Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω το εξής πρόβλημα που παρουσιάστηκε τον τελευταίο μήνα και δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα ακριβώς:

Πατάω το κουμπί να πάρει μπρος και δεν γίνετε τίποτα...στην 3,4 5η φορα που θα το πατήσω ανοιγει....άλλες ανοιγει με την 1η....αλλες με την 15η....οτι θέλει κανει...παντος όταν ανοιξει δουλευει κανονικα...θελω να πω δεν παρατηρω αλλαγες στο ποσο γρηγορος ειναι...στο αν κολαει κτλ...μια χαρα...

δοκιμασα να δω τα pins που κουμπώνουν στην μητρικη μπας και δεν πατουσαν καλα...αλλα ολα οκ...

Τι μπορεί να φταίει?

Έχω να κάνω format μηνες και το pc έχει μαζεψει του κόσμου τη σαβούρα απο προγραμματα...υπολοιματα προγρμματων...πιθανως καναν ιο....αλλα δεν νομίζω να έχει να κανει το software στο θεμα του κουμπιου....

Ακομα αν βοηθάει (χωρις να ειμαι 100% σιγουρος) αλλα νομιζω πως το προβλημα αρχησε λιγο μετα αφου εβαλα αυτο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.701174

Δημοσ.

Δεν έχει καμμία απολύτως σχέση ο δίσκος (...ούτε και τα Windows αν είναι "παραφορτωμένα" ή και "μολυσμένα", for that matter, Άκη).

(...το δε HDS δεν είναι κακή ιδέα να το βάλει για "έτσι γενικά" - αλλά ξαναλέω, καμμία σχέση με αυτό που αντιμετωπίζει.)

Λίγη προσοχή, μην το αγχώσουμε το παιδί και είτε τυχόν του έρθει ως αποτέλεσμα ν' αρχίσει τις αγορές, είτε το οδηγήσουμε (πριν της ώρας του έστω) σε τεχνικό. Το πορτοφόλι του δεν το 'χω δει ούτε ζωγραφιστό, αλλά γενικώς δεν είναι μέρες για τέτοια...(κλέφτες είναι ήδη, ως επί το πλείστον, οι "τεχνικοί" - με ή χωρίς εισαγωγικά. Δεν θα γίνουν τώρα...Μη παρακαλώ σας μη, μη μου στενοχωριέστε, τη φάρα τους)

Όσο για μητρική / τροφοδοτικό, ναι αυτοί είναι οι συνήθεις άμεσοι ύποπτοι για τέτοιες συμπεριφορές. Χωρίς απαραίτητα να σημαίνει, Άκη, ότι θα πρέπει να αλλάξεις κάτι - όχι μέχρι τουλάχιστον αυτό το κάτι να παραδώσει τελείως πνεύμα (εκτός φυσικά κι αν δεν αντέχεις την "ταλαιπωρία", και έχεις τα λεφτά για αλλαγές).

Επίσης, όπως ήδη ειπώθηκε, βγάλε το της ασφαλείας πολύμπρ.......τον σταθεροποιητή τάσης (άκου..."πολύμπριζο". Κέφια έχουν εκεί στο e-Shop με φαίνεται...) και δες τί γίνεται (έχω μείνει λίγο Κεδίκογλου, είναι η αλήθεια, με το γιατί δεν τον έχεις ήδη αφαιρέσει από την μπρίζα - τη στιγμή που ο ίδιος λες ότι συμπίπτει ο χρόνος έναρξης του προβλήματος με την τοποθέτησή του).

