Προς το περιεχόμενο

Το Hotfile θα πρέπει να καταβάλει 80 εκατομμύρια δολάρια στην MPAA


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Παράνομο είναι το να βγάλω κέρδος αντιγράφοντας μια ταινία η ένα CD. Αν το αντιγράψω και απλά το δώσω σε κάποιο φίλο ή φίλους που είναι το κέρδος;

Θεωρεί η εταιρεία ότι χάνει πιθανούς πελάτες; Αν κάποιος δεν έχει λεφτά να το αγοράσει δεν θα γίνει πελάτης της ποτέ.

Και κάτι ακόμα. Πήραν τα βινύλια τα έκαναν CD και μας τα πούλησαν χρυσά. Τώρα παίρνουν τα CD τα κάνουν mp3 με κλάσης χειρότερο ήχο και τα πουλάνε στην ίδια τιμή. Πάρτε ένα BlueRay φτιαγμένο από παλιά ταινία (π.χ. Blade Runner που έτυχε να πέσει στα χέρια μου) και απολαύστε High Definition κόκκο σε τιμή κανονικού. Σε λίγο αν κάνεις μπάνιο και μουρμουρίζεις κανένα κομμάτι θα σκάσει μύτη κάποιος της ΑΕΠΙ και θα σου ζητήσει δικαιώματα. Απαξίωσαν την μουσική και τον κινηματογράφο και τώρα ζητάνε τα ρέστα.

Γι' αυτό επειδή έχω βαρεθεί να μου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και επειδή έχω σκάσει ένα κάρο λεφτά για τα CD που έχω (και είναι αρκετά) τους έχω γραμμένους τα αντιγράφω σε FLAC και τα δίνω σε όποιον φίλο μου τα θέλει ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ. Αυτό δεν πρόκειται να το σταματήσουν ποτέ. Όσες σελίδες και να κλείσουν θα υπάρχει πάντα το από χέρι σε χέρι

Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα.

To να αντιγραφεις και να δινεις δωρεαν το cd που αγορασες ειναι κι αυτο παρανομο, μονο για προσωπικη χρηση, ααα ολα κι ολα. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν βγει ενα κάρο έρευνες που δείχνουν οτι η πειρατεία αυξάνει τις πωλήσεις. Η βιομηχανία τανιών, μουσικής και παιχνιδιών έχει αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα έσοδα που είχε ποτέ στην ιστορία της.

Αλλά δε βαριέσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα...

 

Nαι ειναι πολυ αχρειοι που δεν αφηνουν  να τους κλεβουν τα προιοντα τους ,ντροπη τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσπαθείτε να ορίσετε τι είναι θεμιτό ή νόμιμο και τι όχι. Η λέξη "πειρατεία" χρησιμοποιήθηκε όπως χρησιμοποιήθηκαν οι λέξεις "spam", "phising", "smartphone", "DVD", κ.ο.κ

Το Hotfile εκμεταλλεύεται (κακώς) την διακίνηση ταινιών, ενώ η MPAA εκμεταλλεύεται την πώλησή τους.

Η MPAA είναι ισχυρότερη βάσει νομικού πλαισίου και συμφερόντων, αλλά αντί του Hotfile υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι.

 

Ακόμη και σήμερα υποστηρίζεται ως βασικό μέσο διανομής το DVD που ήρθε στην αγορά το 1996 (!)... Εν έτει 2009-10 κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο video: http://youtu.be/d5f6iqEp-60, αντί για να υποστηρίζονται υπηρεσίες Video On Demand, οι οποίες εξαπλώνονται ραγδαία, αλλά όχι χάρη στις εταιρείες κινηματογράφου.

 

Αντίστοιχα εδώ, ελληνική εταιρεία διανομής βγάζει πριν ξεκινήσει η ταινία στον κινηματογράφο έναν δυσκοίλιο δικηγόρο που παρουσιάζει με απειλητικό τρόπο τις κυρώσεις της παράνομης εγγραφής. Η ίδια εταιρεία θεωρεί πειρατεία την επίσημη διάθεση ταινίας μέσω USB, ενώ για VOD ούτε λόγος.

