Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους.

μολις μου εστειλε ο μηχανικος μια προσφορα για εγκατασταση ξυλολεβητα πυρολυσης στο σπιτι μου.

μου εβαλε

viessmann 30 kw

δοχειο αδρανειας 1000l με 1 εναλλακτη

εργασιες ηλεκτρολογου και υδραυλικου

υλικα

βαλβιδα ts131

OVEN TROP 1 1/2

ολα αυτα μου εβγαλε τιμη 7.800€.

ειναι υπερβολικα ή μου φαινεται?

Δημοσ.

Εγω που ξερω ενα γνωστο εδω στο χωριο που εβαλε καπου στο 5χιλιαρο εδωσε.. Δεν θυμαμαι ποσο ηταν το δοχειο διαστολης...

Αλλα οσα αναφερεις κοστιζουν....

Δημοσ.

θα το παρω μεσω του προγραμματος εξοικονομω.αλλα το θεμα ειναι οτι μου φαινονται υπερβολικα τοσα λεφτα.

2700 τον βρισκω τον λεβητα στο ιντερνετ και το πολυ 1000€ το δοχειο αδρανειας.κοστιζουν τα υλικα και τα εργατικα 4000€???

Δημοσ.

Μονο θα τα συνδεσει?

Οχι τα εγρατικα δεν κοστιζουν τοσο..

Ενταξει θελει καποιον να στο προγραμματισει να δουλευει σωστα...

Αλλα ποσα να σου παρει αυτος...

Δημοσ.

Όταν ακουνε για πρόγραμματα και επιδοτήσεις οι τιμές συνήθως ανεβαίνουν/φουσκώνουν. 

Πάρε σβάρνα διάφορους μηχανικους, πες τις θες να κάνεις (χωρίς να αναφέρεις επιδότηση - μίλα για cash) και ζήτα προσφορές. 

Δημοσ.

^^^ Τα υπερτιμολογούν οι περισσότεροι όταν ακούσουν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ζήτα προσφορά για τα συγκεκριμένα που σου έδωσε αυτός από άλλους χωρίς να αναφέρεις πρόγραμμα και σύγκρινε τιμές.

Δημοσ.

τα εξτρα υλικα  ειναι ακριβα.βανες ,σουληνωσεις χαλκου,συγχρονισμος των,κουμπωμα σε παραλληλη λειτουργεια,καπνοδοχο ,προγραμα εξοικονομω,ολα αυτα ανεβαζουν το συνολικο κοστος

Δημοσ.

επαθα σοκ με αυτη τη τιμη που μου εβγαλε.εχω λεβητα πετρελαιου και ο ξυλολεβητας θα συνδεθει ακριβως διπλα.ουτε πολυ μεγαλους σωληνες θελω ουτε τοσα υλικα.

σιγουρα ξερω οτι ειναι λιγο ακριβα τα υλικα.αντε να ειναι 1000 ευρω.τα υπολοιπα 3000?

Δημοσ.

Tα 4χ που σου ειπα ειναι τιμη πακετο με εγκατασταση που μας εκαναν προσφορά με καυστηρα αν θυμαμαι καλα Buderus η καποιο άλλο γερμανικο...

Δημοσ.
λοιπον.μολις επεστρεψα απο τα μαγαζια που πηγα να ρωτησω.

ολοι πανω κατω μου τα βγαλανε ολα μαζι με περαστικα στα 4700 με 5500 το πολυ.

αυτο ειναι αναλογα με το υψος καμιναδας κλπ.εγω υπολογιζω στα 5000 θα μου κοστισει.

τι λαμογιο ηταν αυτος που ηθελε 8000???τελοσπαντον...

τωρα ειμαι αναμεσα σε 3 λεβητες

saturn megatherm πυρολυσης 32kw 2200€

opop ecomax 35  2900€

atmos dc 32s  2200€

τι προτεινετε?

Δημοσ.

τους δύο τελευταίους δε τους ξέρω.

οι saturn ειναι κορεατικοι, ηλεκτρονικοί αλλα ταυτόχρονα και σκυλιά του πολέμου! ψάξου λιγο να παρεις καμια ακόμη γνωμη αλλα θα πηγαινα στον πρώτο...

α, δες και τι συντελεστη αποδοσης εχει ο καθένας γιατι τα kw παντα ειναι σχετικά (ειδικα σε ελληνικης κατασκευης καυστηρες)...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο τη συγκριση που εκανα συμπερανα στα εξης
ο opop εχει βαθμο αποδοσης 82% αλλα χωρητικοτητα θαλαμου 170 λιτρα
ο saturn βαθμο αποδοσης 92% και χωρητικοτητα 110 λιτρα
και ο atmos βαθμο αποδοσης 86% και χωρητικοτητα 140 λιτρα

χαμος γινεται...μεγαλο μπερδεμα....

Επεξ/σία από doryforika2012

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...