Έχε επίσης κατά νου, πως ενίοτε τα "power-on" κουμπιά, παθαίνουν ψιλοτραμπάκουλα (μισο-κομμένα/βγαλμένα καλωδιάκια ή και ακόμη χειρότερα) με αποτέλεσμα να φταίει ένα βρωμοκωλόκουμπο, να μην πάει το μυαλό του χρήστη, και είτε να γανιάζεται η ψυχή του προσπαθώντας να βγάλει άκρη, είτε να τρέχει σε τεχνικούς ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα για κάτι "τόσο απλό". Πρόσεξέ το λίγο περισσότερο γι' αρχή (αφού όπως είπαμε τσεκάρεις συμπεριφορά χωρίς τον σταθεροποιητή ως το πιο πρώτο απ' όλα μέτρο), ΜΗΠΩΣ και όταν πας να το πατήσεις δεν πατιέται καλά ή μήπως έχει ήδη μείνει κάπως "μέσα" από την τελευταία φορά.

Αν δεν βγει συμπέρασμα έτσι, κι αν πιάνουν τα χέρια σου, φρόντισε χωρίς να σπάσεις τα κουμπώματα του καπακιού του case, βγάλε το εμπρός μέρος του για να ελέγξεις και την από μέσα κατάσταση του κουμπιού. Αν πάλι συμπέρασμα γιοκ, δες αν μπορείς να κάνεις τράμπα τα καλωδιάκια που καταλήγουν σε αυτό, με αυτά που καταλήγουν στο κουμπί του "restart" (πιθανώς ΔΕΝ θα γίνεται αυτό, λόγω κατασκευής, οπότε το επόμενο -και τελευταίο- που μπορείς να κάνεις είναι α) να βγάλεις το κονεκτοράκι που από το "power-on" κουμπί καταλήγει στην μητρική και β) να βάλεις στη θέση του το ανάλογο που έρχεται από το "restart" κουμπί, για να κάνεις δοκιμές. Είναι και τα δύο απλοί διακόπτες, την ίδια δουλειά κάνουν - δεν έχεις να φοβηθείς μην κάνεις ζημιά. Απλώς κάθε αποσύνδεση και σύνδεση φρόντισε να ΜΗΝ την κάνεις με τον υπολογιστή αναμμένο. Kαι ανοιχτός βέβαια να είναι, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει ζημιά, αλλά just to be on the safe side).

Δεν είναι τραγικά δύσκολη διαδικασία, ούτε απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις (πέρα από αυτές ενός κοινού νου) - θα είναι όμως κατά πάσα πιθανότητα μανούρα, καθώς όλα εκεί μέσα είναι "στριμωγμένα", και απλά θέλει α) υπομονή β) επιμονή γ) προσοχή (και για να μην κάνεις καμμιά ζημιά στο καπάκι, είτε στα κουμπώματά του, είτε στο εσωτερικό του που βγάζοντάς το θα ψιλο-τραβιούνται καλώδια από τα σχετικά κουμπιά και θύρες, αλλά και να μην "σκουντήσεις" τίποτε στο εσωτερικό του υπολογιστή πλέον και βγει από τη θέση του ίσως, αν πας να κάνεις δουλειά πάνω στην μητρική).

Κι αν τελικά δεν φταίει το κουμπί, τότε θα πρέπει να βρεις κάποιο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις (ή κάποιο άλλο μηχάνημα -φίλου- όπου να δοκιμάσετε το δικό σου τροφοδοτικό έστω). Πιθανολογώ (αν έχεις φτάσει ως εδώ), ότι μάλλον η μητρική είναι (ή έστω κάτι πάνω σε αυτήν) που έχει θέμα, αλλά ως πιο εύκολα "διαχειρίσιμο" είναι το τροφοδοτικό, οπότε δοκιμαζεις αυτό.

Κι ας πούμε πως το τροφοδοτικό βγει συμπέρασμα πως είναι ΟΚ, τότε θα ξέρεις διά της ατόπου ότι μάλλον η μητρική είναι που έχει θέμα, οπότε -εκτός κι αν έχεις εμπειρία να την βγάλεις από το case για δοκιμές ή και αντικατάσταση- θα είναι η ώρα που δεν θα γλυτώσεις την επίσκεψη σε τεχνικό...

