Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

^...δεν ξέρω αν διαφωνείς με το "επί το πλείστον (ή αν δεν το πρόσεξες) - πάντως όχι, δεν τους βάζω όλους σ' ένα τσουβάλι (,,,αν τους έβαζα πάντως, προσωπική μου άποψη είναι ότι σχεδόν θα το γεμίζανε...Όπως και η πλειονότητα τόσων άλλων "ελευθεροεπαγγελματιών" τα δικά τους τσουβάλια...)

Τσουβαλιασμα λοιπον εκανες ,και αυτη φραση αναιρει το ως επι το πλειστον.

Παιζουμε με τις λεξεις και τις αμπελοφιλοσοφιες αλλα το point το εχουμε πιασει.

Δεν τους βαζω αλλα αν τους εβαζα....

you got the point?

Τσουβαλιασμα λοιπον εκανες ,και αυτη φραση αναιρει το ως επι το πλειστον.

Παιζουμε με τις λεξεις και τις αμπελοφιλοσοφιες αλλα το point το εχουμε πιασει.

Δεν τους βαζω αλλα αν τους εβαζα....

you got the point?

Τεραστια σημασια βεβαια θα ειχε να μας ελεγες τι επαγγελεσαι,ετσι για να μιλαμε σε πρακτικη βαση.

Δημοσ.

Ροτζ, το σταματάω, γιατί παρά την υπομονή, ενώ έχουν προηγηθεί διάφορα που είπα και δεν τους έδωσες σημασία (και είπα να μην αναφερθώ σε αυτά), βλέπω δεν μπορείς να διακρίνεις πότε υπάρχει άποψη, πότε υπάρχει σοβαρή κουβέντα, πότε γίνεται πλάκα, και απλά ΚΑΚΩΣ στέκεσαι απέναντι στο "ζήτημα" (μη το χέσω για ζήτημα...), είτε παίρνοντάς το προσωπικά, είτε υπερασπιζόμενος μια θέση συντεχνιακά.

Ειδικώς το σταματάω (άσε που αμφότεροι το έχουμε παραξηλώσει με εκτός θέματος πράγματα) με το που είδα εκείνο το περί "αμπελοφιλοσοφιών" που λέει ΠΟΛΛΑ, τη στιγμή που ΕΣΕΝΑ κανένας δεν βγήκε ούτε να σε θίξει (ούτε καν να "εξετάσει") προσωπικά.

Και ξέρω ότι δεν σ' ενδιαφέρει, αλλά λυπάμαι.

Δημοσ.

Kαλημερα παιδια,

πηγα σημερα να κανω οσα μου ειπατε...αλλα πριν δοκιμασω το οτιδηποτε ειπα να δοκιμασω ενα τελευταιο boot. Ανοιξε με την 1η αλλα μoυ πεταξε μηνυμα "overclocking failed press F1 to enter setup" (Καινούριο φασούλι μας βγήκε λεω...) . ΔΕΝ εχω κανει overclock ΟΥΤΕ δοκιμασα να κανω ποτε! Με τα πολλα εκανα reset τις ρυθμισεις και το μονο που άλλαξα ηταν το να βάλω τις μνημες από auto στα 1600 (όπως τα είχα πριν δηλαδη). Εκανα save and reset κα μετα εκλεισα ολα τα ρεύματα. Εβγαλα τον σταθεροποιητη που πειρα από τα e-shop και αφαίρεσα συσκευες. Σιγα σιγα συνδεα μια μια παλι τις συσκευες και καθε φορα που συνδεα μια δοκιμαζα boot. Εν τελη ξαναέβαλα και το μπριζακι και παλι boot.

Όλα καλα μοιάζουν...αλλά τι ήταν αυτα? Δν κατάλαβα ποτέ τι έφταιγε....προς το παρον φαινεται να πηγαίνει καλα...τωρα για ποσο δεν ξέρω...στην ουσία όμως δεν άλλαξα κατι...όσο για το μυνημα του overclock βρηκα κατι στο internet που λεει οτι δεν ειναι θεμα damage του mobo....κατι με τα CMOS λεει οτι είναι και θελουν reset....αλλα τοσο ψαγμένος δεν ειμαι...

