσω πολύ ζεστό το σπίτι αλλά για  19 - 20 βαθμούς(εκτός των ωρών που κοιμόμαστε το βράδυ) πιστεύω να μην μας βγει ο κούκος αηδόνι. θα το δούμε ακόμα την ψάχνουμε λίγο να δούμε και τί παίζει με το ρεύμα και τις ασφάλειες κτλ. Αν δεν είχαμε σχεδιάσει να φύγουμε το καλοκαίρι θα σκεφτόμασταν να βάζαμε καμία εσωτερική μόνωση ή κάτι που ίσως δεν έχω ψάξει ότι μπορείς να κάνεις στους τοίχους. Αλλά είναι το θέμα ότι θα φύγουμε για αυτό σκέφτομαι θερμοπομπούς - σε μονοκατοικία με τζάκι δηλαδή που σκοπεύουμε να νοικιάσουμε από του χρόνου θα μπορούμε να τους πάρουμε και μαζί μας.

Δημοσ.

ο θερμοπομπος ειναι νομιζω πιο καλος απο το καλοριφερ λαδιου γιατι δεν ξυραινει την ατμοσφαιρα και ειναι πιο οικονομικος γιατι σβηνει νομιζω και εκπεμπει ή κατι τετοιο..

τωρα στην ουσια δεν ξερω τι κρυο εχεις στο σπιτι και σε τι θερμοκρασιες θες να ειναι ο καθε χωρος

εγω νοικιαζω σε οικοδομη που την χτυπαει ο ηλιος. Οταν εξω εχει 6 βαθμους και εχει ηλιο μεσα εχω 15-16 και αν εχει καθαρο ηλιο χωρις συνεφα χτυπαει και 19 :ph34r: :ph34r:  οποτε τσιμπησα εναν θερμοπομπο 1000watt και ειμαι υπερκομπλε για χωρο 35τ.μ(αλλα εγω δεν εχω καθολου κρυο)

χοντρικα τωρα η κιλοβατορα κοστιζει ~0,08ευρο

αν πεις οτι θες 3000-3500watt για το σπιτι πας ~0,24ευρο ανα ωρα..να τους αναβεις χοντρικα 9-10 ωριτσες την μερα ~2,5 ευρο την μερα οποτε 2,5χ30= ~70 -75ευρο τον μην +στο ρευμα

μπορεις να παρεις εναν 2000watt για το σαλονι και εναν 1600 για το δωματιο, και να αναβεις αυτον του δωματιου πριν κοιμηθητε καμια ωρα, ο θερμοπομπος ζεσταινει πολυ πιο γρηγορα απο ενα καλοριφερ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο θερμοπομπος ειναι νομιζω πιο καλος απο το καλοριφερ λαδιου γιατι δεν ξυραινει την ατμοσφαιρα και ειναι πιο οικονομικος γιατι σβηνει νομιζω και εκπεμπει ή κατι τετοιο.........

ευχαριστώ για τη γνώμη.. σε όλα αυτά που  λες να προσθέσω κι εγώ ότι ένας συνάδελφός μου θερμαίνει το σαλόνι-κουζινα (ενιαίος χώρος) 30-35 τμ με θερμοπομπό 1500 W στους 19-20 βαθμους και μου πε ότι στο σαλόνι είναι καλά αλλά στην κουζίνα καταλαβαίνεις λίγο διαφορά (αυτό δε με ενοχλεί φυσικά απλά το διευκρινίζω). Όμως έχει πολύ καλή μόνωση και είναι ισόγειο. Επίσης ότι πληρώνει πολύ πολύ λίγα στο ρεύμα με 5-6 ώρες δευτέρα ως παρασκευή και ΣΚ κάνα 12 ωρο.

Στο σπίτι έχει αρκετό κρύο (και δεν είμαι ιδιαίτερα κρυουλιάρης) αλλά δεν θέλω την τρελή ζέστη απλά να μην κρυώνω 19-20 βαθμούς ας πούμε.

Για τις τιμές που δίνεις θα υπολογίσω κάνα 90 αρι το μήνα μιας και ανάλογα πόσο έχεις κάψει ανεβαίνει η τιμή νομίζω κάπου στα 0,095 ευρώ η κιλοβατορα θα μου φτάσει. 

Η λύση του να πάρουμε έναν 2000 και έναν 1500 μου ακούγεται καλή.

Σκέφτομαι για nobo ή atlantic. Μπαίνω να δω reviews άλλοι κράζουνε τους nobo άλλοι τους atlantic σε άλλους δεν δουλεύουν οι χρονοδιακόπτες και έχω μπερδευτεί. άλλοι τους βγάζουν υπερτιμημένους τους nobo κ.ο.κ

Ξέρει κανείς αν οι nobo έχουν μεγάλη διαφορά από τους atlantic που είναι πιο φτηνοί?

Επίσης μόλις ενημερώθηκα ότι θα ανάψει από σήμερα η κεντρική θέρμανση 18 - 21 το βράδυ. Αλλά και πέρυσι το ίδιο έγινε -άναψε για ένα μήνα και μετά πάπαλα γιατί δεν είχε κανείς να πληρώσει κοινόχρηστα.