*...να υποθέσω ότι δεν ακούγονται τίποτε "περίεργα μπιπ" όταν πας να ξεκινήσεις το μηχάνημα -και χαμπάρι αυτό- ε;

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχει καμμία απολύτως σχέση ο δίσκος (...ούτε και τα Windows αν είναι "παραφορτωμένα" ή και "μολυσμένα", for that matter, Άκη).

(...το δε HDS δεν είναι κακή ιδέα να το βάλει για "έτσι γενικά" - αλλά ξαναλέω, καμμία σχέση με αυτό που αντιμετωπίζει.)

Λίγη προσοχή, μην το αγχώσουμε το παιδί και είτε τυχόν του έρθει ως αποτέλεσμα ν' αρχίσει τις αγορές, είτε το οδηγήσουμε (πριν της ώρας του έστω) σε τεχνικό. Το πορτοφόλι του δεν το 'χω δει ούτε ζωγραφιστό, αλλά γενικώς δεν είναι μέρες για τέτοια...(κλέφτες είναι ήδη, ως επί το πλείστον, οι "τεχνικοί" - με ή χωρίς εισαγωγικά. Δεν θα γίνουν τώρα...Μη παρακαλώ σας μη, μη μου στενοχωριέστε, τη φάρα τους)

Όσο για μητρική / τροφοδοτικό, ναι αυτοί είναι οι συνήθεις άμεσοι ύποπτοι για τέτοιες συμπεριφορές. Χωρίς απαραίτητα να σημαίνει, Άκη, ότι θα πρέπει να αλλάξεις κάτι - όχι μέχρι τουλάχιστον αυτό το κάτι να παραδώσει τελείως πνεύμα (εκτός φυσικά κι αν δεν αντέχεις την "ταλαιπωρία", και έχεις τα λεφτά για αλλαγές).

Επίσης, όπως ήδη ειπώθηκε, βγάλε το της ασφαλείας πολύμπρ.......τον σταθεροποιητή τάσης (άκου..."πολύμπριζο". Κέφια έχουν εκεί στο e-Shop με φαίνεται...) και δες τί γίνεται (έχω μείνει λίγο Κεδίκογλου, είναι η αλήθεια, με το γιατί δεν τον έχεις ήδη αφαιρέσει από την μπρίζα - τη στιγμή που ο ίδιος λες ότι συμπίπτει ο χρόνος έναρξης του προβλήματος με την τοποθέτησή του).

Έχε επίσης κατά νου, πως ενίοτε τα "power-on" κουμπιά, παθαίνουν ψιλοτραμπάκουλα (μισο-κομμένα/βγαλμένα καλωδιάκια ή και ακόμη χειρότερα) με αποτέλεσμα να φταίει ένα βρωμοκωλόκουμπο, να μην πάει το μυαλό του χρήστη, και είτε να γανιάζεται η ψυχή του προσπαθώντας να βγάλει άκρη, είτε να τρέχει σε τεχνικούς ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα για κάτι "τόσο απλό". Πρόσεξέ το λίγο περισσότερο γι' αρχή (αφού όπως είπαμε τσεκάρεις συμπεριφορά χωρίς τον σταθεροποιητή ως το πιο πρώτο απ' όλα μέτρο), ΜΗΠΩΣ και όταν πας να το πατήσεις δεν πατιέται καλά ή μήπως έχει ήδη μείνει κάπως "μέσα" από την τελευταία φορά.