Αλλο που δοκίμασα ήταν να κανω RAM TEST από το κουμπάκι που βρήσκεται πανω στο mobo, δίπλα απο τις RAM...πέταξε μήνυμα οτι οι RAM έιναι OK...δεν ξέρω κατά πόσο φοβερό test είναι αυτό....αλλά έδειξε οτι πάμε καλά τουλάγχιστον.

Εδω είναι και το αρθρο που διάβασα για το μήνυμα του overclock αν βοηθάει:

http://www.ebay.com/gds/UPDATE-Overclocking-Failed-error-ASUS-motherboards-/10000000175508876/g.html

Δημοσ.

Το "οverclocking" μήνυμα είναι generic. Δηλαδή δεν αναφέρεται ντε και καλά σε ανέβασμα της συχνότητας του επεξεργαστή, όπως εσύ πιθανώς καταλαβαίνεις τον όρο "overclocking". Οποιαδήποτε αλλαγή που έχεις κάνει στις ρυθμίσεις του ΒΙΟS που έχει να κάνει με χρονισμό επεξεργαστή, μνημών, βολτάζ κτλ και "δεν αρέσει στο σύστημα", έχει ως συνέπεια να γυρνάει τις ρυθμίσεις σε εργοστασιακές . 

Το 1600άρι που λες, το έκανες αφού διαπίστωσες ότι είναι το σωστό σετάρισμα για τις συγκεκριμένες μνήμες στον υπολογιστή σου;

Σε κάθε περίπτωση, η περιγραφή που είχες κάνει αρχικά (μέχρι και καμμιά 20ριά αλλεπάλληλες προσπάθειες για εκκίνηση θυμάμαι), δεν ταιριάζει σε πρόβλημα "overclocking" και πιθανώς το ένα να ήταν ασύνδετο με το άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Το "οverclocking" μήνυμα είναι generic. Δηλαδή δεν αναφέρεται ντε και καλά σε ανέβασμα της συχνότητας του επεξεργαστή, όπως εσύ πιθανώς καταλαβαίνεις τον όρο "overclocking". Οποιαδήποτε αλλαγή που έχεις κάνει στις ρυθμίσεις του ΒΙΟS που έχει να κάνει με χρονισμό επεξεργαστή, μνημών, βολτάζ κτλ και "δεν αρέσει στο σύστημα", έχει ως συνέπεια να γυρνάει τις ρυθμίσεις σε εργοστασιακές . 

Το 1600άρι που λες, το έκανες αφού διαπίστωσες ότι είναι το σωστό σετάρισμα για τις συγκεκριμένες μνήμες στον υπολογιστή σου;

Σε κάθε περίπτωση, η περιγραφή που είχες κάνει αρχικά (μέχρι και καμμιά 20ριά αλλεπάλληλες προσπάθειες για εκκίνηση θυμάμαι), δεν ταιριάζει σε πρόβλημα "overclocking" και πιθανώς το ένα να ήταν ασύνδετο με το άλλο.

To προβλημα με το overclock το έβγαλε σήμερα πρώτη φορά...λες και το άλλο με το κουμπί δεν έφτανε...οι μνήμες μου 1600άρες είναι και το default ήταν 1333....για αυτό το έβαλα στα 1600...άλλωστε τόσο καιρό έτσι το είχα...τώρα του ξίνισε? :/ ....

Δημοσ.

Κοίτα, δεν ξέρω ακριβείς λεπτομέρειες του "ιστορικού" με τις μνήμες (και προσωπικά, νομίζω ότι δεν έχει και πολλά σημασία να μάθω. Αυτό που έχει την περισσότερη σημασία -για εσένα- είναι να ξέρεις ότι οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις σε χρονισμούς και λοιπά παρεμφερή, να τα κάνεις αφού έχεις βεβαιώσει από άλλους -καλή ώρα μέσα από ερωτήσεις σε φόρουμ- την ορθότητα των όποιων αλλαγών κάνεις. Μπορεί πχ να υπάρχει μια μητρική που να τσινάει με συγκεκριμένη μάρκα ή συχνότητες RAM, γι' αυτό πρώτα σιγούρεψε από γνώστες ότι η όποια ρύθμιση κάνεις είναι η σωστή...). Χοντρικά θα πω "ναι, δεν αποκλείεται ΤΩΡΑ να του ξίνισε". Άλλωστε τα ρημάδια τα κομπιούτρα έχουν σε μεγάλο βαθμό.....άποψη.