Στο δε site τους, ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση για το που παίζονται οι ταινίες τους δεν υπάρχει (δεν συζητάμε για άλλες προοπτικές διάθεσης εισιτηρίων online κτλ). Αλλά το trailer στο YouTube βεβαίως βεβαίως, γιατί να το κάνουμε host σε δικό μας server;

Μόνο μια εγχώρια εταιρεία διανομής από ότι ξέρω έχει VOD υπηρεσία και μάλιστα με δυνατότητα HD ακόμη και με σχετικά χαμηλή ταχύτητα (4Mbps). Αυτοί είναι ηλίθιοι που επένδυσαν τόσα χρήματα για να φτιάξουν μια αξιοπρεπή υπηρεσία; 

 

Από την έλευση του internet σε ευρύ κοινό 15 περίπου χρόνια πριν, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Χρειάζεται προσαρμοστικότητα στην εξέλιξη. Όπως γίνεται κεφαλαιοποίηση του Internet για φτηνή προβολή, έτσι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις και για διάθεση των ταινιών και σειρών με βάση τα νέα δεδομένα. Υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις για online δίκτυο διανομής, επικοινωνία, διαφήμιση και τελικά εξάπλωση των δραστηριοτήτων των εν λόγω εταιρειών. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Ο καθένας μας πρέπει να γνωρίζει ότι η κατοχή παράνομου υλικού τον καθιστά υπεύθυνο και υπόλογο για αυτή την πράξη .

όσο για το YouTube διάβασε τι γράφει στους όρους για να ανεβάσεις ένα video...

Δε ξερω τι θεωρεις εσυ παρανομο υλικο, εμενα ηρθε ενας φιλος και μου εδωσε (χωρις το παραμικρο οικονομικο ανταλλαγμα) να δω μια ταινια που ειχε αγορασει νομιμα, επισης παω καθε Σ/Κ σε αλλο φιλο που εχει (επισης νομιμα) nova για να βλεπω τα ποδοσφαιρα, ειμαι κι εγω "παρανομος"??? Πολυ θα ηθελα να προσπαθησεις να το αποδειξεις.

 

Γιατι αναφερεις το youtube, νομιζεις οτι το καθε "Hotfile" δεν γραφει κατι αντιστοιχο στους ορους του;

Παντως το hotfile προσωπικα ποτέ δε μου αρεσε, ειχε παντα κατευθυνση αποκλειστικα προς το κερδος με καθε τροπο, μπορει το προστιμο για αυτους να ειναι υπερβολικο, μπορει και να εχει βγαλει τα 10πλασια, δε ξερω. Ειμαι ακριβως της ιδιας αποψης με τον eko13, σιγα να μην ειχα αγορασει 1000 ταινιες, γιατι μηπως παλιοτερα (αρκετα παλιοτερα!) ετρεχα να τις δω ολες; Απλα περιμενα ποτε θα τις παιξει η τηλεοραση να τις γραψω στο βιντεο, δεν ξερω αν το εχετε διαπιστωσει αλλα σιγα-σιγα ακομα κι αυτο (αντε οχι σε βιντεοκασετα, αλλα σε σκληρο δισκο / usb κλπ) θα το κοψουν. Τροποι υπηρχαν εδω και δεκαετιες και (καλυτεροι τροποι) θα υπαρχουν και στο μελλον. Επισης συμφωνω με το οτι η ψηφιακη διανομη υλικου εχει απειροελαχιστο κοστος σε σχεση με το παρελθον. Θα ειναι εντελως ηλιθιες οι καθε "MPAA" να τραβηξουν εναν τετοιο "πολεμο" μεχρις εσχατων, η καταστροφη που θα επελθει θα ειναι τεραστια και θα πιασει ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

 

Αυτο που ειναι λοιπον παρανομο ειναι το να βγαζει καποιος χρηματικο κερδος εκμεταλλευομενος υλικο με προστασια πνευματικων δικαιωματων χωρις να αποδιδει καποιο ποσοστο (μετα απο καποια νομιμη συμφωνια) και δυστυχως αυτο το εκανε σε μεγαλη εκταση το Hotfile, καθως ακομα και αν υποτεθει οτι για καποια θεματα ειχε αγνοια (πχ συμπιεσμενα αρχεια με κωδικο προστασιας) ηταν φανερο οτι δεν ηταν "αγνοια" αλλα "σιωπηρη γνωση".