Αν δεν βγει συμπέρασμα έτσι, κι αν πιάνουν τα χέρια σου, φρόντισε χωρίς να σπάσεις τα κουμπώματα του καπακιού του case, βγάλε το εμπρός μέρος του για να ελέγξεις και την από μέσα κατάσταση του κουμπιού. Αν πάλι συμπέρασμα γιοκ, δες αν μπορείς να κάνεις τράμπα τα καλωδιάκια που καταλήγουν σε αυτό, με αυτά που καταλήγουν στο κουμπί του "restart" (πιθανώς ΔΕΝ θα γίνεται αυτό, λόγω κατασκευής, οπότε το επόμενο -και τελευταίο- που μπορείς να κάνεις είναι α) να βγάλεις το κονεκτοράκι που από το "power-on" κουμπί καταλήγει στην μητρική και β) να βάλεις στη θέση του το ανάλογο που έρχεται από το "restart" κουμπί, για να κάνεις δοκιμές. Είναι και τα δύο απλοί διακόπτες, την ίδια δουλειά κάνουν - δεν έχεις να φοβηθείς μην κάνεις ζημιά. Απλώς κάθε αποσύνδεση και σύνδεση φρόντισε να ΜΗΝ την κάνεις με τον υπολογιστή αναμμένο. Kαι ανοιχτός βέβαια να είναι, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει ζημιά, αλλά just to be on the safe side).

Δεν είναι τραγικά δύσκολη διαδικασία, ούτε απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις (πέρα από αυτές ενός κοινού νου) - θα είναι όμως κατά πάσα πιθανότητα μανούρα, καθώς όλα εκεί μέσα είναι "στριμωγμένα", και απλά θέλει α) υπομονή β) επιμονή γ) προσοχή (και για να μην κάνεις καμμιά ζημιά στο καπάκι, είτε στα κουμπώματά του, είτε στο εσωτερικό του που βγάζοντάς το θα ψιλο-τραβιούνται καλώδια από τα σχετικά κουμπιά και θύρες, αλλά και να μην "σκουντήσεις" τίποτε στο εσωτερικό του υπολογιστή πλέον και βγει από τη θέση του ίσως, αν πας να κάνεις δουλειά πάνω στην μητρική).

Κι αν τελικά δεν φταίει το κουμπί, τότε θα πρέπει να βρεις κάποιο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις (ή κάποιο άλλο μηχάνημα -φίλου- όπου να δοκιμάσετε το δικό σου τροφοδοτικό έστω). Πιθανολογώ (αν έχεις φτάσει ως εδώ), ότι μάλλον η μητρική είναι (ή έστω κάτι πάνω σε αυτήν) που έχει θέμα, αλλά ως πιο εύκολα "διαχειρίσιμο" είναι το τροφοδοτικό, οπότε δοκιμαζεις αυτό.

Κι ας πούμε πως το τροφοδοτικό βγει συμπέρασμα πως είναι ΟΚ, τότε θα ξέρεις διά της ατόπου ότι μάλλον η μητρική είναι που έχει θέμα, οπότε -εκτός κι αν έχεις εμπειρία να την βγάλεις από το case για δοκιμές ή και αντικατάσταση- θα είναι η ώρα που δεν θα γλυτώσεις την επίσκεψη σε τεχνικό...

*...να υποθέσω ότι δεν ακούγονται τίποτε "περίεργα μπιπ" όταν πας να ξεκινήσεις το μηχάνημα -και χαμπάρι αυτό- ε;

Κατ αρχην σε ευχαρηστω και μονο που εγραψες ολο αυτο το μακρυναρι για ενα προβλημα "της πλακας" ....θα κανω αυριο αυτα που ειπες και θα ξαναγραψω συντομα....οσο για τα μπιπ που λες οχι....οπως ειπα και στην αρχη δεν ακουγεται τιποτα...και οταν ανοιξει δεν φαινεται να εχει θεμα....λειτουργει σφαιρα...και τα games μου παιζω και ολα....ουτε λιγο δεν κολαει...το μονο πραμα ειναι το κουμπι....ολες οι αλλες λειτουργιες παραμενουν οπως οταν τον αγορασα...κατι αλλο που ειδα σημερα το απογευμα...δοκιμασα να κρατησω το κουμπι πατημενο παρατεταμενα και ανοιξε....τωρα ισως ειναι και τυχαιο γιατι ειχα ξαναδοκιμασει να το εχω πατημενο αλλα τιποτα...μαλλον κατι δεν παταει καλα η θελει αλλαγη κατι στο κουμπι

Δημοσ.