Επεξ/σία από spigrig
Δημοσ.

Αφου θελεις να βγαλεις μονο ενα χειμωνα γιατι ψαχνεσαι για θερμοπομπους που ειναι ακριβοι; Παρε 2-3 καλοριφερ λαδιου στο 50 ευρω το 1 και αναβε τα οσο λιγοτερο μπορεις ωστε να περασει ο χειμωνας. Εισαι και αθηνα οποτε θα την παλεψεις, και ακριβους θερμοπομπους να παρεις δεν θα δεις διαφορα στην καταναλωση, πανω κατω το ιδιο θα καινε, απλα θα τα σκασεις χοντρα για κατι που θα σου ειναι αχρηστο μετα.

55τμ χωρις μονωση με 3.000w δεν ζεσταινονται , ισως να σπαει λιγο το κρυο οποτε προσοχη στην χρηση μην σου  ερθουν εκπληξεις απο την ΔΕΗ.

Δημοσ.

Αφου θελεις να βγαλεις μονο ενα χειμωνα γιατι ψαχνεσαι για θερμοπομπους που ειναι ακριβοι; Παρε 2-3 καλοριφερ λαδιου στο 50 ευρω το 1 και αναβε τα οσο λιγοτερο μπορεις ωστε να περασει ο χειμωνας. Εισαι και αθηνα οποτε θα την παλεψεις, και ακριβους θερμοπομπους να παρεις δεν θα δεις διαφορα στην καταναλωση, πανω κατω το ιδιο θα καινε, απλα θα τα σκασεις χοντρα για κατι που θα σου ειναι αχρηστο μετα.

55τμ χωρις μονωση με 3.000w δεν ζεσταινονται , ισως να σπαει λιγο το κρυο οποτε προσοχη στην χρηση μην σου  ερθουν εκπληξεις απο την ΔΕΗ.

ευχαριστώ για τη γνώμη. όπως είπα δε θέλω να ζεστάνω 55τ.μ αλλά 27 στο σαλόνι και 10-12 στο δωμάτιο. όντως αθήνα είναι καλύτερα τα πράγματα! Λαρισα μεγάλωσα και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση!!! δεν πιστεύω ότι θα είναι απαραίτητα άχρηστο μετά γιατί εκεί που  θα μετακομήσω θα έχω εργαστήρι και πιθανόν και μικρό μαγαζάκι οπότε κάπου θα βρω να το βάλω-ασε που δεν ξερω τι θα υπαρχει στο σπιτι. επίσης 2 χρόνια που έμενα στο Αιγάλεω έκανα αυτό το πράγμα -άναβα ελάχιστα τα aircondition για οικονομία αλλά έφαγα πολύ κρύο γιατί ήταν και το σπίτι πολύ παλιό. αλλά τωρα που συζούμε (στο ιδιόκτητο σπίτι της κοπέλας μου) θέλω να ζεσταθώ και λίγο αφού θα μοιράζονται και τα έξοδα! σε αντιπρόσωπο της nobο που πήγα μου είπε ότι γι ατο συγκεκριμένο σαλόνι-κουζίνα θέλω 3500W λόγω απωλειών. μου φαίνεται πάρα πολύ για χώρο 27 τ.μ παρόλο που βάλεται από παντού χωρίς μόνωση στην ταράτσα (αλλά με άριστης ποιότητας κουφώματα-μπαλκονόπορτες). Δεν θέλω να κυκλοφορώ με μποξεράκι αλλά να είμαι με μακρυμάνικα ανεκτά στους 19 βαθμούς π.χ.

Εννοείται την χρήση θα την προσέχω πάρα πολύ ότι και να βάλω. Ίσως βάλω και μετρητή

Δημοσ.

Ολο το κρύο περνάει από απάνω. Μόνωση στη ταράτσα άμεσα

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

δε βάζουνε ρε σαλονικιέ είναι σε πολυκατοικία αφου τα ξέρεις!!!

Δημοσ.

ευχαριστώ για τη γνώμη. όπως είπα δε θέλω να ζεστάνω 55τ.μ αλλά 27 στο σαλόνι και 10-12 στο δωμάτιο. όντως αθήνα είναι καλύτερα τα πράγματα! Λαρισα μεγάλωσα και δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση!!! δεν πιστεύω ότι θα είναι απαραίτητα άχρηστο μετά γιατί εκεί που  θα μετακομήσω θα έχω εργαστήρι και πιθανόν και μικρό μαγαζάκι οπότε κάπου θα βρω να το βάλω-ασε που δεν ξερω τι θα υπαρχει στο σπιτι. επίσης 2 χρόνια που έμενα στο Αιγάλεω έκανα αυτό το πράγμα -άναβα ελάχιστα τα aircondition για οικονομία αλλά έφαγα πολύ κρύο γιατί ήταν και το σπίτι πολύ παλιό. αλλά τωρα που συζούμε (στο ιδιόκτητο σπίτι της κοπέλας μου) θέλω να ζεσταθώ και λίγο αφού θα μοιράζονται και τα έξοδα! σε αντιπρόσωπο της nobο που πήγα μου είπε ότι γι ατο συγκεκριμένο σαλόνι-κουζίνα θέλω 3500W λόγω απωλειών. μου φαίνεται πάρα πολύ για χώρο 27 τ.μ παρόλο που βάλεται από παντού χωρίς μόνωση στην ταράτσα (αλλά με άριστης ποιότητας κουφώματα-μπαλκονόπορτες). Δεν θέλω να κυκλοφορώ με μποξεράκι αλλά να είμαι με μακρυμάνικα ανεκτά στους 19 βαθμούς π.χ.