Τελος παντων, αυτα για να μη νομιζει ο καθενας που κατεβαζει κατι οτι μπορει να αντιμετωπισει δικαστηριο απο την καθε ΜΡΑΑ (αν και ορισμενοι uploaders μπορει επισης θεωρητικα -γιατι δε νομιζω να το τραβηξουν ουτε μεχρι εκει ποτέ- να εχουν 'θεμα' καθως εβγαζαν χρηματα και αυτοι).

Δηλ εσύ αν , λέω άν , δημιουργήσεις ένα έργο (μουσική , video , φωτογραφία ή οτιδήποτε άλλο) με σκοπό να το πουλήσεις και να βγάλεις χρήματα , δηλ είσαι επαγγελματίας καλλιτέχνης . Και δεν μας αφορά αν είσαι το Νο1 ή είσαι ερασιτέχνης . 

 

Πώς δεν εχει σχεση; Για δες τι "πετυχε" ο Παντελιδης! Για φαντασου να βγει τωρα αυριο-μεθαυριο αυτος και να καταραστει ξερω γω οσους τον ακουν ακομα απο το youtube αντι να αγοραζουν τα CD του τι εχει να παθει.

Για σκεψου ποσες και ποσες φορες παιζουν τα ραδιοφωνα τραγουδια με απειρα πνευματικα δικαιωματα... Πιστευεις οτι τα λεφτα που μπορει να αποδιδουν οι σταθμοι ανταποκρινονται σε αυτη την "επαναληψη" ή και "αντιγραφη" αν θες γιατι ο καθενας μπορει μια χαρα να αντιγραψει για τον εαυτο του ο,τι θελει εφοσον κυκλοφορει "ελευθερο στον αερα"?! Ή μηπως και οι ιδιοι οι δημιουργοι και εταιριες αντιλαμβανονται οτι ΠΡΟΒΟΛΗ=ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και οτι αν εγω ακουσω μια φορα Παντελιδη και μου αρεσει μπορει το επομενο cd να το αγορασω κιολας ενω δεν τον ηξερα μεχρι χθες, ή οτι αν δω μια φορα την Μεγκαν Φοξ μπορει να παω σινεμα στην επομενη ταινια της ή στην επομενη ταινια της Paramount εφοσον κρινω οτι η παραγωγη της ηταν σοβαρη και αξιζει τα λεφτα μου... Μαλλον εσυ αδυνατεις να καταλαβεις ποσος κοσμος θα "πεθανει" αν σταματησουν καποιοι ανιδιωτελως και μη (ραδιοφωνα/τηλεοραση εννοω, οχι κατ' αναγκη τις πληρωμενες συνδρομες στο "Hotfile") να προωθουν τετοιο υλικο.

 

edit: Και μια που με βαλατε σε σκεψεις σημερα, με εναν πολυ προχειρο υπολογισμο εχω να δηλωσω οτι ειμαι 27,5 χρονων και εχω ξοδεψει χοντρικα μεχρι σημερα σε κινηματογραφους-videoclub-βιντεοκασετες/dvd/bluray (ταινιες εννοω οχι αδεια δισκακια/κασετες για εγγραφες/αντιγραφες), πανω απο 2000 ευρω (δε βαζω τα υπολοιπα "πνευματικα" μεσα πχ μουσικη/βιντεοπαιχνιδια κλπ που κι εκει εχω πολλα αγορασμενα --ουτε φυσικα και τα ποπκορν του σινεμα :P--) ε σορι αλλα ποσα θα πρεπει να μου φανε δηλαδη σε μια ζωη; Στο τελος θα λεω οτι θα μπορουσα να ειχα γινει κι εγω κανονικοτατος πειρατης και να ειχα πληρωσει ας πουμε τα ιδια λεφτα σε προστιμα (ενω θα ειχα βγαλει και κερδος).