Αν πάντως ξανάχεις θέμα εκκινήσεων, φρόντισε να πάνε στο ντηφόλντ όποιες τυχόν ρυθμίσεις (του BIOS) έχεις πειράξει,

*...απροπό, επειδή κάτι είχες αναφέρει στην προηγούμενη σελίδα περί των κονεκτόρων του δίσκου : όχι, δεν είχες ζήτημα εκκίνησης, λόγω του "σπασμένου παλστικού". Πάνω απ' όλα όχι με την "μορφή" που έχεις περιγράψει.

Για 'μένα συνεχίζει ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ υπαίτιος για debunking να είναι το power-on button (ίσως και αρκετά πιθανός), με συνήθη ύποπτο το τροφοδοτικό, και τέλος με πιθανό σιγανοποταμάκι "την μητρική" (...ΚΑΤΙ σε αυτήν τεσπα. BIOS είναι, κατασκευή είναι, φθορά είναι - γουατέβερ). Και λέγοντας περί μητρικής, επειδή διάφοροι ήδη έχουμε αναφερθεί σε αυτήν, να σου τονίσω ότι δεν αναφερόμαστε σε αυτήν ως άμεσο θέμα στην λίστα ελέγχου σου, ΑΛΛΑ, να την έχεις "υπ' όψη σου", ΟΟΟΤΑΝ τα λοιπά άλλα (που αναφέρθηκαν) τα τσεκάρεις επαρκώς, και γιατρειά δεν θα έχεις βρει. Διότι για να παραφράσω γνωστό ντόκτορα, when you have eliminated all other possibilities, whatever remains, however improbable, must be the one you're looking for.

Δημοσ.

Washcloud ευχαριστώ για τις συμβουλες....Αυτήν τη στιγμή βέβαια δεν πειράζω βίδα...2 μέρες τώρα παίζει καλά...ουτε θέμα στο κουμπί ούτε τίποτα...έτσι για την ιστορία δίαβασα από ξένους στο google που έψαχνα, ότι σε πολλά μοντέλα Asus υπάρχει θέμα στο boot και όταν γίνετε θέλουν clear τα CMOS...ή reset στα default στο bios....έκανα το 2ο και από εκείνη την ώρα όλα πάνε καλα.....κρατάω βέβαια τα όσα μου είπατε σε περίπτωση που το θέμα δεν έχει λυθεί...και το ότι δουλεύει είναι απλά προσωρινό...

Όσο για το θέμα χαλασμένου τροφοδοτικού, mobo κτλ...όχι πως το απέκλεισα προφανώς (εδώ απ το κουτί το βγάζεις και είναι χαλασμένο) ...αλλά γενικά το προσέχω...ούτε σκόνη δεν το αφήνω να μαζέψει...κάθε μήνα καθαρίζετε από πάνω μέχρι κάτω...+ οτι όπως είπα...είναι όλα καινούρια...οτιδήποτε φοράει δεν έχει κλείσει ούτε χρόνο!

Μία ερώτηση μόνο (χαζή? δεν ξέρω)...υπάρχει περίπτωση να έφαγα κανάν ιο που να άλλαξε τίποτα στα bios? και για ατυό να μου έκανε κόλπα?  Γιατί ή αλήθεια είναι ότι με ιούς δεν έχω εμπειρία...πάντα έκανα format μία - δυο φορές το χρόνο έτσι προληπτικά....οπότε δεν προλαβα να δώ και ποτε καναν ιό στο pc μου...μόνο ένα trojan είχα φάει που μου έκανε όλα τα αρχεία μου κρυφά...αλλά με το malwarebytes το έσβησα.

Δημοσ.

Κοίτα, γενικά παντού θα βρεις θέματα για όλες (ας πούμε) τις μητρικές. Το ζήτημα είναι αν βρεις συγκεκριμένα πράγματα για συγκεκριμένα μοντέλα, τα οποία να δικιολογούνται με συγκεκριμένες αναφορές (μέχρι τύπου "η εταιρία έ βγαλε ανακοίνωση ότι το τάδε μοντέλο έχει το τάδε εγγενές πρόβλημα" κτλ). Αν ήταν για μεγάλο διάστημα ΟΚ ο υπολογιστής σου (πες έναν χρόνο, έτσι στο φλου) και ξαφνικά άρχισε τα συσγκεκριμένα τσαλίμια, πιο πολύ παίζει να είναι ζήτημα "φθοράς", παρά κάτι "φασόν (ως πρόβλημα).