Συμφωνώ με τα λεγόμενα/γραφόμενα του συμφορουμίτη washcloud , εκτός από την άποψη του περί τεχνικών :)

Σεβαστή , αλλά δεν συμφωνώ με αυτή , μην τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι . Υπάρχουν καλοί και κακοί , το ίδιο ισχύει (κατά την γνώμη μου) σε όλα τα επαγγέλματα .

Επί του θέματος .. προσφορά της άποψης μου :

1) έλεγχος χωρίς την πρίζα ασφαλείας ,

2) έλεγχος power on button και κολλήματα από σκόνη ή βρωμιά και κομμένες συνδέσεις καλωδίων (ο έλεγχος που ανέφερε ο washcloud με αντικατάσταση του reset button είναι έξυπνος και απλός) ,

3) έλεγχος με άλλο τροφοδοτικό αν είναι εφικτό ,

4) έλεγχος με αποσυνδεδεμένες συσκευές (καλώδια τροφοδοτικού αποσυνδεδεμένα από δίσκους - οπτικά - έξτρα κάρτες εντός - αποσύνδεση περιφερειακών) σε περίπτωση που κάτι βραχυκυκλωνει . Αν η κάρτα γραφικών χρειάζεται ρεύμα το αφήνεις πάνω .

Ελπίζω κι εύχομαι να είναι κάτι από όλα αυτά αλλιώς οι φοβίες μου καταλήγουν σε μητρική .

Ενημέρωσε μας με το καλό . Καλή τύχη !

Δημοσ.

^...δεν ξέρω αν διαφωνείς με το "επί το πλείστον (ή αν δεν το πρόσεξες) - πάντως όχι, δεν τους βάζω όλους σ' ένα τσουβάλι (,,,αν τους έβαζα πάντως, προσωπική μου άποψη είναι ότι σχεδόν θα το γεμίζανε...Όπως και η πλειονότητα τόσων άλλων "ελευθεροεπαγγελματιών" τα δικά τους τσουβάλια...)

• Like 2
Δημοσ.

:Αγαπητέ washcloud που ανεβάζεις και Δεληβοριά (τα μισά τα views δικά μου), καμία τρομοκρατία, εξετάζονται απλώς όλα τα ενδεχόμενα. Όπως πάντα άλλωστε. Ναι, ο δίσκος δεν είναι, αλλά γιατί να μην τον κοιτάξει.

Κι αν δεν είναι η τροφοδοσία, θα είναι η μητρική. Πάντως σε ό,τι troubleshooting θέμα κι αν έχω ανεβάσει ή έχω απαντήσει, κανείς ποτέ δεν είπε "Πήγαινε πάρε άλλο" ή "Φώναξε τεχνικό". Ευτυχώς υπάρχει σύνεση και εξαντλούνται τα περιθώρια γιατί οι καιροί είναι ζοφεροί.

Όσο για τους τεχνικούς, υπάρχει κόσμος που ρίχνει τρελλή εκμετάλλευση ειδικά σε end users, υπάρχουν όμως και τεχνικοί που τους εκμεταλλεύονται γνωστοί γνωστών κτλ.

Δημοσ.

^...δεν ξέρω αν διαφωνείς με το "επί το πλείστον (ή αν δεν το πρόσεξες) - πάντως όχι, δεν τους βάζω όλους σ' ένα τσουβάλι (,,,αν τους έβαζα πάντως, προσωπική μου άποψη είναι ότι σχεδόν θα το γεμίζανε...Όπως και η πλειονότητα τόσων άλλων "ελευθεροεπαγγελματιών" τα δικά τους τσουβάλια...)

Αστο και λιγο μισοαδειο ή μισογεματο το τσουβαλι ρε φιλαρακο,μην το γεμιζεις τελειως.

Πρεπει να εχεις πεσεις σε πολυ σαβουρα τεχνικους και να εχεις πληρωσει πολλαααα λεφτα για να εχεις τοσα απωθημενα.