Γιατι δεν βγαζει μια συνδρομη ας πουμε καποια ενωση ολων των "MPAA" και να μπορω με 365 ευρω το χρονο (1 ευρω την μερα) να παω σε οσες ταινιες στο σινεμα θελω, να νοικιασω οσα bluray θελω ή και να αγορασω απλα τις "βασικες" (χωρις παρελκομενα ή συλλεκτικα) εκδοσεις των blurays (εστω οσες βγαινουν εκεινη την χρονια ή/και για 12 μηνες απο την κυκλοφορια τους, ωστε να αποφυγουμε και το φαινομενο καποιος να πληρωσει μια φορα και να παρει 10.000 ταινιες που εχουν βγει ξερω γω τα τελευταια 40 χρονια) χωρις να ξαναπληρωσω τιποτα αλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πληρώσω να δώ τι????

spider-man 1, 2, 3 και ξανα απο την αρχη amazing spider man... ετσι, επειδη ο κόσμος ειναι καμμένος και τα βλέπει...

X-man 1, 2, 3  και wolverine... αστα να πανε

Εχει καταντησει γελίο το άρμεγμα αυτό ... ούτε τζάμπα που τα βρίσκω στο νετ πλέον δεν τα βλέπω γιατι τα θεωρώ χάσιμο χρόνου...

Ας κλείσουν όλα, νο προμπλεμ ... σε αυτην την περίπτωση δεν παίζει να πήγαινα πάνω απο 1 φορά τον μήνα να δω ταινία στον σινεμά, και αυτή σιγουρα δεν θα ήταν κάποια απο τις χιλιοαρμεγμένες σειρές τους (δεν μιλάω πλέον για ταινίες, αλλα για σειρές με τοσα sequel) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<p>Να πληρώσω να δώ τι????</p> <p>spider-man 1, 2, 3 και ξανα απο την αρχη amazing spider man... ετσι, επειδη ο κόσμος ειναι καμμένος και τα βλέπει...</p> <p><span style="font-size:14px;">X-man 1, 2, 3 και wolverine... αστα να πανε</span></p> <p>Εχει καταντησει γελίο το άρμεγμα αυτό ... ούτε τζάμπα που τα βρίσκω στο νετ πλέον δεν τα βλέπω γιατι τα θεωρώ χάσιμο χρόνου...</p> <p>Ας κλείσουν όλα, νο προμπλεμ ... σε αυτην την περίπτωση δεν παίζει να πήγαινα πάνω απο 1 φορά τον μήνα να δω ταινία στον σινεμά, και αυτή σιγουρα δεν θα ήταν κάποια απο τις χιλιοαρμεγμένες σειρές τους (δεν μιλάω πλέον για ταινίες, αλλα για σειρές με τοσα sequel) </p>

ναι αλλα θα πηγαινες τωρα δεν πας καμμια και αυτο ισχυει για σενα και για το 90% των τσαμπατζηδων .

 

Sent from my ipad4 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λύση για το hotfile ειναι πολύ απλή: 

Να συμφωνήσει με την mpa να τους ακουμπάει ένα σταθερό ποσοστό από τα έσοδα τους. Οι εταιρείες θέλουν να εισπράτουν λεφτά, οχι να πατάξουν την πειρατεία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλα θα πηγαινες τωρα δεν πας καμμια και αυτο ισχυει για σενα και για το 90% των τσαμπατζηδων .

 

Δεν ισχύει αυτό Φώτη, το αντίθετο μάλιστα. Το 90% που κατεβάζουν παράνομα μουσική αγοράζουν τακτικότατα cds και οι περισσότεροι που κατεβάζουν ταινίες είναι τακτικοί πελάτες στο σινεμά. Στις ηλικίες που τα χώνουν, η πειρατεία πάει χέρι χέρι με την κατανάλωση, το ξέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αυτό, γι'αυτό κινούνται προσεκτικά για να μην εξοργίσουν τους πελάτες τους (βλ. φαινόμενο Metallica) ;)

 

Δεν υποστηρίζω φυσικά οτι πρέπει να βγάλουμε ντουντούκα για την "μαγκιά" που συντελείται. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...