Το clearing της CMOS (="reset του BIOS") μνήμης, δεν είναι ίδιον συγκεκριμένων μαρκών ή συγκεκριμένων μοντέλων πάντως. Θέλω να πω, μπορεί και να είναι ο λόγος που τώρα "είναι μια χαρά το πισί σου" (μην το ματιάξουμε κι όλας...) - μπορεί και όχι. Προσωπικά δυσκολεύομαι να το "πιστέψω", καθώς τέτοιου είδους προβλήματα, λύνονται μετά από μόλις μερικές προσπάθειες (3-4-5, άντε 10), καθώς όπως ξανάπα, γυρνάει αυτόματα σε default ρυθμίσεις το BIOS. Έτσι όπως μας το περιέγραψες το θέμα, δεν το κόβω (αλλά ούτε και τον κόβω...) για τέτοιο...Και δεν το λέω για κάτι άλλο, παρά για να το έχεις κατά νου. Όσο βέβαια συνεχίζει να τρέχει τζετ το εργαλείο, όλα αυτά δεν σε αφορούν, και καλά κάνουν και δεν σε αφορούν. Και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

*...περί τροφοδοτικού επίσης που είπες, δεν είναι θέμα η καθαριότητα ή/και η όποια "προσοχή" με την οποία χειρίζεσαι το μηχάνημά σου. Μπαίνουν στη μέση και "τα ρεύματα", όπως και η κατασκευαστική ποιότητα του κάθε κομματιού (ασχέτως δηλαδή κι αν ακόμη έχεις αγοράσει κάτι "ποιοτικά εγγυημένο, που κόστισε και μπόλικα". Κατασκευαστικές αστοχίες πάντα παίζουν). Καλά κάνεις και το έχεις καθαρό το τροφοδοτικό και γενικά προσέχεις την χρήση του μηχανήματος, αλλά μην έχεις κατά νου ότι αυτό σε καλύπτει κι όλας. (...μου θυμίζει λίγο το ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟ "...μα αν είναι δυνατόν! Δίσκος ενός μήνα, και βάρεσε;!". Σιγά μη μας ρωτήσει ο δίσκος πότε θα βαρέσει, και σιγά μην σκεφτεί ο ίδιος ότι είναι "πολύ καινούριος για να πεθάνει", τη στιγμή που υπεισέρχονται ΕΝΑ ΚΑΡΡΟ παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν στην κακή λειτουργία μιας ηλεκτρονικής/μηχανικής κατασκευής...)

** ...ξέχνα την περίπτωση να έχεις πρόβλημα λόγω ιού στο BIOS. Έχει την ίδια αξία, όσο για το να μιλάμε για λέπρα, τύφο, λύσσα και άλλες ιστορίες του παρελθόντος που ΚΑΠΟΤΕ κάναν' θραύση, αλλά την σήμερον ημέρα τις βλέπεις να θερίζουν μόνο σε ταινίες.

Τους "ιούς" σήμερα θα τους αντιμετωπίσεις μόνο σε περιβάλλον Windows, και για την ακρίβεια έχουν γίνει τόσο "έξυπνοι" και "διακριτικοί" που ακόμη και ο σκοπός για τον οποίον φτιάχνονται είναι τόσο στοχευμένος που φροντίζουν να μην κάνουν χοντράδες (και καρφωθούν), ώστε να μπορούν να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές. Κάτι σαν τα αφεντικά αυτού του κόσμου που κάποτε στήνανε "μεγαλοπρεπείς πολέμους", ενώ σήμερα χτυπάνε "χειρουργικά" και δεν ξεσηκώνονται οι μάζες (βλέπε κάτι Ιράκ, κάτι Λιβύες, κάτι Ευρωπαϊκές Ενώσεις κτλκτλ...).

Επανεγκαταστάσεις να κάνεις, απλώς όταν αρχίσει το σύστημά σου να παραγίνεται "προβληματικό" για την χρήση που το θες (...όταν κλικάρεις και "κάνει ώρες" ν' ανοίξει κάτι, όταν τα προγράμματα κρασάρουν στα καλά καθούμενα κτλ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...