Εκτος και αν διαβαζεις το καψιμο του καθενος και βγαζεις συμπερασματικα ποσοστα.

Δημοσ.

Γαλάτεια, συγκινούμαι όταν βρίσκω Γιουτχιούμπερζ (και δη δεληβοριόπληκτους) στο Ινσόμνια (όπως αναλόγως συγκινούμαι όταν στο Γιουτχιούμπ πετυχαίνω Ινζόμνιακς. Τελικά μικρός ειν' ο κόσμος, ωναί). Ξεπερνώντας τη μίνι-συγκίνηση όμως, να τονίσω ότι δεν έγραψα πως είναι κακό να ελέγξει τον δίσκο του (τουναντίον, διευκρίνησα πως πχ το HDS δενκακηδέα) - απλώς ουδεμία σχέση ο δίσκος με το ζήτημα που αντιμετωπίζει και γι' αυτό καλό είναι να μην ΤΥΧΟΝ τον παραμπερδέψουμε (όταν έγραφα, φαντάστηκα τον επόμενο που θα έσκαγε και θα του έλεγε να βγάλει τη RAM, να την καθαρίσει με οινόπλεμμα και αφού την ξαναβάλει να τρέξει ένα memtest για κανένα 12ωρο. Μετά τον επόμενο που θα του έλεγε να βγάλει την ψύκτρα και να αλλάξει πάστα και μπλα). Δεν "μαλώνω" κανέναν - απλώς διορθώνω. Και το κάνω για καλό (όπως για καλό διορθώνουν κι εμένα όποτε τύχει. Αμ τί 'μαι 'γω, ο φωτεινός παντογνώστης είμαι και να μην κάνω λάθη; ).

[...αν μάλιστα έχεις κι ένα ποσοστό από τα βιούζ που τυγχάνουν τα σεντόνια μου εδώ στις Μονάδες Αποθήκευσης, έστω και κλάσμα των βιούζ που έχεις στα δεληβοριοβίντεοζ, θα ξέρεις ότι έχω μια ευαισθησία σχετικά με τους σκληροί δίσκοι. Οπότε είμαι ο τελευταίος που θα πει να μην ελέγξει τον δίσκο. Απλώς όμως.......................................................ε τα είπα και πριν, μην τα ξαναλέω]

{...πάντα ήθελα να φτιάκσω κι ένα βιντεάκι για τον "Φώτη" του Φοίβου...Τί λες; Καλό ακούγεται ή μπα;}

Ίσως είναι αλήθεια ότι "παραφοβάμαι" μην οδηγηθεί ο άλλος σε τεχνικό - πάντως προσωπικά μέσα στα χρόνια έχω πετύχει και περιπτώσεις που η προσφορά για βοήθεια έχει καταντήσει φορουμοδιώχτης...

(...περί δε τεχνικών που ΤΟΥΣ εκμεταλλεύονται, θα έλεγα να καθαρίσουν από προσώπου Γης να τελειώνουμε...Διότι είναι παραφωνία στη Φύση! Και με λιγότερο χουμοριστική διάθεση, θα έλεγα ότι αν ένας τεχνικός ΑΦΗΝΕΙ να τον "εκμεταλλεύονται", είναι επιλογή του. Ο πελάτης που δεν γνωρίζει πράγματα όμως, είναι χωρίς επιλογή όταν τον εκμεταλλεύεται τεχνικός...Τέλος είπαμε : δεν είναι όλοι ίδιοι,,,μόνο που -προσωπικά- πιστεύω ότι είναι λίγοι. Οι ενσυνείδητοι.)

-  -  - -  -  - - - - - - - - - - -

Ροζέρ μοναμή, 

α) Δεν έχω "απωθημένα"

β)...και ένας από τους λόγους είναι ότι ελάχιστες φορές έχω πληρώσει τεχνικό στη ζωάρα μου. Οτιδήποτε τεχνικό, και για πισιά ουδεπώποτε.