Εννοείται την χρήση θα την προσέχω πάρα πολύ ότι και να βάλω. Ίσως βάλω και μετρητή

Εσυ μπορει να θελεις να ζεστανεις τα 40 αλλα οι απωλειες απο τους λεπτους εσωτερικους τοιχους ειναι αρκετες οποτε θα χανει απο εκει. Χοντρικα οι απωλειες προς ενα εσωτερικο χωρο που δεν θερμαινετε ειναι περιπου οι μισες απο αυτες που θα ειχες αν ηταν εξωτερικος αυτος ο χωρος. Μετα οπως ειπε ο απο επανω, απο το μπετο της πλακας εχεις τεραστιες απωλειες.

Αφου ειναι δικο σου το σπιτι (σωγαμπρος B)) γιατι δεν ριχνετε λιγα χρηματα ωστε να μεινεις λιγο παραπανω εκει μιας και ειναι τζαμπα; Μπορεις να απλωσεις πλακες μονωσης στην ταρατσα μονος σου και να τις καλυψεις με ενα φθηνο υλικο πχ πλακες πεζοδρομιου στις γωνιες. Με ατομικη εργασια δικια σου με λιγοτερο απο 500Ε θα βελτιωσεις αρκετα την κατασταση.

Δημοσ.

Εσυ μπορει να θελεις να ζεστανεις τα 40 αλλα οι απωλειες απο τους λεπτους εσωτερικους τοιχους ειναι αρκετες οποτε θα χανει απο εκει. Χοντρικα οι απωλειες προς ενα εσωτερικο χωρο που δεν θερμαινετε ειναι περιπου οι μισες απο αυτες που θα ειχες αν ηταν εξωτερικος αυτος ο χωρος. Μετα οπως ειπε ο απο επανω, απο το μπετο της πλακας εχεις τεραστιες απωλειες.

Αφου ειναι δικο σου το σπιτι (σωγαμπρος B)) γιατι δεν ριχνετε λιγα χρηματα ωστε να μεινεις λιγο παραπανω εκει μιας και ειναι τζαμπα; Μπορεις να απλωσεις πλακες μονωσης στην ταρατσα μονος σου και να τις καλυψεις με ενα φθηνο υλικο πχ πλακες πεζοδρομιου στις γωνιες. Με ατομικη εργασια δικια σου με λιγοτερο απο 500Ε θα βελτιωσεις αρκετα την κατασταση.

ναι ρε lary! γιατί Σεπτέμβριο θα παίξει αποκέντρωση και δεν θέλουμε να βάλουμε λεφτά στο διαμέρισμα. Αλλα ακόμα και μόνωση να βάλουμε πάλι θα χρειάζεται και κάτι να ζεσταίνει τον χώρο. Έτσι κι αλλιώς δεν θέλω να τον ζεσταίνω 24/7 αλλά όταν θα είμαστε εκεί. Ευχαριστώ για τη γνώμη πάντως

Δημοσ.

Στο σενάριο που περιγράφετε οι θεμοπομποί είναι η καλύτερη λύση. Με το πετρέλαιο είναι όπως τα λέτε. Όλοι ξεκινάνε αισιόδοξα, αλλα στον πρώτο λογαριασμό τρέχουν υπο πανικό. Όπως έχω ξαναπεί, δε φταίει μόνο η τιμή του. Απαραχαιωμένες εγκαταστάσεις, υπερδιαστασιοογημένες, με πολύ μικρό βαθμό απόδοσης (αλήθεια, σοτυς υπολογισμούς για το κόστος θέρμανσης με πετρέλαιο, ποιά είναι η τιμή του βαθμού απόδοσης που επιλέγετε;), ασυντήρητες κ.α.. Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε.

Πάνω στη δική σας περίπτωση, αγοράζοντας καλούς θερμοπομπούς θα σας μείνουν για πάντα. Αγοράζοντας φτηνούς, χαμηλής ποιότητας και ίσως επικυνδινους, μάλλον θα καταλήξουν σε κάποια αποθήκη.

Για την απαιτούμενη ισχύ, θα πρέπει να έχω και άλλα δεδομένα (διαστάσεις χώρων, παραθύρων, γειτνίαση) για να υπολογίσω ακριβώς το θερμικό φορτίο.

Αποφύγετε σόμπες αλογόνου, καλοριφέρ λαδιου, πάνελ ακτινοβολίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...