γ) Όπως είπα είναι η γνώμη που έχω σχηματίσει. Και την έχω σχηματίσει, όπως υπέθεσες, μέσα από εμπειρίες άλλων κατά βάση. Και μάλιστα περισσότερο μιλάω για τους άλλους που ενώ εγώ το πιάνω, αυτοί δεν έχουν καν καταλάβει ότι τους έχουν βάλει χέρι (υπενθυμίζω ότι μιλάω κατά βάση περί χρεώσεων ε...Γιατί άσχετα που πολλοί ταχαμουδηθενατζήδες κυκλοφορούν επίσης, στο θέμα του λεφτού δεν έχει διάκριση : ο γδάρτης είναι γδάρτης, ασχέτως άμα κάνει δουλειά ή όχι. Είναι γλυκούτσικο το άτιμο βλέπεις).

Κι απλά τα βλέπω κι εκνευρίζομαι.

Εεεε στην τελική ξεκολλάτε μωρέεε...Μια μαλακία (με μεγάλη δόση αλήθειας βέβαια) πέταξα επειδή ταίριαζε. Μην όμως το παίρνετε "προσωπικά", διότι ΟΝΤΩΣ κυκλοφοράνε ΠΟΛΛΑ λαμόγια εκεί όξω. Πάρα πολλά.

Δημοσ.

Wash ,κανεις μα κανεις δεν θελει να τον λενε κλεφτη με ή χωρις εισαγωγικα,και οπως καταλαβαινεις οταν αναρτουνται τετοια λογια ειναι πολυ λογικο,υγιες, και μια μορφη αμυνας ,να υπαρξει αντιλογος.Σιγουρα,καποιοι την πληρωνουν για καποιους σε αυτη τη ζωη αλλα οπως ειπες ισχυει σε ολους τους κλαδους.

Φαντασου να μπεις σε ιατρικο forum και να τους πεις''τα περνετε ολοι''.

Δημοσ.

Λοιπον φιλε μαλλον εχει προβλημα το power button απο αυτα που λες...Μπορεις να το επιβεβαιωσεις ευκολα!

Πολυ απλα βγαλε τα καλωδια που πανε στην mobo απο το κουμπι**** (να θυμασαι πως ητανε) και με ενα κλειδι ακουμπησε τα pins, και τα 2, Αν αναψει εχει προβλημα το κουμπι αλλιως το τροφοδοτικο (ισως)...Μπορω να σου πω πως μπορεις να βρεις ποια ακριβως pins πρεπει να ακουμπησεις αλλα δεν χρειαζεται να ψαχνεις...Απλα ανα δυο ακουμπα τα pins μεχρι να φτασεις στο τελος..καντο 4-5 φορες αν δεν αναψει....(τα pins Που αναβουν το pc ειναι 1 δυαδα απλα σου λεω καντο σε ολα για να μην ψαχνεις ποια δυαδα ειναι..)

Πρεπει ομως να τα ακουμπας σαν ΔΥΑΔΕΣ τα pins(το πανω με το κατω) !! Στην ουσια κανεις βραχυκυκλωμα ;) Πες μας οταν το κανεις....

**** αυτα ειναι κατι ψιλα καλωδια,διπλά και συνηθως ειναι 2-3. Το 1 ειναι αυτο που κανει την βραχυκυκλωση και τα αλλα για τα φωτακια του κουμπιου.

Τα pins αυτα ειναι συνηθως στο υψος τις καρτας γραφικων, καπου εκει...Δεν εχουν καμια σχεση με το καλωδιο απο το τροφοδοτικο...

Δημοσ.

Ροτζ, λογικό θα είναι να αμυνθείς όταν αφορά εσένα. Εκτός κι αν μου πεις "ναι, είμαι ανάμεσα στα λαμόγια"......

Κατά τ'  άλλα, ήταν προσεκτική η αρχική μου διατύπωση : "ως επί το πλείστον". Αυτό που θα έλεγα δηλαδή (αν έμπαινα) και σε ιατρικό φόρουμ (το ότι μάλιστα συμβαίνει σε όλο το εύρος των επαγγελματιών, δεν είναι...αποτρεπτικός λόγος ώστε να μην αναφερόμαστε...).

Μη με "κατηγορείς" λοιπόν για τσουβάλιασμα (που δεν έκανα), τσουβαλιάζοντας εσύ από την ανάποδη...(υπερασπιζόμενος τη συντεχνία στο σύνολό της) (...εκτός κι αν έχεις άλλη ΑΠΟΨΗ για το ποιόν της πλειονότητας - αυτό όμως δεν δικιολογεί το να μην εκφέρω τη δική μου...) (...ή αν είσαι συνδικαλιστικό όργανο, οπότε busted :ρ)

Γαλάτεια, τί λέγαμε...; (#13....)

Δημοσ.

Ευχαρηστω για την υποστηριξη παιδια.

Να πω οτι το pc ειναι καινουριο αναβαθμιση εγινε πριν 9 μηνες σχεδον, οσο για το κουτι το αγορασα πριν ενα μηνα και πριν  μεταφερω τα υλικα τα καθαρισα ολα! Ποση μπιχλα να μαζεψε πια σε ενα μηνα?.

Για το mobo που λετε δεν πιστευω να ειναι (χωρις να ειναι απολυτο) αλλα οσες φορες ειχα χαλασμενο mobo φαινοταν και στις υπολοιπες λειτουργειες...lag στο ασχετο, μπλε οθόνες κτλ. Εδω ολα πανε ρολοι οταν ανοιξει.

Οσο για τους τεχνικους μιας και το ανοιξαμε εγω δεν αφηνω αλλο χερι στο pc μου. Οχι οτι ειμαι o gourou που κανει τα παντα τελεια, αλλα μεχρι και τι μαλακια μου ξερω που την εχω κανει και για να παω σε τεχνικο πρεπει να ειμαι σε τρελη απογνωση που μεχρι τωρα δεν εχει γινει. Επιπλεον ξερω απο πελατες μου, οτι ακομα και στην αλλαγη (mobo πχ) το καινουργιο που βαζουν ειναι πολυ υποδεεστερο του χαλασμενου. Βαζουν ενα που απλα να δουλευει. Κακα τα ψέματα, αλλα αμα καποιος δεν ξερει απο pc του περνεις μεχρι και τα σοβρακα αμα θες. Ελευθερος επαγγελματιας τεχνικος, πηγε σε γνωστο μου για format και του ζηταγε 10 ευρω για καθε προγραμμα ή παιχνιδι που του εβαζε (και οχι αυθεντικα, κατεβασμενα απο torrentaδικο, γιατι μετα που το εψαξα βρηκα τα crack). Για να εμπιστευτω τεχνικο μόνο αν τον ξερω και εχω δει δουλειες του. Αυτη η γνωμη μου περι τεχνικων. Ελπιζω εσεις να εχετε πεσει σε καλους και αν εχετε μεινει ευχαριστημενοι.

Στο θεμα μας παλι, για να μην λεω λογια του αέρα και κανουμε υποθεσεις, θα δω ολα οσα μου ειπατε γιατι ειμαι στο γραφειο τωρα και θα σας πω αποτελεσματα. Φίλε Χάρη τα ξέρω τα pins ποια είναι θα βάλω κλιδακι ή κατσαβίδι και θα το δω και αυτό! Ευχαριστώ!

Να σημειωσω οτι για το δισκο που λετε, μου εχει σπασει λιγ στην ακρη το δοντακι τις τροφοδοσιας αλλα δεν εχει επιρεασει γιατι έσπασε στην γωνια που κανει το Γ...όχι στην πλακετα. Ποσταρω να δειτε που έσπασε αλλα σιγουρα δεν φταιει σε κατι ο ssd παει σφαιρα.

2dwf6mu.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...